Gå til innhold
Hundesonen.no

Hannah

Medlemmer
  • Innholdsteller

    271
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av Hannah

  1. Vi gikk også et veldig bra nybegynnerkurs i Nosework i år, og tenker å starte å trene mot NW1 og merker til nyåret. Jeg har ikke lært inn frysmarkering nå, men tenker å gjøre det etterhvert, da jeg synes det blir tydeligere og lettere for min del om det er funn eller ikke. Men jeg tenker om du fint klarer å lese hunden din sitt naturlige kroppsspråk når det er funn eller ikke, så er ikke frysmarkering noe du må lære inn. Tror ikke det ene er bedre enn det andre. Tror det kommer mer an på hva som passer deg og din hund. Hunden kan jo som du nevnte markere på alt mulig rart og så kan man få feil funn, men så klart, når du er over det stadiet, så ser det jo veldig kult ut. Nå er jeg ingen ekspert, men her er noen fordeler og ulemper jeg kan tenke meg ved å bruke frysmarkering i Nosework: Fordeler: Tydelig kommunikasjon: Frysmarkering gir en klar og lettforståelig indikasjon for føreren om at hunden har funnet duften. Presisjon: Hjelper hunden med å markere nøyaktig hvor duften befinner seg, noe som kan være nyttig i konkurranser. Tilpasningsdyktighet: Frysmarkeringer kan være effektive i en rekke miljøer og situasjoner, og er enkelt å trene for de fleste hunder. Ulemper: Misforståelser: Noen ganger kan hunder fryse av andre grunner enn å ha funnet duften, noe som kan føre til forvirring og feil. Stivhet i søket: Overdreven fokus på frysmarkeringer kan gjøre at hunden blir mindre fleksibel i sitt søk, og overser eller ikke utforsker potensielle funnsteder grundig. Stress for hunden: I noen tilfeller kan presset for å utføre en korrekt frysmarkering legge stress på hunden, noe som kan påvirke dens evne til å arbeide effektivt. Treningstid: Det krever trening og konsistens å lære en hund å markere nøyaktig og konsekvent med frysmarkeringer.
  2. Har ingen erfaring med å sykle med elsykkel og hund, men ser ikke for meg at det skal være noe problem?
  3. Noen som har anbefalinger/forslag til steder å kjøpe godbiter till trening som er av 100% kjøtt? Gjerne dropp link eller navn på vare/merke :) Vet Wovw og dr.clauder har, og provit (men de synes jeg smuldrer om de blir most i lomma). Andre forlslag?
  4. Jeg har brukt tractive i noen år, men bestemte meg i sommer for å prøve Lildog da jeg hadde sett så mye reklame om den. Kort fortalt, etter sommeren bytter jeg over til Tractive igjen? Jeg hadde før den vanlige tractive (må lades ukentlig), men oppgraderte etter sommeren til XL versjonen (må lades hver 3-4 uke), og er veldig fornøyd. Batteritiden er så mye bedre. Så om du ikke har en liten hund, anbefaler jeg XL på grunn av batteritiden. Med Lildog følte jeg nesten at jeg måtte lade den hver dag. Den holdt Max 2 dager før det var tomt eller veldig lite strøm igjen. I tillegg hadde jeg tekniske problemer hvor den ikke alltid ville koble seg til, og så ville den ikke telle skritt eller viste historikken feil. Så var mye rot som førte til frustrasjon, så den ble sendt tilbake til slutt. Tractive har også mye mer features som jeg liker godt. Man ser ikke bare historikk over hvor hunden har vært, men man ser klokkeslett når og hvor mange km. Supert om noen andre lufter hunden din, så kan du se hvor lenge og langt de gikk. Følte Tractive også var mer nøyaktig og raskere til å koble seg på og spore live. Med Lildog måtte jeg vente 30sek-1 min før jeg kunne gå live og spore hunden. Brukergrensesnitt var heller ikke det letteste å forstå. Brukte 1 uke før jeg skjønte jeg kunne se historikk å. Tractive har også lyd/lys, og man kan legge til virituelt gjerde/sone, så om hunden går utenfor «gjerdet», for eksempel utenfor en viss radius så får man varsel på mobilen. Synes den funksjonen er veldig fint om hunden er i Hagen og plutselig beveger seg av tomta, så får man varsel, og kan hente inn hunden. De har også features som wellness og Tracker hvor lenge hunden sover eller om aktivitetsnivået forandres veldig fra det normale. Har også en slags spareblussmodus når jeg er hjemme, så den ikke bruker like mye strøm. Er i tillegg fornøyd med kundeservicen deres. Den forrige tractive enheten min sluttet å lade, og da fikk jeg tilsendt en helt ny uten noen kostnader. Så for min del blir det soleklart Tractive over Lildog? *Du må kjøpe abonnement i tillegg til Tractive enheten og den fungerer ikke uten nett, så man trenger 4G ute (bare til info om noen vurderer å kjøpe)
  5. Hvordan trener man sidebytte? Tenker da når hunden går fot og så bytter side til høyre og går fot, eller når hunden sitter ved venstre side og så bytter til høye og sitter (og tilbake). Har prøvd å lokke hunden bak meg og rundt, men han skjønner ikke helt at han skal bak og på andre siden. Norn andre bedre metoder å trene dette inn på?
  6. Har noen tips til å trene vekk forventningsbjeffing? Har en hund som begynner å bjeffe når det ikke skjer noe, eller noe ikke skjer fort nok. Spesielt i treningssammenhenger. Hvis vi for eksempel skal trene litt rallylydighet og ting går litt sakte, kommandoer eller belønninger kommer ikke fort nok, eller hvis vi skal ta en kort pause, så kommer det en del bjeffing. Hjelper ikke si nei, og har prøvd å ignorere og gå vekk, men virker som om det har null effekt. Han bare står å fortsetter å bjeffer. Om jeg prøver å distrahere med å kaste godbiter på bakken, vil han stoppe, snuse, spise og begynne å bjeffe igjen. Når han har begynt å bjeffe klarer han ikke ta inn noen kommandoer. Selv et enkelt «sitt» blir blokkert ute. Tips tas imot med takk
  7. Ser etter et slikt superlett «pop-up» stoffbur. Fant en på drammenshundepark sin nettside, men største de hadde var S-M som blir for lite for min hund. Har funnet mange andre fine tøybur på nett, og har tøybur fra før, men ser etter et enda lettere, uten «stolper» og uten «tøy», hvis det gir mening. Tenker noe enda lettere stoff som polyester eller lignende.
  8. Hva er forskjellen på en bilsele og en vanlig sele? Hvis jeg fester sikkerhetsbeltet til selen og bilfeste er ikke det like sikkert? Eller har en godkjent bilsele en annen funksjon som gjør den sikrere?
  9. Hei, vi har skudo hundeburet, og hjulene kan være litt vrien å få av, men de må ikke skrues av. Du kan enten dytte/skli ut hjulet fra festet, eller du kan fjerne hele festet med hjulet på. Usikker hvordan jeg skal forklare det, men festene kan være veldig harde å få av og på, så vi har pleid de siste flyturene og bare fjerne hele delen (bilde 2). Det kan være lurt å teste dette før dere drar og står på flyplassen da det kan bli litt stress om hjulene ikke vil fjernes med det første. Hvis ikke kan man å spørre de som jobber der om de kan hjelpe deg å fjerne hjulene før de transporterer hunden.
  10. Her er noen linker til nettbutikker som selger: https://dogshop.no/produkt/sporsloyfer-12pk-gul/ https://solvpoten.no/nettbutikk/hund/bruksutstyr/lydighet-bruks-igp/merkeband-m-klyper-10-pk-ny-type/ https://www.pethouse.no/products/sporsloyfer
  11. Noen som har noen tips eller anbefalinger for oppbevaring av godbiter? Tenkte om jeg fant en bra oppbevaringsboks som er lufttett, så kunne jeg ha diverse godbiter i boksen mixet. Litt slitsomt å måtte åpne 8 små poser med ulike godbiter hver gang man skal ha en liten treningsøkt. Tenkte det ville være lettere om man bare hadde en boks med mye forskjellig oppi, og så bare tok en håndfull ut når man trengte. Har prøvd en vanlig lufttett oppbevaringsboks fra Clas ohlson, men semi-myke godbiter blir fortsatt tørre og mister konsistens, lukt og sikkert litt smak.
  12. Har ikke noe tips om hvordan få mer trekk interesse da jeg selv å har en hund (samojed, 6 år) som trekker dårlig. Begge foreldrene hans går i spann og har vunnet en del løp, noen av søskenene hans går også i spann og trekker som bare det. Vi har prøvd å trene korte økter, og han har fått prøvd å gå i et spann tidligere, men trekk interessen er bare ikke helt der. Han kan trekke litt om han får noen hunder foran seg, og trekke litt i starten, men sakker fort opp farten og traver heller ved siden av enn foran. Dette både når man jogger, sykler eller står på ski. Han har ingen plager, og rønget fri for AD/HD. Han synes vel simpelthen det bare er mer interessant å tasse ved siden av, enn å trekke foran. Så dette er nok mer en bekreftelse på at noen hunder bare ikke har så stor interesse av å trekke (alene). Men det kan jo hende med kontinuerlig trening, så får du en mer trekkvillig hund. Han var vel bare 13 måneder, så fortsatt ung. Lykke til i alle fall
  13. Samojeder er jo polarhunder, og spisshunder/primitive raser med jaktinstinkt. Min er også veldig dårlig på innkalling selv om vi har trent, og har de beste godbitene og lekene. Noen ganger virker det som om han bare ikke vil, selv om han vet han skal komme når jeg roper. Så klart er dette noe jeg ville ha fortsatt å trene på selv om innkalling ikke er perfekt eller 100%, men tenker innkallingen kun kan bli bedre om man trener på den. Men du har heller ingen garanti for at hunden kommer til å høre på deg til en hver tid selv om man har trent lenge, i forskjellige miljøer og situasjoner. Finnes jo også noen samojeder som ikke stikker av i det hele tatt og er med eier hvor som helst, og som kommer på innkalling som ei kule. Men vil ikke si det er rasetypisk. Er bare fortsette å trene, kanskje gå kurs, eller bare ha på langline.
  14. Er student nå og har hund, så kan i alle fall dele min erfaring med det. Har voksen hund nå da, som kan være hjemme noen timer uten problem, og ingen valp, så litt forskjell der. Har studert 1 år programmering og studerer nå webutvikling, og hvor mye tid du får til valpen/hunden har mye å si på de ulike studiene. Hvis du har mulighet så ville jeg ha sett på timeplanen for studiet ditt. Vet mange universitetet har timeplan/studiets oppbygging liggende ute på nettsiden deres, hvor man å kan gå tilbake i tid å se timeplaner for tidligere år. Så klart er det ikke garanter du får helt lik timeplan, men det kan gi deg en viss pekepinn på hvor mange emner du har og hvor mye undervisning/forelesning i uka. Om så, så kan du sikker også sende en Mail til stedet du skal gå og høre om du kan få tilsendt en timeplan eller tidligere timeplaner med tanke på arbeidsmengde. Da jeg gikk programmering hadde jeg mange forelesninger i uken og det meste var obligatorisk, og hvis det ikke var obligatorisk, så burde man fremdeles møte opp for å få med seg stoffet. Så vil ikke anbefale å droppe forelesninger/øvinger bare fordi de ikke er obligatoriske og du kan dra hjem. Heldigvis bor jeg nært universitetet mitt, så kunne løpe hjem og få luften hunden min rask mellom forelesninger, så han i det minste fikk tisset før jeg kom tilbake senere for å gå en lengre tur med ham. Ofte da sto jeg opp kl 6 for å gå 1 time med han, så opp til skolen for forelesninger, så hjem og lufte 15 min, opp igjen, og så 1 times tur etter siste forelesning, hjem å øve litt og så på kveldstur igjen. Dagene varierer jo også veldig mye. Noen dager hadde jeg ingenting og kunne være hjemme hele dagen, andre dager var jeg borte alt fra 2-8 timer. Hvis du ikke vet hvordan timeplanen din ser ut og du er alene om valpen, så ville jeg ikke anbefale å skaffe valp nå. Da hunden min var valp slet han veldig med seperasjonsangst, selv om vi trente nesten med en gang vi fikk ham, og var sammen med han i nesten 3 måneder før vi startet skole/jobb. Jeg var veldig heldig, da min mor kunne hente ham og ta han med på jobb. Det tok oss 3 hele år med trening før han trygt klarte å være alene en skoledag/arbeidsdag. Og da hadde vi mange tilbakefall, hvor han en dag kunne være alene 1 time, en annen dag bare noen sekunder og en annen dag minutter. Jeg hadde ikke klart å ha valp da alene om jeg ikke hadde fått hjelp fra min mor som kunne hente ham før han fikk panikk. Men om du har familie eller venner som kan hjelpe deg å passe/lufte hunden, så er det ikke umulig å ha valp under studietiden. Men viktig å huske at man ofte må prioritere bort ting, dra ut med venner, være med på aktiviteter, reise etc. Flere ganger hvor jeg måtte ha valgt bort sosiale arrangementer eller forklare at jeg må dra tidligere fordi jeg har en hund å ta vare på. Ligger jo å litt i hva man ønsker å prioritere. Om sosiale aktiviteter ikke er den største prioriteten, så er jo ikke det et problem. Også lurt å tenke over hva du skal gjøre med hunden om du blir syk, må på studietur eller annen reise. Har du et sted hunden kan være/noen som kan passe den på dagen om noe skulle skje? Koster jo også å ha hund. Du får jo studielån fra Lånekassen, er dette nok til å dekke dine behov, mat, bolig, strøm, klær, aktiviteter, og hundens? Hundefôr, veterinær, diverse kurs, valpekurs, hverdagskurs, utstyr, sele, bånd, bur, leker etc. Skal du ta på deg ekstrajobb, men da også tenke på at du får mindre tid til hund og studier, eller kanskje du får hjelp økonomisk fra familie? Har du, eller finner du en plass å bo som tillater husdyr? Lurt å sjekke, for mange utleiere som ikke ønsker husdyr. Nå som jeg går webutvikling har jeg vært heldig med timeplanen min, hvor jeg ikke har så mye undervisning, og har mer fritid til å ta vare på hunden min. Er kun borte 1-4 timer om dagen. Men også viktig å ikke glemme at du er der for å studere og få deg utdanning, og ikke la all tiden gå til å prøve å få hverdagen til å gå rundt med hund. Om man har litt ekstra økonomisk råd, kan du jo sjekke om det finnes noe dagspass/hundebarnehage i nærheten hvor valpen kan være når du er opptatt. Men også viktig å huske på å trene å være alene. Jeg har hunden min i hundebarnehage 1 gang i uken. Leverer han da 7:30, og henter 16:30. Det gir meg litt avlastning de dagene jeg enten har mye å gjøre, eller bare ønsker litt mer tid til å fokusere og jobbe med andre ting. Jeg bor også i kollektiv med to andre, hvor vi har forskjellige timeplaner. Så om jeg skulle være borte en stund på forelesning, så kan det hende at noen andre er hjemme med hunden min. De passer ikke på ham, men jeg vet at han får litt mer selskap da det i alle fall er noen andre til stedet i huset. De kan også hjelpe meg om noe skulle skje. Hunden er så klart mitt ansvar og ikke deres, men om jeg skulle bli syk. Så vet jeg at jeg kan spørre en av dem om å lufte han for meg. Dette er jo også ikke garantert om du skulle bo med andre, for det kan godt hende de ikke er så vennlige overfor husdyr og ønsker at du kun skal ha hunden på rommet ditt. Og ellers ikke ønsker noe med den å gjøre. Jeg tenker det er fullt mulig å ha valp under studietiden, men det kommer veldig an på situasjonen din. Plass og bo med hund? Valper tygger og spiser jo på det meste. Kan du erstatte noe om hunden ødelegger? Har du noen som kan hjelpe deg? Familie/venner/andre? Har du noen som kan hjelpe om det blir akutt? Har du råd økonomisk? Har du tid? Hvordan er timeplanen din? Er dagene fulle, er det nok ikke smartest å skaffe valp. Uforutsette hendelser. Hva om valpen har skikkelig seperasjonsangst, har du noen som kan være med den når du ikke kan. Og hva gjøre om den personen er syk eller ikke lenger kan passe valpen? Valper trenger jo også veldig mye tid, oppmerksomhet og oppfølging den første tiden med trening, sosialisering, miljøtrening etc. Har du tid til å følge opp og gi valpen det den trenger både mentalt og fysisk? Passet en valp tidligere i år på dagtid da jeg ikke hadde undervisning den dagen, og de som eide den hadde jobb. Valpen hadde seperasjonsangst og kunne ikke være alene 1 sek da den ville få panikk og hyle og begynne å bite/tygge seg ut av buret om den var i bur. Selv om jeg var hjemme sammen med valpen hele dagen synes jeg det var slitsom å passe den. Klarte ikke å konsentrere meg om andre ting, fokuset de dagene jeg passet den, gikk kun til valpen. Den hadde mye energi, måtte passe på at den ikke tisset inne, spiste ting den ikke skulle spise, ikke ødela ting. De må ofte ut å tisse, og selv om valper skal sove mye, sov ikke denne valpen mye. Den sov litt, så våken full av energi, så sove litt og så full av energi igjen. Og om man ikke ga den oppmerksomhet ville den enten begynne å pipe/hyle, eller finne på noe annet ramp. Så klart betyr ikke dette at alle valper er sånn, men man vet jo heller ikke hvilken valp man får. Kan godt hende man får en rolig valp som ikke gjør så mye ut av seg, og er lett å ha med å gjøre. Men etter å ha passet den valpen, kjente i alle fall jeg, at jeg ikke skulle ha valp med det første. Er veldig fornøyd med min voksne og rolige hund, og kjenner jeg ikke har kapasitet om jeg skulle ha fått en slik energibunt av valp. Skal sies at rase og individuell personlighet teller til hvordan valpen er/blir, og hvordan du trener/sosialiserer den. Noen hunder er dessverre også medfødt med mer stress og nervøsitet enn andre. Så veldig viktig å velge rett rase som passer ditt liv og hverdag, og velge seriøse oppdrettere hvor du blant annet kan møte foreldrene til valpen. Kan legge ved noen bilder av timeplaner fra universitetet mitt. Som du ser er det veldig varierende hvordan en dag kan se ut, utifra hva man studerer. Noen uker er veldig rolige, hvor man godt kunne hatt hund, mens andre ikke.
  15. Når jeg er på tur og går pleier jeg å kaste godbiter til hunden min. For det meste fanger han dem, men noen ganger faller de på bakken. Dette kan være på asfalt, i skogen, gress, sand og grus. Tenkte litt på når godbiter faller i grusen og hunden spiser dem. Får de med seg steiner å? Eller klarer de å skille godbiten fra resten av steinene og kun spise den? Godbitene er ca på størrelse med vanlige fôrkuler. Vi var nemlig hos veterinæren i dag hvor de så han hadde knekt av litt av nederste del på jekselen, men ikke så mye at de ønsket å gjøre noe med det, kun følge med om det ble større/verre. De trodde det kunne komme av at han spiste på noe hardt som steiner eller sånne harde tyggebein fra matbutikk og lignede. Han får ikke til vanlig harde tyggebein og ikke spiser han stein, men tenkte kanskje at hvis han får godbiter på tur hvor noen faller på bakken, så kanskje han spiser stein sammen med dem? Vet jo ikke garantert at dette er årsaken, men mest logiske grunnen. Så lurer egentlig på om noen andre opplever at hundene deres spiser stein sammen med godbiter de plukket opp fra bakken?
  16. Biothane bånd (eller bånd i materiale som kan slepes langs bakken uten å bli skitten/lett å bare spyle av) i fargen lilla, 3-5 meters lengde? Har funnet noen på nett, men de er enten for korte i lengden, ikke i fargen lilla, eller ikke på lager?
  17. Tenker å inngjerde hagen, men ikke permanent. Tenkte først å kjøpe inn mange kompostgrinder, men om noen har et bedre forslag til hva man kan bruke, som ikke er grisedyrt heller? Tenkte kanskje på noe sånn netting jeg har sett folk ha, med stolper, men litt usikker hva det heter
  18. Hei, holder på å planlegge opphold for hunden min da jeg kommer til å være bortreist en uke til høsten. Ser nå etter kenneler/hundepensjonat med treningsopphold i tillegg, slik at han ikke kun får lufting om dagene, men også litt jobb. Har blant annet funnet ut at Fuglehundenes Verden og Dombås Hundesenter har opphold med trening, og ønsker egentlig bare å høre om noen har erfaring med et av disse stedene. Ikke nødvendigvis av kun opphold med trening, men om noen har hatt kurs der eller lignede, og om du var fornøyd med folkene som instruerer/jobber der og treningsmetodene som ble brukt.
  19. Låner tråden litt. Vet det er mange brukshunder som tar MH, men er det noe vits å ta den for "hverdagshunden", og spesielt når den er 6 år? Synes jeg leste en plass at man har mest utbytte av det når hunden er ung, så tenker bare på om man kanskje ikke får så mye ut av det når de er eldre? Noen som også vet hvordan det er om hunden ikke kan være løs? Kan han ha en langline etter seg i tilfelle han stikker av? Har hørt en del snakke om MH i det siste og tenkte det hadde vært kult å gjennomført en, men det er ikke så mange som avholder det, og få plasser. Så ønsker liksom ikke å ta opp plassen til noen som har mer nytte/trenger den mer enn oss. Tenker liksom en bruks-doberman unghund, hvor eier ønsker å få den mentalbeskrevet så de kan utvikle seg og trene videre i en eller annen gren og konkurrere, kontra en familie og turhund.
  20. Tips til hundetrenings-jakker som er litt tykkere og passer til trening utendørs nå på vinterstid??
  21. Vi har tidligere prøvd litt forskjellig av fôr, da hunden min er litt kresen og ikke spiste så godt når det var tid for mat. Men så fikk vi en prøvepakke på The Only One Alpha Spirit Multiprotein, og den likte han veldig godt. Så godt at vi godt kan bruke fôret som godbiter. Så nå har han spist The Only One Alpha Spirit 7 days de siste 2 årene, og vi er fornøyde. Vet ikke om det er det "beste" fôret der ute, men innholdsfortegnelsen, som du sier, ser veldig bra ut. Vi har i alle fall ingen problemer med fôret. Hunden liker smaken, har fin pels, er frisk og rask, bra avføring, får i seg det han trenger, så for oss er fôret en hit. Vi har ikke akkurat erfaring med The Only One Alpha Spirit Puppies, men ser for meg at det er ganske likt.
  22. Merker og mellomtitler Angående merker og mellomtittel, så har jeg noen spørsmål angående utdeling av disse. På noen stevner opplyses det om at mellomtittel sløyfe kan kjøpes, da betyr det vel at om man har oppnådd den tredje 1.premieringen, så kan man kjøpe sløyfe. Men det er ikke alltid alle stevner eller klubber selger slike sløyfer med mellomtitler. Hva gjør man da? Kan man sende mail til Norsk rallylydighetsklubb og skaffe, eller kan det kun utdeles via en hundeklubb på et stevne? Ser også at man kan få slike merker hvis hunden får opprykk til ny klasse, men har aldri hørt om disse merkene på stevner, kun når jeg gikk inn på hjemmesiden og leste om de. Så hvordan får man vanligvis utdelt slike merker når man får opprykk?
  23. Er litt på utkikk etter en sele med borrelås på sidene for å feste på lapper med tekst. Ser julius k9 selen har slik hvor man kan få merkelapper med selvvalgt tekst, men har ikke hørt så mye positivt om selen da den ligger over brystet til hunden og hindrer bevegelse. Har også sett at truelove x3 er litt lik, bare med en bryststolpe i midten, men den ligger fremdeles over brystet på hunden. Tenkte det hadde vært fint med en sele hvor man kan ta av og på lapper, ettersom hva hunden gjør. "Hund i trening", "Besøkshund", "Ettersøk", "Ikke forstyrr" etc. Da slipper man å kjøpe flere vester/dekken med ulik tekst. Så hva tenker folk om en slik sele som ligger over brystet? Er den veldig dårlig for hunden over lang tid? Selv er jeg skeptisk og ønsker å unngå det, etter å ha hørt så mye negativt om den. Men om andre vet om y-seler med borrelås, gjerne kommenter merke eller hvor jeg kan finne en slik.
  24. Fant dette kobbelet på petster som ikke absorberer vann og som flyter. Perfekt hvis man vil la hunden svømme litt. Men er det noen som vet om en sele som ikke absorberer vann, eller som tørker raskt? Hunden min elsker å bade, spesielt nå som det er så varmt. Men Hurtta selen vi bruker til vanlig absorberer en god del vann på grunn av paddingen, og blir ikke tørr før dagen etterpå. Tenker det ikke er så godt for han å gå i en våt sele. Det sliter vel kanskje på pelsen, og kan muligens gi gnagsår. https://www.petster.no/hund/hundehalsband-kobbel/kobbel/trenings-spesialkobbel/rukka-swim-leash-simkoppel-large-orange?gclid=EAIaIQobChMIhJL375HB-QIV649oCR0MgA09EAQYAyABEgLjNfD_BwE
  25. Takk for svar, og så fin samojed? Ja, var litt usikker på om den skulle være like trang i halsen som en nomesele, eller om den skulle være litt løsere. Skal ta kontakt med Huken og høre hva de synes og om de har noen tips??
×
×
  • Opprett ny...