Gå til innhold
Hundesonen.no

AstridB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Siba og Norsk Elghund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AstridB's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå har jeg blitt syk, kraftig forkjølelse pluss pluss.. Er derfor hjemme og nesten stillesittende innendørs, da all aktivitet over hvilepuls er umulig, og fullstendig ute av stand til å stimulere jakthunden vår slik jeg skulle ha ønsket med lange gåturer som hun er vant til og oppgaver ute (vi går for det meste spor). Så nå trenger jeg noen oppgaver jeg kan gi henne hjemme innendørs, for å slite ut henne litt mentalt. Ellers blir vi sprø både jeg og hunden. Så jeg trenger noen gode tips, og gjerne litt idiotforklaring på hvordan gjøre det. Hunden er pga at vi har vært stille en ukes tid nå, ngt gira. Så oppgavene må i starten være lette, og kanskje noe vi kan bygge på etter hvert når hun skjønner hva hun skal gjøre. Hun har litt liten toleranse for å ikke greie oppgaver, og blir fort frustrert, noe som resulterer i at hun blir mer kavete og "gira". Kan noen hjelpe meg med gode treninger jeg kan gjøre innomhus?
  2. Hunden min skal ha en patellalukasjonstest som skal inn til Nkk. Hvordan gjennomføres denne testen? Er det ved røntgen? Klinisk test hvor hunden er våken og man manuelt forsøker å flytte på patella? Eller doper man ned hunden og tester da? Grunnen til at jeg spør er bare for å være litt forbredt på hva hunden min skal igjennom.
  3. Takk for svar. Har snakket med flere vetrinærer siste dagene, har har blitt anbefalt å sjekke hunden en gang til hos en annen ventrinær. Dette på grunn av at hunden ikke halter. Og fordi han holde ropp venstre bakbein (og ikke høyre), de gangene jeg har sett han "hoppe" over et steg eller to. Ellers er han en aktiv hund,som går mye både i bånd og løs. Jeg opplever ikke hunden som smertepåvirket, da han er aktiv i hverdagen, legger seg på begge sidene, løfter og belaster alle beina likt og har lik takt og steglengde bak. Jeg har virkelig sett etter tegn på at hunden har hatt smerter i det siste, da jeg har vært irritert på meg selv, for at jeg kunne ha oversett noe slikt. Men, ikke engang nå, når jeg vet hvor skaden sitter, ser jeg noen forskjell på hunden. Agria derkker ikke forsikringen, men har fått tilbud om operasjon til 15.000kr. Noe jeg kommer til å gjøre, om det blir anbefalt av vetrinær nr to. Da får vi forsøke å ta den mens det enda er vinter. Mico er glad i å være inne om vinteren, favoritthobbyen er å ligge foran ovnene. Så sånn sett er det perfekt tid å ha rekonvalisens på han. Men håper at operasjon ikke er nødvendig, og at sjekk 2 viser noe annet.
  4. De er godkjent, desverre dekker ikke Agria operasjonen, ettersom hunden ikke har vært forsikret sammenhengende siden han var 4 mnd. Da han er en omplasseringshund og det ikke var noen overlapp av forsikringene. Så da spiller det ingen rolle likevel..
  5. Skulle ha HD og AD røntgen av Shibaen min idag. Da blir det oppdaget at han har Patellalukasjon. Jeg skjønner ikke helt hva de har skrevet om det, og vetrinæren hadde ikke tid til å prate med meg, da de fikk en akuttbehandling inn. Følgende står skrevet" Ved underøskelse ser vi at han også har uttalt medial patellalukasjon på høyre bakbein, men spontan lukasjon av patella hver gang han bøyer og strekker kneet. Det er mye sekundærforandringer av brusken. Dette bør behandles kirurgisk for å forsøke å stanse utviklingen av problemer med kneet. Han vil over tid utvikle stadig mer artoser og stivhet og smerter i kneet:" Jeg blir jo meget overrrasket over dette, da jeg har fått vetrinærene til å sjekke beinet hver gang vi er inn, ettersom det har "hengt" seg opp når han blir sliten på tur (dvs han holder det opp i ett eller to steg, før han løper på det igjen). Og da har jeg hele tiden fått beksjed om at det ikke er noe. Nå plutselig opplever jeg at det har blitt skikkelig alvorlig. Jeg forstår at hunden må få seg en operasjon for å bli bedre, men jeg skjønner inne hva som mener med ordet "uttalt" (betyr det stor/mye/kraftig)? Og heller ikke hva som menes med spontan lukasjon av patella? Får inntrykk av at operasjonen haster, hva er rekonvalisenstiden, hvor mye koster det? Antar forsikringen min dekker til en viss grad. men kjekt å vite hva tolalsummen blir på med operasjon, medisinsk behandling etterpå og evt om man skal ha hunden til fysioterapeut eller noe slikt etterpå? Har noen av dere operert hunden deres? Hvordan gikk operasjonen? Og hvordan er livskvaliteten til hunden etterpå? Mico er en rolig hund, så jeg regner med at rekonvalisens over tid skal gå greit på han. Men jeg vil vite at han blir frisk, eller bedre før jeg sender han igjennom en slik behandling.
  6. AstridB

    Hygenhund

    Ja, vi tenker å bruke til jakt. Men utenfor jaktsesongen må man jo ha en hund som kan brukes til noe da også Og siden intressen vår er friluftsliv, må vi ha en hund som kan trives med mer fysisk mosjon enn mental stimuli. (missforstå meg rett). Har forsøkt å kontakte endel, men fått lite respons enda.. så er vel bare å smøre seg med tolmodighet.
  7. AstridB

    Hygenhund

    Har som smått begynt å kikke på denne rasen som hund nr 3. Noen som har erfaringer med rasen? Har kikket litt på hygenringen.no, men finner liksom ikke helt den informasjonen jeg ønsker. Vil ha litt info om den som brukshund utenfor jaktsesongen også. Fungerer den fint som turkamerat? Og hvordan finner jeg oppdrettere/hjemmeside til oppdrettere. Får nesten inntrykk av at Hygenvalper selges bare innad i en krets, og at de utenfor ikke får tak i valp. Er det noen kjente eller noen vanlig problematikk i forhold til sykdom/lynne? Hva er prisklassen på en slik valp?
  8. Meldte opp hunden min på utstilling.. men så ble jeg usikker på om jeg har meldt han på feil klasse? Han har to små cert fra før av, og mangler nå storcertet. Meldte han på championklassen, men han skulle kanskje ha vært påmeldt åpen klasse for hunder over 15 mnd? Eller hvordan er dette? Han han jo ingen tittel enda, men vil jo få det om han får storcertet.. skal man vente til hunden har fått storcertet og blitt norsk champion før de meldes i championklassen?
  9. Vi har ikke fått noen svar som har konkludert med noe som helst. Radiologene kunne ikke se noe feil på bildet.. Men når jeg leste svaret fra de, opplever jeg at de hadde fokus på hofter og ledd og ikke selve ryggen og ryggsøylene. Da jeg påpekte dette får min vetrinær ble det liksom aldri noe svar å få. Hunden har nå stått på predisolin en god tid. og fungerer bra så lenge hun får det. Blir halt og ømmer straks hun blir tatt av. Hun går til kiropraktor og vi skal prøve henne noen ganger til, men akkurat nå ser det ikke ut som om hun vil bli noen gammel hund.
  10. Var idag på ny utredning på vår ene hund på 1 1/2 år, da hun har vært mye halt i det siste. Nå kan det se ut på røntgenbildene som at disken mellom de to siste ryggvirvlene har endret sammensetning, at det er forkalkning der, eller at disken ikke finnes. (Da tenker jeg på siste rygghvirvel mot hoften og nr 2 derfra). Dyrlegen kunne ikke si noe konkret, hun ville sende bildene til radiolog for vurdering. Har noen vært borti noe lignende? Hva kan man gjøre med det? Er det noe å gjøre med det? Er dette en skade som er medfødt eller har hun blitt sånn? Legger ved bildet så dere kan se.
×
×
  • Opprett ny...