Pasadena

Medlemmer
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Pasadena

 • Rang
  Nykommer
 1. Ja-ja noen fun facts fra meg igjen: Det er ikke helt enkelt for oss vanlige forbrukere å si så mye om kvaliteten på ingredienser i hundefôret ut fra produktinformasjonen. Det er ganske fritt frem for påstander, det er andre regler for innholdsdeklarasjoner for produkter for kjæledyr enn produkter for folk. For eksempel må de ikke fortelle hva slags dyreslag proteinene stammer fra og kan oppgi det som passer markedsføringen (f.eks Frolic med kylling, der kylling er kun 4%). MÅ man vite hvilke dyr proteinene kommer fra skal man selv ta kontakt og kontaktinfo på pakningen er obligatorisk. De trenger aldri å oppgi hvilke deler av dyret som er brukt eller hvordan ingrediensen er produsert. Det er derfor helt greit å kalle animalske proteiner av fjørfe for skånsomt tørket kylling eller dehydrert kyllingkjøtt. Men det er faktisk forbudt å bruke påstander som hevder at fôret forebygger, behandler eller helbreder en sykdom! Lenke Så på noen måter er det vel rett som det er hevdet i denne slags testen, man bør se hva de oppgir av næringsstoffer og velge ut fra det. Så får en se an hvor godt fôret fungerer i praksis. Det jeg syntes er merkelig er at LABB og Appetitt skal ansees som dårligere fôr enn f.eks Royal Canin, at en skal unnskylde og forklare hvis man fôrer hunden med LABB? Det er ekstrudert fôr laget med bearbeidet animalsk protein som kjøtt-ingrediens. Selvsagt er det variasjoner i komposisjonen av tørrfôret, men de animalske råvarene er stort sett like billige. Appetitt og LABB kjøper fett og proteiner fra Norsk Protein (eneste norske produsenten av bearbeidet animalsk protein), Royal Canin kjøper inn fett og proteiner fra SARIA som er et kjempekonsern med bedrifter som danske DAKA Sarval og Polske Agromaks (fôret som selges i Norge kommer stort sett fra i RCs fabrikk Polen og de bruker kanskje lokale råvarer når de kan). Eksklusive små hundefôrmerker lages på store fabrikker som tilbyr privat label produksjon, de kjøper inn sine råvarer fra samme leverandørene som fabrikkene til kjente brands type Royal Canin og Purina. Så mangfoldet av tørrfôr er ikke så stort som det kan virke som i nettbutikkene og utvalget av hundefôr i VG-testen er sånn sett sikkert ganske representativt. Men jeg er enig i at en test skulle hatt med Acana / Orijen fordi de er godt likt og selger bra til tross for høy pris.
 2. Etter vanlige regler skulle salg av valper også vært en del av omsetningen til Drøbak Hundehotell og dermed vært mva-pliktig. Det er jo så stor produksjon at den må helt klart anses som næring. Men de unndrar valpesalg fra mva ved å la forvertene stå som selger i kontraktene. Til gjengjeld må forvertene betale en avtalt pris tilbake til DH, men de får sikker beholde en god slump selv så det å være forvert kan fremstå som lukrativt for mange. Så naturligvis vl denne venninnen syntes at det er gode nyheter. At Drøbak Hundehotell kan stå som gaselle-bedrift er helt på trynet for slik de driver er ikke til eksempel og inspirasjon for andre, tvert i mot, det er å oppmuntre folk til å være sleipe. Første kriteriet for å være gaselle-bedrift er at de skal ha levert godkjente regnskaper og det har DH sikkert, men det er fordi de er kreative og finner smutthull. Selv om de unngår Kjøpsloven ved å la forverter formelt stå som selgere så gjelder fortsatt Forbrukerkjøpsloven. Hadde kjøpere prøvd en slik kontrakt for retten hadde de sikkert fått medhold. Det er ikke uvanlig at selger har klausuler og vilkår i salgskontrakter men da er det i forhold til garantier og andre rettigheter for kjøperen. Når man har solgt en vare og mottatt betalingen så har selgeren overdratt råderett over varen til kjøperen.
 3. Ja et eller annet sted kommer de fra, alle de endene som trengs til retrieverprøvene. Så noe av de skutte fuglene kommer jo til nytte. Jeg vet ikke hvor utbredt det er her i Norge men å skyte på utsatt fugl er en del av hundesporten det også, som konkurranser av type A-prøver og internasjonale field trials med klappjakt og støkkjakt på fugl, kanskje helst fasaner og andre typer hønsefugler det da.
 4. Ny svensk serie om slanking av hunder på svtplay. Jeg har ikke sett mer enn litt av første episode og kan ikke si noe om kvaliteten da
 5. Viktig å kunne lukke øra ja. Det er en essensiell funksjon i mange situasjoner har jeg erfart.
 6. Men om min hund med hengeører skulle gå med ørene tapet opp ville hunden få stort varmetap og kulde og vind, snø og støv rett inn i øregangene. Hunder tilpasset kulde med ståører har pels på innsiden av øret og rundt ytre øregang som beskytter.
 7. Hvis formålet med hunden er å bære den i veske så er selvsagt størrelsen viktigst. Jeg er så økonomisk anlagt at jeg hadde kjøpt designveske og hund i ett. Slipper unna med 2 600 dollars med en slik en:
 8. Ikke like vanlig som klager på Patella lukasjon men noen har det vært - skriv Pomeranian i fritekstsøket og se sakene selv dere som gidder: http://www.forbrukertvistutvalget.no/vedtak/
 9. Spizt er Spizt Pomeranian er ikke det en variant av Tysk Spizt. Hvis den er for stor kan de ikke bare kalle den Kleinspizt så er den helt perfekt? I artikkelen henviste de til rasestandarden. Men jeg syntes ikke det går an å lese rasestandarder som produktspesifikasjoner. Rasestandarden er rettesnor og mål for bedømming og for avl. Hvis den allmenne oppfattelsen om rasestandarder er at de skal være produktstandarder som skal fungere som forbrukerrettighet så bør NKK gå ut og gjøre litt informasjonsarbeid.
 10. Det er 3 forskjellige størrelser å velge i på produktsiden https://www.fish4dogs.no/lakseolje
 11. Det beste er glatt, kort pels men er ikke så kresen akkurat. Ikke veldig begeistret for strittende og stor pels av type pomerian og stygg "kastrat"-pels med viltvoksende underull eller geite-ragg.
 12. De selger 3 liter lakseolje på fish4dogs.no som bag in box til 684 kr.
 13. Informasjon om hunderaser, oppdrett, juss og etikk, helse, medisinering, stell og fôring fra lenge før professor Google var påtenkt, setter vår tids fakta og myter i perspektiv. The new book of the dog av Robert Leighton, 1907: https://archive.org/stream/newbookofdogcomp00leigrich#page/n23/mode/2up Det ligger enorm mye om hund på Internet Archive
 14. Kløing er også stressreaksjon på ubehag og smerter. Veterinær har tatt blodprøver og gitt Prednisolon som er et kraftig betennelsesdempende legemiddel som har gjort at hunden har klødd seg mindre. Kan det være andre ting som forårsaker inflamasjoner? Muskler og ledd f.eks - har dette blitt sjekket? Jeg hadde insistert på grundig sjekk for alle de typiske lidelsene som rammer den rasen som en start og tatt det derfra.
 15. Folk på 50 og 60 er ofte aktive i hundesport og jakt. Jeg tror at når folk begynner å merke alderen for alvor med tap av muskler og dårlig balanse osv. så er det så mye annet som begrenser seg også, de fleste holder seg heldigvis godt til langt opp i årene hvis de har god helse. Jeg hadde en tante og onkel som hadde en gigantisk st. bernhardshund. De måtte overta fra en datter som fant ut at hun ikke kunne ha den likevel. Onkelen min og hunden hadde daglige lange runder men hvis onkelen ville gå en annen vei enn den kursen hunden hadde blinket ut så tror jeg ikke det ble noe av. De hadde hunden som ble ca 10 år til de var langt opp i 70 årene, men om det var ideelt hundehold vet jeg ikke. Jeg selv er litt irritert på folk som skaffer seg energisk og aktiv hund og forlanger at den skal gå i barnvogntrilleturfart og klager i vei over hund som trekker i bånd. Hva med heller å få opp farten selv, en hund over en viss størrelse vil nødvendigvis oppnå et visst tempo når den traver og trav er den mest naturlige gangarten for hunder.