Mira2.0

Medlemmer
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Mira2.0

 • Rang
  Nykommer
 1. Kaldt! Og bilen min synes at varme er oppskrytt, den blir aldri ordentlig varm. Kalde fire mil til jobb gitt.
 2. Morgenmaraton del 1 unnagjort Forsov meg med 20 min, så ble litt hektisk for å gjøre barna klare for avreise. Minus 11, klart, tørt og egentlig bare bra. Litt kjip is på bilen, men jeg røyker så da får jeg gjort det samtidig. Bulldogen synes det var utrolig kaldt, og liker seg best inne.
 3. Jeg heller også til at dette kan være et stort prosjekt.
 4. Må si meg enig i at avliving her er på sin plass.
 5. Stygg sak for alle parter, tenker jeg. Min store skrekk er jo at min hund kommer seg løs og forårsaker skade på andre hunder, sauer, katter eller verre. Jeg tror ikke min ville gjort det, men en hund er et dyr og jeg kan aldri være sikker.
 6. Nok en liten myrsnipe-post gikk på jordet igjen i dag, det meste gikk fint med løs hund. Ser så naboens irske setter på 9 mnd kommer løpende og setter seg ca 30 m unna. Benytter anledningen og trener kontakt og lette lydighetsøvelser. Og tror dere ikke at unghundtrollet gjør alt hun får beskjed om? når vi skal gå litt til kommer setteren og hopper rundt. Fant ut at det enkleste var å slippe mitt eget troll. Gikk kjempefint, de løp og herjet litt, før jeg koblet mott troll og gikk hjem. Fine boffa! lov å bli stolt med tanke på hvor lite jeg har trodd har festet seg i den hunden. Viser seg at det monner til tross for følelsen av at ingenting sitter.
 7. Jeg og bikkja surrer rundt. Jeg har et tonn klær å legge bort og masse rydding og vask. Rydder bort en balje klær, så belønne med kaffe og internett Er så deilig å ha en dag uten planer, har kun innslipp i stallen i ettermiddag. Og det er jo bare kos! Til tross for at jeg fikk mitt første spark forrige gang, ene merra tuppet meg rett i leggen Slapp unna med ett heftig blåmerke, men hun bommet på leggbeinet heldigvis. Å bli sparket for første gang etter 25 år med hest er innafor
 8. Må si meg enig med Quest, ignorere det hele. Da blir det gjerne litt mer intenst før det gir seg.
 9. Så stolt av unghund-krapylet! Vært på jordet (endelig frost og litt snø!) og hatt boffen løs. Hun holder øye med meg, følger etter når jeg endrer retning og kommer på innkalling! Riktignok mye som ikke er helt Ok ennå, men litt stolt allikevel
 10. God bedring!
 11. Det er nesten hovedpoenget! Mine får kraftfor om de har behov, ellers ikke. Saler kjøpes brukt og av god kvalitet, men jeg bytter ikke ofte. Hodelag, grimer osv er noe som holder og som jeg ikke behøver en hel samling av. Eldste hesten fikk nye dekken i høst, men det er heller ikke en årlig greie, og jeg har ikke flere enn de jeg trenger. Det er som med bikkja: får ny sele og halsbånd om hun ikke kan bruke det gamle.
 12. Jeg har to hester og betaler langt fra 6000 per hest. Betaler ca 3500,- totalt. Det kommer så an på hvor man bor, oppstallingsmuligheter, osv. Hovslager et sted koster 1850,-, et annet sted 500,-. På et dårlig år har jeg rundt 3500,- i veterinær totalt.
 13. Og husk på at en liten en som deres trenger tid på å bli trygg og føle seg hjemme hos dere. Han har ikke opplevd å være uten mor og søsken. Jeg regner stort sett minst en måned før en valp er "hjemme" hos meg, noen ganger mer om det er en unghund eller omplasseringshund. Jeg driver med hest og det kan ta opp til et år før vi er samstemte. Som @Pringlen skriver så må dere sørge for trygghet. Sov sammen med valpen. Husker da jeg var liten og vi fikk valp, da sov faren min på madrass i stua de første nettene sammen med valpen og han var hjemme med hunden ganske lenge før hunden måtte være alene. Det ble en hund som aldri hadde problemer med å være alene senere.
 14. Jeg er en dårlig rådgiver. Jeg har kjøpt hest ved minst to anledninger av de grunner du nevner, aldri angret. Min første kjøpte jeg etter å ha leid henne 200 m, tenkt i en time og for 15 000,- mer enn jeg hadde budsjett på. Hun er min store firbente kjærlighet selv nå etter 12 år
 15. Slike hendelser setter seg dessverre ofte i hesten. Jeg ville prøvd å finne en annen hovslager som kan ha godt med tid og som er god med urolige hester. Bare for å gi han en god opplevelse. Min er ingen drøm å sko, kan kun skos foran uten dop. Det er fryktelig slitsomt og veldig leit. Heldigvis har jeg funnet opptil flere som takler henne på en god måte og hun har blitt bedre. Unghesten er jeg veldig nøye på hvilke som får gjøre noe med, jeg vil ikke ha en til av samme slaget. Og jeg ville tatt en grundig prat med hovslageren om lærlingens oppførsel, for å slå med rasp er absolutt ikke greit!