tillien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  242
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tillien

 1. Om jeg var i tvil før den siste posten (hvilket jeg egentlig ikke var) så kan jeg nå ikke skjønne annet enn at en hund vil ha det fint hos deg og at du har det fint med hunder. Det at du i det hele tatt reflekterer så grundig over din situasjon sier meg at du er bedre rustet til å ha hund enn en stor andel av landets hundeeiere. Det er nok veldig mange som burde gått en slik runde med seg selv før de får seg hund... Det blir fort snakk om alt man bevisst og aktivt må «gi» hunden i form av aktiviteter, da ofte med mer eller mindre seriøs, strukturert trening og drøye fjell, jogge eller sykkelturer, men man skal ikke undervurdere det at det aller viktigste for hunden (vel, de fleste hunder i alle fall) er å få være i lag med eieren sin. Få oppmerksomhet, kos, kanskje litt enkel lek eller små oppgaver i det daglige. Og om du er hjemmeværende, så er det mye mer av dette «daglige», og så vil du kunne gi hunden noe som de fleste andre ikke kan: Et liv uten kjedelige arbeidsdager alene hjemme. Det oppveier nok en god del for det du eventuelt føler du ikke får gjort ellers. Som alle andre som kjøper hund så må jo selvsagt du også passe på å finne en rase som passer. Finn en hund som tåler roligere dager, ikke er altfor dyr i drift - ikke altfor stor (mindre mat) og av en rase uten mange rasetypiske helseproblemer (pusteproblemer, tannproblemer, patellaluksasjoner, allergier). Det finnes aldri garantier, men noen raser har jo større sjanse for tidlig i livsløpet å utvikle behandlingstrengende helseproblemer enn andre... Ønsker deg virkelig lykke til! PS Kjenner jeg blir mildt sagt forbannet når jeg leser historien din med NAV! Skjønner jeg deg rett at du da er registrert som 62.5% ufør istedenfor 100%? Håper du en gang finner styrke til å ta den kampen, men skjønner veldig godt hvor hardt det er å kjempe mot systemet når man ligger nede. Og av og til føles det vel kanskje bedre å bare gi etter heller enn å risikere å få et nytt negativt, ulogisk vedtak begått av et inkompetent apparat. Det er virkelig sant at man må være sterk og frisk for å kunne være syk i møte med deler av hjelpeapparatet. Uansett, lykke til der også.
 2. Huffda! Da lar vi den ligge
 3. Hvis du har hund som du vet du klarer å ta vare på i dag, så kan jeg ikke skjønne annet enn at helsen din ikke burde være noen hindring. Personlig får jeg mer negative tanker når det gjelder økonomien, men der har man jo forskjellig toleranse og vaner. Om du ser at du har minst en tusenlapp i måneden til å bruke på hund, så burde det vel gå greit. Men du er vel avhengig av å ha en relativt småspist hund, og ha slingringsmon nok til at du kan kjøpe tilpasset fôr dersom rimeligere standardfôr ikke går overens med hunden. Kanskje ikke rette plassen å ta det på, men klarer ikke å unngå å stille spørsmålstegn ved det beløpet du nevner. Jeg trodde eneste «langvarig økonomisk bistand» som man får innvilget i Norge var uføretrygd (i allefall når man snakker om resten av livet), og minstesatsen der er så vidt jeg husker på ca 2.5 G for enslige, noe lavere om du er samboende/gift. Det skulle gi en utbetaling på drøye 15 000,- kroner. Men her kan det selvsagt være noe jeg ikke helt skjønner med akkurat din situasjon. Du trenger ikke svare på det her, men kanskje det kan gi deg en grunn til å undersøke litt. Evt kan du sende meg en PM.
 4. Mulig det var henne du hintet litt til, men har du sjekket med hun uti Malangen (Mestervik)? Det er jo en del som drar ut dit og de jeg har hørt om har da vært greit fornøyd. HD og AD røntgen var i alle fall en tusenlapp billigere der da jeg sjekket... Når det er sagt så blir jeg ikke å ta røntgen der, litt pga av usikkerheten, men det er jo en engangshendelse. Tror imidlertid jeg hadde tenkt meg om og i alle fall undersøkt ekstra nøye om det var snakk om slike ugifter som det du beskriver...
 5. Jeg fikk min første hund for et drøyt år siden. Alene. Det har gått veldig fint, så fint at jeg allerede nå har begynt å fortvile over at hun ikke alltid vil være her. Sånn er det når man er en melankoliker som alltid tar sorgene på forskudd ... Jeg har en såkalt aktiv rase, men hun er ekstremt tilpassningsdyktig og tålte fint tre-fire dager med veldig lite aktivitet den gangen jeg var syk. Jeg merket faktisk ikke noe på henne i det hele tatt - før vi kom oss skikkelig ut på tur igjen. Da kom det en slags reaksjon hvor hun var helt vill en halvtimes tid. Det jeg av og til synes er litt tungt er at det blir litt intenst innimellom. Hun er ekstremt kontaktsøkende og på alerten hele tiden. Hun følger etter meg over alt. Og når vi er sammen 24-7 (hjemmekontor) så kan det av og til bli litt mye. Først og fremst siden det trigger dårlig samvittighet hos meg når hun sitter og ser håpefullt på meg. Men jeg har nå valgt å gjøre det slik. Det morsomme er at hvis jeg forsøker å overse henne bevisst, så blir hun sittende håpefullt å se på meg, men hvis jeg blir oppslukt av noe og glemmer henne så forsvinner hun og finner på noe selv. Som regel soving på plassen sin. Hun merker altså forskjell. Men jeg merker at når jeg er hos gamlingene på ferie, så er det av og til godt med den avlastingen det gir når hun ikke er så fokusert på meg hele tiden. Og det er ikke til å stikke under stol at enkelte dager så hopper jeg ikke akkurat ut av godstolen i gledesrus over å få gå tur med henne. Det hadde vært godt å kunne få noen andre til å ta den turen de få gangene i måneden det bare føles som et pliktløp. Til sist så har mitt sosiale liv fått seg en smell etter at jeg fikk henne. Det er ikke alle som ønsker at jeg har med hund, og når det ikke skyldes annet enn at de har frykt for hundehår og ser for seg at hun skal ramponere de nye fine husene deres, så blir det dårlig med besøk fra min side. Tenkte det skulle gå greit, men det knyter seg fullstendig i magen om jeg har henne liggende i bilen i flere timer. Noen ganger så passer det seg rett og slett ikke å ha henne med, type festlige lag med masse forskjellige folk som kan være alt fra redde til allergiske, og i slike tilfeller blir det bare en kort gjesteopptreden på en time eller to fra min side. Når det er sagt, så er det jo, selv om man er alene, ikke umulig å skaffe hundepass. Jeg har bare ikke alliert meg med noen ennå, og man må jo finne noen som man stoler på. Kanskje spesielt siden hun er en såpass livlig hund at hun ikke passer for alle.
 6. NRK, som jeg ellers har mye respekt for, slår til med «journalistikk» https://www.nrk.no/telemark/ikke-avgjort-om-ulvehunden-skal-avlives-1.13787226 Likte spesielt godt avsnittet: «Hunden som gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i Maurtua Barnehage omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den plassert på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet. – Det er jo et villdyr, du ser det på ham, sier Henne.» Interessant hvordan de henviser til «eksperter» (i flertall til og med!) når det åpenbart er basert på en mer eller mindre tilfeldig kennel-eier. Likte også godt måten de viser hvordan denne hundeekspertmesterhjernen kommer fram til diagnosen «villdyr» på hunden - «du ser det på ham!». Og det er vel naturlig å ikke ta inn andre syn på saken når man formodentlig sitter med en sånn guru foran seg. Jaja... Uten å orke å ta stilling til om hunden burde avlives eller ikke (selv om mye tyder på det). Blir bare så oppgitt når journalistikk er så slett og potensielt så ødeleggende.
 7. The Americans, Stranger Things (første sesong, andre droppet jeg ut etter en og en halv episode) eller Fringe? Regner med du har sett klassikere som Breaking Bad, Dexter og Sopranos?
 8. Meldte meg ut av NJFF for et par tre år siden - eller for å være pinlig nøyaktig så fornyet jeg ikke medlemskapet - grunnet vedtak de gjorde på landsmøte angående ulv samt syn på rovdyr generelt. Jeg skjønner at det ikke er lett å drive med sau når man har ulv luskende rundt, men skal vi ha ulv, eller andre rovdyr, i Norge så er det meningløst å ha en bestand som ikke er levedyktig. Det var der NJFF gjorde et meningsløst vedtak angående ulv for et par-tre år siden. Mener å huske at vedtaket var på en familiegruppe - i alle fall helt meningsløst lavt. Jeg ser imidlertid at NJFF er en veldig bred organisasjon som gjør veldig mye bra. Ulv er jo stort sett ikke et tema når de på frivillig basis kultiverer fiskevann, gjennomfører gratiskurs i fluefiske, kjører leirduekveld for jenter og rypejaktkurs for ungdom. Det er dessuten en demokratisk organisasjon, så involverer man seg (hvilket jeg ikke har gjort) så er det mulig å snu skuta. At det er åpning for det synes jeg er noe formildende. I tillegg, om man skal være litt egoistisk, så er det mye bra tilbud på alt fra varer til kurs og et flott medlemsblad (jakt og fiske) som egentlig i seg selv betaler medlemskapet. På mange måter er NJFF litt som NKK. Det er brede organisasjoner som gjør veldig mye bra, men som også gjør noen underlige ting. Og begge organisasjonene er egentlig litt vanskelig å komme unna om man skal holde på meg hhv jakt/fiske og hund. Sum a summarum så kan det nok hende jeg melder meg inn igjen, men synes det er viktig å si i fra uansett.
 9. Jada ... såeeh ... joda ... Men når jeg ser nærmere på lista, så er hun jo egentlig bare med på lasset i lag med blant annet Melinda Gates som bidragsyter til Maveric Collective - som sikkert er en flott organisasjon med edle motiver ... men neppe H.K.H Kronprinsesse Mette-Marits tankegods. Har egentlig ikke noe i mot Mette-Marit, på tross av at jeg mener konger,prinser og prinsesser og slikt tøv er noe som burde høre fortiden og evt Disney til, men tror det skal holde hardt å kalle henne en stor tenker ... Tipper hun er en sånn litt over middels tenker jeg, som store deler av jordens befolkning er. Rasmus Hansson har vel forsåvidt mer der å gjøre (mer enn H.K.H Kronprinsessen altså), men det forbløffer meg at han har funnet veien til en slik liste. Han tenker åpenbart mye, men det er jo ikke så vanskelig å gjøre seg bemerket om man tar et helt klart og urealistisk standpunkt til menneskehetens største utfordring. Og det er jo ikke noe originalt i det han sier, han sier bare det samme som alle de andre av samme sorten. Noe sier meg at det er en eller flere nordmenn som står bak den lista der ... hvordan i herrens navn kunne de vite om Rasmus Hansson ellers ... ? Et lite hint om hvor mye vekt man skal legge i denne lista får man vel forøvrig av at det er umulig å finne ut hvem og hvordan man har kommet fram til denne lista... Kjenner fælt få ellers på lista - men en slik liste uten Elon Musk er jo bare tull. Ikke at jeg er noe spesielt fan, men det er vel få i verden i dag som har så radikale visjoner kombinert med gjennomføringsevne. Tesla, Hyperloop og et privat romprogram med planlagt kolonisering av Mars innen få år er noe av det.
 10. Så vidt jeg kan se av den pubmed-linken til QUEST så er Cartrophen relativt trygt. Ikke at det er noen garanti og selvsagt ønsker man ikke å medisinere hunden sin, men ut fra den studien er det et lavt antall bivirkningshendelser og bivirkningene er milde og forbigående («Cartrophen Vet had a low incidence of side effects that were mild and transitory.) Så det er da noe Men håper du før bukt med kvalmen og at effekten holder seg gjennom kulda også
 11. Jeg binder fluer og lager sluker og wobblere (fiske). Og så brygger jeg øl. Ellers er jeg flink til å lage kaos hjemme - helt på egenhånd.
 12. I beskrivelsen står det «jakthund-instinkter», noe som kanskje er litt upresist? Jakthund-innstikter kan jo være så mangt (spor-iver, apporteringslyst, ta stand...pluss mye mer) mens jaktinnstinkt i min bok er mer spesifikt å gå etter/jage andre dyr, formodentlig vilt av forskjellig slag. Det kommer selvsagt an på hvordan man definerer jakthund her. Jeg tenker at alle hunder som brukes til en eller annen funksjon relatert til jakt er jakthunder. Hva skal man ellers kalle dem? Om jakthunden jakter/jager selvstendig selv blir en slags undergruppe av dette igjen.
 13. All last i bil skal sikres, og her ses hund rett og slett på som last. Så ja, hunden skal sikres med bur eller sele evt lastegitter om den er løs bak i en stasjonsvogn. Man kan få bot og kjøreforbud om last ikke er forsvarlig sikret uten at jeg vet hvor striks snuten er på akkurat det med hund. Men jeg kjenner noen som har fått bot.
 14. Kanskje prøve det en periode da? Med to mål: Å bryte en dårlig vane med å tisse i dusjen og å unngå at det er hunden som bestemmer når hun skal tisse på morgenen. I tillegg: Hvis du anser henne som husren ellers så synes jeg det må være lov å si «nei» dersom du ser hun gjør seg klar på soverommet. Den muligheten har du ikke om du ikke ser henne. Det måtte i alle fall til for min hund helt mot slutten av treningen, og det holdt med 1 gang før lyset gikk oppfor henne (det var en plass hun trodde det var lov bare hun måtte nok på do tydeligvis). Det samme gjaldt da vi dro på ferie og hun trodde alt av tepper et fornuftig sted å tisse på (vi har ikke tepper hjemme).
 15. Hva skjer hvis du har stengt døren med bordet slik at hun vekker deg, men så bare overser du henne eller ber du henne legge seg/ta henne i sengen eller hva det måtte være? Tisser hun på soverommet da?
 16. Hva skjer om du hindrer tilgang til dusjen? Hvis du ikke har prøvd det så ville jeg forsøkt det i alle fall. Hun tror jo åpenbart det er fritt fram der, men kanskje/forhåpentligvis ikke andre steder?
 17. Forfriskende lesing og stort sett samme konklusjoner som jeg kom til. Min var tørr ved samme tidspunkt som din også. Så var det trådens egentlige tema da Angående rasevalg så er jeg også helt sikker på at både Golden og Labrador vil passe dere veldig bra. Tisper er normalt noe enklere enn hannhund - spesielt når det gjelder unghundsspilloppene til labradorhannene. Nå er det sikkert minst et dusin andre raser som kunne passe, men jeg kjenner nå en gang retrieverne best. Uansett rase så er alfa og omega å gjøre hjemmeleksa skikkelig når det gjelder valg av oppdretter. Aldri fall for fristelsen å fire på kravene til oppdretter grunnet for eksempel tilgjengelighet eller tid. Ha is i magen og handle fra seriøse folk, så blir livet med hund veldig mye bedre.
 18. Jeg motsier ikke noe av det du skriver her, har ikke påstått at det ikke er forskjeller mellom valper eller at det ikke kreves jobb så jeg skjønner ikke helt hva du vil med dette svaret. Jeg bare prøver å balansere alle de negative erfaringene og synspunktene på det å ha valp i blokk med å fortelle at det er fullt mulig, ingen har dødd av det eller meg bekjent gitt opp underveis. Og om man senker ambisjonene om hvor fort det skal gå ørlite så får man en grei gevinst i at jobben føles mindre fæl. Det er min erfaring i alle fall.
 19. Støttes. Jada, det blir litt jobb, men det blir det uansett så lenge man ikke bor i første etasje med fri utgang til sikret uteområde. Og det er det fryktelig mange hundeeiere som ikke gjør. Bor man i 5. etasje blir det selvsagt mer trapper å gå, men mye mer tid tar det ikke enn om man bor i 2. etasje, for eksempel. Dette er en begrenset periode og man må ikke springe opp og ned trappene en gang i timen i ukesvis. Dette med renslighetstrening føler jeg ofte blir hauset opp litt som noe ekstremt viktig. Som at toget går om man ikke får det på plass på kortest mulig tid. Om man senker skuldrene litt og tillater et og annet uhell med både bimmelibim og bommelibom inne så får man en mye mindre stressende valpetid. Hunden vil normalt sett foretrekke å gjøre fra seg ute uansett, så det går seg til når valpen er i stand til å holde seg lengre uansett.
 20. Normalt kommer forgiftningssymptomer etter få timer, noen ganger opp mot 12 timer, så hvis hunden din lever nå så går det nok bra. En liten bit eller 10 av melkesjokoladetrukket smågodt vil normalt ikke utløse noen farlig forgiftning. Noe avhengig av størrelse på hunden.
 21. Er genpoolen så liten at det ikke er hensiktsmessig å avle på bare en type ører, så bør begge typer tas inn i standarden. Hvis genpoolen er stor nok så får man avle det bort da. Stort sett så sliter man ikke akkurat med store genpooler for de fleste rasene... Å «fikse» ører i etterkant lurer ingen, og i alle fall ikke arvematerialet. Det blir helt meningsløst spør du meg. Nå er kanskje dette med ørene en ufarlig og relativt liten inngripen, men prinispielt byr det meg skikkelig i mot.
 22. Liker AppleTV altså, og det er en fin julegave, men hvis chromecasten hakker så er det noen galt. Hvor henter dere strømmen? Fra usb-kontakt på TV? For det er roten til det meste av ustabilitet når det gjeder Chromecast. En del TVer klarer ikke levere det som chromecasten trenger av strøm. Løsningen er å koble chromecasten til strømnettet med type usb-lader som dere sikkert har om dere har androidtelefoner fra før. Når det gjelder appleTV så fungerer den fint i seg selv så lenge det finnes en tilpasset app. En del apper finnes ikke til appleTV, men til iphone/ipad. Da kan man bruke appen på iphone/ipad for å sende videre (enkelt sagt) til appleTV (som man ville gjort med chromecast). Men apple lar deg ikke gjøre det samme fra en android-telefon. Så sjekk opp hvilke apper som er tilgjengelig for nyeste appleTV, at det er de dere bruker. I min eldre appleTV finnes ikke HBO eller dplay-app feks, så uten ipad ville jeg ikke fått sett disse på appleTV. Nå tror jeg HBO har kommet til nyere appleTV-versjoner, men poenget er å sjekke ut at det dere trenger er der.
 23. Oki!! Greit å vite Men riesengrøt er vel tross alt et større problem for vegetarianere og veganere enn folk med laktoseintoleranse? Bare så folk er oppmerksomme på det altså!!! Om det ikke er snakk om tisper som produserer melk da? Blir litt forvirret her ... Jeg kunne også vært interessert i hvor lenge en middels riesen skal koke før det blir grøt. Og om det er juks å bruke kvern (har en KM665MP2, kjøpt på tilbud på Elkjøp, kvernen har vært brukt til å kverne noe fisk tidligere om det er av betydning), evt fliskvern om den er særdeles gjenstridig (det har jeg ikke og tror ikke de har slikt på Elkjøp, men naboen har en som ser ganske effektiv ut. Den er dog ganske gammel - ca 1960ish) ... ? Hvis man ikke finner riesen, er det noe som kan brukes som erstatning? Kongepuddel? Evt flere mindre schnausere? (hvor mange evt og kan man mixe dverg og vanlig? Hvordan regner man evt ut?) Skjønner at det ikke blir det samme (og det kan jo knapt kalles riesengrøt), men det er jo ikke så altfor mange kokeklare riesen rundt omkring ... (har ikke sjekket ang dverg og vanlig, men det blir vel mye det samme - litt treige å få i gryta de også???) Takker for alle tips, gleder meg til jul!!
 24. Riesengrøt!?? Er det lov å skrive på et hundeforum?? (Sorry, kunne bare ikke dy meg ... )
 25. Jeg er faktisk usikker, og jeg hører litt forskjellig. Noen sier det er frigitt, noen sier det blir frigitt og noen sier konflikten er den samme som før. Det at en eventuell gård er ødelagt og at de to gjenværende funnene er tomme og tidligere utgravd (i begrenset omfang, visstnok) er jo to av grunnene til frustrasjonen. Hva som faktisk er sant vet jeg ikke, men funnet har vært kjent siden 60-tallet av lokale helter i alle fall og disse sier at funnene ble ødelagt/røvet for lenge, lenge siden. Det jeg vet er at jeg i sommer traff på flere frustrerte bobilturister som hadde kjørt utover i håp om å få benytte plassen. Det fikk de ikke. Samtlige plattinger, bortsett fra en, har i løpet av sommer/sensommer/høst blitt fjernet. Innhengningen er der fremdeles - den så jeg for et par timer siden da jeg var og luftet hunden. Jeg har tolket dette som at det var kroken på døra. Det kan jo tenkes at grunnen er at området er frigitt og at de tenker å oppgradere - men den tanken har egentlig ikke slått meg før nå siden bobilene ble nektet i sommer. Ellers er det jo sant som det står i artikkelen at det knapt er en flekk som ikke kan defineres som mulig kulturminne her ute. Med tanke på de to spennende funnene på Hillesøya nylig, så er det jo fryktelig synd at man ikke tar skikkelig tak i noe av det. Noe er nok allerede ødelagt grunnet vei og husbygging, men det er nok å ta av. Sandvika er jo også fryktelig spennende, jeg vet ikke om det egentlig er gjort noen skikkelig utraving av alle de funnene der ute. Blant annet den meget synlige hustuften fra jernalderen på vestsida - men det er jo mye mer. Blant annet tuftene til en 4000 år gammel gamme som bare har vært så vidt datert gjennom en begrenset utgraving/prøvetaking av ildstedet så vidt jeg vet. Og mange, mange gravrøyser.