Gå til innhold
Hundesonen.no

Mira2.0

Medlemmer
 • Innholdsteller

  190
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mira2.0

 1. Dårlig matlyst

  @Sunnivamb Her hadde jeg rar hund i ukesvis etter første løpetid. Deppa, null matlyst, gikk rundt som om hun var dopa. Under selve løpetiden (som varte lenge) gikk det greit, men det meste kom etterpå. Ved andre løpetid merket jeg ingenting i nærheten av det samme, den var også av mer normal varighet.
 2. Kløe

  Jeg bruker optima hudvask til både hest og hund. Hunden er skånet for kløe, men har brukt det med hell på forskjellige typer kløe og hudproblem hos hest. Drøy i bruk er den også Men hvis hunden har allergi er vel det beste å prøve å finne hva den reagerer på og så fjerne/minske eksponering? Full forståelse for at det er både vanskelig og frustrerende!
 3. Dårlig matlyst

  Det var i etterkant min sultestreiket også. Gjorde det kun på første løpetid, ikke etter den andre.
 4. Dårlig matlyst

  Løpetid? Eneste som fikk mitt matvrak til å slutte å spise. Hun hadde null matlyst i en ukes tid, uten å være noe merket av det. Eneste hun tok var godbiter. Spiser hun godbiter, eller gjelder det alt spiselig?
 5. Jeg klarer ikke helt å se det grusomme i å avlive en slik hund. 16 år er gammelt uansett rase, er ikke mange som runder 20?
 6. omsorstvist

  Så lenge du ikke har noe eierskap i denne hunden, og det ikke er så ille at mattilsynet vil gjøre noe, så vil du ikke få andre råd enn det du har fått her. Hjelper deg ingenting om andre skal henge seg på din omtale av datteren din. Det forandrer heller ingenting hvordan folk her inne tenker om hunder, om de er enig med deg i at hunden har det best hos deg osv. Så lenge du ikke eier hunden og datteren din gjør det så er saken ganske klar.
 7. Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Jeg bruker den over ullongs, under overtrekksbukse. Jeg synes ikke den er for varm.
 8. Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Litt store sko med tykke hjemmestrikkede ladder i, hals, lue. Ribbestrikkede ullbukser fra nøstebarn over ullstillongs, med vindtett bukse utenpå. Må du stå stille så ha et sitteunderlag du står på. Tykk genser, ulltrøye under, og parkas over. Jeg jobber i miljøtjeneste og er mye ute, fryser fra august til mai pga lav vekt og høy forbrenning. På hendene har jeg hjemmestrikkede torpavotter, de er varme selv når de er våte. 100 % ull er stor forskjell fra 70%, hele dresser er det også store forskjeller på. Jeg har en fra wenaas, den er hittil den aller beste. Har bare en så den er forbeholdt stallbruk.
 9. Hunder og menneskemat

  Jeg vokste opp med en dachs som fikk den første pannekaken (ekstra tykk), fikk kokt fisk kun laget til ham, og restene etter middagen. Han ble 16 år, lille minibuss Her får min rester, ikke i mengder, men hvis det er igjen kun en kjøttkake så får hun den. Ikke for mye krydder og løk, ellers få begrensninger.
 10. Hvilke foreninger i hvilken sammenheng?
 11. Med alt du ramser opp av aktivitet skal det godt gjøres å få det ned til en time per dag. Heldigvis! Jeg er alene med to barn, to hester, en katt og en hund. Har flotte foreldre som bistår. Og med alt hunden er med på er hun i aktivitet relativt mange timer per dag. Enkelte dager mindre, enkelte dager mer. Vår hund er en av familien, og er derfor med på mye av det vi gjør. Vi er mye ute, vi trener inne, det er turer og besøk. Skulle hun vært passiv i 23 timer per døgn hadde hun spist vegger og gulv tror jeg.
 12. Akkurat nå - november

  Stiftet bekjentskap med en breton i dag, første gang jeg ser en live. Og for et sjarmerende vesen! Ble rent forelsket jeg Var bare en hund som hadde rømt, så eieren hentet ham ganske fort. Hjalp ikke at eieren var kjekk også Men er bretoner typisk vennlige, sosiale med både hunder og folk, avslappede inne og veldig "tilgjengelige"? Eller var denne bare en liten sjarmklump som er utypisk?
 13. Ditt siste kjøp?

  @Fjellhammer så fin! Jeg sikler også på en slik, men det blir ikke før til neste år. Kjempefornøyd i dag, fikk kjøpt en ny kløv på bruktmarked i dag. Den hun hadde er litt for stor, og denne passet bedre.
 14. Akkurat nå - november

  Da kan vi aldri reise på kurs Pigg til sko finner du på felleskjøpet, koster ikke all verdens Akkurat nå er jeg uhorvelig lei unghund. Stjeler som en ravn (jada, vet at det er min feil ), og ingen kommandoer sitter lengre. This to shall pass, bare jeg får opp kreativiteten litt og gir henne flere utfordringer
 15. Alkohol rundt hunden

  Jeg henger meg litt opp i to ting du skriver: "det har kommet meg for øret" og at du tenker ditt om hvorfor de holder seg hjemme. Du vet kanskje ikke så veldig mye om hva som egentlig er situasjonen? Men du har en del antagelser. Vær forsiktig med hvilke briller du tolker ting gjennom. Berusede mennesker er ikke noe min hund reagerer på, og jeg kan fint ta meg noen glass rødvin selv om hunden min er hjemme. Jeg hadde ikke tenkt noe mer over det når det ikke forekommer vill festing når de passer hunden.
 16. Egentlig er det ikke så viktig om det gjelder alle polarhunder, eller mange andre hunder. Hvis hunden din kommer løs ved et uhell så kan det skje alle, og er veldig beklagelig. Skjer det på grunn av at gjerdet er dårlig burde du kanskje ha gått over det i forkant. Men slipper du hunden din løs og den tar sauer eller andre dyr, ja da har du bommet stort. Om du ikke trodde at hunden din hadde det i seg, det er helt uvesentlig. Jeg synes ikke det finnes noen gode unnskyldninger hvis hunden blir sluppet løs og så skader sau. Konsekvensen for hundeeier burde blir den samme uansett. Så lenge konsekvensene av slike hendelser ikke svir ordentlig så vil det alltid være noen som mener at det er bondens feil som ikke passer godt nok på sauene sine, eller som mener at deres koselige kjøter ikke kan skade noen.
 17. Første løpetid?

  Det kan endre seg stort til neste gang. Første løpetid her var grusomt! Hun ryddet ikke etter seg i det hele tatt, jeg vasket gulv tre ganger per dag. Neste løpetid var helt noe annet, nesten ikke noe søl i det hele tatt. Så ikke mist motet ennå
 18. Å anbefale eller fraråde oppdrettere

  Dette er egentlig galskap. Det blir veldig vanskelig å orientere seg i et rasemiljø når det er forbudt å nevne at noen ikke bryr seg om HD-status (og da sikkert en hele del annet helsemessig), kanskje opptrer uredelig og så videre.
 19. Å anbefale eller fraråde oppdrettere

  Og jeg trodde hestemiljøet var kokkelimonke Er ikke rart folk ikke vil være aktive i noe miljø når det er slik.
 20. Å anbefale eller fraråde oppdrettere

  Hvilke konsekvenser kan en snurt oppdretter komme med?
 21. Løken gård

  Det er nok helt riktig. Lett å la seg rive med av følelser, ingen liker tanken på at dyr lider. Men hvis man ser på de fakta som finnes er det ikke nødvendigvis slik at den første følelsen man får er riktig. Faktasjekk er en fin side.
 22. Å anbefale eller fraråde oppdrettere

  Det er veldig vanskelig å sjekke ut en oppdretter om ingen vil si noe konkret. Kan man vise til konkrete ting både positivt og negativt er da ikke det farlig å si noe om? Det må enhver som driver med salg av varer og tjenester kunne tåle. Og de fleste hundeeiere kan være uheldige med individet, men være fornøyd med oppdretter likevel. Det kan være god oppfølging både i forkant og etterkant av valpekjøp, det kan være åpenhet om helsestatus osv som teller klart positivt selv om individet man kjøper viser seg å være "skrap". Uheldige kan alle være. Hvilke kvaliteter en oppdretter fokuserer på burde ikke være farlig å snakke om heller, bare gjøre det lettere å velge.
 23. Jeg er utrolig lei av alle med løse hunder her jeg bor, ingen av dem har kontroll (unntatt en dame som jogger med en spaniel og naboen med sheltie). Jeg har bånd både i halsbånd og sele når jeg går der det er mye sau, og passer ellers på som en hauk. Eneste som hadde fungert er om hundene blir avlivet, det er det eneste som svir nok. Ja, det er ikke bikkjas feil, men dyr lider grunnet idioteiere hver eneste dag. Mister du bikkja, slipper den løs eller annet og den tar husdyr, ja da mister du hunden din. Raseforbud vil nok ikke løse noen ting. Jeg forstår bonden her veldig godt, og ordbruken hans er bare uttrykk for frustrasjon over tapet han har lidd. Det er ikke mye å henge seg opp i, mener jeg. Om han sier store og aggressive hunder, og vi vet at det er en hund som handlet på instinkt, det er ikke så nøye.
 24. Gris er visst vanskelig å bolte, altfor stor sjanse for feil. Noe jeg har hørt fra flere (vetrinærer, gamle folk og slaktere).
 25. Crockpot/slowcooker - oppskrifter!

  Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig.
×