Jump to content
Hundesonen.no

Enlivan

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

About Enlivan

 • Rank
  Nykommer

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

1488 profile views
 1. Enlivan

  Vetivo Aktiv

  Jeg tror Royal Canin selger MYE pga markedsføringen. De er å se på alt av utstillinger, gir ut masse produkter med reklame på, og ikke minst denne "gimmicken" med rase-spesifikke for. Leser man derimot på innholdfortegnelsen, og ikke bare lar seg blende av de fine bildene på sekken, og den flotte bag'en eller fortønna du får med på kjøpet, kan man bli skremt! Det er jo nærmest fritt for kjøtt! De har vel (iallfall hadde) et for som er 100% vegetabilsk. Ja, ja... Folk får jo absolutt fore hunden sin med det de vil, men påstå at det er det beste for hunden er bare tull. Jeg hadde aldri hatt samvittighet til å fore hunden min på slikt for. Dette Vetivo-foret ser heller på innholdsfortegnelsen ikke bra ut i mine øyne.
 2. Enlivan

  Råfôring - hvorfor?

  Her er et eksempel på et hundefor veldig mange bruker. Kan noen gi meg EN grunn til at dette er et godt hundefor? SAMMENSETNING: tørket fjørfeprotein, ris, animalsk fett, hvete, maismel, hvetemel, vegetabilsk proteinisolat*, hydrolysat av animalsk protein, maisgluten, mais, vegetabilske fibre, mineralsalter, betefiber, fiskeolje, gjær, soyaolje, psyllium frø og skall, frukto-oligo sakkarider, boragoolje, tagetes erecta ekstrakt (luteinkilde), grønn te og drueekstrakt (polyfenolkilde), hydrolysat av krepsdyr (glukosaminkilde), hydrolysat av brusk (kondroitinkilde).TILSETNINGSSTOFFER (pr. kg): Ernæringsmessige tilsetningsstoffer: Vitamin A: 22400 IE, Vitamin D3: 1000 IE, E1 (Jern): 46 mg, E2 (Jod): 4,6 mg, E4 (Kobber): 9 mg, E5 (Mangan): 59 mg, E6 (Sink): 178 mg, E8 (Selen): 0,1 mg - Teknologiske tilsetningsstoffer: Pentanatriumtrifosfat: 3,5 g - Konserveringsmidler - Antioksidanter.ANALYTISKE BESTANDDELER: Proteiner: 26% - Fett: 17% - Aske: 5,8% - Råfiber: 2,5%.*L.I.P.: Utvalgte proteiner som utnyttes meget godt av kroppen.
 3. Enlivan

  Råfôring - hvorfor?

  Ja, hunden er litt forandret fra ulven de opprinnelig stammer fra, men det er ikke mye. Hunder har et enzym i sin fordøyelse som ulver ikke har, som gjør at hunder kan til en viss grad nyttegjøre seg av små mengder karbohydrater. Derav skrev jeg 99% lik ulven. Hunder kan ikke nyttegjøre seg av store mengder karbohydrater, selv om de har vært tamme i årevis. Ja, heldigvis er det kommet tørrfor med høyere prosentandel kjøtt. Men hvor kommer kjøttet fra? Hva er alle disse animalske biproduktene som er i tillegg? Fjørfemel hva er det laget av? Det er få eller ingen krav til hva som tilsettes i tørrfor. Det er ingen kontrollorgan som sikrer kvaliteten av disse. Som kunde er man totalt prisgitt opplysningene fra produsentene. Den er heller skral. Det kommer stadig nye tørrfor, men les på innholdsfortegnelsen på de mest solgte merkene. Da kan du bli skremt! Nei, folk må selvfølgelig fore hunden sin med det de selv vil. Men bare ikke påstå at tørrfor er det beste man kan gi. For det er tull. Lettvindt og mye er billig. Men aldri i livet om det er best...
 4. Enlivan

  Råfôring - hvorfor?

  I overgangen fra tørrfor til rått, kan avføringen til hunden bli hard. Da er det så enkelt som å tilsette f.eks litt kokt ris eller moste grønnsaker, for å gjøre overgangen litt lettere. Det tar også rundt 3 mnd, før man ser virknigene av et forbytte, og jeg har inntrykk av at mange ikke gidder å vente en stund for å se over sikt. En hund er kjøtteter av natur. Hvor på veien ble det noe annet? Den har 99% likt fordøyelsessystem som ulven. Når man ser innholdsfortegnelsen på de fleste tørrfor, kan ingen med hånda på hjerte si at hunder skal ha mest mais, ris, hvetemel og soya som mat?? Ja, tørrfor er lettvindt og krever ingen innsats av hundeeier, men "that's it!" Det er iallfall ikke det beste en hund kan få. Jeg beklager, det tror jeg ikke på. At en hund kan overleve på tørrfor har vi jo alle sett. Folk overlever jo på Cola og Mc Donald's mat også. Men på sikt er vel ikke dette det sunneste alternativet? Det er mye overvekt, diabetes, kreft, tannsykdommer og hud/pelsproblemer m.m på hunder, noe jeg tror har sammenheng med hva de spiser. Pris på for har jeg personlig aldri tenkt på. At foret er sundt og naturlig er det viktigste.
 5. Enlivan

  Råfôring - hvorfor?

  Jeg har i mange år hatt stor interesse for hunder og foring. Jeg har lest mye og vært på forelesninger om for. ( Også forelesninger om tørrfor) Jeg har også sett Petfooled, som jeg virkelig kan anbefale for dem som er interessert i dette temaet. Tørrfor er "Big Business". Vi er "opplært" av tørrforprodusentene til å tro at tørrfor er den eneste rette måten å gi våre firbente venner det de trenger av riktig næring. Når det i virkeligheten overhodet ikke stemmer. Når man leser på innholdsfortegnelsen på en rekke tørrfor kan man bli skremt. Men en flott emballasje ser ut til å appellere sterkt til kjøperne. Når jeg har spurt hundeeiere hva de forer med, og hva foret inneholder, er det svært ofte jeg får høre at de ikke vet hva det er i foret. Men de fikk det med fra oppdretter, og da må det jo være bra??? Hunder er kjøttetere! De nyttegjør seg lite eller ingenting av karbohydrater, som populære tørrfor er proppet til randen med. I tillegg til karbohydrater, inneholder de fleste tørrfor svært lite ekte kjøtt. Det er mye beinmel og "animalske biprodukter" som kan være f.eks nebb, klør og hud som er til overs etter kjøttet er renset bort fra slaktet. Faktum er at vi vet utrolig lite om hva som skuler seg i disse tørrforkulene, og det skremmer meg at "alle" tror dette er det beste foret man kan gi hunden sin. Jeg forer hunden min på Vom og hundemat + at hun får fiskolje i tillegg siden jeg velger varianten uten laks. Hunden min er godt voksen nå, og har spist dette foret fra 9 ukers alder. Den har hvite fine tenner, god ånde, skinnende pels og har til dags dato aldri sprukket en tredepute. Avføringen er minimal og fast, og hundens generelle helse er topp. Jeg får ofte bemerkninger på hvor frisk og sprek den ser ut til å være. Jeg ser også til sammenligning andre hunder i vår omgangskrets som fores utelukkende på tørrfor, og i tillegg er yngre enn min, som sliter med tannstein, illeluktende ånde, flass, røyting ol. Nei, jeg kommer aldri til å unne min beste venn å knaske på disse tørre kulene
 6. Enlivan

  Gi rått lammelår til hundene?

  Jeg har gitt rå lammebein til min, men jeg følger nøye med. Har aldri vært noe problem.
 7. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Jeg bor et sted hvor det kryr av flått. Men å gi hunden min gift, sitter allikevel langt inne. Hunden min er heldigvis glatthåret, noe som gjør det lettere å se flåtten når de kravler rundt, men det er umulig å se alle. Så vi får prøve en sommer med dette hvitløkspreparatet, og se hvordan det virker. Om folk gir Bravecto eller Nexgard og hva alt heter er opp til enhver. Men JEG velger å ikke gjøre det. Jeg har sikkert mye "rart for meg" ifølge andre, når det kommer til hva jeg gir hunden min og ikke.
 8. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Så jo raskt at Nexgard er samme som Bravecto, så da utgikk dette også. Hvis man er usikker på hvitløk over tid, er jeg enda mer skeptisk til slike midler. Selv dyrlegen sa at senvirkningene var jo usikre, men siden hunder ikke ble så gamle var det ikke "så farlig". Vel, jeg er iallfall ikke interessert i å ta noen risk... Så da tror jeg det blir å prøve Dorwest istedet og kanskje kjøpe et ravhalsbånd i tillegg.
 9. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Takk Da skal jeg sjekke det.
 10. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Jeg tar gjerne i mot tips på bra flåttmiddel Er av den hysteriske sorten selv, så Bravecto er HELT utelukket. Forhørte meg litt om ravstener, men dette fungerer dårlig hvis hunden ofte bader, noe min liker...
 11. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Gå inn å les om produktet først. Iveren er å finne en måte å beskytte hunden mot flått på, som ikke går ut på å gi noe som virkelig ER giftig. https://hunde-sport.no/hvitlok-hunder-myter-sannheter/
 12. Enlivan

  Hvilken rase er dette?

  Man har jo sett utallige hunder som er blitt stjålet når de er stått bundet utenfor butikker. For et mareritt å komme ut, og se at sin bestevenn er borte... Utenom å bli stjålet, kan de bli plaget og skadet og det er heller ikke lov å binde en hund ved butikkinnganger. Ei venninne av meg opplevde at noen hadde sluppet hunden hennes løs, mens den sto utenfor butikken. Den hold på å bli kjørt ihjel. Så, vær så snille, ikke bind hunden deres på utsiden av butikker o.l!
 13. Enlivan

  Dorwest Garlic and Fenugreek

  Hei, er det noen som har erfaringer med denne? Det påståes at den skal være effektiv mot flått?
 14. Enlivan

  Hvilken rase er dette?

  Pen hund, men; Man skal ikke binde hunden utenfor en butikk e.l!
 15. Enlivan

  Hvordan fange løs hund?

  Det er jo veldig forskjell hva som fungerer fra hund til hund. Men ekstra gode go'biter er et eksempel, og late som du koser deg med dem selv også. Eller å gjøre seg til verdens morsomste klovn for hunden. Gå/løpe motsatt vei, samtidig som man gjør seg så festlig og morsom som overhode mulig. Eller å "finne" noe spennende på bakken og gjøre et stort nummer ut av det, så hunden blir nysgjerrig, osv, osv. Lys og trivelig stemme er et must. Det gjelder å lese hunden det gjelder, og prøve å se hva som vekker dens interesse.
×