Jump to content
Hundesonen.no

Mira2.0

Medlemmer
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mira2.0

 1. Mira2.0

  En rase med stor personlighet

  Må bare si meg enig, særlig med det jeg uthevet. Hadde verdens kuleste jrt, han gjorde alt! Spor, lydighet, alt han ble presentert for. ûberkul bikkje. Men, han hatet folk. Andre hunder blåste han i, men folk som kom på besøk, som vi møtte på tur og han ikke var under kommando, folk som nærmet seg bilen, kort sagt folk i alle situasjoner - han lyste av hat, det er det nærmeste jeg kommer å beskrive det. Han var aldri redd, fantes ikke lydberørt, var med på det meste fra han var valp. Men lite trivelig for alle andre enn meg. Han ble to år gammel, for til tross for at han var liten så ble risikoen for at han skulle skade noen for stor. Har møtt på flere av samme slaget.
 2. Mira2.0

  Gaffunger (SBT) våren 2019

  Lykke til, både ser ut og høres ut som to flotte individer Hadde jeg vært i en annen livssituasjon hadde dette vært en interessant kombinasjon.
 3. Mira2.0

  Hund og katt

  Her ble det plutselig en voksen katt sammen med unghund i fjor våres. Pus fikk ha andre etasje som sin, og fikk styre møtene helt selv. Hunden fikk ikke lov å løpe etter pus, ellers har jeg ikke grepet inn. Nå sitter jeg med en pus på bordet ved siden av meg, og bikkja sovende på gulvet en meter unna. Det har gått seg til utrolig fint, men pus har fått styre i hvilket tempo. Ikke tving fram et møte, bare pass på pusen når de er i nærheten av hverandre. Når pusene føler seg trygge nok er min erfaring at det går fint. Du har jo også en veldig flink valp virker det som. Lykke til!
 4. Det å måtte hjem er faktisk den ene tingen som er mest negativt for min del. Det gjør overnattinger vanskelig, fordi jeg må skaffe hundepass. Det er riktig nok ikke aktuelt mer enn kanskje tre ganger i året, så ingen stor greie. Jeg liker nesten all slags vær, har jobbet i stall før og lært meg sjarmen med nesten all slags vær. Det er verre for bikkja, hun tåler dårlig så kaldt vær som vi har her nå. Minus 20 og korthårshund er ingen god kombo. Jeg snakker nesten aldri om negative sider når folk spør, jeg heller forteller om det vi gjør: støvsuge ofte pga hår, ut og gå hver dag selv med feber, rydde opp rot i gangen fordi bikkja har spinni rundt i glede, og at jeg aldri går fra hund og barn alene.Eller små anekdoter om alt det dustete denne bikkja kan finne på 😂 De fleste får med seg om det er ting de er villige til å ha i livet sitt, eller om hund er for andre.
 5. Mira2.0

  Hvordan unngå at ungdomsfakter blir uvaner

  Jeg ble litt glad av denne tråden, godt det ikke bare er min som har slike unoter. Min tenåring er både kreativ-destruktiv og liker å herje med båndet en gang i mellom. Ødeleggelsestrangen har blitt kanalisert til i hovedsak vedpinner stjålet av vedkurven, det er greit nok. Og når hun vil herje med båndet er vi stort sett på gårdsplassen hjemme, så da bare slipper jeg hele båndet og går til døra. Da er det ikke gøy mer, gitt 😂 Så lenge jeg ignorerer og helst slipper båndet så er det over på få sekunder.
 6. Mira2.0

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Ikke at jeg tviler på deg, men hvordan vet du det?
 7. Mira2.0

  "Kamphunder.."

  Det er så skummelt, det der. Bra det gikk såpass bra som det gjorde, det kunne vært mye verre. Jeg har også erfaring med pitbuller. Opplevde dem som trivelige og koselige hunder, men eierne har vært veldig tydelige på at de ikke har fått leke med andre hunder, ei heller vært løse hjemme sammen. For som du sier, skadepotensialet er så enormt stort OM det skulle smelle. Jeg har ingen pitbull, staff eller lignende, men ei storvokst bulldogtispe. Som valp fikk hun leke med andre voksne fornuftige hunder, men nå som hun nærmer seg 2 år er det ekstremt sjelden hun får herje med andre. Hun er så stor, har et "hardt hode" og kan ta livet av en mindre og mer skrøpelig hund. (jeg tar ikke sjansen selv om hun aldri har vist aggresjon mot andre).
 8. Mira2.0

  "Kamphunder.."

  Helt anekdotisk, men de mest krevende hundene vi har møtt er en flat coat, en jack og en elghund. Jeg har bulle selv, og det passer for meg fordi jeg har ikke hund for at hun skal løpe løs med alle og enhver annen hund. Buller har enormt skadepotensial, samme med dogoer og lignende. Jeg tror det beste ikke er et forbud mot ymse raser, men strenge straffer for hundeeiere med hunder som skader andre, både folk og dyr. Straffer som svir skikkelig, ikke en liten bot. Kriminelle vil uansett kunne skaffe seg farlige hunder, forbud eller ei. Vandrer en god del pitbuller og amstaffer rundt ennå.
 9. Hester er redde flagrende plastposer også, og ekstremt påvirkelige for menneskers følelser. Det er en dårlig målestokk.
 10. Mira2.0

  Dotrening

  Jeg tok ut etter søvn, etter lek, etter mat og hver gang hun begynte å tusle rundt. Etterhvert kunne jeg strekke tiden. Men hvis det ble uhell inne så visste jeg at jeg hadde strekt tiden litt for lenge. Edit for å si: det vil bli uhell. Og det er ikke verre enn at man tørker opp. Det gir seg etterhvert.
 11. Mira2.0

  Kasko, Lupin og Emmy

  Så trist *klemme på*
 12. Mira2.0

  Dotrening

  Helt vanlig. Har hatt hunder som er husrene på null tid, og noen som ikke er det før de er 9 mnd. Jeg vil egentlig ikke ha at de sier fra, jeg vil heller være flink nok til å ta dem ut. En hund som ikke er husren tar jeg ut ofte! Jeg roser ikke for å tisse ute, null godbiter, kjefter heller ikke for uhell inne. Uhell inne kan skje lenge, hunden jeg har nå ble ikke husren før hun var 8-9 mnd (fikk henne da hun var 6 mnd, og var da hennes tredje hjem etter oppdretter).
 13. Mira2.0

  Problem med naboer

  Det beste er nok som de andre også sier, film ham på nytt. Da kan du svare naboene med at du vet at det ikke er din hund fordi du har overvåket ham mens dere er borte og han er stille. Da er det lettere å ikke ta seg nær av det også? Nevn gjerne dette med bjeffende hunder i en samtale, litt tilfeldig, slik at du får sagt at det ikke er din hund.
 14. Jeg bidrar ikke til slike innsamlinger. Når man eier dyr vet man at veterinær er en dyr affære. Så får man gjøre seg opp en mening om hvor mye man er villig til å betale i forsikring, legge av i sparing og hvor grensen går rent økonomisk for hvor mye man kan betale for veterinærbehandling. Jeg har hester, og har en del diagnoser som for meg betyr at hestene blir avlivet. Det gjelder kroniske alvorlige lidelser, beinbrudd og operasjoner på klinikk. Slike vurderinger mener jeg man bør ha gjort på forhånd. Låne fra venner og familie er selvfølgelig greit om det er mulig, men tigge penger fra fremmede? Nope.
 15. Mira2.0

  Dårlig matlyst

  @Sunnivamb Her hadde jeg rar hund i ukesvis etter første løpetid. Deppa, null matlyst, gikk rundt som om hun var dopa. Under selve løpetiden (som varte lenge) gikk det greit, men det meste kom etterpå. Ved andre løpetid merket jeg ingenting i nærheten av det samme, den var også av mer normal varighet.
 16. Mira2.0

  Kløe

  Jeg bruker optima hudvask til både hest og hund. Hunden er skånet for kløe, men har brukt det med hell på forskjellige typer kløe og hudproblem hos hest. Drøy i bruk er den også Men hvis hunden har allergi er vel det beste å prøve å finne hva den reagerer på og så fjerne/minske eksponering? Full forståelse for at det er både vanskelig og frustrerende!
 17. Mira2.0

  Dårlig matlyst

  Det var i etterkant min sultestreiket også. Gjorde det kun på første løpetid, ikke etter den andre.
 18. Mira2.0

  Dårlig matlyst

  Løpetid? Eneste som fikk mitt matvrak til å slutte å spise. Hun hadde null matlyst i en ukes tid, uten å være noe merket av det. Eneste hun tok var godbiter. Spiser hun godbiter, eller gjelder det alt spiselig?
 19. Jeg klarer ikke helt å se det grusomme i å avlive en slik hund. 16 år er gammelt uansett rase, er ikke mange som runder 20?
 20. Mira2.0

  omsorstvist

  Så lenge du ikke har noe eierskap i denne hunden, og det ikke er så ille at mattilsynet vil gjøre noe, så vil du ikke få andre råd enn det du har fått her. Hjelper deg ingenting om andre skal henge seg på din omtale av datteren din. Det forandrer heller ingenting hvordan folk her inne tenker om hunder, om de er enig med deg i at hunden har det best hos deg osv. Så lenge du ikke eier hunden og datteren din gjør det så er saken ganske klar.
 21. Mira2.0

  Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Jeg bruker den over ullongs, under overtrekksbukse. Jeg synes ikke den er for varm.
 22. Mira2.0

  Hvordan kler du deg når det er kaldt ute?

  Litt store sko med tykke hjemmestrikkede ladder i, hals, lue. Ribbestrikkede ullbukser fra nøstebarn over ullstillongs, med vindtett bukse utenpå. Må du stå stille så ha et sitteunderlag du står på. Tykk genser, ulltrøye under, og parkas over. Jeg jobber i miljøtjeneste og er mye ute, fryser fra august til mai pga lav vekt og høy forbrenning. På hendene har jeg hjemmestrikkede torpavotter, de er varme selv når de er våte. 100 % ull er stor forskjell fra 70%, hele dresser er det også store forskjeller på. Jeg har en fra wenaas, den er hittil den aller beste. Har bare en så den er forbeholdt stallbruk.
 23. Mira2.0

  Hunder og menneskemat

  Jeg vokste opp med en dachs som fikk den første pannekaken (ekstra tykk), fikk kokt fisk kun laget til ham, og restene etter middagen. Han ble 16 år, lille minibuss Her får min rester, ikke i mengder, men hvis det er igjen kun en kjøttkake så får hun den. Ikke for mye krydder og løk, ellers få begrensninger.
 24. Hvilke foreninger i hvilken sammenheng?
 25. Med alt du ramser opp av aktivitet skal det godt gjøres å få det ned til en time per dag. Heldigvis! Jeg er alene med to barn, to hester, en katt og en hund. Har flotte foreldre som bistår. Og med alt hunden er med på er hun i aktivitet relativt mange timer per dag. Enkelte dager mindre, enkelte dager mer. Vår hund er en av familien, og er derfor med på mye av det vi gjør. Vi er mye ute, vi trener inne, det er turer og besøk. Skulle hun vært passiv i 23 timer per døgn hadde hun spist vegger og gulv tror jeg.
×