Mira2.0

Medlemmer
 • Innholdsteller

  90
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mira2.0

 1. Jeg har verdens beste boff. Jeg er skikkelig syk, begynte med oppkast i går kveld, orker nada null niks. Har tilbragt dagen på sofaen, og den nydelige boffen har ligget på beina mine, ikke mast i det hele tatt. Mamma og pappa har vært innom og gått tur med henne, heldigvis. Jeg sliter med å gå opp trappa, så ut på tur er lite aktuelt.
 2. Vil ikke det gå under samme lovverk som forbudet mot kupering?
 3. Jeg må ha blitt hjernevasket av dere her inne, jeg gikk nemlig på langrennski for første gang på hvem vet hvor mange år. Det var faktisk litt gøy, selv uten løyper. Ellers en litt rar dag, sendt inn søknad om seperasjon. Rart å være tilbake i det ulogiske landskapet av søknader og leting etter informasjon om rettigheter og plikter.
 4. Det er merkelig for meg som kommer fra hestemiljøet hvor de fleste hankjønn er kastrerte. Ofte kan det være vanskelig å få leid stallplass om man har en hingst, selv om mange av dem er både veloppdragne og trivelige. Jeg foretrekker hoppe eller vallak fordi det er enklere rent praktisk. Jeg ser egentlig ikke problemet med å kastrere hund heller jeg, men det er ikke jeg som setter lovverk heldigvis eller skal håndheve det.
 5. Verdens beste eksempel, jeg ler så jeg rister Veldig mange omplasseringshunder er hannhunder mellom 1 og 2 år, og det er ikke uten grunn. Unghund er i mine øyne grusomme stort sett, men tispene liker jeg nok hakket bedre Jeg finner også stor trøst i å vite at det roer seg, og at regler som blir holdt på gjennom pubertet ofte sitter bedre etterpå.
 6. Jeg synes ikke det. Jeg har også satt noen regler for hvilken behandling mine dyr får. Ett eksempel er den ene hesten min. Hun skal aldri på klinikk, ei heller opereres. Hun får for stor psykisk belastning av transport og bokshvile i ukesvis at det skal hun få slippe.
 7. Hva er blobbinser? Prøvde Google, eneste treffene var tråder her på sonen 😂
 8. Jeg liker ikke en ansvarsløs holdning til hund eller andre dyr. Men jeg synes det har gått for langt med tanke på at alt skal tolereres. Hunder med alvorlige mentale brister, dårlig helse og så sær psyke at det er et lykketreff om den blir nogenlunde omgjengelig. Jeg er ikke så sikker på at alle hunder med problemer har det så bra. Og heller ikke sikker på at de får det så mye bedre hos en ny eier. Det er trenden med hester også, dessverre.
 9. Dette hørtes så bra ut, jeg ble skikkelig glad. God hverdag er til å bli glad av, selv om nøkkelkortet ble lagt igjen hjemme Her har det ikke sluttet å snø, men jeg liker vær jeg. Har måkt litt også, blant annet naboens tre garasjeporter som hadde snø til langt opp på portene. Han er bortreist, og hvis ikke snøen blir måkt nå så får han ikke brukt garasjene før til våren. Bulldogen er tullerusk i snøen, vet ikke om hun synes det er gøy eller pyton. I går kveld ville hun ikke ut siste turen, blånektet i gangen.
 10. Skal bli spennende å kjøre av gårdsplassen i dag, er en del snø. Blåste mye i går kveld og i natt, snøen har blåst i fonner.
 11. Snø og vind er været her også. Ungene er ute av huset, hunden har fått tur, nå er det min tur. Kaffe med melk, toast og call the midwife på skjermen
 12. Jepp, akkurat sånn. Er bare pysete når det kommer til å handle fra utlandet
 13. Jeg bruker en nuuna og bare skriver det jeg trenger. En oversikt over kommende avtaler/oppgaver/hendelser, en ukentlig med oversikt over når ting krasjer med jobb, og månedelig oversikt. Ikke alle uker det skjer så mye, da dropper jeg å skrive. Noen ganger er det så mye at en dag trenger egen side. Liker det fleksible og personlige veldig godt. Tegner ikke, pynter ikke, men kunne tenkt meg ferdig taperull med tidspunkter og dager.
 14. Jeg må kanskje legge om og bli aleneforsørger for barna mine. En i barnehagealder og en i småskolen. Utfordringen er turnusarbeid, jeg har 80% fast i nabokommunen. Det er lite jobber her jeg bor. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få hverdagen til å gå rundt, tidsmessig og økonomisk. Alle råd, gode løsninger og erfaringer mottas med takk!!
 15. For folk flest, vil jeg tro. Iblandet litt puslerier man kan holde på med i ledige stunder som strikking, tegning e.l. Så spør en kollega om å ta en tur, en kopp kaffe. Eller reis på ting som skjer i lokalmiljøet. Her kan det være et arrangement på museet, et foredrag på biblioteket, og diverse annet.
 16. Ri henne helt rett, også på volte. Gjør volten liten, så bøyer du henne for innvendige hjelpere mens du ser utover og rir skulderen utover mens du øker volten. Gjenta. En annen øvelse er å ri skjenkelvikning hvor hun får gå litt overbøyd i nakken, igjen tenk skulderen frem.
 17. Min erfaring er at tredelte bitt gir en rolig munn. Jeg har en eldre ridehest og en nå treårig lusitano. Det betyr innridning i løpet av året! Noen som har noen gode råd? Hun tar det meste på strak hov, men har ikke innridd fra start av før. Tilridning har jeg gjort tidligere, men er litt på gyngende grunn nå føler jeg. Og gode råd rundt innkjøring?
 18. Bare for å bidra til begrepsoppklaring: hingst= inntakt vallak= kastrert klapphingst= en testikkel nede, en igjen i buken urhingst= begge testikler i buken
 19. @Kaja, kan jeg få komme et lite tips? Når hun slår av eller drar i tøylene så bare tupp henne frem. Hold hendene dine litt mer opp, og ikke gi så mye ut på utvendig tøyle, den skal ha kontakt hele veien. Tommel opp, det er gøy med slike som er så grønne
 20. Jeg synes du skal ta litt kred selv også, jeg. Hester er stødige og fokuserte når mennesket gjør det riktig, det betyr mer enn vi tror. Fokusert hest betyr bare at du gjør det riktig! Flinke begge to 👍
 21. Jeg synes også temaet ble spennende, oppfatter det som om de fleste ser på det som naturlig med ullundertøy og tykke sokker. Her med over en meter snø og minus 21 grader ute er vinteren slik jeg vokste opp med. Innimellom på jobb hvor jeg starter kalde biler flere ganger i løpet av en vakt, er en del ute osv synes jeg kulden er plagsom. Jeg sitter med tykk ulljakke på når jeg har fagtid, og fryser mye. Men vinteren er nå en gang slik. Snø og frost er vakkert, og stabile temperaturer er viktigere for meg enn at det er kaldt.
 22. Jeg har bodd i gamle og kalde hus siste 15 år, ungene og jeg er nesten aldri syke. Selv om de kaldeste nettene sover vi med både stilongs, sokker og ulltrøye på. Edit for å si at fibroen min derimot liker ikke kalde hus Men det går det og.
 23. Her er vinterbekledning stilongs, ullsokker, tykke sokker, ullgenser, kanskje også lue. Sover under ullteppe og dobbeldyne. Her er det minus 20 ute, det er kaldt i nesten hele huset. Hengt opp tykke gardiner foran åpningene inn til kottene, fyrer hele dagen og bruker tøfler. Det går fint å ikke ha t-skjorte temperatur inne bare man aksepterer det og finner måter å holde seg nogenlunde varm på. Min go-to i vinter er lue, det hjelper mye. Og @Pixie, som flere har sagt både nå og tidligere, det hjelper deg ikke å tenke på alt du gjerne skulle hatt eller alt du likte å ha før. Sånn er ståa for deg nå, bedre å få snudd fokuset. (hilsen kjempeblakk og frossen)
 24. Jeg skal snart dra med meg treåringen og to venninner i stallen. Ene er fotograf og skal ta bilder av hestene i dag! Gleder meg veldig, hun er så enormt flink Men kjenner jeg blir litt matt med tanke på at treåringen skal være med, hun er i beste gjøre-selv-alder, noe som ikke nødvendigvis er et pluss i stallen
 25. Jeg har pleid å bruke godbiter til å begynne med, og går etterhvert over til lek som belønning. Hvis det ikke motiverer hunden er det heller ingen belønning.