JK9

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om JK9

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Alaska Husky
 1. Vi har nå funnet et privateid sted / hus, som driver med dagpass. Her er det 3 hunder som pleier å være hver dag, og det er plass til max 10 stykker. Her får de også eget "rom", noe som ikke var mulig på det andre stedet, da det var aaaalt for mange hunder. Her går de også turer flere ganger om dagen, og gir hundene bedre oppfølging. Vi skal dit i dag, og la hunden vår lukte, og bli kjent med eiere og stedet. Også skal vi prøve en dag, eller to der, og se hvordan det går. Hvis ikke, blir bilen den eneste muligheten vi har igjen. Hun er veldig glad i andre hunder, så lenge de kan leke i et "rolig miljø", noe som ikke var mulig på det andre stedet. Der fikk de heller ikke sitt eget rom, og siden det var ekstremt mange hunder der, var det nok aldri ro å få. Så jeg ser veldig positiv til dette, og tror at det er noe hun kan trives med... Håper jeg!
 2. Hovedpoenget var jo å ha henne der så hun slapp å være hjemme alene, noe hun ikke takler helt enda. Og jeg trodde at det skulle hjelpe med å sosialisere henne litt, men det gjorde det ikke. Men da er det hvertfall prøvd, og nå leter vi etter et annet alternativ for henne mens vi øver på å være hjemme alene.
 3. Hun kunne fint ha blitt i bilen mens jeg jobbet, da dette er noe hun trives med, men da er problemet at jeg jobber i barnehage, og hun er vettaskremt for barn... Allergier osv. spiller også inn mtp barna. Tok meg en hastetur til mor ikveld, som er 1,5 time unna, sånn at hun kunne få være her mens jeg var på jobb i morgen. Har bestemt oss for å lete etter et sted hun kan trives i løpet av helgen. Kan noen kanskje annbefale et sted i Drammen og omegn som har litt mindre plasser, slik at det ikke er så mange hunder og mennesker å forholde seg til. Kanskje dette kunne vært bedre. Evt en "barnepasser"! Bare et sted hun kan sosialiseres og være med andre på en måte hun kan føle seg trygg på!
 4. I denne barnehagen har jeg forstått det som at de går sammen to eller tre, når de er i luftegården. Når de er inne sitter hun som regel med én annen hund. De fortalte meg at de har hatt henne sammen med en schæfervalp, som de sa gikk veldig fint. Når de derimot hadde prøvd henne sammen med en annen husky, hadde hun stelt seg opp i et hjørne og pipi, akkurat som om noen skadet henne, og de måtte derfor flytte henne med en gang. Har fått inntrykk av at de tar godt hensyn til at hun er usikker, men jeg vet jo ikke. Jeg vil jo helst kunne ha henne hjemme hvor hun er mest trygg, men når hun enda ikke er trygg nok til å være alene vil jeg ikke forlate henne hjemme, helt alene.
 5. Hei! Jeg har en Alaska husky på litt over 4 måneder. Hun har siden vi hentet henne hos oppdretter vært utrolig sjenert, og tilbaketrukken. Vi har sosialisert henne hver dag, og det har sagte men sikkert blitt bedre, og hun har turt å gjøre mer. Hun har alltid vært veldig stille, og har aldri laget mye lyd, og har heller aldri vært aggressiv. I det siste har vi begynt å ha henne i en hundebarnehage, nå som jeg er tilbake i jobb, da hun ikke er trygg nok til å være hjemme alene enda. Etter dette syntes jeg at hun har blitt mye mer usikker, og oppførselen hennes har forandret seg. Når vi var hos dyrlegen i går (som sist gikk uten problemer) begynte hun å pipe fryktelig, og beit en gang etter dyrlegen. Denne oppførselen var helt ukjent for oss, og vi fikk nesten litt sjokk. Hun har i tillegg begynt å bjeffe veldig på hunder som går forbi, noe hun aldri har gjort før. Og når jeg henter henne i hundebarnehagen er hun helt vill. Hun hopper og spretter rundt, etter alt og alle, og klarer ikke roe seg før vi setter oss i bilen og kjører. Det er nesten litt vemmelig å hente henne der, fordi denne "oppførselen" er helt ukjent for meg. Baktanken var at vi skulle sosialisere henne, å gjøre henne tryggere ved å ha henne i en barnehage med andre hunder, men nå føler jeg nesten at det kan ha motsatt effekt. Er det noen som kan ha en formening om hva grunnen til dette kan være? Eller fortelle meg hvordan jeg skal jobbe mot å få¨en tryggere hund. Hun er veldig rolig hjemme, og oppfører seg ikke sånn med oss, men det er at hun har begynt å oppføre seg sånn ute som bekymrer meg. Jeg vil ikke ende opp med en aggressiv, usikker hund. Jeg vil at hun skal føle seg trygg.. Setter pris på alt av hjelp!
 6. Takk for mange fine svar Hjalp utrolig mye!
 7. Jeg ordla meg kanskje litt feil, beklager det! Det jeg mente var at vi skal gi henne den mengden aktivitet hun trenger. Selvfølgelig skal den lille få tid til å ta det i sitt eget tempo. Jeg vet at de krever mye aktivitet, og det var dette jeg prøvde å få frem her, dog på en litt rar måte når jeg leser det i ettertid. Hehe - Har rettet på dette nå
 8. Hei. Jeg viste ikke helt hvor jeg skulle poste innlegget, så jeg tar sjansen på at det går bra her. Vi skal i slutten av August hente en Alaska husky. Jeg har fra tidligere ingen erfaring med denne typen hunder, og jeg vil vite så mye som mulig, slik at jeg er forberedt når den lille skal hentes og tas med hjem. Det er viktig for oss at vi klarer å dekke behovet hennes for aktivitet. Hva slags trening anbefaler dere? Hvor ofte, og hvor mye? Vi har også bestemt oss for at vi vil bruke den til det den er ment for, og lære den å trekke. Hvordan skal vi gå frem? Hvor tidlig bør vi begynne? Og hvilke metoder bør vi bruke. Hvordan skal vi tilvenne henne dette, og hva slags "hjelpemidler" bør vi bruke. Hvor mye vekt utifra alder, osv. Vi går mye på langrenn, og tenker at dette kan være en av mange fine måter å lære henne, men vi vet ikke hvor tidlig, og hvordan vi skal jobbe oss opp mot dette. Hun skal ikke brukes som sledehund, og dette skal hun gjøre alene. Som sagt så har vi ingen erfaring med denne typen, og trenger alt av tips, så her er det bare å slenge inn alt dere kommer på. Beklager hvis jeg skriver noe som virker feil for dere. Det er selvfølgelig bare å rette på dette. Setter pris på all tilbakemelding!