Gå til innhold
Hundesonen.no

StineO

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

StineO's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • One Year In
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Definitivt interessert i mentaltrening også ja! Tar det som en selvfølge og gå på valpekurs og lydighetskurs og slik, og trene med hunden. Blir ikke bare tur Men foreløpig såpass fersk i gamet at jeg ikke er heeeeeeelt sikker på hva dere legger i "mental trening". Men ja. Definitivt klar for den slags. Har såååå mye å lære kjenner jeg!
  2. Takk for mange gode forslag. Nå har jeg litt å lese på! Det er jo så mange fine raser å velge mellom! Jeg tror jeg vil styre unna de korthårede røyterasene, siden det virker til å være mange andre gode hunder det ute som også oppfyller "kravene". Har sett på både tibetansk spaniel, cavalier og forsåvidt også cocker spaniel. Virker veldig flotte, men ser mange trekker fram at det er mye sykdom på disse rasene? Sheltie har jeg faktisk sett litt på, virker som utrolig trivelige og fine hunder. Jeg synes dette med aktivitetsnivå er veldig vanskelig. Når jeg skriver "moderat" så er det på ingen måte et uttrykk for å ønske å gå så lite tur som mulig, men snarere at jeg ønsker en hund som ikke river huset om det blir en rolig dag - eller en uke rolig uke for den del For å være litt realistisk, som "aleneforelder" til hunden - og i jobb - så kan jo det skje en gang i blant. Til vanlig ser jeg for meg kanskje en hovedtur på rundt en time i tillegg til lufteturer/tissepauser. Gjerne litt mer i helgen. Er det moderat? Jeg har som sagt tidligere hatt hest, og brukte da flere timer i stallen hver dag med stell, trening og konkurranser. Nå er ny hest uaktuelt av flere grunner, men jeg savner veldig både dyrene og "hobbyen". Så jeg ønsker absolutt å bruke endel tid på hunden, på kos, stell, trening osv. Ellers er det ingen vits å få den etter min mening Er de kjent for å bjeffe mye?
  3. Selv om det nok ligger minst et år eller to fram i tid at jeg tenker på å kjøpe hund, har jeg allerede nå begynt å tenke på alt som hører med. Jeg vil ha god tid på meg til å ta en god avgjørelse, og jeg vil også gjerne “bli kjent med” flere raser før jeg bestemmer meg. Foreløpig er det blant annet spanieler, schnauzere og noen terriere som har pekt seg ut og som folk har anbefalt, men jeg vil gjerne ha tips til raser som jeg har “oversett” og som jeg bør ha med i bakhodet! Jeg er singel, bor alene og blir førstegangs hundeeier. Jeg er likevel godt vant med dyr, og har hatt hest tidligere. På grunn av at det er min første hund vil jeg nok gå for en relativt ”ukomplisert” hund, altså styre unna hunder som er kjent for å være krevende eller som krever veldig mye aktivitet. Jeg ønsker jeg meg en hund i liten/middels størrelse med moderat aktivitetsnivå. Vi skal selvsagt gå masse på tur, men blir nok ikke de tøffeste fjellturene akkurat. Siden jeg bor alene og har full jobb er det en forutsetning at rasen ikke er kjent for å ha lett for å få separasjonsangst. Og selv om jeg ikke har barn selv, har jeg barn i familien, så hunden må gjerne være av en typisk ”familievennlig” rase. Et annet (langt mindre viktig) ønske jeg har er at den ikke røyter voldsomt med småhår. Pelsstell har jeg derimot ikke noe imot. Jeg ønsker at hunden skal være kompis, hobby og turkamerat, og jeg har veldig lyst til å komme inn i et hundemiljø og være med på forskjellige kurs og aktiviteter. Kanskje også eventuelt konkurranser eller utstillinger en dag? Jeg er selvsagt fullstendig klar over at man aldri har noen garantier, og at alle hunder er forskjellige individ med ulik personlighet, men tenker at å velge en fornuftig rase kan gi et veldig godt utgangspunkt for et vellykket hundehold. Hva slags raser tenker dere kan være aktuelle?
  4. Takk for svar alle sammen Virker jo som det er ganske vanlig at hunden er alene mens matmor eller matfar er på jobb... Er selvsagt innstilt på at hunden kommer i første rekke resten av dagen, og jeg har heller ikke i dag så mange hobbyer/aktiviteter som ikke hunden kan være med på, da får man heller ta det i helgen. Det blir heller ingen hund i huset før jeg har alliert meg med familie og venner som har lyst til å passe en gang i blant, hvis man skal vekk en helg eller noe slik, men tror ikke jeg kan basere meg på det i hverdagen. Men tenker på dette med valp... Ønsker jo å time anskaffelsen etter ferie, slik at jeg hvert fall har tre uker hjemme fra jobb når han eller hun flytter inn. Men det er jo sikkert ikke nok for å trene opp en hund til å være alene hjemme en hel arbeidsdag? Bør jeg heller gå for en voksen hund som man vet tåler å være hjemme alene? Jeg vil nok aller helst ha en rasehund - komme inn i et rasemiljø, kanskje være med på konkurranser/utstillinger og få et nettverk av hundefolk med samme type hund rundt meg (siden jeg er nybegynner tror jeg det ville være en stor trygghet og nytte), og ser for meg at det er vanskeligere hvis man adopterer fra FOD eller liknende. Som førstegangs hundeeier er det dessuten viktig for meg å ikke adoptere en hund med mye bagasje. Har alltid sett for meg å kjøpe valp, men det er kanskje lurt å revurdere det? Kanskje en forvert-avtale kunne være noe?
  5. Hei! Jeg postet omtrent det samme innlegget på Canis, men ser ut som et er mer aktivitet her, så poster her også Jeg er ny her på forumet, og håper dette kan være et godt sted å få litt innsikt Jeg har aldri hatt hund (men har hatt hest), og tenker nå seriøst på å anskaffe hund litt fram i tid. Vi snakker nok om minst et år eller to i framtida, på grunn av diverse faktorer, men jeg vil bruke god tid på å planlegge og tenke, slik at jeg kan ta riktige valg og ha gode forutsetninger for å lykkes når dagen forhåpentligvis kommer. Det er dog en ting jeg har tenkt mye på, og det er dette med å ha hunden hjemme alene. Det snakkes jo mye om dette med de "stakkars hundene som er mye hjemme alene". På enkelte virker det jo som om ingen som har hund faktisk har jobb samtidig - enda jeg selvsagt vet at det ikke stemmer. Jeg har i dag en helt vanlig jobb med 7,5 timers arbeidsdag, og selv om jeg har noe fleksibilitet, må jeg normalt regne med å være på jobb så lenge. Jeg er singel og bor alene, og har derfor få å spille på, i hvert fall på fast basis. Hvordan gjør andre? Er det greit at hunden er hjemme alene mens man selv er på jobb, eller bør jeg la være å skaffe hund siden jeg er såpass mye borte, tross alt? Tvilsomt om jeg vil ha mulighet til å ta den med på jobben... Hva er vanlig? Må man ha en "hundevakt"? Jeg har selvsagt forståelse for at det i en innkjøringsfase/valpefase krever mer, og at man ikke forlater en valp når den nettopp har kommet i hus uten trening... Men tenker altså mer når hunden har blitt voksen. Jeg føler jo at jeg har mye å gi en hund, men ser jo heller ikke for meg å slutte å jobbe med det første...
×
×
  • Opprett ny...