Gå til innhold
Hundesonen.no

Vilje

Moderator
 • Innholdsteller

  171
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Vilje

 1. Akkurat nå, februar

  Tok de tannrens samtidig som de kastrerte henne? Hjelpes meg, det strider mot alt som heter god praksis!
 2. Fôr med lav prosent protein.

  Ja, jeg kom frem til samme når jeg slo opp i ernæringsnotatene mine for å dobbeltsjekke, hadde i bakhodet at man ikke kunne sammenligne direkte.
 3. Betaling av paring.

  Samtidig spiller det vel kanskje ikke så stor rolle om valpen blir registrert eller ikke for dette er jo uansett ikke linjer å avle videre på.
 4. Hva fórer du med og hva koster det?

  Oi, det var lite! Jeg fôrer på samme (pluss noe MUSH) og går vel ca en sekk på en måned på en hund på 25 kg. Og nå har han blitt så tynn at jeg måtte bestille en sekk med rc 4300 for å få han litt opp i vekt. Men er kjempefornøyd med Brit Care sånn ellers.
 5. Betaling av paring.

  Jeg har litt problemer med å få tak i historien her. Men forstår jeg det riktig som at du har sendt din tispe til eieren av hannhunden, som så har tatt ansvar for å inseminere din tispe? Hvorfor har du ikke gjort mer research på hannhunden som skulle brukes på din tispe? Som tispeeier er du jo medansvarlig her, og det er jo slettes ikke bra at man bruker aggressive hunder i avl. Ett minimum for å velge en hannhund til å avle på er jo at du har møtt hunden! Edit: er valpen født hjemme hos deg? Og valpeprisen for tibetansk spaniel er da høyere enn 9000 kr?
 6. Fôr med lav prosent protein.

  Hvorfor det? Vet de kan få sharpei-feber og at det kan gå på nyrene osv., men det må vel være de uheldige individene som er rammet?
 7. Fôr med lav prosent protein.

  Men kan man regne proteininnhold i rått på samme måte som i tørrfôr? Hvorfor skal du ha fôr som er lavt i protein? Hvis det er til valpen er det vel mest fornuftig å se etter et greit valpefôr hvis man skal bruke ved siden av vom og hundemat?
 8. Hva er din hunds HD-indeks?

  Golden har indeks. Min har 114, sjekket i stad.
 9. Mild AD på stor hund.

  Ja, jeg er helt enig med deg. Tok bare med sitatet ditt fordi jeg «blandet» meg inn i diskusjonen.
 10. Mild AD på stor hund.

  Dobbeltposter fordi alt annet blir rot på mobil. Det står ikke i diagnosebrevet fra NKK om hunden har OCD, FCP eller UAP.
 11. Mild AD på stor hund.

  Artrose er jo bare det samme beinpåleiring. Noen ganger kan en ortoped se hva som forårsaker artrosene på et røntgenbilde, ofte må man foreta artroskopi for å få oversikt. De fleste hunder med AD har OCD, FCP eller UAP som forårsaker artroser. For eksempel har min hund OCD som ble funnet ved hjelp av artroskopi og hvor man har fjernet løse biter.
 12. Usikker/redd hund.

  Høres ut som et helt riktig valg. Kos deg med Meeko, og hev deg over hva andre måtte mene.
 13. Hentet fra: http://www.turid-rugaas.no/valpen.html Synes det er mye på den siden som er rimelig spesielt i grunn.
 14. Akkurat nå, januar

  Det er jo akkurat det det er, og grunnen til at de som kjører stordyrpraksis som regel kan ha helt andre priser. De får kommunalt tilskudd.
 15. Akkurat nå, januar

  Kanskje turistforeningen har en lokal turgruppe der du bor? Hva med en strikkekafé? Jeg er superaktiv i en strikkeklubb gjennom skolen og 9/10 ganger møter jeg uten strikketøy, fordi jeg er der mest for det sosiale. Hva med å ta et kurs i noe du har lyst til å lære? Dansekurs, sykurs, språkkurs, etc.?
 16. Jeg tar ikke noe standpunkt i ulvedebatten i det hele tatt. Men hva ser du på som en praktisk løsning på dette? Mener du at vi ikke skal ha sauer på utmarksbeite?
 17. Helseteste i utlandet?

  Nei, det kan du ikke. Alle veterinærer som sender inn bilder til NKK må ha en avtale med NKK og ha ett kurs man må ta for å få lov til ta HD-bilder.
 18. kompisen min knakk kloen sin

  Så bra at dere har fått hjelp.
 19. Du kan jo evt. ta kontakt med Holmestrand hund og katt og høre? Jeg har large til min jaktgolden på 26 kg og det passer veldig fint (bestilte først XL, det var digert). De er fleste med flere stropper og klips så jeg tror det skal litt til å bryte seg ut av de. Vi tok inn Out n out i dyrebutikken jeg jobber i fjor, og fine dekken det også! Men det ble så dyrt å importere så vi har ikke fortsatt med det. Tror ikke de har noen forhandlere i Norge så da må man nok bestille fra Sverige selv og betale toll.
 20. kompisen min knakk kloen sin

  Da bør du oppsøke veterinær. Antageligvis må han sederes og resten av kloen fjernes, det bør bandasjeres og han bør få smertestillende.
 21. Problemet med den der er jo at den ikke dekker hverken hofter eller noe særlig på frembeina. Sikkert greit til veldig frosne hunder når det er litt småkjølig, men kan ikke sammenlignes med dekken fra Canelana og Out n out.
 22. Akkurat nå, januar

  Stort sett brukes det en alfa-2 agonist og et opioid. Vi bruker dexdomitor og butorfanol der jeg jobber. Jeg har aldri hørt om en hund som har strøket med under HD/AD-røntgen. Det gis jo ikke så veldig heftige doser, bare litt for at de skal sovne. Og du som har jaktgolden (som meg) hvor det er en del rusk med albuer bør jo definitivt ville røntge. Min har grad 3 på begge albuene og ble artroskopert i høst (oppdaget på rutinemessig HD/AD-røntgen).
 23. Har ambassador fra Canelana til min golden, det sitter kjempefint på. Veldig fornøyd med det, godt og varmt.
 24. Akkurat nå, januar

  Du er definitivt ikke den eneste. Jeg skjønner ikke hvordan man skal få bukt med helseproblemene hvis man ikke skal kunne ta det opp med potensielle valpekjøpere som ikke ser det selv. Det hjelper jo ikke at vi som er enig om at det er uetisk å kjøpe raser som ved 12 ukers alder må sy fast øyelokk sitter og diskuterer, det må jo tas opp med de som kjøper valpene og skaper et marked for de!!
 25. Jeg tipper du heller snakker om p-sprøyte, hvor tumorer er en kjent bivirkning? Galastop gir meg bekjent ikke kreft som en kjent bivirkning, finner heller ingen studier som støtter opp om det.
×