Gå til innhold
Hundesonen.no

Chrism

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Chrism's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det står mellom mellompuddel, storpuddel og portugisisk vannhund. Jeg kommer til å ta turen innom hundeutstillingne 10. Juni i Oslo for å se og snakke med en del folk og hilse på hunder, så får vi se hva det blir. Det er ikke så lett å finne nok med info på nett om mellompuddelen da det ikke er en egen rase i mange land, har du et bilde som viser hvor stor et voksent individ blir? Takk alle for svar!
  2. Takk for mellompuddel informasjonen, jeg var virkelig ikke klar over at det var så mye trøbbel med knær & hofter hos mellompuddelen. Er dette tilfellet også for storpuddelen? Er det noen her som har noen formeninger om porti og om de vil passe oss? (Har lest gjennom rasetråden allerede).
  3. Haha, håper at katten skjønner det er godt ment. Er det din Birma?
  4. Takk for mange forslag! Er det noen som har erfaring med portugisisk vannhund, mellom- og storpuddel og om dere tror at de vil passe oss?
  5. Hei! Jeg og min samboer ønsker å bli førstegangs hundeeiere, vi er tidlig ute for å se etter en rase som kan passe oss og så ønsker vi å møte oppdrettere. Vi lurte på om dere med erfaringer kunne hjelpe oss med valg av hunderase. Egenskaper som vi ser etter hos en hunderase: - Hengiven og ivrig - God mental og fysisk helse & lang levetid - Lett å trene - Middels aktivitetsbehov - Middels størrelse (10-20 Kg) - Oppfører seg pent med katten som vi lever sammen med Vi har en ganske mild Hellig Birma katt som er veldig forsiktig og ikke eier et snev av aggresjon, det er derfor viktig med en hund som ikke instinktivt blir besatt av eller er aggressiv mot katter. Ellers ser vi etter egenskaper som er ganske selvforklarende. Generelt sett vil vi ikke ha en hund som er for liten, men det går greit at den er under 10 Kg hvis den har en solid og atletisk kropp. På den andre siden vil vi ikke ha en hund som er stor. Hva vi kan tilby: - Kjærlighet - Daglig trening - Flere middels turer hver dag og vesentlig mer aktivitet i helgene - Utstyr, kvalitetsfor, veterinær og forsikring - Leilighet og byliv Vi lever i leilighet, jeg er mastergradstudent og samboer er butikksjef, slik at vi er borte på dagtid. Vi er alltid hjemme på kvelder og helger, slik at hunden er enten med på tur eller sammen med oss hjemme. Daglig trening og mosjon er noe vi tilpasser oss til etter behov, vi ser for oss i snitt ca 1 time hver dag og lange turer i helgene. Jeg jobber i en dyrebutikk slik at jeg har god tilgang på utstyr og mat, sammen med ekspertise fra hundemiljøet og oppdretter burde ikke det være noen mangler i dette punktet. Hunderaser vi vurderer: - Finsk Lapphund - Cardigan Welsh Corgi - Bichon Frisé - Bichon Havanais - Portugisisk Vannhund - Mellompuddel Dette er hunderasene vi har snevret oss inn på. Min samboer ønsker en røytefri hund og hun er veldig glad i Bichone Frise og Havanais, og bladninger av typen labradoodle og cockerpoo. Blandingsrasene er jeg ikke så gira på og vi har blitt enige om at de er uaktuelle. Jeg synes bichonene er for små og kunne heller tenke meg noe med litt mer størrelse og krutt i, jeg kan tenke meg en turvenn slik som Finsk Lapphund eller en leken energibombe slik som Jack Russel, Staffordshire Bullterrier eller Cardigan Welsh Corgi. På grunn av at terriere fort kan bli krevende med andre hunder og sta i forhold til trening så har vi blitt enige om at de er uaktuelle. Vi har begge kommet til et slags kompromiss der vi har funnet to hunderaser som muligens kan tilfredsstille kravene til begge partene, selv om vi begge heller ønsker våre egne valg. Disse er mellompuddel og Portugisisk vannhund. Aktive og sunne hunder som ikke røyter, har en god fysikk og størrelse og skal ha godt lynne og være enkle å trene. Har dere noen forslag til hvilke av disse hundene som kan passe oss, eventuelt andre forslag?
×
×
  • Opprett ny...