Gå til innhold
Hundesonen.no

Vilje

Medlemmer
 • Innholdsteller

  209
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Alt skrevet av Vilje

 1. Golden Retriever/Welsh Corgi i leilighet?

  Ta kontakt med oppdrettere som står på oppdretterlisten til norsk retrieverklubb, og reis og hils på hundene! Og ikke begrens dere til oppdrettere i nærområdet. Aldri helt skjønt hvorfor folk gjør det. Jeg har hentet hund i Folldal, Sverige og Haugesund, og bor selv i Bærum. En god hund er verdt å reise litt for.
 2. Golden Retriever/Welsh Corgi i leilighet?

  Vi har jaktgolden og jaktcocker i leilighet, null problem. De får så klart mye aktivitet ute, og vi er aktive med de. Men har aldri følt på at vi har for lite plass. Høres ut som en golden retriever kan passe dere veldig bra. Trivelig og greie hunder.
 3. Akkurat nå august 2018

  At det ikke er tatt røntgen ville fått varselsbjeller til å blinke hos meg...! Ikke uvanlig at disse små må trekke mange tenner, men man må jo basere det på røntgenbilder (med mindre tennene hennes er helt krise).
 4. Kurs for valpen - hvilke og når?

  Jeg ville styr langt unna Hund i sentrum. Jeg gikk kurs med de og opplevde at instruktøren kastet en matskål etter hunden min (han stakk av når han var løs), og heiset opp hunden til en venninne etter nakkeskinnet. Hun skrøyt også av at hun straffet egne hunder på denne måten. Kurset ble en så negativ opplevelse for meg at jeg begynte å gråte på kursplassen, og ett år senere får klump i magen av å tenke på det. Edit: Lahaugmoen holder kurs på veterinærhøgskolen på Adamstuen, som ikke er spesielt dyre, og hvor du slipper å reise ut av sentrum. Jeg skal gå grunnkurs med min valp på 6 måneder der i september.
 5. Selger en sort sele fra zero dc i størrelse mini da den ble for liten til valpen. Kun brukt på en liten rusletur i nabolaget. Selges for 200 Kr, kan hentes i Bærum/Oslo eller sendes mot at kjøper betaler porto.
 6. Mini II. Lengden på ryggen er oppgitt til 26-30 cm på nettsiden. @Ia, den blir alt for stor for din lille sak, da den bare er så vidt for liten til min jaktcockere på 9,5 kg
 7. På mennesker ja, ikke hunder. Og å sette en hund på antibiotika med det som eneste indikasjon ville uansett ikke vært forsvarlig.
 8. Var en som la ut bilde av at hunden hennes hadde fått en rød ring rundt et flåttbitt i en fb-gruppe her for ett par uker siden. Det var helt skremmende hvor mange som skrev at hun måtte ta kontakt med veterinæren og få antibiotika med en gang, ellers kom hunden deres hennes til å dø. Var også skremmende mange som hadde fått antibiotika for lignende tilfeller selv.
 9. Fôrmengde valp

  Har aldri hatt hund som har kunnet spise seg mett. Begge jeg har nå hadde antageligvis spist på seg magedreining om de hadde fått muligheten. Valpen her fôres helt på magefølelsen, jeg aner ikke hva han skulle hatt og han får aldri helt det samme i løpet av en dag. Enkelte dager får han alt som godbiter i trening, andre dager får han bare vom og hundemat, osv. Så fôr etter hold og aktivitetsnivå, og ikke bry deg så mye om han fortsatt virker litt sulten tenker jeg.
 10. Jeg har kjøpt herfra: https://www.hundepoter.no/products/solvduk-gir-hunden-skygge
 11. Må bare skyte inn at jeg ikke synes det er rart å kalle inn noen på jevnlig kontroll som har krystaller i urinen. Er veldig kjedelig om det blir en stein, og ender med operasjon. Røntgen og det som er blitt gjort høres også veldig fornuftig ut.
 12. At man kan få uventede reaksjoner på legemidler er ikke veterinærens feil, så at din hund har fått krystaller kan ikke nødvendigvis veterinæren klandres for. Derimot er det jo ikke bra at du har fått feil dose antibiotika. Enig i at du bør ta det opp med klinikken, og føler du at du ikke kommer noen vei kan du klage til mattilsynet. Ellers er det jo bare å bytte klinikk og få journalen fra nåværende klinikk sendt over.
 13. Dagens hundetrening!

  Så flinke! Bruker du løsbitt eller sender du direkte i belønning?
 14. Vom easy pack

  Ja, opplever de som veldig greie å bruke. Tar de opp kvelden i forveien. Lite søl og klin.
 15. Vom easy pack

  Å ja, jeg har ikke regnet på det jeg. Har også bare kjøpt i hundeparken i Drammen, så aner ikke prisnivået der. Bruker så mye penger på hund at jeg trekker kortet og lukker øynene litt. Jeg bruker det bare til den voksne, valpen får boller foreløpig. Og Vilje får bare en til kvelden ca. annenhver dag, så vi har en stund. Jeg liker at boksen går inn i fryseskuffen vår sånn som den er! Jeg har brukt MUSH en del også, og der er boksen for høy, så jeg må pakke om i plastposer, og det er litt styr. Og så liker jeg at det er norskprodusert.
 16. Vom easy pack

  Vi bruker de. Det er jo relativt dyrt per kg, men jeg synes det er praktisk og jeg fullfórer ikke med vom og hundemat. Var det noe spesielt ved de du lurte på?
 17. Raser som har gått av moten

  Tror nok doodle har tatt over for veldig mye golden og lab. Synes det er det folk i stor grad kjøper seg om de skal ha en familiehund nå til dags.
 18. Hun er fradømt retten til å ha noe som helst med dyr å gjøre inntil videre, og i minst fem år. Så nei, det får hun ikke. http://www.eikernytt.no/nyhet.cfm?nyhetid=21451
 19. Enig med Malamuten, hadde aldri satt mine bein der igjen! Har man akuttvakt så får man jo ofte inn pasienter som bruker helt andre klinikker også, det hør synes jeg var veldig ugreit!
 20. Det synes jeg er helt uhørt! Er det andre i nærområdet som har vakt som dere kan ta kontakt med? Kanskje greit å kjøre litt for å få noen til å se på henne, ville heller ikke ventet til tirsdag!
 21. Så lenge det ikke står om liv og død må de ikke hjelpe deg. Men det er jo fryktelig dårlig kundebehandling! Forstår jeg deg riktig som at du har sagt deg villig til å komme inn på vakta så de kan undersøke henne, for å få hjelp? Og dette nekter de? Jeg skjønner det hvis de nekter å skrive ut antibiotika uten å ha sett hunden først. Men hvorfor de ikke skulle ta deg inn (men mindre de står opptatt med noe akutt) kan jeg ikke helt skjønne (jobber som veterinær på midlertidig lisens og har vakt selv).
 22. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Er forøvrig også fornøyd med kurs her: https://www.anncathrinshundekurs.no/valpekurs/ Men det er ikke klikkerkurs (men jeg har retriever da, så har gått retrieverkurs). Har også hørt positive ting om smarthund som jeg tror holder til på Fornebu og Jar Hundeskole (men ikke gått kurs for disse selv). Kan tipse om å unngå valpekurset som holdes i Drammen Hundepark, og kursene til Oslo Hundeskole.
 23. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Har gått dette og var fornøyd: https://www.catchhund.no/kurs/558-fra-valp-til-stjerne-grunntrening-fra-a-til-a De starter også opp ett mer «vanlig» valpekurs for familiehunden, om du synes det er mer aktuelt: https://www.catchhund.no/kurs/556-valpekurs
 24. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Jeg har gått ganske mange kurs hos Catch, og opplever ikke at det du skriver her stemmer. I hvert fall ikke på kursene til Camilla. Har ikke merket noen forskjell fra hun var Canis til hun ble Catch.
 25. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Ellers så starter Catch et hundetrenerkurs i august, på Hønefoss. Det er veldig likt som Canis (er Canis-instruktører). Det skal jeg være med på! Jeg har hatt hund i ti år, og er på min tredje egne valp, men følger også jeg trener litt mer grundig utdanning.
×