Gå til innhold
Hundesonen.no

SvartKrølltopp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

15 Good

Om SvartKrølltopp

 • Rang
  Nykommer
 1. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Om du ser hva jeg tidligere har skrevet, er det nettopp det jeg gjør.
 2. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Dyremishandling er overalt, det virker uunngåelig. Og selvfølgelig burde vi hjelpe de dyrene vi allerede har i Norge. Jeg er glad vi har organisasjoner her i landet som prøver og ofte klarer å sette fokus på diverse dyresaker. Skulle hatt mer, som det med smittefarer en gatehund kan ta med seg videre hund til hund, jeg har aldri hørt noe som helst om en slik fare før her på sonen. Men man kan vel ikke få både i pose og sekk. Håper det kommer en ordentlig ordning som dyrepoliti landet over.
 3. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Og jeg har heller ikke sagt at du har påstått noen av de ovennevnte tingene. Jeg syntes denne delen av diskusjonen er tåpelig, blir bare å diskutere for å diskutere, for ikke å nevne, på en nedlatende måte. Jeg har et hjerte for dyra som kanskje får meg til å virke naiv. Når jeg var i Tyrkia og besøkte det tyske paret, fikk jeg også en nærmere tilknytting til de kattene og hundene som er på gården. Mange har blitt skutt på som blink, banka halvt ihjel av en kelner på en restaurant, blitt brukt på som lokkemiddel for rovdyr osv osv. Barna der nede blir lært opp til at hundene og kattene er søppel, selvfølgelig ikke alle, men det er en del. Poenget er at jeg har da blitt glad i ekteparet, samt dyrene jeg ble kjent med. Det var også vanskelig for meg å dra derifra å vite at de får så mye motstand fra innbyggere og at flere prøver å sabotere, for som sagt, dyrene blir sett på som søppel. Jeg har jo fått en større innsikt og forstår nå problemet av å ta inn både katter og hunder med tanke på smitte. Jeg kommer til å fortsette å sende penger til utlandet og støtte de på den måten, men her i Norge kan jeg stille opp fysisk. For å svare på spørsmålet ditt: Jeg har aldri nevnt at det tydeligvis er så mye bedre å ta inn hunder og katter fra utlandet.
 4. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Ja jeg vet hvordan det er med katter i Norge (av erfaring tydeligvis), svaret mitt har du i mitt forrige innlegg. Trenger ikke å henge på greip at jeg er ung, dum og naiv.
 5. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Jeg er veldig klar over hvordan det er med katter i Norge! Jeg har deltatt aktivt i Kattens Vern i min by, reddet og tatt inn katter alene og skaffet fosterhjem, "fureverhomes" til flere! Jeg kan fortsatt ha medlidenhet for andre dyr verden over og å ønske de får hjem selvom, at jeg kan støtte den utenlandske organisasjonen jeg kjenner til og stoler på med noen slanter skjemmes jeg ikke over. Jeg vil gjøre det jeg kan, selv om det er lite. Det er kaldt i Tyrkia, det er vinter der og. Om du har sett mitt siste innlegg kan du kanskje se at jeg har lagt meg paddeflat, det er mye jeg ikke vet som jeg kan få bedre opplysninger om, og det har jeg fått her, men jeg er fortsatt ikke helt uvitende.
 6. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Vondt og innrømme, men ja, jeg skjønner hvorfor noen sier det slik. Gleder meg til den dagen jeg kan innrømme det motsatte.
 7. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Er klar over og syntes det er veldig trist at det drives butikkvirksomhet, også veldig trist at flere av organisasjonene drives useriøst. Om det er slik du sier at det ikke er strengt nok, at det er fare for smitte, da er jeg selvfølgelig 100% enig at ting burde strammes opp. Det er også de seriøse som virkelig gir seg selv for dyrene jeg støtter. Jeg hadde ikke turt å adoptert en gatehund fra hvem som helst, men etter å selv har vært og besøkt paret der nede og sett hvordan de fungerer og opererer går jeg god for de. Der får vi også muligheten til å kontakte andre som har adoptert via de på en egen facebook gruppe, med bilder og oppdateringer daglig. Men igjen som du sier, det burde vært strengere med tanke på smitte.
 8. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  Hvorfor er det da såpass strenge regler da? Og hvorfor og hvordan er det da mulig å i det hele tatt få de inn til lands når de som du sier er smittebærere? Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. Adoptere gatehunder fra utlandet?

  "Aldri. Ikke lar jeg mine hunder omgåes disse adopterte hundene heller. " Kjenner jeg blir smått provosert.. I juni/juli var jeg i Tyrkia og besøkte et fantastisk eldre ektepar fra Tyskland. De forlot bylivet etter det som skulle være en ferie i Tyrkia, fordi de så alle de forsvarsløse dyrene som trengte de. Når jeg var der i sommer hadde de 26 hunder og 132 katter, de steriliserer/kastrerer alle dyrene de får inn og tar HD/AD røntgen av alle hundene. Dyrene får alle medisiner og vaksiner som må tas og velger heller å gi dyrene mat enn til de selv. Mange syntes vel det er helt idiotisk, men de lever virkelig for dyrene de har og tar inn. Får de inn en syk hund eller katt, får hunden eller katten lov til å pensjoneres på gården de operer på. En hund med HD/AD får heller nyte pensjonistlivet hos et par som gir alt for det de elsker. Selv om de har en ca 150 dyr de må ta vare på, gråter de hver gang 1 av dyrene dør. De har navn på absolutt alle. Jeg har aldri opplevd så mye kjærlighet som jeg gjorde når jeg var på besøk der. Både fra det tyske ekteparet og alle dyrene som kjempet om kos. Det var helt fantastisk å være der, alle levde i flokk og harmoni, og alle hundene var veloppdragen! Om noen år om jeg har mulighet, ville jeg definitivt dratt ned igjen på besøk og muligens tatt med en hund + en katt eller to. Typen til en god venninne av meg hentet en 6 år gammel hund fra Spania for 1 1/2 år siden. Kan trygt si at det angrer de ikke på! Skjønner det kan være et sjansespill, men ikke vær for kjapp med dømminga vær så snill. Er mange hjertehistorier der ute. Det tar også et par mnd for å klargjøre en hund/katt for avreise, det er ikke bare bare og det er mye arbeid i det! All creds til de som har styrken og klarer å komme gjennom alt det forferdelige de må være vitne til, og likevel tenke på dyrene.
 10. Hund ER bra for helsa

  @Debbie http://www.tv2.no/a/9473803/, Innslaget var vel mer ment for å opplyse faren ved hund som ikke er sikret i bil under transport
 11. Narkose

  Hei igjen! Kanskje på tide med en oppdatering for de som er interessert i det. Jeg har også lært meg forskjellen på narkose og sedasjon.. Kan jo starte med at jeg er ganske så fortvilet. Hunden har hatt fast dyrelege i alle sine 9 år, og de har aldri tenkt på at hun kan ha sykdommen periodontitt. Nesten hvert år har hun måtte trekke tenner, og de har aldri tatt røntgen. Hun har da levd i mange år med betennelse konstant i munnen. Ble da en annen dyreklinikk, noe jeg er kjempe glad for! Jeg forklarte situasjonen hennes og uten at dyrelegen rakk å se i munnen sa hun kjapt at dette hørtes ut som periodontitt, noe det var. Operasjonsdagen kom, de satte sedasjonen og ble lagt i narkose. De sendte meg hjem, og skulle ringe meg etter røntgen var tatt. De ringte og fortalte at alt av tenner må bort, her var det så ille at tenner har til og med falt ut. Et ganske ille tilfelle slik jeg forstod. De tok det som var igjen på venstresiden, 9 tenner. Operasjonen gikk knirkefritt. Dette var første av det som skulle være to operasjoner. Hun var litt ør etter alt, men like glad på livet. Fikk slappe av noen dager, fikk resept på smertestillende og antibiotika, antibiotikaen for at det skulle gro bedre/raskere til neste operasjon som var 3 uker etter den første. Så kom operasjon nr 2.. 8 tenner skulle trekkes, og alt ble gjort som sist, bare at denne gangen fikk hun komplikasjoner under operasjonen. De ringer og forklarer hva som skjer, hun hadde en rar pust, det stoppet, men kom tilbake igjen. Da valgte de å avslutte, denne gangen fikk hun trekt 4 tenner og det er da 4 igjen. Noe som er rart, jeg hadde en drøm ca en uke før operasjonen at jeg skulle hente henne etter inngrepet og da hadde de bare trekt halvparten av tennene med vilje for å tjene penger, sanndrømt? Neida, men alt gikk bra! Da jeg kom for å hente henne begynte hun å puste rart igjen, de tok et kjapt røntgen og fant ikke noe galt. Neste operasjon for å fjerne de siste 4 blir om en 3-4 mnd slik at hun har tid på å komme seg til hektene igjen. Alt i alt så har det gått fint, vi har hatt en utrolig dyktig veterinær som beroliget meg og oppdaterte meg opp gjennom. Hun fortalte at hun hadde kun opplevd 1 dødsfall gjennom narkose av de 10 årene hun har operert som veterinær. Også en siste outburst.. Altså, vi har hatt forsikring siden hun kom til oss, men forsikringen dekket nada! Det var ikke mulig å få noe tilbakebetalt fordi det var alt for vanlig med tannsykdommer på mindre hunder, det står sikkert en eller annen plass i kontrakten, men åhh.. fortvilelse.. Hittil har operasjonen kostet litt over 15.000kr, neste og forhåpentligvis siste blir mellom 5 - 7.000kr, da blir det nok en sluttregning på litt over 20.000kr. Heldigvis deler jeg og foreldrene mine regningen på 3. Nå har hun det bra! Ser at hun er mer leken og bruker munnen mer, litt uvant å være så å si tannlaus med tunga på skakke, men det går seg til.
 12. Narkose

  Kontaktet en annen veterinær og det blir nok denne metoden. Skal på sjekk mandag så operasjon torsdag om sjekken går bra. Det er alltid risiko for narkose, men dette beroliget meg litt. Krysser fingrene
 13. Narkose

  Lurer på om noen her inne kan komme med noen svar.. Familiehunden vår, en liten pomeranian på 2,5 kg og 9 år må i narkose neste torsdag. Var hos dyrelegen i går og hun har en historie der hun sliter i å komme i søvn, hun rett og slett nekter. Satte sprøyta ute i bilen mens hun satt på fanget mitt, satt så ute i 40 min uten at hun ville sovne ordentlig. Var med hun i fjor også og da fikk hun over dobbel dose og det funket fortsatt ikke, dro tilbake igjen 1 uke etterpå og da ville hun sovne etter en risikabel dose. Fikk beskjed av dyrelegen at dosen hun får nå neste torsdag er ganske risikabel og at vi må være forberedt på at hun ikke våkner opp igjen. Grunnen til at hun må i narkose er for å trekke tenner, hun har hele livet slitt med tennene og må ha trekt en hel del ganger, men først nå fått har vi fått denne beskjeden om at vi må forberede oss. Jeg skjønner selvfølgelig at hun må trekke tennerne, hun har jo vondt! Fikk se i munnen hennes og det ser jo ikke ut, hun får smertestillende og antibiotika hver dag frem til operasjon. Fikk velge av dyrelegen om å ikke gjøre noe, da må hun leve med smerter hver dag, noe som ikke er en human måte å leve på. Eller operere å kanskje ikke våkne opp igjen. Valgte da operasjon med risken tilstede. Noen som da vet om andre måter å gjøre dette på? Andre narkose muligheter? Har bare snakket med selve dyrelegen som skal gjennomføre dette, har tenkt å ta en ringerunde imorgen til flere veterinærer. Kanskje ikke mange muligheter, men om det finnes en safe mulighet, tar jeg den på flekken. Min absolutt aller beste venn.
 14. Forberedelser

  Tusen takk @SFX, @idalilla og @tillien for viktige og nyttige råd! Jeg har en 9 år gammel pomeranian på deling mellom meg og mine foreldre der de passer hun de tidene jeg jobber mye. Blir mest sannsynlig flytting på meg neste år og da har jeg nok større plass å bevege meg på og er nærmere natur. Har da bestemt meg for å skaffe en hvit gjeterhund, men vil bare at alt skal være på stell før valpen kommer. Igjen, tusen takk for gode råd, kommer til å komme tilbake til denne tråden de gangene jeg føler noe mangler
 15. Forberedelser

  Hei og hu! Dette er sikkert en emne som er godt brukt allerede, men prøver likevel. Jeg tenker å skaffe en valp en god stund frem i tid, men tenker å være forberedt før valpen kommer i hus. Hvilke forberedelser gjorde dere ved anskaffelse av valp? På det økonomiske som bur, bilbur, leker etc. Hvordan kom dere fram til riktig type fôr, forsikring, bøker å lese osv osv osv... Jeg må f.eks få kjøpt en stasjonsvogn da jeg planlegger en større hund. Vil planlegge å ha alt tilrettelagt så jeg kun kan tilby det beste valpen fortjener, og samtidig ha alt klart for min egen del for å ikke møte på økonomiske hindringer slik at ting blir vanskelig for meg og valpis. Tips? Hvordan la dere det opp?
×