tillien

Medlemmer
 • Innholdsteller

  237
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tillien

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 • Hunderase
  Golden Retriever (Jaktgolden)

Nylige profilbesøk

444 profilvisninger
 1. NRK, som jeg ellers har mye respekt for, slår til med «journalistikk» https://www.nrk.no/telemark/ikke-avgjort-om-ulvehunden-skal-avlives-1.13787226 Likte spesielt godt avsnittet: «Hunden som gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i Maurtua Barnehage omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den plassert på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet. – Det er jo et villdyr, du ser det på ham, sier Henne.» Interessant hvordan de henviser til «eksperter» (i flertall til og med!) når det åpenbart er basert på en mer eller mindre tilfeldig kennel-eier. Likte også godt måten de viser hvordan denne hundeekspertmesterhjernen kommer fram til diagnosen «villdyr» på hunden - «du ser det på ham!». Og det er vel naturlig å ikke ta inn andre syn på saken når man formodentlig sitter med en sånn guru foran seg. Jaja... Uten å orke å ta stilling til om hunden burde avlives eller ikke (selv om mye tyder på det). Blir bare så oppgitt når journalistikk er så slett og potensielt så ødeleggende.
 2. The Americans, Stranger Things (første sesong, andre droppet jeg ut etter en og en halv episode) eller Fringe? Regner med du har sett klassikere som Breaking Bad, Dexter og Sopranos?
 3. Meldte meg ut av NJFF for et par tre år siden - eller for å være pinlig nøyaktig så fornyet jeg ikke medlemskapet - grunnet vedtak de gjorde på landsmøte angående ulv samt syn på rovdyr generelt. Jeg skjønner at det ikke er lett å drive med sau når man har ulv luskende rundt, men skal vi ha ulv, eller andre rovdyr, i Norge så er det meningløst å ha en bestand som ikke er levedyktig. Det var der NJFF gjorde et meningsløst vedtak angående ulv for et par-tre år siden. Mener å huske at vedtaket var på en familiegruppe - i alle fall helt meningsløst lavt. Jeg ser imidlertid at NJFF er en veldig bred organisasjon som gjør veldig mye bra. Ulv er jo stort sett ikke et tema når de på frivillig basis kultiverer fiskevann, gjennomfører gratiskurs i fluefiske, kjører leirduekveld for jenter og rypejaktkurs for ungdom. Det er dessuten en demokratisk organisasjon, så involverer man seg (hvilket jeg ikke har gjort) så er det mulig å snu skuta. At det er åpning for det synes jeg er noe formildende. I tillegg, om man skal være litt egoistisk, så er det mye bra tilbud på alt fra varer til kurs og et flott medlemsblad (jakt og fiske) som egentlig i seg selv betaler medlemskapet. På mange måter er NJFF litt som NKK. Det er brede organisasjoner som gjør veldig mye bra, men som også gjør noen underlige ting. Og begge organisasjonene er egentlig litt vanskelig å komme unna om man skal holde på meg hhv jakt/fiske og hund. Sum a summarum så kan det nok hende jeg melder meg inn igjen, men synes det er viktig å si i fra uansett.
 4. Jada ... såeeh ... joda ... Men når jeg ser nærmere på lista, så er hun jo egentlig bare med på lasset i lag med blant annet Melinda Gates som bidragsyter til Maveric Collective - som sikkert er en flott organisasjon med edle motiver ... men neppe H.K.H Kronprinsesse Mette-Marits tankegods. Har egentlig ikke noe i mot Mette-Marit, på tross av at jeg mener konger,prinser og prinsesser og slikt tøv er noe som burde høre fortiden og evt Disney til, men tror det skal holde hardt å kalle henne en stor tenker ... Tipper hun er en sånn litt over middels tenker jeg, som store deler av jordens befolkning er. Rasmus Hansson har vel forsåvidt mer der å gjøre (mer enn H.K.H Kronprinsessen altså), men det forbløffer meg at han har funnet veien til en slik liste. Han tenker åpenbart mye, men det er jo ikke så vanskelig å gjøre seg bemerket om man tar et helt klart og urealistisk standpunkt til menneskehetens største utfordring. Og det er jo ikke noe originalt i det han sier, han sier bare det samme som alle de andre av samme sorten. Noe sier meg at det er en eller flere nordmenn som står bak den lista der ... hvordan i herrens navn kunne de vite om Rasmus Hansson ellers ... ? Et lite hint om hvor mye vekt man skal legge i denne lista får man vel forøvrig av at det er umulig å finne ut hvem og hvordan man har kommet fram til denne lista... Kjenner fælt få ellers på lista - men en slik liste uten Elon Musk er jo bare tull. Ikke at jeg er noe spesielt fan, men det er vel få i verden i dag som har så radikale visjoner kombinert med gjennomføringsevne. Tesla, Hyperloop og et privat romprogram med planlagt kolonisering av Mars innen få år er noe av det.
 5. Så vidt jeg kan se av den pubmed-linken til QUEST så er Cartrophen relativt trygt. Ikke at det er noen garanti og selvsagt ønsker man ikke å medisinere hunden sin, men ut fra den studien er det et lavt antall bivirkningshendelser og bivirkningene er milde og forbigående («Cartrophen Vet had a low incidence of side effects that were mild and transitory.) Så det er da noe Men håper du før bukt med kvalmen og at effekten holder seg gjennom kulda også
 6. Jeg binder fluer og lager sluker og wobblere (fiske). Og så brygger jeg øl. Ellers er jeg flink til å lage kaos hjemme - helt på egenhånd.
 7. I beskrivelsen står det «jakthund-instinkter», noe som kanskje er litt upresist? Jakthund-innstikter kan jo være så mangt (spor-iver, apporteringslyst, ta stand...pluss mye mer) mens jaktinnstinkt i min bok er mer spesifikt å gå etter/jage andre dyr, formodentlig vilt av forskjellig slag. Det kommer selvsagt an på hvordan man definerer jakthund her. Jeg tenker at alle hunder som brukes til en eller annen funksjon relatert til jakt er jakthunder. Hva skal man ellers kalle dem? Om jakthunden jakter/jager selvstendig selv blir en slags undergruppe av dette igjen.
 8. All last i bil skal sikres, og her ses hund rett og slett på som last. Så ja, hunden skal sikres med bur eller sele evt lastegitter om den er løs bak i en stasjonsvogn. Man kan få bot og kjøreforbud om last ikke er forsvarlig sikret uten at jeg vet hvor striks snuten er på akkurat det med hund. Men jeg kjenner noen som har fått bot.
 9. Kanskje prøve det en periode da? Med to mål: Å bryte en dårlig vane med å tisse i dusjen og å unngå at det er hunden som bestemmer når hun skal tisse på morgenen. I tillegg: Hvis du anser henne som husren ellers så synes jeg det må være lov å si «nei» dersom du ser hun gjør seg klar på soverommet. Den muligheten har du ikke om du ikke ser henne. Det måtte i alle fall til for min hund helt mot slutten av treningen, og det holdt med 1 gang før lyset gikk oppfor henne (det var en plass hun trodde det var lov bare hun måtte nok på do tydeligvis). Det samme gjaldt da vi dro på ferie og hun trodde alt av tepper et fornuftig sted å tisse på (vi har ikke tepper hjemme).
 10. Hva skjer hvis du har stengt døren med bordet slik at hun vekker deg, men så bare overser du henne eller ber du henne legge seg/ta henne i sengen eller hva det måtte være? Tisser hun på soverommet da?
 11. Hva skjer om du hindrer tilgang til dusjen? Hvis du ikke har prøvd det så ville jeg forsøkt det i alle fall. Hun tror jo åpenbart det er fritt fram der, men kanskje/forhåpentligvis ikke andre steder?
 12. Forfriskende lesing og stort sett samme konklusjoner som jeg kom til. Min var tørr ved samme tidspunkt som din også. Så var det trådens egentlige tema da Angående rasevalg så er jeg også helt sikker på at både Golden og Labrador vil passe dere veldig bra. Tisper er normalt noe enklere enn hannhund - spesielt når det gjelder unghundsspilloppene til labradorhannene. Nå er det sikkert minst et dusin andre raser som kunne passe, men jeg kjenner nå en gang retrieverne best. Uansett rase så er alfa og omega å gjøre hjemmeleksa skikkelig når det gjelder valg av oppdretter. Aldri fall for fristelsen å fire på kravene til oppdretter grunnet for eksempel tilgjengelighet eller tid. Ha is i magen og handle fra seriøse folk, så blir livet med hund veldig mye bedre.
 13. Jeg motsier ikke noe av det du skriver her, har ikke påstått at det ikke er forskjeller mellom valper eller at det ikke kreves jobb så jeg skjønner ikke helt hva du vil med dette svaret. Jeg bare prøver å balansere alle de negative erfaringene og synspunktene på det å ha valp i blokk med å fortelle at det er fullt mulig, ingen har dødd av det eller meg bekjent gitt opp underveis. Og om man senker ambisjonene om hvor fort det skal gå ørlite så får man en grei gevinst i at jobben føles mindre fæl. Det er min erfaring i alle fall.
 14. Støttes. Jada, det blir litt jobb, men det blir det uansett så lenge man ikke bor i første etasje med fri utgang til sikret uteområde. Og det er det fryktelig mange hundeeiere som ikke gjør. Bor man i 5. etasje blir det selvsagt mer trapper å gå, men mye mer tid tar det ikke enn om man bor i 2. etasje, for eksempel. Dette er en begrenset periode og man må ikke springe opp og ned trappene en gang i timen i ukesvis. Dette med renslighetstrening føler jeg ofte blir hauset opp litt som noe ekstremt viktig. Som at toget går om man ikke får det på plass på kortest mulig tid. Om man senker skuldrene litt og tillater et og annet uhell med både bimmelibim og bommelibom inne så får man en mye mindre stressende valpetid. Hunden vil normalt sett foretrekke å gjøre fra seg ute uansett, så det går seg til når valpen er i stand til å holde seg lengre uansett.
 15. Normalt kommer forgiftningssymptomer etter få timer, noen ganger opp mot 12 timer, så hvis hunden din lever nå så går det nok bra. En liten bit eller 10 av melkesjokoladetrukket smågodt vil normalt ikke utløse noen farlig forgiftning. Noe avhengig av størrelse på hunden.