Gå til innhold
Hundesonen.no

Padde

Medlemmer
 • Innholdsteller

  57
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

33 Excellent

Om Padde

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 08/03/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Alaskan Husky

Nylige profilbesøk

241 profilvisninger
 1. Rase

  Hvilken type hund er det? Aldri hørt om, interessangt 😃
 2. Rase

  Ok, har sett litt på tolleren allerede. Ellers syns jeg resten av retrieverene blir litt for store. Men finnes mindre typer spanieler da 😃
 3. Rase

  Okei, gruppe 8 er spanielene? Da skal jeg titte innom der 😃
 4. Rase

  Nei, det er egentlig det jeg selv har funnet ut. Jeg bare liker måten de aller fleste gjeterrasene er på. De er ofte milde, veldig sammarbeidsvillige arbeidsjern (med unntak i raser selvfølgelig), og det er det jeg liker så godt med dem. Det er fordi jeg vet jeg ikke kan ha noe aktiv gjeter nå, at jeg spørr her om råd til andre raser. Collie er for stor.. Sheltie har jeg sett litt på, men mentalt liker jeg ikke rettningen avlen har gådd i en stund nå - som jeg har lest om, jeg VET ingenting. Jaktraser er ofte mer selvstendige, og «trenger deg» ikke like mye, om du skjønner? Og det er det jeg liker med gjeteren, den er førervar, og ser på deg for neste oppgave, jaktere går gjerne inn og fikser problemet selv (de skal jo søke over ofte store områder, alene)
 5. Rase

  Har sett såvidt på Mudi, i dag faktisk! Leste litt om mentaliteten der, men ble litt «skremt» kanskje (ikke direkte skremt da), men tror jeg må høre med noen som faktisk har rasen før jeg dømmer - alt sånn faktagreier som står på nettet er så tvetydelig syns jeg.. Kroatisk gjeterhund skal jeg søke opp! 😃 ååh, jeg syns det er så fryktelig vanskelig! Det finnes så mye der ute.. det som er litt synd i mitt tilfelle, er det at jeg ELSKER BC! Og jeg forhåndsdømmer alle raser ut fra hva jeg vet om bcn, også blir jeg ikke fornøyd 😫 jeg ønsker liksom ikke bare en hund, jeg er på utkikk etter noe som kan være «min rase», hvor jeg kan engasjere meg innenfor rasen, og kanskje senere ha flere av samme rase, da blir jeg enda mer kresen 🙄 Chodsky pes er til nå den rasen som jeg er mest fornøyd med, og som egentlig er ganske ulik BC, men de har forskjellige ting med seg som jeg liker sååå godt liksom!
 6. Rase

  Takk for informasjon, men jeg har gådd bort fra BC, jeg har snakket med oppdrettere, av både BC, kelpie og Chodsky pes, og det er ikke bare meg «alene» som har kommer frem til at jeg får det bedre med en litt annen type hund 😊
 7. Rase

  Takk for informasjon 😊 forventer ikke at @Katharina skal sjekke opp alt om rasene da, blir glad for alle forslag også sjekker jeg mer ut selv, om ikke jeg får vite noe av noen som kjenner rasen mer før da 😃 jeg liker også at folk er ærlige om slike ting - ikke alle raser er for alle mennesker, tenker jeg.
 8. Rase

  Det er perfekt 😃
 9. Rase

  Ja alltså, jeg tenkte mer på BC og Kelpie i det jeg skrev. Jeg kan alt for lite om terv til å uttale meg noe om det. Jeg vil jo gjerne ha «gjetermentaliteten» bare uten trangen for mental stimuli. Jeg har hørt så mange «historier» om understimulerte bcer at jeg nesten blir redd.. det var en diskusjon, eller ett innlegg da på gruppa om husky på fb, hvor noen med begge rasene kunne fortelle om hvor mye de kræsjet.. Bcn var lite interessert i skitur fr.eks, men ble gjerne med - men trengte så etterpå mental stimuli. Dette er det jeg vil unngå. Nå finnes det alltid individer, men jeg kan ikke belage meg på å få akkurat det individet som ikke gir meg slike utfordringer, om du skjønner?
 10. Rase

  Jeg skal søke litt, og se på den 😃
 11. Rase

  Ønsker ikke noe mindre en Collien, ønsker noe som ikke er større en border Collie.. eller, jeg har satt maksgrena på 25 kg, og helst ikke under 15. Høres kanskje veldig kresen ut, men det er en ting jeg er helt sikker på - og det er her jeg ikke viker fra.. rasestandarden skal si ikke større en rundt 25 kg, det er jo forskjell på individene og noen går jo over selvfølgelig.. bearded collie har jeg ikke sett på, den skal jeg sjekke ut vet ikke hvor stor den er jeg..?
 12. Rase

  Ja det er litt det jeg prøver å få frem i hovedinnlegget.. å ha en Husky er ganske enkelt, den får løpe ut, også er det ok.. en Bc eller annen type brukshund og spesielt gjetere krever mye mer, på en helt annen måte.. hadde jeg hatt bare Bc eller gjeter for å ta ett eksempel, hadde det vært noe annet - da kunne jeg brukt tiden på mentaltrening og slike aktive ting, mens når jeg har en husky som «krever» løpeturer, ogsååå må jeg ut og trene mentalt med en hund som krever det - det er her jeg ikke føler kapasiteten strekker til. Jeg trenger ikke nødvendigvis noe som er mindre krevende enn en husky, men heller en hund som klarer seg uten at jeg må ut trene spor eller smeller (bare for å ta eksempler) etter at vi har vært på fjelltur..
 13. Rase

  Har ikke hørt om Pyrenisk gjeterhund, har du noe å fortelle om dem? Har jo spisshund nå, sånn egentlig (selv om AH er en blanding, egentlig). Og jeg digger henne! Kan du fortelle noe om de?
 14. Rase

  Okei, men er ikke terven type 20-30 kg? Og ganske store (høye)? Har sett på terven, og det er fine hunder, hadde vært ett «lett» valg om størrelsen hadde vært rett.. har hørt om endel grums i linjene, mentalt sett der, men jeg vet ikke hvorvidt det stemmer? Har du hatt mange terver, eller bare 2? Med tanke på at det fort kan være tilfeldig at du har hatt det slik.. hvor mye (ca) trim får hundene dine, for å være fornøyd?
 15. Rase

  De er større en BC, også krever de vell en god del mentalt?
×