Gå til innhold
Hundesonen.no

Lottemor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Cavalier & Sheltie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Lottemor's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei Vi skal kjøpe nytt bilbur (til en vw Passat) og trenger litt tips og råd? vi har nå 2 hunder på 5-6kg, men henter snart en som vil ha en voksenvekt på ca 20kg. Vi trenger derfor nytt bilbur og lurer på hvilken løsning vi skal bruke. Tenkte først på et Herkules dobbelbur, der den valpen vil passe på ene siden (som voksen), og de to andre hundene kan dele på andre siden. Problemet er at jeg er ikke komfortabel med å ha de i samme bur pga sikkerheten ved bråbrems/kollisjon osv. Går det da an å lage en type skillevegg? Kanskje det blir for smal plass hvis to skal dele halve buret. Andre alternativet er jo å kjøpe spesiallaget fra Kela eller trønderburet el. Men hvordan ville dere delt opp buret for at alle hundene skal få hver sin del? Hva er deres forslag? Kom gjerne med bilder hvis dere har bur til 3
  2. Hei Hadde en ganske uheldig sitasjon med min tispe da hun hadde løpetid. En hannhund gikk løs (min i bånd) og hoppet på henne. Det er uklart om hun sto oppreist eller om hun satte seg ned, men stårefleks hadde hun ikke. Det varte ikke mer enn i 1 sek. Hun er alltid ustabil når det gjelder løpetid så det er usikkert hvor langt i løpetiden hun var kommet. Dette er nå ca 30 dager siden og vi har valgt å ikke ta abortsprøyte siden vi antok at det var minimalt med sjanse for at det ble en skikkelig parring. Hva tror dere? Hvilke tegn ser man på tispene dersom de er drektig og når under svangerskaper viser de disse tegnene? Burde vi ta en abortsprøyte? Vil jo helst ikke ta dersom det ikke er helt nødvendig.
  3. Hei Jeg skal kjøpe en ekstern blits, og jeg har kikket litt rundt på nett etter en. På eBay har jeg funnet en god del som ser bra ut (ca 350,-), så jeg lurer på om de funker, eller om det bare er tull å kjøpe på eBay. Ønsker en som man kan tilte hode på så man kan styre lyset. De fleste billige på eBay er ca sånn som denne http://www.ebay.com/itm/MEIKE-MK-930-II-Flash-Speedlite-for-Sony-MI-shoe-Camera-A7-A7R-A7S-A7-II-A6300-/172657747285?hash=item2833342555:g:X-kAAOSw7GRZCYLn Skal legge til at jeg har sony a7ii som ikke har innebygget blits
  4. Tusen takk for svar Leser litt på hva andre har erfart av symptomer. Noen av symptomene ser jeg på min. Han vegrer seg for å hoppe inn i bilen, selvom jeg tror det har mer med at han er redd for å hoppe inn i en bil som lager lyd, og han vil jo helst ikke inn i bilen for da er jo moroa over. Hvis jeg har en godbit hopper han gjerne inn før jeg rekker å tenke. Etter han har sovet strekker han seg noe, men ikke noe overkill. Blir jo helt paranoid av å lese på dette?
  5. Jeg lurer på hva som er symptomer på HD. Blir litt paranoid når jeg leser på symtomer, men er likevel nysgjerrig på deres erfaringer
  6. Takk for svar begge to? Spørsmålet blir da hvordan ville dere lært inn apport og ruta? Føler jeg sitter ganske fast på apport. Har prøvd å shape hunden til å plukke opp gjenstander, men han holder de bare i 1 sekund så slipper han, selv når jeg sier "bliiiiii". Han kan gjerne plukke opp gjenstanden og jeg kan løpe bakover. Da kommer han løpende etter med gjenstanden i munnen. Hvis jeg tar frem hånden legger han gjenstanden i hånden, men jeg vil helst at han skal forstå at han skal holde til jeg sier slipp. Er det sånn at de skal sette seg i utgangsstilling med apportbukken i munnen? Burde jeg skaffe en apportbukk før jeg går videre, eller kan vi trene med blyant, pinne, tresleiv osv?
  7. Hei Hvilke øvelser er i klasse 1? Pr nå kan vi fellesdekk, innkalling fra sitt, tannvisning, lineføring, dekk fra holdt og avstandskommandering. Skal selvfølgelig trene litt mer pirke-trening på de nevnte øvelsene. Kommer apport og ruta i klasse 1? Evt hva mer?
  8. Av ren nyskjerrighet, hvem ville du kjøpt hos?
  9. Hunden min (4,5år) fikk vaskine i dag (nobivac L4 mot leptospirose) en vaksine som vi fikk anbefalt da vi skal reise til utlandet. Siden vi kom hjem har hun vært slapp, lagt i en stilling som regel hele tiden, vært tørst, dårlig matlyst, peser, og puster VELDIG fort (prøvde å telle og endte på ca 90/min). Er dette en vanlig (og ufarlig) reaksjon på vaksine. Min andre hund fikk samme vaksine samtidig og oppfører seg normalt. Bør vi kontakte veterinær? Hilsen hønemor
  10. Tusen takk! Skal prøve begge deler
  11. Hvordan kan man lære hunden å la en leke ligge? Altså det vil si at jeg kan legge leken fra meg og hunden får ikke ta den før han får "værsågod" eller noe lignende. Men og at han kan løpe mot leken og jeg kan avbryte han, så han ikke tar den.
  12. Lottemor

    Bur

    Tusen takk for tips? Buret kommer til å stå på samme rom som der vi skal sove. Tusen takk for tips fra deg og?
  13. Lottemor

    Bur

    Hei Hunden min sover litt i bur og litt i sengen om natten. Hvis han står i bur i et annet rom enn det det vi er i, er han rolig så lenge han ikke hører oss. Hvis han hører oss kan han bjeffe en del. Problemet er at han kan ikke stå i samme rom som oss. Det virker som at han blir mer urolig hvis han ser oss, sikkert fordi han har lyst til å komme ut. Det jeg gjør er å ignorere han mens han bjeffer, og slipper han ikke ut før han er stille. Er dette riktig måte å gjøre det på? Han er rolig hvis han får lov til å ligge i sengen, men til sommeren skal vi på et arrangement over 1 uke hvor han er nødt til å ligge i bur om natten, så tenker det er greit å begynne med treningen nå. Ønsker ingen diskusjon på bruk av bur.
  14. Jeg har en sheltievalp på 8mnd som biter i beina mine hvis jeg løper eller jogger. Når han var mindre (8-16uker) bet han i beina når jeg gikk og. Han biter ikke hvis jeg går eller går fort, men med en gang jeg begynner å jogge sakte (saktere enn å gå fort) eller løpe skal ha bite i beina. Han prøver å "fange" beina med labbene. Jeg vet at dette er gjeterinnstinkt men dette er veldig upraktisk og ikke minst stressende for han. Hvordan kan dette løses?
  15. Lottemor

    Svinger

    Til dere som lærer hunden deres forskjell på høyre og venstre, hvordan lærer dere det inn?
×
×
  • Opprett ny...