Gå til innhold
Hundesonen.no

Pasadena

Medlemmer
 • Innholdsteller

  46
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

36 Excellent

Om Pasadena

 • Rang
  Nykommer
 1. Gir du hunden kosttilskudd?

  Tror ikke bekymring er aktuellt her. Glukosamin lages av kitin som er et polysakkarid, altså et slags karbohydrat. Tror ikke det finnes kitin i skjelettet. De bruker ofte skall av krepsedyr til å utvinne kitin. Koker man bein lenge nok så får man bl.a. glutin, eller gelatin - hydrolysert kollagen. Men ikke glukosamin akkurat.
 2. Fôr med lav prosent protein.

  Dessverre kan hverken jeg, Herr og Fru BareÅ, Google, sminkeselgere eller pulverkokker sannsynliggjøre at et fysisk produkt og beskrivelsen av dette produktet samsvarer. Altså hvis man vil vite om ordet kylling i innholdslisten har materialisert seg som nebb og fjær i fôrkulen så er det fôrkulen som må analyseres, ikke emballasjeteksten. Fordi de fleste tørrfôr består av kraftig prosessert substans med veldig liten partikkelstørrelsen så må man lab-teste for å kunne fastslå om f.eks proteinene er keratiner, dvs fjær o.l. Det er trøblete å være kvalitetsbevisst forbruker: Regelverket for merking av fôrvarer er ikke som regelverket for merking av næringsmidler, så det kan ikke sammenlignes. Men (sånn litt mindre OT ) så er reglene for angivelse av selve næringsverdiene helt greie, det er vanlig at produsenten tar forbehold og skriver max. eller min. for å gi seg selv litt slingringsmonn, det er akseptabelt fordi det er naturlige og uunngåelige variasjoner i f.eks fett- og proteininnhold, spesielt i ubehandlet ferskfôr.
 3. Fôr med lav prosent protein.

  Umulig for vanlige folk å fastslå nøyaktig hva de brune kulene egentlig er. Så man har kun innholdsdeklarasjonene å foholde seg til og håpe det beste - det gjelder alle det.
 4. Fôr med lav prosent protein.

  Vom og hundemat informerer på sin FAQ side at: Protein-nivået i VOM serien, når man regner % av omsettelig energi, ligger på det samme nivået som i tørrfôr (24-32%). Jeg bruker av og til tørrfôr og 300g av det tørrfôret tilsvarer 500g Vom Active i kcal/omsettelig energi. Tørrfôret inneholder 28% protein og 300 g dagsrasjon gir da 84 g proteiner, litt mer enn en vom-pølse. De som hevder at råforing med vom eller provit gir overdoser av proteiner tar feil!
 5. Fôr med lav prosent protein.

  Kombinasjonen kornfritt og lav protein er litt vanskelig, tror ikke man kommer unna ris. Det beste jeg kjenner til er Standart Original Mild med 19% protein, det inneholder ris og lam. Men de har sluttet å selge Standart sine produkter på Animal så det er ikke så lett å få tak i for tiden. Ellers kjenner jeg til Appetitt Senior, det er kornfritt og har 20% protein. Det er lurt å sjekke hvor kalori-rikt fôret er, det bør ikke være for magert. Må du gi store mengder tørrfôr for å komme opp på nivå med f.eks 500g vom active som er ca 1150 kcal, så kan total mengde protein i gram bli ganske høy selv om mengden i prosent er oppgitt til å være lav.
 6. Kaster opp etter vann

  Kjøp skåler som står i høyt og regulerbart stativ. Så slipper de å svelge i oppoverbakke. De spiser og drikker roligere når skålen er i passe høyde.
 7. Kjøpe vom på CDON?

  Huff jeg bor utenfor Akershus.
 8. Pet fooled

  Ja her i Norge er det generell advarsel mot å spise stor ferskvannsfisk, gravide og småbarn bør ikke spise ferskvannsfisk i det hele tatt. Så ferskvannsfisk er neppe smart å lage hundefôr av, håper ingen bruker det! Men regner vi ut med Champion Petfoods egne tall på gjennomsnitt av målte verdier i Acana og Orijen produkter for hund og bruker fôringstabellen (hund 30 kg, 330 g fôr per dag - 2,31 kg fôr per uke): Da gir vi hunden ≈ 180% mer kadmium enn det som er satt som høyest tolerable inntak for mennesker per uke. Vi gir hunden ≈ 20% mer kvikksølv enn høyest tolerable inntak per uke (metylkvikksølv) Vi gir ≈ 400% mer bly enn hva som er gjennomsnittlig inntak for voksne mennesker. Bly har ikke grenser for tolerable inntak, alle nivåer av bly er skadelig for organismen fordi blyet hoper seg opp. Avviket for gjennomsnittet av målt blyinnhold var ganske høyt så er man ekstra uheldig bruker man et produkt som inneholder adskillig mer bly enn dette. ! Champion Petfoods bruker mg som måleenhet, FHI bruker µg https://www.championpetfoods.com/heavy-metals-and-pet-food-white-paper/ https://www.fhi.no/nettpub/mihe/mat/06.-metaller-i-mat-/
 9. Pet fooled

  @TinaMi Det er nok produkter fra den amerikanske fabrikken, siden testene er gjort i 2017. Champion Petfoods hadde en brudulje med CLP da undersøkelsen ble publisert i april 2017. Champions Petfood var ikke enige i at nivåene av tungmetaller i fôrene deres var for høye, men de tok tydeligvis reaksjoner til etterretning og publiserte sitt eget "white paper" i mai. https://www.championpetfoods.com/heavy-metals-and-pet-food-white-paper/ Taste of The Wild er en brand fra Diamond Petfoods og de er vant til verre skandaler og er kjent for mange recalls så de brydde seg neppe om funnene til Clean Label Project. Jeg ville vel personlig ikke vært så veldig bekymret for å fôre med Orijen pga dette, men hadde nok sett nøyere på eventuelle tilskudd og godbiter, unngått lever og annen innmat som snacks/treningsgodbiter og brukt fiskeolje/omega3 olje som er renset og godkjent for humant konsum, fôr-kvalitet betyr ofte lav kvalitet - tror ikke marine oljer har grenseverdier i det hele tatt på innhold av giftige stoffer/metaller i Forskrift om fôrvarer. Ellers er maxgrensene for tungmetaller og helseskadelige stoffer satt skyhøyt i Forskrift om fôrvarer, det er EU-tilpasning på sitt verste, hadde et innlegg om temaet i fjor:
 10. Pet fooled

  Det virker som det er risikabelt å publisere negative data om kommersielt hundefôr. Fôrindustrien har råd til å kjøre endeløse rettssaker og saksøke høyt og lavt. Noen som prøver seg er Clean Label Project som har laboratorietestet hundefôr og kattefôr for skadelige stoffer som tungmetaller og miljøgifter. Ironisk nok er det fôrene som ansees som kvalitetsfôr som kommer dårligst ut. CLP og laboratoriet tør ikke publisere selve testresultatene, de kan kun rangere fôrene de har testet på en enkel skala. Så da faller hele prosjektet litt sammen og forvirrer i stedet for å klargjøre. Dessuten fungerer nettstedet elendig på mobil, min gamle iPhone i alle fall. Jeg syntes testen er interessant selv om CLP tabber seg grundig ut når de måler arsen-nivå i fôr laget med fisk. Arsen (arsenic på engelsk, ikke det samme som arsenikk) finnes i mange kjemiske former og arsen i organiske forbindelser som det naturlig er mye av i sjømat er ikke ansett som helseskadelige. Testen de har valgt til å måle mengde arsen skiller ikke på giftig uorganisk arsen og organisk arsen og da blir analysene feil. Men særlig de som bruker Taste of the Wild, Acana og Orijen kan godt se på testene fordi disse fôrtypene ligger langt over gjennomsnitt på innhold av bl.a. kvikksølv og bly http://www.cleanlabelproject.org/product-ratings/pet-food/
 11. Pet fooled

  Ethoxyquin er påbudt i fiskemel som skal fraktes i båt fordi stoffet hindrer eksplosjonsfare. Fiskemel er eksplosivt, sikkert noen som har hørt om fiskemelfabrikker som har gått lufta, det har skjedd en del ganger. Ethoxyquin er helt lovlig i formidler men skal visstnok fases ut innen 2020 i EU. Specific som har fôr basert på fisk oppgir at fôret inneholder BHA, BHT og propyl gallat. Det er sjelden fôrprodusenten oppgir syntetiske antioxidanter i ingrediensene, men Specific gjør det sikkert fordi folk ikke skal tro at det er ethoxyquin i fôret.
 12. Pet fooled

  Det er mercola.com som produserer dette. Det er helsestoff for de som skal kjøpe kosttilskudd, superfood osv til folk og hunder samt fitness-produkter og bøker osv. Så det er ganske så kommersielle motiver men det betyr ikke at informasjonen er direkte feil eller tvilsomt, men en bør nok ta det med noen klyper salt. USA har regelverk ulikt vårt (eller EU, som Norge følger). Den viktigste forskjellen er at i EU er det ulovlig å bruke animalske råvarer av dyr som ikke er fra godkjent slakt (noen unntak er det vel) - det ble veldig strengt etter flere utbrudd av kugalskap, BSE, for mange år siden. BSE er en veldig farlig og smittsom sykdom som overføres via fôr bl.a. Det er et veldig omfattende regelverk for produksjon av dyrefôr, info finnes på mattilsynets nettsider for de som er interessert.
 13. Biorion tabletter

  Ja jeg ga Biorion til hund med hudproblemer, den flasset melaktig flass, og Bioron hjalp ikke noe mot det. Ikke omega 3 olje heller for den saks skyld. Hunden hadde flere problemer, fikk ofte sopp i ørene og løs mage. Var nok noe i fôret for etter noen år så ga jeg opp alt tørrfôr og alt av kjøpegobiter og hunden ble helt fin. Ikke noe matallergi unntatt kokte egg, og det var enkelt å unngå.
 14. Pen hund, og alderen tatt i betraktning så er de jo litt av hvert og mange hundeeiere har vel lurt litt på hva de egentlig har kjøpt i perioden 6 - 12 mnd. Hvis hunden er uregistrert så er den uansett som blanding å betrakte og du må NOX registrere den hvis du skal konkurrere i noe.
 15. Hvilke tørrfôr bruker du?

  Litt tørrfôr utenom råfôr, Magnusson M&B - bruker ikke mye men har brukt fôret i mange år til forskjellige hunder, ulike varianter av det, men work er best. http://www.hundmat.com/
×