Gå til innhold
Hundesonen.no

muxolini

Medlemmer
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om muxolini

 • Rang
  Nykommer
 1. Valp som biter.

  Jeg vet dette er en eldgammel tråd, men tusen takk for gode tips, Pim! Jeg har en Golden gutt på 5,5 måneder som omtrent over natten har gått fra å være en skjønn og eksemplarisk valp til å bli helt dum i hodet Mor er ikke LITT interessant å høre på en gang Har meldt oss på grunnkurs/lydighetskurs i regi av Retrieverklubben, som begynner når han er 6 måneder. Håper det blir bra.
 2. Få hund stueren utenfor binge

  Det er nok kanskje det jeg er påvirket av også. Skjønner at det er ulike holdninger ute og går, men det er vel ikke forskjell på valper ut fra nasjonalitet :-) Vår erfaring er at han lettere finner roen (nei, opplever ikke at han resignerer), når han får være i grinden og ikke må forholde seg til absolutt hele leiligheten. Da blir det fort for mye for han og han blir helt stresset og rabagast. Merker på han at han blir overtrøtt og sovner da med en gang jeg putter han i grinden. Vi bør nok kanskje ha han ute av grinden så mye som mulig ja, for å lære at han ikke skal tisse inne generelt, men erfaringen da er at han blir spinnvill og ikke klarer roe seg.
 3. Få hund stueren utenfor binge

  Ja, vi har jo egentlig gjort det hele veien, men har kunnet slappe litt mer av på det når han er i grinden, siden han da skjønner at han skal si fra. Men det er akkurat som at innenfor/utenfor grinden er to forskjellige verdener. Og det er det kanskje for han
 4. Få hund stueren utenfor binge

  Hei! Valpen min på 11 uker er så godt som stueren når han er i valpegrinden sin, da er han flink og har skjønt at han må si fra hvis han skal på do. Men med en gang jeg lar han være ute i leiligheten så blir det både tissing og bæsjing på gulv og gulvtepper, uten at han gir noe forvarsel. Har vi gjort oss selv en bjørnetjeneste med å bruke grind (han finner veldig godt roen der), eller vil han skjønne det etterhvert? Bør jeg kanskje la han gå løs mest mulig og følge enda mer med han? Føler bare det er et steg tilbake siden han egentlig har blitt så flink til å si fra.
 5. Få valp til å sove alene

  Det var derfor jeg var usikker, jeg regnet på en måte med at han hadde fått smertestillende men hun sa ingenting om at jeg skulle vente med å gi i går.. Ventet så lenge som mulig , og ga rett før vi la oss, og det har gått fint Syns han virker roligere i dag, og mindre tissing. Magen er egentlig normal. Fremdeles litt tusseladd til tider men det er jo valpers vis. Krysser fingrene for at vi fortsetter den gode stimen Håpet er nå at treningen går litt på frem, hittil har vi følt at valpetiden har vært vanskeligere for hver ag som har gått - forferdelig slitsomt..
 6. Få valp til å sove alene

  Dere tror ikke det er noe i veien for å gi han Tramadol i kveld selv om han fikk sedasjon hos dyrlegen i formiddag? Eller bør jeg vente til i morgen?
 7. Få valp til å sove alene

  Oppdatering! I natt var vi oppe 4-5 ganger der han hadde slimete avføring hver gang. Så fem på 8 sto vi på døren til veterinæren med avføringsprøve og urinprøve. Han ble innlagt, med urinveisinfeksjon, urinstein (2 stk ganske store) og gastroenteritt.. Skal gå på antibiotika i 14 dager og smertestillende (Tramadol) i 5 dager.. I tillegg til nytt for som forhåpentligvis kan løse opp urinsteinene. Stakkars gutten min har nok hatt vondt en stund Ikke rart han har vært urolig.
 8. Få valp til å sove alene

  Takk! Jeg følte meg litt som en dårlig hundemamma her en stund, at det er min feil at han tisser inne om natten fordi han ikke har nok trygghet..
 9. Få valp til å sove alene

  Ja, det tenker jeg også. Greit å få bekreftet/avkreftet så grundig som mulig sånn at vi vet litt mer. Jeg er som sagt forberedt på mye tissing, men veldig dumt hvis han har noe medisinsk som gjør at det blir såpass mye.
 10. Få valp til å sove alene

  Dyrlegen mente vi burde prøve å få til at han i hvertfall ikke hadde tisset rett før han kom. De ville ta med sprøyte :/
 11. Få valp til å sove alene

  Nå har vi bestilt time hos dyrlegen i morgen kl 8, forhåpentligvis er det litt morgenurin igjen da.
 12. Få valp til å sove alene

  Takk for mange gode svar! Vi sov ved siden av han de første nettene, og har hatt han ved siden av sengen vår (med mulighet til å stikke en hånd ned til han) frem til nå. Men de siste nettene har vi hatt grinden 1 meter fra sengen, da må han tisse 3 ganger om natten med 2-3 timers mellomrom Så kan hende som dere sier, at han trenger enda mer trygghet.. Vi får vel bare prøve oss frem. Men i natt har han roet seg med en gang jeg har tatt han ut (og tisset) og inn igjen, så føler ikke det kun er oppmerksomhetsbehov heller. Jeg er veldig redd for å lære han dårlige vaner, men det er kanskje for tidlig? Angående UVI.. Det har falt meg inn også. Han virker ikke å ha vondt, men han står veldig lenge på en plass når han tisser. Som "fryst" liksom. Litt merkelig. I går tisset han 13 ganger ute og 2 ganger inne - høres det mye ut? Fører statistikk Det er inkludert natta.
 13. Få valp til å sove alene

  Ok, det er jeg så klart innstilt på. Men man hører så mye om valper som sover natta gjennom selv om de ikke er stuerene på dagtid, derfor lurte jeg på om dere hadde noen gode tips Og er det en bedre idé å ha på alarm om natten for å ta han ut, slik at han ikke lærer at det hjelper å vekke meg?
 14. Få valp til å sove alene

  Vi har hatt valpen vår (Golden Retriever) i litt over en uke nå, han er 9,5 uker gammel. På dagtid er han i kompostgrind, med mindre vi har 1:1 kontakt med han og kan passe på. Han har blitt flink til å si fra når han må tisse, men han klare ikke holde seg så lenge så vi må være på pletten ganske raskt for at ikke det skal bli uhell. Har vært ca ett uhell om dagen inne de siste dagene, og da har det enten vært vi som har vært for sene etter at han har pepet, eller han har vært løs i leiligheten og da tisset når han blir giret. Problemet er natten. Vi har hatt han på soverommet vårt, i kompostgrind. Han sover stort sett, men våkner 1-3 ganger om natten og da må vi være raske å bære han ut så han får tisse (tre etasjer). Prøver å ikke gjøre turen ut noe "gøy", men de siste nettene har han hatt vanskelig for å roe seg og en av oss må sitte ved siden av grinden til han sovner... Vi er veldig klar for å sove hele natten nå, selv om det innebærer litt syting fra han. Men jeg er redd for at siden han ikke er stueren så vil det gå tregere med treningen siden han da eventuelt bilr "tvunget" til å tisse inne selv om han egentlig er blitt mye bedre på dette. Burde vi bare ta han ut fra soverommet og la han hyle og tisse fra seg til han til slutt roer seg? Eller burde vi ta han ut på natten en stund til? Vil dette gå over av seg selv eller risikerer vi at han lærer at det er ok å vekke oss når som helst på døgnet for å gå på do?
 15. Hei! Vi får en liten valp i hus om 1 måned. I den forbindelse har vi begynt å handle inn litt utstyr, blant annet seng. Denne la vi i går på plass i stuen. Vi har fra før av en (inne)katt. Denne gikk selvfølgelig rett og la seg i den nye fine sengen (hans?), og sover så søtt. Er det dumt å la katten sette sitt preg på denne sengen før hunden kommer i hus? Eller er det positivt? Vi har i tillegg gjort klart et putetrekk med vår lukt på som jeg skal ta med til valpen når vi skal besøke han om et par uker.
×