Gå til innhold
Hundesonen.no

Vims

Medlemmer
 • Innholdsteller

  37
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

116 Excellent

Om Vims

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  bedlington

Nylige profilbesøk

424 profilvisninger
 1. @MissHeike Ånei, så kjipt! Har du rapportert det inn? Mener jeg leste noe om det for ei tid tilbake, at det var et problem de prøvde å finne ut av. Håper de får gjort noe med det!
 2. Hun høres (og ser) ut som en skikkelig, liten bedlington allerede. ❤️ Synes jeg kjenner igjen noen liggestillinger der.
 3. For en fin, liten bedlington. Gratulerer så mye! Det er nok noen år til det blir min tur igjen, så jeg setter ekstra stor pris på bilder og oppdateringer, altså.
 4. Håpet er lysegrønt?

  Oi sann, gratulerer! Gleder meg til å følge dere.
 5. Akkurat nå, desember

  Klestørk ute i kuldegrader funker kjempefint altså, særlig kombinert med litt vind. Vannet fryser, iskrystallene ramler av, og klærne blir skikkelig friske og fine. Savner å kunne tørke klær på den måten i hverdagen, og nyter å kunne gjøre det hjemme nå i jula. Kombinasjonen med nedbør er nok hakket verre ja, og anbefaler ikke å prøve det i kuling eller sterkere vind.
 6. Er dette samme dama?

  Det er ikke henne, nei. Såvidt jeg har skjønt handler dette om noen som har vært med i årets Farmen, men det er visst noe uklart hvorvidt denne farmendeltakeren og personen som ble fradømt retten til å ha dyr er den samme?
 7. Valpegjengen 2017 og 2018 og 2019

  Det hadde faktisk ikke jeg heller, før jeg fikk min. De finnes ikke akkurat overalt. Den hunden bor hos foreldrene mine nå, men både de og jeg skal definitivt ha flere.
 8. Valpegjengen 2017 og 2018 og 2019

  Sjukt misunnelig på dere som skal få bedlingtonvalp! Håper på egen tråd og masse bilder på hundesonen.
 9. Akkurat nå november

  gammelost Nybakt brød med gamelost og smør var det beste 4 år gamle meg visste, det pleide å trekke til seg litt oppmerksomhet når foreldrene mine hadde besøk.
 10. Den store barne og babytråden 2017

  Jeg mener denne. https://en.wikipedia.org/wiki/Moomin_(1990_TV_series) @Marie Ikke at jeg stoler blindt på wikipedia som kilde, men i denne sammenhengen synes jeg artikkelen virka ganske presis. Anime (og manga) omfatter ikke bare én bestemt tegnestil (selv om mye av det er ganske karakteristisk), det har mer med produksjonsmetoder og teknikker å gjøre. https://en.wikipedia.org/wiki/Anime Har en japansk venn i Norge som har som "kampsak" at mummiserien er klassisk anime, så mulig jeg er litt ekstra farga av det.
 11. Den store barne og babytråden 2017

  Den mummiserien som har gått på barne-tv er en japansk animeversjon av de finlandssvenske bøkene. Bøkene er hakket rarere og mer speisa enn serien, og gjør seg minst like bra for voksne, etter min mening. <3
 12. Finneren er vinneren?

  @QUEST Nei, det kan du si. Nå synes jeg ikke nødvendigvis det viktigste skillet bør gå mellom stående bygninger (som stavkirker) og tufter (eller at høy alder alltid bør være det viktigste kriteriet), pga den skeivfordeinga av kunnskap om fortida det fort kan føre til. Men det er kanskje en litt annen diskusjon. @tillien veit du hva som er status i Steinsvika nå? Jeg kom over denne artikkelen fra juli. Der kommer det blant annet fram at både den aktuelle gravhaugen og nausttufta allerede er utgravd og dokumentert av Tromsø museum, og at fylkeskonservatoren stiller seg positiv til å oppheve restriksjonene knytta til området. Det burde jo gjøre ting ganske mye enklere... Er det hos kommunen det stopper? Eller hos Riksantikvaren? Det virker jo i så fall rimelig tullete. http://nordnorskdebatt.no/article/kampen-om-ei-tom-grav
 13. Finneren er vinneren?

  Sant nok, min feil. Ikke helt våken, jeg rota litt med kortene der.
 14. Finneren er vinneren?

  Helt enig i mange av poengene dine, og jeg synes denne saken illustrerer mange av utfordringene med dagens lovverk. Selvfølgelig kan vi ikke ta vare på alt, og jeg er helt enig i at Steinsvika sikkert gjerne kunne vært gravd ut. Problemet i slike saker, er at en god del pengesterke utbyggere har spekulert i å bygge først, og budsjetterer med både bøter og kostnader til nødutgraving, fordi de likevel går i overskudd, heller enn å melde fra. Dermed er lovgivninga og praksisen stramma inn, og rammer også små idrettslag uten masse penger på bok. Kulturminneforvaltninga har dessverre ingen muligheter til å grave ut slikt for eget budsjett, det rekker stort sett bare til nødutgravninger i forbindelse med private utbyggingsprosjekter. De har knapt penger til å ansatte feltarkeologer på mer enn dag/ukesbasis engang. Dette er politisk styrte bevilgninger, og slik har det "alltid" vært - det er ikke uten grunn at de norske stavkirkene måtte kjøpes opp av private for å reddes, og at de fleste fortsatt eies av en privat stiftelse, for å si det sånn. En kystgård i området rundt Tromsø i jernalderen besto forøvrig ofte av et bolighus med eget fjøsrom, naust, en eller flere gravhauger i tilknytning til gården, og ligger gjerne på eller i tilknytning til beitemark, ei naturlig havn/ stø, og eventuelt innmark i områder lenger unna ytterkysten. Det er jo ikke tilfeldig at kulturminner som dette så ofte kommer i konflikt med landbruk, boliger og annen aktivitet - mennesker på den tida syntes det var attraktivt å bo, ha naust og dyrke jorda på omtrent de samme stedene hvor vi liker å gjøre det samme. Tufter etter alt dette er funnet i Steinsvika, så jeg mener ikke man tar i for hardt når man kaller det en jernaldergård, nei.
×