Gå til innhold
Hundesonen.no

Harleyinthehouse

Medlemmer
  • Innholdsteller

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Harleyinthehouse

  1. Min lille har begynt å halte litt. Kun på slutten av turen. Han «gråter» ikke og han lar meg bevege beinet som jeg vil - uten protest. Han virker veldig glad å hopper og er generelt glad. Mer det håp for at det ikke er patella laukasjon? Vi har time hos veterinær neste uke
  2. Takk skal søke på terrierklubben ?? Har ikke lappen eller bil så må nok nok bli Follo/Oslo området, dessverre.
  3. Jeg finner ikke noe konkret her på Internett, så håper noen kan hjelpe meg her ❤ Skal stille ut utolmodigheten (10 mnd, tenåring) selv i november, har ingen erfaring what so ever og trenger selvsagt hjelp. Men jeg finner ikke ut hvor man har ringtrening i Follo eller Oslo området ? Noen som vet om noe, hvor jeg kan gå, hvem jeg kan kontakte osv. Foreløbig vil utfordringen være å stå rolig når det er hunder på alle kanter ?
  4. Okei, jeg har googlet litt, og det nærmeste var faktisk et lite stykke unna ? Og de hadde uten instruktør, at mange møttes å øvde sammen, og det kan man jo arrangere selv nesten ? Ja, det er noe vi kunne gjort på rundgang alle sammen ? Sjekket tenner på hverandres hunder og "lekt" dommere da.
  5. Jeg skal stille ut hunden min, men har ingen erfaring what so ever! Har begynt sånn smått å trene på stå, han er vandt med å bli tatt på og gå pent ved siden av (trener dette ifb med tur bl.a). Men jeg kunne tenkt meg å trent med flere, trenger nødvendigvis ikke instruktør, men at flere møtes å øver sammen jeg trenger veiledning vartfall ?? noen som vil være med på dette..?
  6. Joda, er forsåvidt enig men samtidig skal hunden lære av disse situasjonene. Det gikk bra den lørdagen forresten. Vi møttes ute etter en lite tissetur, så gikk vi inn. Ingen lyd fra voffen Ingen fest med stor ståhei heller (ikke alkohol tilstede).
  7. Okei. Hadde ikke tenkt å tvinge han eller andre å hilse. De som kommer er nok ganske uinteressert å hilse i utgangspunktet. Har hat inntrykk av at hunder blir mer rolige etter hilsing ? Vi møter de nok ute og gir beskjed om situajsonen hans på forhånd så de vet hvordan ståa er. Så følge alle inn, deretter gi kong ??
  8. Okei takk er bare redd for at det vil skade hunden på sikt. Han må jo lære seg at det noen ganger kommer folk og han må være rolig.
  9. Mja, tebker kanskje han kan bli stressa av alt som skjer utenfor døra..? ? Okei, takk
  10. I tillegg tenkte vi å aktivisere han på dagen selvsagt, så han kanskje er sliten i forkant. Leke, trene litt. Ikke for mye for skille er stor så han er overstimulert ?? men alt for at han skal få det mest behagelig.
  11. Ja denne unghunden igjen da ?? han blir usikker når det kommer fremmede inn døra. Ikke at det skjer såå ofte vel å merke. Han roer seg selvsagt når de får hilst ordentlig og ser at det ikke er noen fare. På lørdag skal vi ha et lite selskap og da kommer det ca 7-8 personer til oss. Hvordan gjøre dette mest behagelig for han..? - Kan det være lurt å være ute til alle er der allerede..? Så når han kommer inn er det folk der. - Møte alle ute..? Det kan kanskje bli vanskelig hvis folk kommer til forskjellige tider. Selvfølgelig at alle hilser, men de som kommer er ikke sååå fan av hund og er "allergisk" så de forstår ikke at det er hundens hjem og "eie". Er derfor redd hunden ikke får den tiden han trenger til å bli 100% trygg. Han har forsåvidt hilst på de før, men hormoner ? Vil bare legge til en lignende situasjon. Vi hadde selskap forrige helg også. Da kom det masse folk. De som kom hadde hunder selv og forstod bjeffene og språket hans. Så de satt seg på huk å ventet på at hunden kom til de å ble trygg. Tok ikke lang tid vel å merke. Så det går selvsagt fint så lenge hunden får gå litt i sitt tempo. Selskapet som kommer er det ikke mye hensyn som taes.
  12. Okei, takk ? Da stresser jeg ikke med det! Bare å sparkle veggen å la den delen være utilgjengelig for monsteret ??
  13. Før, da han var baby, og klødde i tennene, tygde han på veggen ? Etter tannfelling var ferdig så sluttet han. Men i går begynte han igjen!! Hva kan grunnen være..? Ingen store endringer har skjedd, så liten sannsynlighet for stress. Kan ikke tenke meg at han er understimulert, selvsagt noen dager med mer trening enn andre. Han har tyggebein, leker o.l liggende så han mangler ikke det akkurat, men velger veggen ? Har satt noe foran der han biter så han ikke rekker til Er han rett å slett en unghund med masse hormoner..?
  14. Okei takk han får jo selvsagt ikke det ? Men er bare bekymret for at han lærer at det er greit og biter et barn da.
  15. Av en eller annen grunn så har en lyd vi lager, "ehh ehhh" med kraft, fungert fint som nei ? Så da stopper han med en gang.
  16. Valpen (7 mnd) biter fremdeles ?? eller ikke såå mye som da tennne klødde på sitt værste. Vi tolker bitingen som en måte for han å si "dette liker jeg ikke". Typ hvis vi løfter og han ikke vil (gjerne på tur når han begynner å leke i skoene våre ?). Ellers biter han ikke, ikke under lek eller annet. Feiltolker vi signalene han gir før bitingen..? Vi begynner å bli redd for at han skal bite barn, selvom han ikke mener det aggressivt og han biter aldri(!) hardt så det går gjennom. Men det kan jo gjøre vondt for barn selvsagt. Han biter i situasjoner når vi plukker han opp å går, også da gjerne hvis vi er i hundeparken og han ikke vil hjem. Hender han biter under "lek". Skriver lek i gåseøyne for vanlig lek biter han ikke, typ kaste leke o.l. Men da gjerne situasjoner som virker stressende for han. Han er tenåring så å stoppe er kjedelig, å da hopper han gjerne for å nappe oss i fingeren/jakke/det han får tak i og løfter vi han da, så ja da biter han på hendene våre. Han kan også bite i situasjoner når han virker stressa, men når vi gir han pinne e.l så stopper han å biter på det isteden. Kan vi ar "lært" han at biting gir han substitutter..? Så i bunn å grunn stressende situasjoner for han. Jeg har hørt litt rundt med forskjellige kunde folk og fått noen råd og tips. Men tenkte å skrive her også hjeeeelp.
  17. Okei takk, skal sjekke det ut ? Okei, nei jeg orker ikke "være til bry" at vi må innom en dyrebutikk. Vet ikke om vi skal være noe særlig i sentrum Så det gjør ikke noe om det tines helt og han spiser det selvom..? ?
  18. Hunden min (kleinspitz 7 mnd) og jeg skal til Sverige i helgen (tors-søn). Han får vanligvis vom til middag, men det er ikke frysemuligheter der og vi skal kjøre noen timer. Han får ellers orijen tørrmat til frokost, men spiser litt mindre tørrmat pga varmen, vil jeg tro. Nettopp byttet fra acana til orijen fordi han mest sannsynlig ble lei acanaen. Men spørsmålet er om dere har noen forslag til våtmat for disse tre middagene. Tenkte først st han kunne bare få tørrfôr, men siden han spiser mindre pga varmen, så vil heg gjerne gi ha noe vått.
  19. Når en hund viser dette blikket viser jo nyere forskning at hunden er redd for eierens reaksjon. Men hva gjør man for at hunden kkke skal få denne reaksjonen? Og hva gjør man hvis hunden viser denne reaksjonen..? Jeg er er bare nysgjerrig, ikke oppleved. Blir lite sint og kjefter så å si aldri på hunden min for ting er som regel ikke "hans feil". Kom bare over denne undringen ?
  20. Da min valp klødde som værst i tennene så kjøpe sånn anti tygge spray på dyrebutikken. Den funket faktisk! Han sluttet tvert å tygge på veggen, bordet og teppet ? Liten brun flaske med noe rød skrift på.
  21. Vet ikke om han har blitt stukket, eller spist noe da han spiser alt han kommer over ? Heldigvis lært han slipp, men han klarer å snike til seg noe uansett ? Han ligger på sånn kjøleteppe og da puster han ikke så tungt, så tror nok han bare er varm. Men blir jo bekymret ? Takk for svar! Skal være obs på alt dette!
  22. Vil legge til at han har drukket, ikke søkt kalde områder, vært energisk som vanlig før han sovnet.
×
×
  • Opprett ny...