Gå til innhold
Hundesonen.no

MichelleT93

Medlemmer
  • Innholdsteller

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av MichelleT93

  1. Hei. Jeg er ganske frustrert her jeg sitter. Hannhunden vår på 16 mnd har begynt å glefse etter alle fremmede mannfolk. Aner ikke hva som har trigget det heller/hva som ligger bak. Kan ikke komme på noen situasjoner der mannfolk har skremt han eller gjort han usikker. Han har svært lite med mannfolk å gjøre i hverdagen, bare samboeren min egentlig. Vi kan ikke få gjester hit uten at han bjeffer sint og hopper opp for å glefse. Vi må stenge han inne på et eget rom, og der sitter han selvfølgelig og piper og vil ut. Har lyst til å invitere menn vi kjenner hit, slik at hunden blir vant med menn som kommer og går uten at det er noe farlig. Men, da risikerer jeg jo at disse mennene blir bitt, og det vil jeg jo ikke ha noe av! Er det noen som har noen gode råd å komme med? Jeg vil jo ha en harmonisk hund, og villig til å jobbe for å få det. Har i tillegg en baby på 6 uker i hus, og vil ikke at aggresjonen skal utvikle seg.
  2. Hei! Har en hannhund på snart 14 mnd som skal over på voksenfôr neste gang vi handler mat. Han har tidligere fått Labb (fra oppdretter) og Acana etter at han kom til oss. Labb bare den første måneden før vi kjøpte Acana. Han har også fått V&H siste 6 mnd. Blander altså halvt om halvt, muligens litt mer tørrfôr enn våtfôr. Han har i det siste spist dårlig av Acanaen, og vi lurer på å prøve noe nytt. Noen tips til hva? Gjerne noe som er billigere enn Acana :-)
  3. Hei, og takk for svar! Ja, i situasjoner hvor jeg ser at han blir engstelig duller jeg ikke med ham, men snakker rolig og bestemt uten å gjøre det til noe ekstra. Takk for tips om bok :-) Ja, det kan jo hende det var derfor han ulte! Jeg var jo inne, hunden var ute og samboer hadde kjørt på butikken. Visste ikke at det var et signal for å samle flokken, så der lærte jeg noe nytt.
  4. Hei soniser :-) I dag har jeg opplevd et par rare ting med hunden min, som jeg ikke helt skjønner. Håper dere kan hjelpe meg :-) Tarzan er en blanding mellom Samojed, BC og Golden Retriever. Han er 13 måneder. Ved stranden i dag oppførte han seg merkelig. Vi hadde miljø- og rotrening der vi satt i skyggen, og nedenfor oss (ca 20 meter) satt det tre damer på bakken med et par engangsgriller. Opp fra stranden kommer en liten jente i bare trusa, og stiller seg ved damene. Legger ikke merke til om Tarzan ser jenta eller ikke, men plutselig skvetter Tarzan til og kommer med et ganske høyt bjeff og bykser fremover. Får han til meg, og da begynner det merkelige. Han kravler mellom meg og samboer der vi sitter, og skal helt inntil oss. Koser skikkelig med oss, og vil bare være inntil. Var det for at han skvatt? En annen ting jeg lurer på er uling. Samboer oppdaget plutselig at han var fri for dressing, så han hev seg i bilen og kjørte avgårde før butikken stengte nå kl 21. Slipper hunden ut, og ser at han går og legger seg på plenen ved plattingen. Plutselig hører jeg at han uler to-tre ganger, og går da ut til han. Da uler han en gang til før han logrer med halen og legger seg på rygg for at jeg skal klø han på magen. Han har aldri brukt å ule før, så jeg lurer på hva det kan komme av? Sorg for at samboer plutselig dro uten å si "hadet"? Eller hva? Takk for svar!
  5. Hei! Lurer på om hunden min, som fyller 1 år på torsdag, skal på kontroll snarest mulig, eller ved 15 mnd? For da vi var på 12ukerskontroll med ham fikk vi beskjed om å komme tilbake om et år, altså 15 mnd. Men hører mange si andre ting? Hva mener dere?
  6. Det var fint å høre :-) Han koser seg ja, og tenker at han har jo ikke vondt av å kjede seg av og til. Ettermiddagene er fartsfylte så han får sitt i løpet av dagen :-) Svart på hvorfor litt lengre opp.
  7. Nei, egentlig ikke. Tror det kommer av at han fikk seg en ordentlig tur på formiddagen også, før jeg ble gravid. Men det er jo kanskje bare "luksus", vet jo at mange hunder er alene hjemme en hel arbeidsdag. Han gjør ikke noe ugagn eller viser tegn til at det blir for lite. Veldig rolig og harmonisk :-)
  8. Har en snart 11 mnd gammel blanding av BC og Samojed, og lurer på om han trives? Situasjonen i dag er slik at jeg er gravid med bekkenplager, og klarer derfor ikke gå langt eller særlig raskt. Det blir derfor ikke særlig mye aktivitet på lillerampen i løpet av formiddagen. Jeg er hjemme på formiddagen mens samboer er på jobb, og når han kommer hjem får han seg en lang tur (1-2 timer). Resten av kvelden leker vi med ham både ute og inne, og han får seg en liten runde før vi legger oss. Når vi er hjemme på formiddagen får han av og til være løs utenfor huset (bor på gård og langt til nærmeste nabo), ellers får han stå i bånd ute eller være inne alt ettersom. Han trives veldig godt med å være ute, og kan godt bare finne på å legge seg ned på gresset en goood stund av gangen :-) Tør riktignok ikke la han være ute alene og løs så mye for tiden (tross alt båndtvang og han har et lite jaktinstinkt). Ellers trener jeg jo hodetrening med ham, og gjør det jeg kan for at han skal trives. Har dere noen kommentarer til dette? :-) Tror dere han har det bra? Jeg kjenner veldig på dårlig samvittighet siden jeg ikke klarer å gå med ham, og gleder meg til ungen er ute og jeg kan begynne med turer igjen!
  9. Hei! Nå er jeg litt i tvil om hva som er best å gjøre angående unghunden min på 9 mnd. I lek med andre hunder kan han finne på å bli aggressiv mot andre hannhunder, spesielt om det er en tispe han vil ha "for seg selv". Han viser tenner, knurrer og kan finne på å nappe borti den andre hunden. Selvfølgelig ikke alle andre hunder som tåler at en liten ungspjæling som min er sur mot dem, og han havner av og til i klinsj. Erfaringen min er at han gir seg veldig raskt, og har aldri skadet en annen hund - det er mest bare lyd og det gir seg etter noen få sekunder. Jeg ønsker jo at han skal lære seg å ha respekt for andre hunder, spesielt hunder som er eldre enn ham, men han fortsetter jo bare. Er dette bare puberteten og kjønnsmodningen som viser seg, eller er det noe jeg burde gjøre for at dette ikke skal utvikle seg? Første gang jeg "oppdrar" en hund, så jeg tar i mot alle råd jeg kan få :-)
  10. Hva med min blanding da? Samojed, Border Collie og Golden Retriever
  11. Ikke løs i den forstand, han har sele og sånn setebelte for hund. Men han er jo fremdeles ganske "løs", og det liker jeg ikke. Derfor jeg ville finne ett tryggere alternativ for ham :-)
  12. Hei! Vi har en hund på 9 mnd som er litt urolig i bil, særlig når vi kjører langt. I påska tenker vi å kjøre nordover til familie, og tenkte at det kunne være greit med et solid bilbur. Det vi har fra før bråker mye, og det hjelper ikke på at han er litt urolig. Er det noen fra Trondheimsområdet som vet om noen som leier ut bilbur? Vi orker ikke kjøpe helt nytt hvis vi ikke vet om han blir bedre av å være i et bur som kan dekkes til, enn å være løs i baksetet...
  13. Kanskje det er alderen? Min på 8,5 mnd har også begynt å syte i bilen... Pluss at han syter inne også av og til. Tror han har en ny spøkelsesperiode, det er mye rart han er redd om dagen.
  14. Ute på tur venter jeg til han slutter å pipe før vi går videre. Inne prøver jeg å overse det, men har tenkt at det kanskje ikke er veien å gå, så jeg prøver å avlede han med leker o.l, eller trener litt hodetrening. Da piper han så snart vi er ferdige...
  15. Hei! Har en unghund på 7 mnd, og han maser så fælt hele dagen. Tror ikke vi har vært nøye nok med å lære han å kjede seg... Når vi er hjemme, og han ikke sover, så maser han. Han piper og piper. Prøver å sette ham ut i bånd, men da piper han ute fordi han vil at vi skal komme ut å leke med ham. Han får nok stimuli, så det er ikke det. Men det tar ikke lange tiden fra vi kommer hjem fra en god tur med hjernetrim og fysisk mosjon før han begynner å pipe. Ute på tur begynner han å pipe med en gang vi stopper opp (fordi han bare vil gå fremover), det være seg om vi stopper for å prate med noen eller stopper for at han skal lære seg at noen ganger stopper vi uten mål og mening, for at han skal lære seg å sitte i ro ute også. På formiddagen hvis jeg er hjemme og leser (er student), så får jeg ikke gjort noe fordi han bare maser. Selv om han får seg en god tur på formiddagen piper han resten av tiden. Blir litt smågal, føler ikke at jeg får slappet av hjemme. Nå er jeg gravid i tillegg, og trenger den avslapningen jeg kan få Noen tips og råd? Kan jo ikke være gøy for hunden å pipe slik hele tiden heller.
  16. Da avtaler vi noe på nyåret!
  17. Så flott :-) Avtaler gjerne noe på nyåret! :-)
  18. Så flott! Vi trenger mange å trene med :-) Når passer det for deg? Kan gjerne ta en tur før jul om det passer. Vi reiser nordover den 16. des, og kommer tilbake 30. des. Har mulighet tirsdag, onsdag og torsdag i neste uke, samt i helga :-)
  19. Student jeg også :-) Da snakkes vi nærmere etter nyttår!
  20. Så hyggelig! Gjerne det :-) Vi bor ved Jonsvatnet, men har tilgang på bil så kan møte dere hvor som helst. Skal vi møtes etter nyttår? Vi reiser til nordnorge på juleferie i neste uke, og kommer tilbake 30 desember :-)
  21. Hei! Lurer på om det er noen her som ønsker å ha faste tur-avtaler? Valpen min på snart 6 mnd trenger å trene på det å gå på tur sammen. Vi kan gjerne slippe dem og la dem få herje også, men trene litt på det at han må gå pent i bånd selv om det er andre hunder der. Tarzan er en blandingshund, veldig leken og supersnill :-)
  22. Takk for svar! Han virker fornøyd hvertfall. Har ikke raptuser lengre, og på kveldene går han ut og tisser og rett til døra igjen, så tror ikke han krever noe mer enda hvertfall Litt urolig på formiddagene hvis han blir liggende mye i ro, men det løser seg så fort han får komme ut.
  23. Takk for svar! Ja, han elsker å være i hundeparken og blir megasliten av det - på en god måte
×
×
  • Opprett ny...