Gå til innhold
Hundesonen.no

Enlilvean

Medlemmer
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Om Enlilvean

 • Rang
  Nykommer

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Nylige profilbesøk

1,099 profilvisninger
 1. Hva godtar/godtar du ikke i en hund?

  Det er mange ting som man tenker man ikke hadde orket med når man ser det på avstand. Men så sitter man plutselig der, med et hundehold som ikke ble helt slik man hadde forestilt seg. Det har jeg selv fått erfare, og da er det plutselig ikke så enkelt som å kvitte seg med hunden. Man blir jo glad i disse firbente familiemedlemmene da... . Jeg har fått en hund med mange "diller", og har måttet tilrettelegge mye for den. Å omplassere har aldri vært et alternativ. Men jeg ville aldri overtatt en slik hund jeg har fra noen andre. Til det hadde det vært for mange "dealbreakere" Jeg kunne aldri kvittet meg med hunden min fordi den ikke ble slik jeg ideelt sett ville den skulle bli. Å skaffe seg en hund er 'for life' for meg. Den eneste grunnen til at jeg hadde kvittet meg med hunden min, var hvis den hadde bitt noen med overlegg. Det hadde vært dealbreakeren for meg.
 2. Jeg har absolutt min mening om hvilken raser jeg personlig synes er pene, og hva jeg aldri ville hatt selv, ene og alene pga utseende. Men så kan jeg treffe på en rase jeg i utgangspunktet ikke liker, som kan sjarmere meg i senk. Ingen regel uten unntak. Det er veldig få raser jeg synes er direkte vakre, og som kan ta pusten fra meg. Men noen av dem som kan det er Dobermann, Glatthåret Vorsther og Rhodesian Ridgeback, En hund er i mine øyne vakker når den er glatthåret, har en stram funksjonell kropp med stram hud og blank pels, hengeører, lang rett nese med fin stopp og helst mørke øyne. Jeg liker ikke ekstreme trekk, slik som lang og/eller ekstrem tykk pels, flate neser, masse løs hud, alt for stor/liten og runde rygglinjer og overvinklede bakben og hoder uten stopp for å nevne noe.
 3. Pet fooled

  Jeg har også sett dokumentaren, og er heller ikke overrasket. Dessverre, må jeg vel si. I tørrfor-industrien er det mye "grums". Det er heller ikke slik at dyrt for er lik kvalitet. Bare se på innholdsfortegnelsen på f.eks Royal Canin Medium Adult, der de tre først ingrediensene er; mais, maismel og hvetemel! Hvor er næringsverdien i dette for en hund? Deretter kommer tørket "svine og okseprotein" hva nå enn det i realiteten er. RC Medium Sensible er enda verre; SAMMENSETNING: Ris, tørket fjørfeprotein, hvetemel, animalsk fett, hvete, maisgluten, vegetabilsk proteinisolat*, bygg, hydrolysat av animalsk protein, betefiber, soyaolje, mineraler, fiskeolje, vegetabilske fibre, frukto-oligo sakkarider (0,34 %), hydrolysert gjær (kilde til mannan-oligo-sakkarider), boragoolje, tagetes erecta ekstrakt (luteinkilde). Det er ikke mye kjøtt å spore i dette "kvalitetsforet". Tørrforprodusentene er også mestre i å finne på diverse ord som gjør at tørrforene høres flotte ut, uten at de kan gi noen utdypende forklaring på hva dette betyr. Noe som også blir tatt opp i filmen. Nope, tørrfor er 'Big Business', og noe vi kunder er blitt lære opp til å tro at er det beste for hunden vår. Men i realiteten finnes det MYE bedre alternativer der ute.
 4. Du får jo V&H Digestive også. Det har 12% fett inneholder kokt ris. Den er fin for hunder som sliter med hard mage eller overvekt. Kanskje verdt et forsøk?
 5. Da er det ikke bare meg som kan reagere hvis folk blander seg, og vil ha et ord med i min hundeoppdragelse. Jeg synes iallfall det er hundeeiers oppgave å oppdra og korrigere sin egen hund slik eieren er mest komfortabel med. Av egen erfaring har andre en helt annen toleransegrense med hunder som ikke er sin egen, og oftest er den mye mindre enn hva de har med sin egen. Det er så enkelt som; Min hund, mitt "problem", din hund, ditt "problem".
 6. Jeg er ikke imot å ta råd fra andre, bare så det er sagt. Det er jo slik vi lærer. Men da skal det være fra folk som vet hva de snakker om, og har til hensikt å hjelpe. Noen "råd" føles mer som kritikk, og da blir det feil i mine øyne. Når folk man trener med eller gå tur sammen med ikke liker visse sider ved oppførselen til hunden din. Det kan være at den piper fordi den er utålmodig, bjeffer på et eller annet, eller ikke kommer direkte på innkalling osv. Det er da jeg til tider får høre at; 'Å, få den hunden din til å holde kjeft da!' 'Det der hadde jeg ikke godtatt, da hadde jeg gjort "sånn og sånn"', 'Det der er så irriterende, det må du få bort'. Og så har vedkommende som gir alle disse kommentarer og råd, en hund som har MINST like mange negative sider, men så mange forklaringer på hvorfor det er slik og at det ikke kan gjøres noe med. Da virker det på meg som at det er lettere å oppdra andres hunder isteden for sin egen. Mulig jeg forklarer meg litt feil her, men dette har jeg irritert meg over en stund.
 7. Det er jo litt som du sier. Du har andre krav til hunden din, enn kanskje andre har til sin. Jeg tenker også på hvis man har en utfordring. Jeg har f eks en hund som kan bjeffe i møte med andre hunder. Jeg har min måte å takle dette på, men jeg har en kamerat som hver gang vi går tur sammen og dette skjer, må blande seg. Han hever stemmen og kjefter på min hund mens jeg er der, for så å fortelle meg hvor uakseptabelt dette er og at jeg må ta hunden min sånn og sånn. Hvorpå hans egen hund rundt neste sving kan ruse mot mennesker å bjeffe. Men dette er noe helt annet må jeg skjønne, og så får jeg masse forklaringer på hvorfor dette skjer og at straff har ingenting for seg da hans hund er usikker og at hvis han straffer den blir den bare mer usikker osv.osv... DA blir jeg irritert. Det var bare et eksempel. Han har så mange "løsninger" på min hund sine utfordringer, men bare unnskyldninger når det kommer til hans egen. Derfor tittelen; Er det lettere å oppdra andres hunder... Jeg har ingenting mot å ta imot råd og tips, men når det blir på denne måten blir det bare feil. Det virker som min kamerat synes bare hunden min er teit og fortjener hard straff for sin oppførsel, mens hans hund (med et liknende problem) har mer grunn til å oppføre seg slik, og kan ikke bare straffes. Jeg hører slike kommentarer på stevner, utstillinger, treninger og turer hvor hundefolk er sammen. Man kan se en hund som ikke oppfører seg fint i f eks utstillings-ringen. Og tilskuere som vet akkurat hvordan de skulle tatt denne hunden. Så går de inn med sine egen, som slettes ikke trenger være et prakteksemplar men da overser de det hele og unnskylder den. Derfor lurte jeg på om det er lettere å se andres feil, og være mer "kald" når det gjelder å korrigere og oppdra andres hunder.
 8. Jeg må si jeg lurer veldig på det. Jeg hører ofte hundefolk, både kjente og ukjente har sterke meninger om hvordan andre hundeeiere skal oppdra hundene sine. Da gjerne med hard hånd, for å "bli kvitt problemet en gang for alle". Selv har de sine egne utfordringer og problemer, men det har de tusen forskjellige unnskyldninger for. Andres problemer er "easy fix". Jeg må si jeg er litt lei... Det kan være både sårende og provoserende når man får slike råd/kommentarer om hvordan man skal ta tak i sin firbente venn å vise hvem som bestemmer, når man ikke engang har spurt vedkommende om råd. Og enda mer provoserende blir det når vedkommende lar sin egen hund ture frem, med all verdens unnskyldninger om at "den er bare sånn" ol. Dette ble litt rotete, men hva synes dere? Er det lettere å se andre hunders feil enn sin egen sine? Hvorfor er det slik? Er det lettere å oppdra eller korrigere en hund man ikke er følelsesmessig involvert i? Lar vi våre firbente slippe unna straff eller liknende fordi vi lar oss sjarmere av denne "dotten" vi er så glad i?
 9. Tilskudd for tørr hud?

  Hvetekimolje? Fåes kjøpt på hesteutstyrbutikker og muligens hos felleskjøpet.
 10. Mange som forer med VH?

  Jeg fullfører med V&H nr.33 + fiskeolje, men blander ofte i moste grønnsaker eller bare raspet gulrot. Har aldri hatt problemer med for hard mage av bare V&H. Jeg har prøvd å finne et godt tørrfor for å fore med på lengre ferier ol, men ingenting har falt i smak for frøkna så langt. Hun har blitt foret med V&H siden hun var liten valp, og fungerer utmerket på det
 11. Vigor & Sage Hundefor

  Hei! Er det noen her som har erfaring med et tørrfor ved navn Vigor & Sage? Jeg fikk en prøvepose på dette foret i en lokal dyrebutikk, og hunden min liker det godt. Hun i butikken sa at foret var i samme kategori som Orijen og acana, det vil si mye kjøtt og uten kornprodukter. Noe som har testet det, eller som har hørt noe om dette foret?
×