Gå til innhold
Hundesonen.no

ninatr

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om ninatr

 • Rang
  Nykommer
 1. Liten oppdatering: det har gått bedre, men minien får fremdeles noen utbrudd som ikke virker å ha grunn i noen triggende oppførsel. Han har fått påvist emaljeskade på tann, og potensiell betennelse hos dyrelege, så det er mulig han er irritabel på grunn av styr med tenner og smerte. Valpetann måtte trekkes etter skade inn til pulpa, og tannen som har kommet i stedet har emaljeskade, så det kan ha vært en periode hvor han har hatt det vondt, hvor det har vært umulig å se hvorfor, og kranglingen startet så å si samtidig som tannstyret begynte. Har fått time til å se på tannen skikkelig og finne en løsning for den i løpet av uken. Tiden vil vise om dette kan ha vært roten til knuffingen, den vil gjerne avta fortere om dette var grunnen, om ikke fortsetter jeg å isolere minien når han er bøllete.
 2. Tusen takk for tips! Jeg setter i gang med sofatrening og å hive godbiter i matskålen allerede nå Den store skjermes ved a valpen får en time-out etter bøllete adferd, og ikke får være med oss på en liten stund. Når han kommer tilbake i stuen er jeg veldig obs på å holde dem litt adskilt og passe på at den store får være i fred hvis han holder seg unna og signaliserer at han vil være alene.
 3. Jeg har en Boston Terrier på 3 år, og har hatt en mini bull terrier-valp i noen måneder nå. I starten gikk de veldig fint sammen og lekte, men etterhvert som valpen har blitt større, og ikke minst litt større en Bostonen har den begynt å utfordre ham i en tidlig alder. Dette fører til et levende uten like, og begge er veldig bestemte på å ha sin lederplass. Jeg har hatt en forventning om at bullen kom til å bli alphaen, men Bostonen gjør det veldig lite tydelig om han vil være leder eller ikke. Han forsvarer selvfølgelig seg selv når bullen skal ta ham, men ellers er han ikke opptatt av å spise først, gå ut døren først eller tilsvarende. Bullen er veldig territoriell allerede, og knurrer selv på meg når jeg skal ha ham ned fra sofaen. Blir han irritert på meg fordi jeg sier nei til at han får være i sofaen der og da går han gjerne rett bort til Bostonen og skal markere seg som sjef. Jeg prøver å la dem finne ut av hierarkiet, men enn så lenge står de litt fast i bølle-fasen, og bullen har kort lunte, og sirkler den andre hunden når de har rast fra seg for å markere sin posisjon. Det har hittil ikke gått å gi dem begge godbiter samtidig da dette ender med leven. Er det noen som har erfaring, og hell med å jobbe med sånn oppførsel? Jeg ønsker altså hjelp til å gjøre bullen mindre territoriell på "mine" ting og godbiter generelt, og jeg tror jeg blir nødt til å backe ham som alfahund for å unngå skader på dem begge siden Bostonen ikke markerer seg som en alfahund på andre måter enn at han tar kampen og ellers er rolig og holder seg litt unna, mens bullen er veldig sosial og vil være med meg hele tiden. Bullen blir litt sjalu og om den andre får oppmerksomhet. Dette er også noe jeg ønsker å jobbe med.
×