Gå til innhold
Hundesonen.no

Cornflake

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Cornflake

 • Rang
  Nykommer
 1. Alternativ til Border collie

  Haha! Herlig. Mulig litt i overkant om det er normen 😂 Digresjon men fikk meg til å tenke på cockeren vi hadde som brukte all mulig kroppsvekt for å lene seg så nært den bare kom inntil, fra det sekundet man kom inn døra. Kombinert med en siameserkatt som helst ville ligge rundt halsen min. Så har forsåvidt kjennskap til klistremerkedyr, og kunne jeg fått tilbake disse to fra jaktmarkene ville jeg valgt det over det meste annet men kjemi og tempo og hodet til BCene jeg har hatt er det liksom noe spesielt med. Får antakelig aldri helt det samme, men forsøket verdt å forhøre seg litt om hva andre hundefolk tenker ☺️
 2. Alternativ til Border collie

  Haha! Vel, kroppskontakt og kos er jo kos! Jeg klarer visst ikke helt forklare greia med retrievere og meg 😅 Hahaha det der med å selge alt for en pølsebit høres kjent ut 😂 Erfaring med enn sånn jaktgolden. Den var helt fantastisk til bruk både i dyreterapi og for å kurere hundeangst, nettopp fordi det var så greit å omdirigere interessen dens til pølse om det ble for mye nærhet for menneskene vi jobbet med igjen, egentlig innehar retrievere alle de egenskapene jeg ser etter... Men JA, noe så veldig ullent som "kjemi" jeg ikke klarer forklare helt! BCene mine har også vært noen reale koseklumper.
 3. Alternativ til Border collie

  Korthåret collie er faktisk et veldig godt innspill, altså! Vet du om det er stor forskjell på ulike linjer? Er noen mer orientert mot bruk, eller er de først og fremst avlet som selskapshunder senere år (er fullstendig klar over at det IKKE betyr at hunden ikke har bruksegenskaper og instinkter igjen, altså )? Høres jo interessant ut er det en utbredt rase i Norge? Jeg liker den krypete klengete greia 😂 Og du har nok helt rett i at retrieveren er avlet nettopp for å være sosiale og hengivne ☺️ Noe som er kjempegode egenskaper, og i en perfekt verden hadde jeg trivdes veldig godt med en hund med et sånt gemytt. Men litt som med kjærester så får jeg litt "hetta" av den intense nærheten om det gir mening 😅 Kanskje problemet egentlig er at jeg har vært singel for lenge. Hm... Kelpie høres interessant ut, men skiller de seg egentlig noe fra BC med tanke på behov for å ha mye jobb å holde på med? Plusspoeng til sheltie der, altså! Haha godt poeng Flere poeng til sheltie Det er også sant! Min erfaring (med engelsk cocker og BC primært) er at hund med pels er hund med pels, støvsuging og kvist og snøballer er der uansett liksom Blir ikke noe lettere med alle disse gode forslagene da 😂 Litt interessert i forskjell/likhet på BC vs kelpie med tanke på aktiviseringsbehov og gjeting av ymse ting som beveger seg.
 4. Alternativ til Border collie

  Jo, mulig jeg ordla meg litt feil der. Og kanskje tar jeg også helt feil mtp jaktgolden, har ikke sett de brukt i jakt (heller ikke det jeg skal bruke de til, da). Mente nok kanskje mer at BC generelt ikke er fullt så bunnløst lojal og hengiven til eier som en retriever er, på den måten en retriever er, men en litt mer selvstendig og selvgående hund i samarbeid med fører. Har intet negativt å si om retrievere, de er strålende hunder og jeg har truffet har jobbet som bare det. Har allikevel merket en forskjell i hvor tett knyttet til eier og hengiven en retriever er vs en BC. Mulig det bare er individuelle forskjeller innad i rasene som har gjort at jeg har fått det inntrykket Veit veldige lite om den rasen! Overbevis meg gjerne! ☺️ Var egentlig først og fremst det sist om gemytt jeg siktet til også ☺️
 5. Alternativ til Border collie

  Tusen takk for svar alle tre Har absolutt null erfaring med collie, men det er et interessant innspill! Er det mye genetisk sykdom knyttet til rasen? Takk for innspill Tror ikke det blir noen retriever. Veldig fine hunder, og har stor sans for de jaktgolden hundene jeg kjenner til, men har liksom ikke matchet helt med gemyttet til retrieverne jeg har truffet. Ikke fordi det er noe galt med de, tvert om skulle jeg nesten ønske jeg matchet med de, for er jo nesten perfekte hunder for mitt bruk. Men synes kanskje de er nesten litt for førerorienterte og litt lite selvgående Helt sikkert foreskjeller her også, altså. Men er noe med den bunnløse lojaliteten og det tidvis litt i overkant hengivne gemyttet jeg ikke matcher sånn helt med 😅 (Selv om det kanskje høres rart ut). Skal allikevel vurdere det, for som sagt egentlig perfekte hunder for mitt bruk! Takk, gøy å høre fra noen med sheltie kan hende jeg overdriver litt med katastrofetanker om liten hund i stall Også fint å høre at du har erfaring med at sheltier ikke nødvendigvis er reserverte! Veldig fine hunder, og har blitt anbefalt det som alternativ til BC av flere!
 6. Alternativ til Border collie

  Hei! Planlegger valpekjøp om et års tid, men usikker på hvilken rase jeg skal velge. Har et stort hjerte for, og erfaring med, BC, men har i bakhodet at jeg muligens ikke har anledning til å tilby en BC så mye "jobb" som den har behov for. Kommer til å bruke hunden til lydighet (forhåpentligvis noe konkurranse), mulig litt agility for gøy. En fordel om hunden muligens også kan brukes ifm dyreassistert terapi, så raser som er kjent for å være reserverte/skeptiske til fremmede er kanskje ikke det lureste sånn sett! Har tenkt litt på sheltie, men har ingen erfaring med disse. Har skjønt de kan være litt reserverte mot fremmede? Også synes jeg kanskje de er litt små Lapphund er en annen hunderase jeg er veldig glad i (både svensk og finsk), men hundene jeg har vært borti har egentlig ikke blitt brukt til noe annet enn som familiehunder og turkompiser, så usikker på hvor egnet de er til det jeg ønsker å bruke hunden til? Innspill mottas med takk! EDIT: Kan jo legge til at jeg har erfaring med hund (har hatt engelsk cocker, BC og sort elghund. Lapphunder og jakt Golden i nær familie), og at jeg bor alene. Grad av pelsstell er ikke så viktig Daglig mosjon og mental trening er en selvfølge. Jeg driver også med hest, så en fordel at hunden er stor nok i størrelse til at det ikke er et problem å ha den med i stallen.
×