Gå til innhold
Hundesonen.no

musli

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av musli

  1. Kjøpe ny sekk med fôr for ikke lenge siden, allerede 3. dagen i tilvenningen så begynte hunden min å røyte og jeg kunne nappe av små hårtuster. Jeg sluttet da å gi av det nye fôret og røytingen avtok, men han hadde mye kløe. I går prøvde jeg å gi litt igjen og i dag røyter han på samme måte. Er det vanlig at de kan reagere så kjapt på fôr eller tror dere røytingen kan skyldes noe annet?
  2. https://www.food.gov.uk/news-updates/news/2016/15770/natures-menu-recalls-country-hunter-turkey De har kanskje lært av det nå. Ville likt å sett en nyere test
  3. Ja, valpen min holdte seg om natten før den ble stueren, men det kan du ikke forvente at en 9,5 uker gammel valp skal gjøre. Jeg hadde på alarm for å lufte den før den hylte, deretter økte jeg gradvis tiden mellom alarmen til han klarte å holde seg. Men det er jo ikke noe galt i at den vekker deg for å gå på do, selv en voksen hund gjør det om den blir dårlig i magen.
  4. Hvordan ville du følt det hvis du var tvunget til å tisse i din egen seng? Selvsagt skal du stå opp om natten så lenge valpen hyler og må på do, det må du nesten bare finne deg i når du har skaffet valp.
  5. Viste seg at det var tette analkjertler som var problemet!
  6. Så fordi du har hatt mange hunder og ikke eid en føner, så er det ikke vanlig? Ok, men jeg velger å gjøre det da jeg har en langhåret hund av 2 enkle grunner; våteksem, og jeg vil heller ikke at det skal være bløtt og skittent overalt på gulvet.
  7. Når han gjør det ute på gresset så rører han på beina (så kanskje litt antydning til det?) men han drar ikke rumpa bortover nei. Hvordan kan du si det er normalt, når du ikke er til stede og ser hvordan den reagerer? Den har da aldri gjort slik før, da hadde jeg ikke nevnt det, og jeg blåser ikke direkte på rumpa. Tror det er normalt å blåse på bakparten for å få den tørr altså.
  8. Valpen min setter seg ofte på rumpa og bjeffer, noe a la dette: Når jeg bruker blåseren på rumpa er det tydelig den har kløe, kan det være innvollsorm?
  9. Sikker på at det er et vaktsomt bjeff? Samojed er ikke en rase som bjeffer bort fremmede. Det kan hende han blir ivrig når dere får besøk. Får han lov til å hilse på besøket? Jeg har ikke erfaring på det punktet selv så jeg vet ikke hva som kan funke, men hva med å feste han i et bånd i et hjørne og ikke la han få hilse på besøket før han har roet seg? Hvis han bjeffer på hunder på tur og lignende så må du bare jobbe med kontakt og belønn masse når han går forbi hunder uten å bjeffe. Lurt å være med på kurs eller miljøtreninger med andre hunder der dere kan trene på passering
  10. I hvilke situasjoner bjeffer han mye? Hvis han ikke er interessert i godbiten så er den ikke god nok. På nye plasser med mange lukter, hunder og folk må det gjerne noe annet til. Eksperimenter hva valpen liker best, og bruk den beste godbiten kun i slike situasjoner så den ikke går lei. Det kommer an på situasjonen, men stram båndet og beveg deg unna hunden, ros når den kommer mot deg og gi godbit. Etter hvert kan du begynne å kreve kontakt i slike situasjoner og kommandere den til å gjøre noe annet. Eventuelt bare ignorer, vent til den slutter å bjeffe, så ros rundt 3 sek etter den har sluttet. Men jeg tror det tar tid å lære en Samojed å ikke bjeffe, hvis man i det hele tatt kan lære den det. Noen individer innenfor en rase bjeffer mer enn andre og det må man bare finne seg i. Kanskje dette er noe du kan spørre oppdretter om som har erfaring med rasen?
  11. Jeg har ikke lært en hund å bjeffe eller være stille på kommando før, men har erfart det at etter å ha lært en hund en kommando, så prøver den å gjøre dette senere for å få oppmerksomhet. Du har en rase som bjeffer mye, så sånn sett kan det ikke komme som en overraskelse. Jeg ville heller distrahert den i situasjoner den bjeffer mye og gitt mye ros/godbit når den er stille. Vent 3 sekunder eller mer etter den har bjeffet, så ros. Dette er egentlig ikke relevant for spørsmålet, men jeg vet av noen som kjefter på hundene sine hver gang de bjeffer. Nå er de vel over 7 år. Tror du de fortsatt bjeffer? Ja, og det har blitt verre. Så jeg ville enten ignorert eller distrahert den og rose for å være stille.
  12. Helt normalt. Det er ikke mye som skal til før begeret renner over for enkelte valper. Du må avslutte leken før det skjer. Hvis den liker å ligge i fanget så sett deg ned med valpen i fanget så kan den tygge rolig på leken. Når den biter og henger i klær ville jeg rett og slett bare ignorert det og ikke gitt den oppmerksomhet i det hele tatt, da slutter den etter hvert. Gi den ros når den slipper av fri vilje. Ikke bruk klær som lager mye lyd, f.eks boblejakke.
  13. Hvis du ser på en post lengre ned så ser du tydelig jeg mener å lære den at den skal synes det er ok. Og jeg sier i første post LÆRTE. Hvordan kan du påstå at det betyr jeg mener man må tvinge hunden til å bli liggende, når jeg enda ikke har forklart hva jeg mener? Og jeg tror ikke du helt skjønner hva jeg mener med "Rommet i ubestemt form altså." Jeg sier rommet og forklarer at det ikke er det bestemte rommet i seg selv, men det rommet valpen er i der og da. Om det er stua, badet, soverommet. Jeg er helt klar over at rommet er bestemt flertall. Det var derfor jeg måtte understreke at det ikke er den bestemte formen jeg egentlig mener. Er det virkelig så vanskelig å forstå? Jeg mener ikke at den skal bli mer trygg på stua. Eller badet. Okei, kanskje jeg skal si "Valpen må lære det er ok at eieren forlater et rom" eller rommene for guds skyld. Men når man må begynne å påpeke grammatiske "feil" så har man lite å komme med, når det ikke er norsk vi diskuterer her.
  14. Herregud da, det er nettopp det man gjør med hjemme alene trening! Det har ingenting verdens ting med modenhet å gjøre. Du snakker så godt om å bygge tillit til valpen, men det gjør man i alle fall ikke ved å tvinge den til å blåse, den er jo livredd blåseren og å blåholde den funker ikke. Jeg har ikke sagt noe om å gå fra den, og med det legger jeg ballen død fordi noen her inne har bestemt seg for å være uenig på forhånd og ser ikke et viktig poeng. Det er akkurat det jeg mener. Jeg har ikke sagt noe at det må være en bestemt plass, rom eller whatever. Kanskje noen burde lese det jeg skrev om igjen, fordi jeg har fra starten av skrevet at hun burde lære hunden at det er ok at hun forlater rommet. ROMMET. Altså ikke det rommet. Rommet i ubestemt form altså.
  15. Du motsier deg selv ved å si at det er greit å tvinge valpen til å bli blåst på - noe man klart ikke bygger tillit av. Men da valpen blir redd når trådstarter forlater rommet så skal den bli med og man skal ikke gjøre noe for å løse problemet? Er du egentlig for gradvis tilvenning eller tvang? Jeg mener i alle fall at man ikke kan tvinge den til å bli blåst på, og jeg mener også at man ikke skal tvinge den til å bli liggende på rommet. Men man skal lære den at det er ok Stor forskjell det, vet du.
  16. Hvorfor kommer du med dårlige sammenligninger om menneskebarn? Det er en helt annen situasjon og jeg ville heller ikke tvingt et barn til å være i et mørkt rom? Du vrir på det jeg sier hele tiden. Jeg har ikke sagt at man skal tvinge valpen til å bli liggende i rommet. Men å lære den at det er ok og helt normalt at eieren forlater rommet noen ganger. Denne valpen blir tydeligvis stresset bare hun går ut av rommet.
  17. Jeg har forresten aldri skrevet noe om å stenge den på et rom alene. Jeg har skrevet flere ganger at man må lære den å synes det er ok å være i rommet alene når trådstarter forlater rommet. Fremgangsmetoden har jeg ikke nevnt. Jeg har ikke skrevet at den må nektes tilgang til noen rom. Jeg lot valpen min på 5mnd være alene i noen timer etter å ha sett at den klarer å være alene på et rom selv om jeg forlater det (LES: jeg lukker ikke døra.) Og den hadde vært alene i 1 time før. Da fikk den være alene på stua i den timen. Og ja, stua var valpesikker. Da jeg kom hjem ble den glad for å se meg og det var som om ingenting hadde skjedd. Jeg satt opp overvåkningskamera og alt den hadde gjort var å sove. Men jeg har hatt valpen min siden den var 8 uker. Det er ikke slik at alle har mulighet for å ta med valpen i bil på jobb. Han er trygg selv om han har vært alene tidlig. Har ikke telling på hvor mange stressa valper vi har møtt som begynner å ri på valpen min, og voksne hunder som har nappet han i ansiktet. Men han holder seg rolig og går bare unna. Aldri utagert mot noen. Kanskje har jeg bare vært heldig med å få en stødig valp, kanskje ikke. Det sier seg selv at valpen til trådstarter ikke kan være alene, når den ikke takler at hun forlater rommet. Ikke for å spore av, var det ikke flere her som skrev at det er greit å tvinge valpen til å blåse med hundeblåser? Men nå må det altså tilvenning til i flere mnd? Jeg tenker en hund på 9mnd som aldri har vært alene, plutselig blir alene, blir mer stresset enn en valp som har fått en gradvis tilvenning og som er avslappet selv om en eier forlater rommet.
  18. Den har vært hos eier i over en mnd, jeg tror det skal være nok tid til å bli kjent. Har aldri overtatt en 4mn gammel valp før som har blitt knyttet til oppdretter, men vi vet heller ikke hva trådstarter har gjort med valpen på denne tiden. https://www.agria.no/hund/artikkel/aktivering-og-trening/hjemme-alene-trening/ Her står det enkelt forklart. "Begynn med å lære hunden å være alene i ett rom til å begynne med, for eksempel i kjøkkenet. Det må ikke være noe der den kan ødelegge eller skade seg på. Hvis den har en kurv eller en fell den pleier å ligge på, skal den være der, på samme vis som eventuelle leker og tyggebein."
  19. Så dere er så trangsynte dere ikke klarer å se sammenhengen? Valpen klarer ikke å være på et rom alene uten å bjeffe når trådstarter forlater rommet, så første steg i hjemme alene treningen må være å lære den at det er ok å være alene i et rom? Denne treningen starter man uker etter man har hentet den, har aldri hørt at en valp ikke er moden for hjemme alene trening. Og jeg sa at den skal ligge på plassen sin, ikke at den skal ligge på en bestemt plass. Valpen lærer ingenting av å måtte følge etter hele tiden. Selvtillit lærer man på andre måter gjennom mestringsfølelse.
  20. Og hvem har sagt de ligger der på kommando? En hund som har lært seg å like plassen sin går der frivillig når man setter seg ned. Og her var det snakk om en hund som hele tiden må være med.
  21. Jeg ser ikke for meg at hunden klarer å slappe av hvis den ligger å sover og umiddelbart må reise seg så fort man forlater rommet. Men, det har jo ingenting med alenetrening å gjøre. Og hvem har sagt den ikke får nok samvær og nærhet om den ikke følger etter? Man er jo i samme rommet mesteparten av tiden selv om den ikke følger etter bare man skal gå på do i 1 sek.
  22. Jeg trodde alle lærte hunden sin å ligge på plassen sin selv om man flytter på seg og forlater rommet? Det gir mer mening for meg enn at hunden skal være avhengig av å følge etter hele tiden, det vil jo bare føre til mer angst når hun plutselig ikke er hjemme??
  23. Anbefaler en av disse, manmat eller MR. Koppel når valpen din har blitt litt større. https://www.florence-hundeutstyr.no/seletoy/manmat-soft-universal-sele-med-reflex.html http://www.mrkoppel.se/shop/product/cykelselesparsele-storlek-5-8?tm=&sm=selar
  24. Hva betyr det egentlig når dommeren sier at hunden er tørr, for eksempel "tørr hals"?
  25. Han slutter ikke å bite sånn over natten, du må være konsekvent med å ignorere. Mental trening trenger han ikke kun når han oppfører seg slik, men som små deler gjennom hele dagen. Er han vill og knurrer inne så må du ta han i time out med én gang slik at han ser sammenhengen. Deretter slipper du han løs når han har roet seg. Hvis han fortsetter så setter du han tilbake i time out og gjentar. Enkelte hunder trenger mange repetisjoner før de skjønner greia, så ikke gi opp. Ellers kan det hjelpe å gi han noe annet å bite i slik som nevnt over, det er viktig at han har noe (tyggeleke) han vet han har lov til å bite i, men ville ikke hatt leker han løper og herjer med tilgjengelig på gulvet. Noen ganger får det begeret til å renne over
×
×
  • Opprett ny...