Gå til innhold
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Innholdsteller

  228
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Nimbus last won the day on 27. Desember 2018

Nimbus had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

351 Excellent

Om Nimbus

 • Rang
  Bekjent

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Nimbus

  Lar du hunden tisse på.....?

  Med tispe begrenser omfanget seg litt naturlig, det skal liksom litt til for at hun får tissa oppå biler blant annet. Når det er sagt så liker hun å markere. Såpass mye at hun litt sånn halvveis løfter på beinet og passer på å treffe litt høyt hvis det lukter interessant på toppen av brøytekanten 🙄 Jeg unngår sykler og biler, som hun ikke har vist noen særlig interesse for - men det er helt uaktuelt å la henne bli interessert også. Prøver å holde henne unna gjerder (private) og all slags pyntebusker/-planter, private eller ei. Innkjørsler. Alt som jeg tenker kan være irriterende for folk hvis de ser, egentlig. Har blitt så satt ut de gangene jeg har sett folk som lar hunden pisse på sykler at jeg ikke har klart å si noe engang (i sentrum, stort sett). Det er virkelig over grensa for meg. Så klissete og ekkelt når folk skal f.eks. låse den opp igjen. Ufint!
 2. Nimbus

  Superhundene på NRK

  Tror kanskje ikke det var noen voiceover, men de viste definitivt et par, tre klipp av at hun gikk på de underlagene hun hadde problemer med tidligere. Uansett, gøy at familien virket så fornøyde. Og jeg elsker programmet! Liker fokuset på at de fleste hunder har en form for superpotensiale, avhengig av hva du trenger. Hu-hei, postet i samme sekund som fasiten kommenterte gitt 😊
 3. Nimbus

  Superhundene på NRK

  Ja, det kom da godt frem på slutten at det var håndterbart? Sånn jeg husker det også ihvertfall. Hun virka ikke sjukt fornøyd med å gå på underlaget, men det gikk helt ok.
 4. Nimbus

  Akkurat nå - februar

  Altså, det har snødd sammenhengende siden i går kveld. Og det blåser. Stor fare for at den planlagte løpeturen i dag blir utsatt. Er det en ting hverken hunden eller jeg hæler å løpe på, så er det nysnø. Spesielt ikke når det fortsatt laver ned og det skal fortsette sånn til i morgen tidlig...
 5. Nimbus

  Akkurat nå - februar

  Shit, 1. februar allerede 😨 Akkurat nå blir jeg litt svett av å tenke på alt jeg må rekke i løpet av 2019 og at tida ser ut til å gå alt, alt, alt for fort. Hjælp!
 6. Jeg er positiv til det høye antallet border collier hvis brorparten faktisk får brukt hode og kropp på en god måte Alle hunder fortjener selvfølgelig det, men mitt inntrykk er at border collien er en rase som jevnt over trenger en del mer enn de fleste andre. De ytterst få jeg har kjent har ikke fått utløp for sine behov, men det er godt å høre at det bittelille utvalget ikke nødvendigvis er representativt for hele rasen. Men gjelder dette nedover lista også, mon tro? Har vi faktisk nok aktive familier i Norge til at alle fugle- og jakthundene får det de trenger av mental og fysisk stimuli? Det kan jo være at det selges nok "daffe" goldens, labradorer, staffer, havanais og schäfere til at flesteparten av de resterende hundene havner der de burde. NRK publiserte en utvidet liste i går, men med ingen forbehold eller rasebeskrivelser for noen andre enn borderen (men for den får de ihvertfall virkelig understreket at det ikke er en rase for hvermannsen, man bør ha interesse for hundesport og/eller bruk hvis man skaffer seg en border).
 7. Nei, enig. Man har en tendens til å overvurdere egne evner og aktivitetsbehov, så det er nok en del som leser "passer for" og tenker: "Åh, men det er jo oss, bare vi tar oss sammen litt! Og den er jo så fin 😍". Marring har vel fått inn de få forbeholdene som er der, men dessverre er det jo journalisten som til syvende og sist står for innhold og vinkling. Ah, ja, at de fleste som driver aktivt med border collie gjerne har >2 tenkte jeg ikke på! Da blir det faktisk fort en del gjeterhunder. Men ikke helt samme ståa for alle bruks- og jakthunder, eller? Der jeg vokste opp var det flust med jakthunder, men ikke sååå mange jaktfamilier. De fleste hundene sto i gård eller på løpestreng (de "heldige" løp bygda rundt). Godt mulig det har endret seg til det bedre de siste 12+ årene, selvfølgelig.
 8. Nei, selvfølgelig ikke. Jeg burde kanskje vært mer presis? Marring beskriver staffordhsire terrier og golden retrievere som "allroundere", og andre av rasene som gode familiehunder. Mine tanker var vel mer i de baner at de mest solgte hundene kanskje burde være det han beskriver som allroundere og familiehunder, fremfor f.eks. border collien, og hvorvidt noen hadde tanker rundt det. Men hva vet jeg? Det kan godt være at antallet solgte border collier og fugle- og jakthunder faktisk representerer antall brukshunder, mer eller mindre ihvertfall (må innrømme at jeg er litt skeptisk til det). Og ja, ala det jeg skrev rett over her. "Burde" som i, kan man se for seg at det kanskje finnes "enklere" hunderaser enn f.eks. border collie og gordon setter som hadde passet flere. Men ja, noen må åpenbart toppe bestselgerlista, og jeg er enig i at det sjelden er så veldig positivt for en rase. I noen tilfeller får man i det minste kanskje utvidet genpoolen litt? Enig, men det blir ihvertfall nevnt et par ganger, under et par av rasene, at det finnes ulike typer og at man bør velge oppdretter med det i tankene. Så, det er da noe (men ikke helt nok - enig).
 9. Border collien topper nok en gang årets liste! Border collie Staffordshire bull terrier Engelsk setter Golden retriever Norsk elghund grå Schæferhund normalhår Labrador retriever Gordon setter Cocker spaniel Bichon havanais De har faktisk tatt med litt beskrivelser av hva de ulike rasene trenger, så det er positivt. Noen tanker om rasene som er på topp 10? Burde alle som er der, være der? Er det noen raser som du synes er bedre "allroundere" og derfor heller burde toppe lista? Kjenner du igjen de (korte) rasebeskrivelsen?
 10. Nimbus

  Akkurat nå, Januar 2019

  Akkurat det strekket ligner faktisk litt, ja! Men nei, det er nok ikke noe så eksotisk. Kun lille Østmarka i Oslo. Og et av ytterst få relativt flate områder der, føles det som, spesielt når man prøver å «løpe» 😜 Ja, dårlige knær gjør det krøkkete med løping! Funker det med oppoverbakke da? For bakkeintervaller er sabla god trening, men blytungt (rart med det...). Også må man selvfølgelig ned igjen på et tidspunkt da 🙄
 11. Nimbus

  Akkurat nå, Januar 2019

  Vi kom oss ut! Kald, men pen fornøyelse.
 12. Har du en lenke til den saken? Prøvde å søke, men fant bare artikler fra 2015 om en husky-tispe som hadde kommet seg ut av hundegården og ble drept 100 meter fra den.
 13. Nimbus

  Akkurat nå, Januar 2019

  -10, føles som -17 sier Yr. Frister ikke akkurat supermye med en løpetur nå 😨
 14. Nimbus

  Akkurat nå, Januar 2019

  Mitt inntrykk er at folk forsvant i bølger. Etter det verste bråket var det fortsatt en aktiv kjerne igjen, også har en del av dem også forsvunnet/sluttet å være like aktive i puljer. Det snør sidelengs her 😱 Ifølge Yr skal det være sånn stort sett hele dagen. Spørs om jeg får med meg dråget på noen langtur. Av og til er det helt greit å ha en godværshund 🤭
 15. Haha, nei, jeg kan nok egentlig ikke være det. Lykken = hund i livet, definitivt! Ja, enig! Jeg går jo ikke rundt og bare er negativ, selvsagt (hørtes kanskje litt sånn ut...). Men vektlegger gjerne de tingene mange ikke-hundefolk ofte synes høres slitsomt ut. For meg er jo de tingene en del av appellen. Gå turer, ordne og stelle, dra rett hjem etter jobb og trening er (stort sett) bare stas, men noen får bakoversveis. Mitt inntrykk er at de som angrer på hundeanskaffelse nettopp undervurderte hvor tidkrevende det er å ha hund. Selv ventet jeg omtrent ti år, til livet ble litt mer stabilt og jeg var ferdig studert, før jeg skaffa meg hund. Jeg visste godt, etter å ha vokst opp med hund, at tida ikke kom til å strekke til for min del. Jeg ville gjerne prioritere studierelaterte ting, moro og deltidsjobb i noen år først. I tillegg er det gjerne mye flytting, utenlandsopphold, etc. Men andre får det jo til! Handler helt klart om hva man kan, og ønsker, å prioritere i ulike faser. Enig i det!
×