Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannah

Medlemmer
  • Innholdsteller

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Hannah last won the day on 30. Juli 2021

Hannah had the most liked content!

Om Hannah

  • Bursdag 30. Desember

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Samojed
  • Mine dyr
    5 år gammel hannhund

Nylige profilbesøk

4,288 profilvisninger

Hannah's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

35

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg pleier å kjøpe fra Zooplus https://www.zooplus.no/shop/hund/hundesnacks/natursnacks 😊
  2. Vi gikk også et veldig bra nybegynnerkurs i Nosework i år, og tenker å starte å trene mot NW1 og merker til nyåret. Jeg har ikke lært inn frysmarkering nå, men tenker å gjøre det etterhvert, da jeg synes det blir tydeligere og lettere for min del om det er funn eller ikke. Men jeg tenker om du fint klarer å lese hunden din sitt naturlige kroppsspråk når det er funn eller ikke, så er ikke frysmarkering noe du må lære inn. Tror ikke det ene er bedre enn det andre. Tror det kommer mer an på hva som passer deg og din hund. Hunden kan jo som du nevnte markere på alt mulig rart og så kan man få feil funn, men så klart, når du er over det stadiet, så ser det jo veldig kult ut. Nå er jeg ingen ekspert, men her er noen fordeler og ulemper jeg kan tenke meg ved å bruke frysmarkering i Nosework: Fordeler: Tydelig kommunikasjon: Frysmarkering gir en klar og lettforståelig indikasjon for føreren om at hunden har funnet duften. Presisjon: Hjelper hunden med å markere nøyaktig hvor duften befinner seg, noe som kan være nyttig i konkurranser. Tilpasningsdyktighet: Frysmarkeringer kan være effektive i en rekke miljøer og situasjoner, og er enkelt å trene for de fleste hunder. Ulemper: Misforståelser: Noen ganger kan hunder fryse av andre grunner enn å ha funnet duften, noe som kan føre til forvirring og feil. Stivhet i søket: Overdreven fokus på frysmarkeringer kan gjøre at hunden blir mindre fleksibel i sitt søk, og overser eller ikke utforsker potensielle funnsteder grundig. Stress for hunden: I noen tilfeller kan presset for å utføre en korrekt frysmarkering legge stress på hunden, noe som kan påvirke dens evne til å arbeide effektivt. Treningstid: Det krever trening og konsistens å lære en hund å markere nøyaktig og konsekvent med frysmarkeringer.
  3. Har ingen erfaring med å sykle med elsykkel og hund, men ser ikke for meg at det skal være noe problem?
  4. Noen som har anbefalinger/forslag til steder å kjøpe godbiter till trening som er av 100% kjøtt? Gjerne dropp link eller navn på vare/merke :) Vet Wovw og dr.clauder har, og provit (men de synes jeg smuldrer om de blir most i lomma). Andre forlslag?
  5. Jeg har brukt tractive i noen år, men bestemte meg i sommer for å prøve Lildog da jeg hadde sett så mye reklame om den. Kort fortalt, etter sommeren bytter jeg over til Tractive igjen? Jeg hadde før den vanlige tractive (må lades ukentlig), men oppgraderte etter sommeren til XL versjonen (må lades hver 3-4 uke), og er veldig fornøyd. Batteritiden er så mye bedre. Så om du ikke har en liten hund, anbefaler jeg XL på grunn av batteritiden. Med Lildog følte jeg nesten at jeg måtte lade den hver dag. Den holdt Max 2 dager før det var tomt eller veldig lite strøm igjen. I tillegg hadde jeg tekniske problemer hvor den ikke alltid ville koble seg til, og så ville den ikke telle skritt eller viste historikken feil. Så var mye rot som førte til frustrasjon, så den ble sendt tilbake til slutt. Tractive har også mye mer features som jeg liker godt. Man ser ikke bare historikk over hvor hunden har vært, men man ser klokkeslett når og hvor mange km. Supert om noen andre lufter hunden din, så kan du se hvor lenge og langt de gikk. Følte Tractive også var mer nøyaktig og raskere til å koble seg på og spore live. Med Lildog måtte jeg vente 30sek-1 min før jeg kunne gå live og spore hunden. Brukergrensesnitt var heller ikke det letteste å forstå. Brukte 1 uke før jeg skjønte jeg kunne se historikk å. Tractive har også lyd/lys, og man kan legge til virituelt gjerde/sone, så om hunden går utenfor «gjerdet», for eksempel utenfor en viss radius så får man varsel på mobilen. Synes den funksjonen er veldig fint om hunden er i Hagen og plutselig beveger seg av tomta, så får man varsel, og kan hente inn hunden. De har også features som wellness og Tracker hvor lenge hunden sover eller om aktivitetsnivået forandres veldig fra det normale. Har også en slags spareblussmodus når jeg er hjemme, så den ikke bruker like mye strøm. Er i tillegg fornøyd med kundeservicen deres. Den forrige tractive enheten min sluttet å lade, og da fikk jeg tilsendt en helt ny uten noen kostnader. Så for min del blir det soleklart Tractive over Lildog? *Du må kjøpe abonnement i tillegg til Tractive enheten og den fungerer ikke uten nett, så man trenger 4G ute (bare til info om noen vurderer å kjøpe)
  6. Hvordan trener man sidebytte? Tenker da når hunden går fot og så bytter side til høyre og går fot, eller når hunden sitter ved venstre side og så bytter til høye og sitter (og tilbake). Har prøvd å lokke hunden bak meg og rundt, men han skjønner ikke helt at han skal bak og på andre siden. Norn andre bedre metoder å trene dette inn på?
  7. Har noen tips til å trene vekk forventningsbjeffing? Har en hund som begynner å bjeffe når det ikke skjer noe, eller noe ikke skjer fort nok. Spesielt i treningssammenhenger. Hvis vi for eksempel skal trene litt rallylydighet og ting går litt sakte, kommandoer eller belønninger kommer ikke fort nok, eller hvis vi skal ta en kort pause, så kommer det en del bjeffing. Hjelper ikke si nei, og har prøvd å ignorere og gå vekk, men virker som om det har null effekt. Han bare står å fortsetter å bjeffer. Om jeg prøver å distrahere med å kaste godbiter på bakken, vil han stoppe, snuse, spise og begynne å bjeffe igjen. Når han har begynt å bjeffe klarer han ikke ta inn noen kommandoer. Selv et enkelt «sitt» blir blokkert ute. Tips tas imot med takk
  8. Ser etter et slikt superlett «pop-up» stoffbur. Fant en på drammenshundepark sin nettside, men største de hadde var S-M som blir for lite for min hund. Har funnet mange andre fine tøybur på nett, og har tøybur fra før, men ser etter et enda lettere, uten «stolper» og uten «tøy», hvis det gir mening. Tenker noe enda lettere stoff som polyester eller lignende.
  9. Hva er forskjellen på en bilsele og en vanlig sele? Hvis jeg fester sikkerhetsbeltet til selen og bilfeste er ikke det like sikkert? Eller har en godkjent bilsele en annen funksjon som gjør den sikrere?
  10. Hei, vi har skudo hundeburet, og hjulene kan være litt vrien å få av, men de må ikke skrues av. Du kan enten dytte/skli ut hjulet fra festet, eller du kan fjerne hele festet med hjulet på. Usikker hvordan jeg skal forklare det, men festene kan være veldig harde å få av og på, så vi har pleid de siste flyturene og bare fjerne hele delen (bilde 2). Det kan være lurt å teste dette før dere drar og står på flyplassen da det kan bli litt stress om hjulene ikke vil fjernes med det første. Hvis ikke kan man å spørre de som jobber der om de kan hjelpe deg å fjerne hjulene før de transporterer hunden.
  11. Her er noen linker til nettbutikker som selger: https://dogshop.no/produkt/sporsloyfer-12pk-gul/ https://solvpoten.no/nettbutikk/hund/bruksutstyr/lydighet-bruks-igp/merkeband-m-klyper-10-pk-ny-type/ https://www.pethouse.no/products/sporsloyfer
  12. Noen som har noen tips eller anbefalinger for oppbevaring av godbiter? Tenkte om jeg fant en bra oppbevaringsboks som er lufttett, så kunne jeg ha diverse godbiter i boksen mixet. Litt slitsomt å måtte åpne 8 små poser med ulike godbiter hver gang man skal ha en liten treningsøkt. Tenkte det ville være lettere om man bare hadde en boks med mye forskjellig oppi, og så bare tok en håndfull ut når man trengte. Har prøvd en vanlig lufttett oppbevaringsboks fra Clas ohlson, men semi-myke godbiter blir fortsatt tørre og mister konsistens, lukt og sikkert litt smak.
  13. Har ikke noe tips om hvordan få mer trekk interesse da jeg selv å har en hund (samojed, 6 år) som trekker dårlig. Begge foreldrene hans går i spann og har vunnet en del løp, noen av søskenene hans går også i spann og trekker som bare det. Vi har prøvd å trene korte økter, og han har fått prøvd å gå i et spann tidligere, men trekk interessen er bare ikke helt der. Han kan trekke litt om han får noen hunder foran seg, og trekke litt i starten, men sakker fort opp farten og traver heller ved siden av enn foran. Dette både når man jogger, sykler eller står på ski. Han har ingen plager, og rønget fri for AD/HD. Han synes vel simpelthen det bare er mer interessant å tasse ved siden av, enn å trekke foran. Så dette er nok mer en bekreftelse på at noen hunder bare ikke har så stor interesse av å trekke (alene). Men det kan jo hende med kontinuerlig trening, så får du en mer trekkvillig hund. Han var vel bare 13 måneder, så fortsatt ung. Lykke til i alle fall
  14. Samojeder er jo polarhunder, og spisshunder/primitive raser med jaktinstinkt. Min er også veldig dårlig på innkalling selv om vi har trent, og har de beste godbitene og lekene. Noen ganger virker det som om han bare ikke vil, selv om han vet han skal komme når jeg roper. Så klart er dette noe jeg ville ha fortsatt å trene på selv om innkalling ikke er perfekt eller 100%, men tenker innkallingen kun kan bli bedre om man trener på den. Men du har heller ingen garanti for at hunden kommer til å høre på deg til en hver tid selv om man har trent lenge, i forskjellige miljøer og situasjoner. Finnes jo også noen samojeder som ikke stikker av i det hele tatt og er med eier hvor som helst, og som kommer på innkalling som ei kule. Men vil ikke si det er rasetypisk. Er bare fortsette å trene, kanskje gå kurs, eller bare ha på langline.
  15. Er student nå og har hund, så kan i alle fall dele min erfaring med det. Har voksen hund nå da, som kan være hjemme noen timer uten problem, og ingen valp, så litt forskjell der. Har studert 1 år programmering og studerer nå webutvikling, og hvor mye tid du får til valpen/hunden har mye å si på de ulike studiene. Hvis du har mulighet så ville jeg ha sett på timeplanen for studiet ditt. Vet mange universitetet har timeplan/studiets oppbygging liggende ute på nettsiden deres, hvor man å kan gå tilbake i tid å se timeplaner for tidligere år. Så klart er det ikke garanter du får helt lik timeplan, men det kan gi deg en viss pekepinn på hvor mange emner du har og hvor mye undervisning/forelesning i uka. Om så, så kan du sikker også sende en Mail til stedet du skal gå og høre om du kan få tilsendt en timeplan eller tidligere timeplaner med tanke på arbeidsmengde. Da jeg gikk programmering hadde jeg mange forelesninger i uken og det meste var obligatorisk, og hvis det ikke var obligatorisk, så burde man fremdeles møte opp for å få med seg stoffet. Så vil ikke anbefale å droppe forelesninger/øvinger bare fordi de ikke er obligatoriske og du kan dra hjem. Heldigvis bor jeg nært universitetet mitt, så kunne løpe hjem og få luften hunden min rask mellom forelesninger, så han i det minste fikk tisset før jeg kom tilbake senere for å gå en lengre tur med ham. Ofte da sto jeg opp kl 6 for å gå 1 time med han, så opp til skolen for forelesninger, så hjem og lufte 15 min, opp igjen, og så 1 times tur etter siste forelesning, hjem å øve litt og så på kveldstur igjen. Dagene varierer jo også veldig mye. Noen dager hadde jeg ingenting og kunne være hjemme hele dagen, andre dager var jeg borte alt fra 2-8 timer. Hvis du ikke vet hvordan timeplanen din ser ut og du er alene om valpen, så ville jeg ikke anbefale å skaffe valp nå. Da hunden min var valp slet han veldig med seperasjonsangst, selv om vi trente nesten med en gang vi fikk ham, og var sammen med han i nesten 3 måneder før vi startet skole/jobb. Jeg var veldig heldig, da min mor kunne hente ham og ta han med på jobb. Det tok oss 3 hele år med trening før han trygt klarte å være alene en skoledag/arbeidsdag. Og da hadde vi mange tilbakefall, hvor han en dag kunne være alene 1 time, en annen dag bare noen sekunder og en annen dag minutter. Jeg hadde ikke klart å ha valp da alene om jeg ikke hadde fått hjelp fra min mor som kunne hente ham før han fikk panikk. Men om du har familie eller venner som kan hjelpe deg å passe/lufte hunden, så er det ikke umulig å ha valp under studietiden. Men viktig å huske at man ofte må prioritere bort ting, dra ut med venner, være med på aktiviteter, reise etc. Flere ganger hvor jeg måtte ha valgt bort sosiale arrangementer eller forklare at jeg må dra tidligere fordi jeg har en hund å ta vare på. Ligger jo å litt i hva man ønsker å prioritere. Om sosiale aktiviteter ikke er den største prioriteten, så er jo ikke det et problem. Også lurt å tenke over hva du skal gjøre med hunden om du blir syk, må på studietur eller annen reise. Har du et sted hunden kan være/noen som kan passe den på dagen om noe skulle skje? Koster jo også å ha hund. Du får jo studielån fra Lånekassen, er dette nok til å dekke dine behov, mat, bolig, strøm, klær, aktiviteter, og hundens? Hundefôr, veterinær, diverse kurs, valpekurs, hverdagskurs, utstyr, sele, bånd, bur, leker etc. Skal du ta på deg ekstrajobb, men da også tenke på at du får mindre tid til hund og studier, eller kanskje du får hjelp økonomisk fra familie? Har du, eller finner du en plass å bo som tillater husdyr? Lurt å sjekke, for mange utleiere som ikke ønsker husdyr. Nå som jeg går webutvikling har jeg vært heldig med timeplanen min, hvor jeg ikke har så mye undervisning, og har mer fritid til å ta vare på hunden min. Er kun borte 1-4 timer om dagen. Men også viktig å ikke glemme at du er der for å studere og få deg utdanning, og ikke la all tiden gå til å prøve å få hverdagen til å gå rundt med hund. Om man har litt ekstra økonomisk råd, kan du jo sjekke om det finnes noe dagspass/hundebarnehage i nærheten hvor valpen kan være når du er opptatt. Men også viktig å huske på å trene å være alene. Jeg har hunden min i hundebarnehage 1 gang i uken. Leverer han da 7:30, og henter 16:30. Det gir meg litt avlastning de dagene jeg enten har mye å gjøre, eller bare ønsker litt mer tid til å fokusere og jobbe med andre ting. Jeg bor også i kollektiv med to andre, hvor vi har forskjellige timeplaner. Så om jeg skulle være borte en stund på forelesning, så kan det hende at noen andre er hjemme med hunden min. De passer ikke på ham, men jeg vet at han får litt mer selskap da det i alle fall er noen andre til stedet i huset. De kan også hjelpe meg om noe skulle skje. Hunden er så klart mitt ansvar og ikke deres, men om jeg skulle bli syk. Så vet jeg at jeg kan spørre en av dem om å lufte han for meg. Dette er jo også ikke garantert om du skulle bo med andre, for det kan godt hende de ikke er så vennlige overfor husdyr og ønsker at du kun skal ha hunden på rommet ditt. Og ellers ikke ønsker noe med den å gjøre. Jeg tenker det er fullt mulig å ha valp under studietiden, men det kommer veldig an på situasjonen din. Plass og bo med hund? Valper tygger og spiser jo på det meste. Kan du erstatte noe om hunden ødelegger? Har du noen som kan hjelpe deg? Familie/venner/andre? Har du noen som kan hjelpe om det blir akutt? Har du råd økonomisk? Har du tid? Hvordan er timeplanen din? Er dagene fulle, er det nok ikke smartest å skaffe valp. Uforutsette hendelser. Hva om valpen har skikkelig seperasjonsangst, har du noen som kan være med den når du ikke kan. Og hva gjøre om den personen er syk eller ikke lenger kan passe valpen? Valper trenger jo også veldig mye tid, oppmerksomhet og oppfølging den første tiden med trening, sosialisering, miljøtrening etc. Har du tid til å følge opp og gi valpen det den trenger både mentalt og fysisk? Passet en valp tidligere i år på dagtid da jeg ikke hadde undervisning den dagen, og de som eide den hadde jobb. Valpen hadde seperasjonsangst og kunne ikke være alene 1 sek da den ville få panikk og hyle og begynne å bite/tygge seg ut av buret om den var i bur. Selv om jeg var hjemme sammen med valpen hele dagen synes jeg det var slitsom å passe den. Klarte ikke å konsentrere meg om andre ting, fokuset de dagene jeg passet den, gikk kun til valpen. Den hadde mye energi, måtte passe på at den ikke tisset inne, spiste ting den ikke skulle spise, ikke ødela ting. De må ofte ut å tisse, og selv om valper skal sove mye, sov ikke denne valpen mye. Den sov litt, så våken full av energi, så sove litt og så full av energi igjen. Og om man ikke ga den oppmerksomhet ville den enten begynne å pipe/hyle, eller finne på noe annet ramp. Så klart betyr ikke dette at alle valper er sånn, men man vet jo heller ikke hvilken valp man får. Kan godt hende man får en rolig valp som ikke gjør så mye ut av seg, og er lett å ha med å gjøre. Men etter å ha passet den valpen, kjente i alle fall jeg, at jeg ikke skulle ha valp med det første. Er veldig fornøyd med min voksne og rolige hund, og kjenner jeg ikke har kapasitet om jeg skulle ha fått en slik energibunt av valp. Skal sies at rase og individuell personlighet teller til hvordan valpen er/blir, og hvordan du trener/sosialiserer den. Noen hunder er dessverre også medfødt med mer stress og nervøsitet enn andre. Så veldig viktig å velge rett rase som passer ditt liv og hverdag, og velge seriøse oppdrettere hvor du blant annet kan møte foreldrene til valpen. Kan legge ved noen bilder av timeplaner fra universitetet mitt. Som du ser er det veldig varierende hvordan en dag kan se ut, utifra hva man studerer. Noen uker er veldig rolige, hvor man godt kunne hatt hund, mens andre ikke.
×
×
  • Opprett ny...