Gå til innhold
Hundesonen.no

HavregrøtGjørDegSterk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

HavregrøtGjørDegSterk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for gode tips. Den typen lyd og bjeffing du beskriver høres veldig overkommelig ut? Det finnes ikke akkurat et hav av alternativer når det gjelder oppdrett av denne rasen, med mindre man drar over grensene. De jeg har kikket på virker veldig seriøse og ordentlige. Er det noe spesielt du mener vi burde se etter hos oppdretter når det gjelder LV?
  2. Å ta det fra de er valp høres lurt ut. Det har jeg hørt fra andre hold også, og at det funker. Det virker som at dere har god kontroll på det, da. Jeg syns det er fint med litt lyd og bjeffing av og til, feks for å varsle, ser jeg ikke på som noe problem. Det er noe annet hvis hunden bjeffer i alle slags situasjoner og man som eier ikke har kontroll på hunden. Hvis mange hadde sagt at sistnevnte er deres erfaring med lapsk vallhund så ville vi kanskje revurdert valget vårt. Vil veldig gjerne høre fleres erfaringer med rasen, hvis det er mulig ?
  3. Takk for svar! Du sier det ligger i rasen. Betyr det at dere aksepterer det og syns det er greit? Er det situasjoner utover det du beskriver hvor bjeffinga kan bli problematisk? "Vanlig" bjeffing ser vi ikke på som noe problem, det er jo naturlig for hundene. Så spørs det bare hva som er "vanlig bjeffing" for lapsk. Takk for tips?
  4. Ja, det er nettopp det jeg er redd for. Er det slik at noen hunder "bare er sånn"? Bjeffing er naturlig for rasen, men det naturlige er vel kanskje mest når den blir brukt som et verktøy i gjeting? Vi er ikke redd for litt bjeffing, men for ukontrollerbar bjeffing i alle slags situasjoner. Andre som har erfaringer med rasen?
  5. Jeg har noen spørsmål angående lapsk vallhund. Jeg og fruen har lest mye om rasen, og er ganske sikre på at dette er en hund som vil passe oss. Det er viktig for oss å være realistiske i forhold til forventninger med tanke på negative sider ved rasen, derfor lurer jeg på om noen med erfaring med rasen kan svare på spørsmål angående bjeffing og lyd. Jeg vet at rasen har lett for å bjeffe. Jeg er interessert i mer konkret informasjon. Jeg forstår at det er naturlig for hundene og at noe bjeff kanskje er en del av det å ha hund. Hvor mye bjeffing? I hvilke situasjoner? Har dere prøvd å "lære vekk"? Hvor høyt bjeffes det? Rasen virker for øvrig fantastisk og vi føler oss ganske sikre på valget, men det er som sagt viktig for oss å være realistiske. Tusen takk for all hjelp ?
×
×
  • Opprett ny...