Jump to content
Hundesonen.no

Karoline93

Medlemmer
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Karoline93

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 11/11/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Dvergpuddel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Karoline93

  Valp av liten rase, når er han "voksen"?

  Tusen takk for svar!
 2. Karoline93

  Valp av liten rase, når er han "voksen"?

  Det var benutviklingen jeg tenkte på =) Hva er av og til da? Vet at det er litt vanskelig å svare på, men hva tenker du?
 3. Karoline93

  Valp av liten rase, når er han "voksen"?

  Dermed litt vanskelig for meg å vite. Jeg tror min kunne funnet på å gjøre det samme så lenge det var andre hunder involvert. Han er så opptatt av å leke at ikke merker om han blir sliten før etterpå
 4. Karoline93

  Valp av liten rase, når er han "voksen"?

  Takk for svar Jeg mener vel mer fysisk. Jeg har hørt at man skal være forsiktig med å utsette de for altfor mye aktivitet før de er ferdig utvokst. For eksempel så skal de ikke være med på løpetur eller bære kløv.. Vi har vært på én tur der jeg tror kan ble litt sliten, men jeg syns det er litt vanskelig å si. Han hoppet opp på meg, så jeg fikk inntrykk av at han ville bæres, men det var ikke som om han la seg ned eller nektet å gå.. Og det har hendt at han har gjort det når vi ikke har gått så langt også, men i de tilfellene så fikk jeg inntrykk av at han kanskje var litt redd (det går som regel over fort altså)
 5. Litt usikker på om jeg skal putte dette emne her, i valpeprat eller i trening, men jeg bare satser. Dere får si ifra hvis det blir feil Vi har en valp som begynner å nærme seg 5 måneder, også lurer jeg på hvor mye aktivitet som er greit..? Har hørt at valper ikke skal få for mye, men hva er for mye? Også har jeg også lest at små hunderaser blir "voksne" fortere.. Stemmer det? Mulig dette er et dumt spørsmål, men hvordan vet man om han har blitt "voksen"? Noen tanker om hvor lenge jeg bør vente til jeg kan begynne å trene litt mer med han? Vil gjerne gå litt lengre turer osv (altså jeg vil kunne trene med hunden i tillegg til hundesport), men jeg vil jo selvfølgelig ikke gjøre noe som kan skade han!
 6. Karoline93

  De fineste hannhund navnene du vet om

  Da vi skulle få valp nå så var blant annet disse navnene på listen: Loke Sofus Rufus Oscar Isak Lucas Philip Sirius Albus Flint Balder Casper Sherlock En av brødrene hans skulle hete Ludvik. Det syntes jeg også var veldig fint Vi endte opp med Newton da (Fantastic beasts fan ) Det er en sort dvergpuddel
 7. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Nei, vi hentet han i østfold (det er der både jeg og samboer er fra)
 8. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Da ble det en liten krølltopp Liten gutt på 3 måneder som fikk komme til oss i går. Virker kanskje litt brått, men det virket som et veldig bra kull, og det føltes veldig riktig
 9. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Den leiligheten som jeg bodde i før var såpass liten at det var så vidt jeg fikk plass dersom jeg skulle tørke klær, så selv om jeg vet at store hunder kan være rolige inne, så hadde de nok tatt mer plass enn jeg hadde vært komfortabel med.. :/ Er det noe annet jeg bør tenke på, da? Dersom jeg tenker dvergpuddel? =)
 10. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Beklager for et sent svar. Jeg har alle intensjoner om å melde meg på kurs. Jeg får vel se det ann når jeg får valpen. Og melde meg på et så fort som mulig hvis jeg merker at jeg har litt vanskeligheter. =) Vi var så heldige at vi fikk passe en flott berner sennen hannhund i noen dager, og vi fant vel egentlig ut at han ble for stor. Jeg har også tenkt litt på hva som skal skje med hunden om jeg og samboeren slår opp (greit å være førevar), og har kommet frem til at jeg da antageligvis ikke kunne hatt en så stor hund alene (mest fordi jeg hadde måttet flyttet inn i en mye mindre leilighet). Så på grunn av dette så har jeg gått i en helt annen retning når det kommer til størrelse. Jeg var litt skeptisk til en liten hund først fordi jeg tenkte at de kanskje ikke tålte fysisk aktivitet og lange turer like godt som de litt større rasene, men ut ifra det jeg har lest så ser det ut som om dette er helt feil. Eller tar jeg feil igjen? Jeg merker at finsk lapphund fremdeles er høyt opp på listen Og jeg har vært i kontakt med en oppdretter som har en skikkelig flott tispe som har fått valper, men jeg syns dessverre han er litt vanskelig å ha med å gjøre Føler at jeg må skvise alt av informasjon ut av han, og det syns jeg er litt slitsomt... Men så har jeg sett litt på puddler igjen. Bestevenninnen min på vgs hadde en dvergpuddel som var aldeles nydelig, men jeg har lagt hele tanken litt til side fordi jeg tenkte at en dverg ble litt liten.. Men ut ifra hva jeg har lest så ser det ut som om de tåler mye mer enn man skulle tro... Stemmer det? Hadde i grunn vært mye mer praktisk med en mindre hund, og jeg syns det hadde vært en fordel at de ikke røyter noe særlig (den bernern vi passet røytet noe helt forferdelig xD). Å klippe den skal jeg nok klare å lære meg (selv om han sannsynligvis ikke kommer til å se så bra ut de første gangene ). Har snakket med en oppdretter her også. Hun virket mye greiere å ha med å gjøre! Hva syns dere? =)
 11. Tusen takk for svar folkens!
 12. Sånn ca 2 år? Som er foreslått tidligere..? Når er det de egentlig er "hormonelle unghunder" i form av alder?
 13. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Det kommer jeg nok til, ja Men jo mer kunnskap jeg får om emne jo mer slapper jeg av. Så etter at jeg har lest alle bøkene jeg har bestilt fra biblioteket så er jeg kanskje bare litt lettere anspent Noen som har tips? Bor i Bergen Takk for tips! Det hørtes jo ganske bra ut Igjen hvis noen har noen tips til noe liknende i Bergen så setter jeg veldig pris på det (Bor ikke så langt unna sentrum)
 14. Karoline93

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Så bra! Jeg har lest at siden det meste er ganske nytt for en valp så skal man dele det opp i flere små økter istedenfor noen lange..? Også merker jeg at det med sosialisering og miljøtrening stresser meg litt.. Men man har litt tid på seg, eller? Det er vel ikke sånn at hvis man ikke vender valpen til alt av bymiljø/skog/buss/vann osv. de første ukene så sliter man veldig? Er så veldig mye man gjerne skal "utsette" valpen for. Stresser litt med å få tid til alt (også har jeg ikke fått den enda engang ) Spørsmål ang. fellestreninger: Er det noe man melder seg på? Er det litt som kurs? Mulig jeg spør litt dumt nå, men det er en blanding av raser på disse treningene, sant? Hvordan finner man slike treninger? Er det typ de samme som holder valpekurs osv.? Hvor mye koster det (sånn ca)? Også lurer jeg på: Hvor gammel/ung bør valpen helst være når man går valpekurs?
 15. Takk for svar! Føler meg litt klokere Ja, to berner hannhunder kan kanskje bli litt mye på egenhånd Men finske lapphunder er ikke så store.. Jeg har møtt et par, men jeg har aldri gått tur med de. Er de spesielt sterke? Nå er det jo sånn at vi skal starte med én. Vi skal ikke ha to nå med én gang Så vi får jo muligheten til å se hvordan den første hunden reagerer.
×