Gå til innhold
Hundesonen.no

eskimona

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om eskimona

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Pinscher
 1. Fullfòre på Vom, hjelp og tips

  Aha, takk for at du deler tips, da skal jeg prøve 5 kg pølse neste gang :-)
 2. Fullfòre på Vom, hjelp og tips

  Hvor mye tint vil halvtint si...? Jeg har sett for meg at det er best om pølsa tiner minst mulig før man fryser den igjen, derfor har jeg sett for meg mye strev, svette og banning når man skal dele opp pølse selv. Tiner du såpass mye at det går relativt greit å dele opp? Og uten at maten blir dårlig? Kan den da ligge i kjøleskap like lenge som de små pølsene som aldri har vært tint på forhånd?
 3. Fullfòre på Vom, hjelp og tips

  Takk, skal sjekke ut :-)
 4. Fullfòre på Vom, hjelp og tips

  Hvor i trøndelag får du tak i oppdelt 20 kg blokk...? Jeg har selv nettopp begynt å fore med v&h, og syntes det virket som mye styr med blokk /5 kg pølse, så her går det foreløpig i små pølser. Da går det med én pølse på to dager, så den holder seg jo i kjøleskapet.
 5. Ung hannhund "ypper" - hvor går grensen?

  Ok. Takk for hjelp og svar. Skal prøve å finne noen faste, voksne hunder å treffe jevnlig
 6. Ung hannhund "ypper" - hvor går grensen?

  Hehe, ja, det var det jeg tenkte det måtte være (etter at jeg fikk tenkt meg om litt).
 7. Ung hannhund "ypper" - hvor går grensen?

  Ok, høres forsåvidt lurt ut, skal prøve det. Har sluttet å hilse på andre i bånd da han bare dro mer og ble mer "oppi det" av det, så nå er det kontakt og godbiter for alle penga. WHAT, ja, hvordan skjønte du det??? Facebook?
 8. Ung hannhund "ypper" - hvor går grensen?

  Hei og takk for svar! Ok - men hva er dette da? Er det det at han prøver å dominere? Eller er han usikker og prøver å gjøre seg stor og hevde deg? Eller er han rett og slett "bare" en bølle? Selv om det i bunn og grunn ikke det viktigste akkurat hva det er, men at det ikke får lov til å utvikle seg... Han har jevnlig kontakt med min mors tispe på 8 år, og der oppfører han seg ikke sånn - ingen tvil om hvem som er sjef der! Så omgang med voksne tisper er sikkert lurt. Men hva med voksne, større hannhunder da? Og hvis jeg kun lar han ha omgang med tisper og voksne hannhunder, hvordan vil han da - etter han har blitt voksen - oppføre seg mot unge heite og teite pubertetshanner? Vil han ha blitt såpass voksen og ikke fått latt egoet vokse, slik at det går bra, eller vil han ikke vite hvordan han skal omgås med dem? Aha. Det var i hundeparken dette skjedde. Så kun tur med andre hunder, evt lek med de vi kjenner godt og som vi vet går bra?
 9. Hei! Jeg har et spørsmål om adferd som jeg ikke klarer å finne svar på på det store internettet (finnes helt sikkert, men finner ikke svar på akkurat det jeg lurer på). Jeg har en hannhund på ca 13 mnd. I det siste har han begynt å "yppe" på seg andre hunder (har lest meg litt opp og skjønner at veldig mye av dette med dominant adferd er ganske utdatert, men synes fremdeles det er vanskelig å vite hva som er hva). Eller det er iallfall det jeg tolker det som. I møte med andre hunder hender det at han går mot dem med høy, stiv hale og lang nakke/høyt hode. Han legger snuten mot nakken til den andre hunden og følger etter den. Har også hørt han gjøre en slags knurring - men dette hørtes i mine ører ikke ut som sint knurring, mer som lekeknurring (men jeg er jo ingen ekspert på dette). Så spørsmålet mitt blir, når tenker dere at man skal bryte inn og evt avslutte slik adferd? Har merket på andre eiere at noen synes det er "over streken" mens andre ikke bryter inn når det (i mine øyne) nærmer seg bikkjeslagsmål en gang. Skal legge til at han leker fint med de fleste hunder. Må også legge til at han er et uvær når det gjelder passeringer. Han legger seg i sela og stormer mot dem, av og til kan det også komme noen rare ferale lyder fra ham (vi trener på kontakttrening angående dette). Setter stor pris på svar fra flinke hundefolk 😊🐶
 10. Separasjonsangst - eller ikke?

  Hei og takk for svar! Det var godt å høre din erfaring. Håper Charli også kan roe seg etterhvert selv om han syter først. Nå har vi begynt å øve på at jeg drar på jobb før samboer har stått opp, så må han være litt "alene". Da syter han, og så roer han seg litt, og så syter han osv osv. Samboer står kun opp når han har vært litt stille! Så får håpe det hjelper. Får prøve å ha han helt alene snart også Kong hatt vi nettopp kjøpt og prøvd én gang, den falt i smak, men han ble så ivrig at rett etter at han var ferdig med den, tisset han på gulvet! så han får bli litt mer vant til den før vi bruker den i alenetreningen tror jeg. Takk igjen for svar - håper dette går seg til.
 11. Hei! Jeg er helt ny her på forumet og nå ønsker jeg gjerne noen tips. For ca 3 uker siden fikk jeg og min samboer en pinscher på 6 mnd i hus. Hunden hadde vært hos oppdretter fram til da, sammen med to kullsøsken, mor og to andre, voksne pinschere. De par første ukene prøvde vi å være veldig rolige rundt han, for at han skulle skjønne at inne er vi rolige, og at her er det behagelig å være. Han var stresset til å begynne med, men vi merket bedring hver dag, og etter knappe to uker synes vi vi kunne si at han hadde "funnet seg til rette", sånn nogenlunde.vi startet med å sove sammen med ham på stua (han sov i senga si), etterhvert flyttet vi inn på soverommet med døra åpen og nå sover vi på soverommet med døra lukket. Det har gått fint så langt. Men - han er veldig avhengig av oss. Ofte følger han etter oss når vi går rundt i leiligheten, men vi har øvd litt på å reise oss, sette oss med en gang og så etterhvert gå litt rundt. Så han kan ligge i ro også, men det er ikke alltid. Vi har så vidt begynt å trene på hjemme alene trening. Startet med å gå inn og ut av døra, et par sekunder en gang,litt lengre neste, osv. Det meste han har vært alene er ca 1,5 min før han begynner å syte. Han syter også dersom en av oss går ut og den andre er inne. En dag jeg gikk på jobb og samboeren min ikke hadde stått opp enda, begynte hunden første syte,og etterhvert å ule. Selv om han visste at samboer var på soverommet. Så,spørsmålet er; høres dette ut som en hund med separasjonsangst? Har lest en del om det, og er veldig usikker på om vi skal behandle han som en hund med separasjonsangst allerede nå,eller om vi skal prøve å ha han alene litt lengre, og sette opp kamera for å se hvordan det går. Er livredd for å gjøre vondt verre, så derfor har vi ikke turt å ha han alene på ordentlig enda. Han har jo aldri vært helt alene, hadde alltid andre hunder rundt seg der han var. Hva mener dere? Behandle som separasjonsangst, eller prøve alene hjemme i en litt lengre periode først? Hilsen Mona og hunden Charli!
×