Gå til innhold
Hundesonen.no

Bjornal

Medlemmer
  • Innholdsteller

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Bjornal



  1. Ojojoj! Nå har jeg gått helt i surr! 
    Det er riktig at F står for finishing, og det er her jeg har surra fælt - F bladene er jevne i taggene - jeg har tenkt at det er skip tooth som er F skjær av en eller annen grunn. Skip tooth skjær er når taggene er en lang og en kort at det er lett å klippe i huden. Jeezez altså. Sorry! 
    Kort om skjær her: 
    Finishing blade: Finishing blades (also known as fine tooth blades) provide a smooth clip. They are most suitable for an all-over groom or as a finishing touch.
    Skip tooth blade: Just like the name suggests, every other tooth on a skip tooth comb is omitted. These blades are more suitable for a rough cut or for mats and blending. Be forewarned: skin can get caught in the gaps between the teeth. So be careful with skip tooth blades!
    Så her må jeg bare dementere mine tidligere uttalelser altså. Kjøp F skjær - ikke skip tooth skjær om du er nybegynner. 


    Så lenge man er nøyaktig med å stramme opp huden og kjører mothårs så er det ikke noe problem med skip tooth skjærene. Det som er fint med dem er at de tar vesentlig mer enn de fine, så på området en skal ta ned mye så er de gull verdt. De er også essensielle om man skal klippe utstillingsklipp på en del raser da man kan gradere med dem.

    Er man nybegynner skal man dog holde seg til F skjær.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk


  2. De er jo omtrent bare skinn og bein, blir fort stygge liggesår på albuer om ikke [emoji846]
    Åja, det er myndeplageri å ikke ha sofaen tilgjengelig til enhver tid! Men man kan faktisk til og med bli bamsevinner til tross for at man ligger rett på gulvet og er greyhound, han foretrekker faktisk det, spesielt om det er varmt.

    Hos oss er det generelt lite regler bortsett fra å legge seg å ta pause betyr at man faktisk gjør det. Og ikke spise mat ut av hendene eller fra tallerken. Ut over det så får de lov til å være hund. Vi hilser helst ikke på hverken hunder eller mennesker, grey'ene skal gjerne "leie" folk og det kan bli misforstått. Og det er ikke særlig ålreit heller å holde styr på to store og to små som lager ei salig røre av bånda sine...

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

  3. Problemet med den der er jo at den ikke dekker hverken hofter eller noe særlig på frembeina. Sikkert greit til veldig frosne hunder når det er litt småkjølig, men kan ikke sammenlignes med dekken fra Canelana og Out n out. 
    Da blir det evt Kevin. Den dekker dog nedover halen, så en labrador kan fort klare å løfte den opp, men normalt sett så detter den ned på plass igjen.

    https://houseofdogs.no/products/kevin-jumper-exclusive

    Alternativt Marty, den går nedover forbeina og varmer også rompa og hoftene.

    https://houseofdogs.no/collections/gensere-og-undertoy/products/marty-jumper?variant=6191549677596

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

    • Like 1
  4. Jeg har hatt terrier i mange år. En jrt.  Den var så godt som lydløs [emoji14] Noen var allergisk mot bjeffing allerede da [emoji14]
    Ceskyene har blitt totalt selvforsterkende her, er gjort utallige forsøk på å trene det bort. Har konkludert med at det er mindre jobb å la være å høre på og heller belønne når de har vært stille i noen sekunder i håp om at poletten kanskje detter ned til slutt.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

  5. Nå er huset gullende rent ( bortsett fra hunderommet) og huskyen er ferdig turet.  Tenkte egentlig jeg skulle gå på ski med han i dag, men det er rett og slett for kaldt til å henge etter en hund kjenner jeg. Jeg hadde blitt en historisk dårlig hundekjører, det er en av grunnene til at jeg ikke  skulle ha sånn der husky. Det må i det minste være kaldt i en litt lengre periode for at jeg skal få avklimatisert meg. Et temperaturfall på nesten 20 grader på få dager er jeg rett og slett ikke rustet for. 
    Savner puddelkvasten merkelig mye til tross for at jeg fortsatt er allergisk mot bjeffing. Hvorfor bjeffer alle de kuleste hunderasene? Og hvorfor er jeg sååå allergisk mot bjeffing?
     Det er bare meg i hele verden som synes Nico er en infernalsk gneldrebikkje fordi hun bjeffer når det kommer folk og under veldig giret lek. Andre synes det er normalt liksom. Jeg må enten jobbe med bjeffeallergien min eller begynne med katt når disse to faller fra. Flere huskyer blir det neppe.  
    Om det er av interesse kan du få låne et par terriere som um overhode eeeeh ikke lager lyd. På hver minste lille ting... [emoji16]

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

  6. Akkurat nå, Silyeah skrev:

    Tja. Når 5 barn mellom 2 og 10 år så blir det levend. Spille håndball er nok noe overdrevet. Men ikke for hunden ? en stod i døråpning mens de andre byttet på å kaste en klovnenese som ball mot "keeper". Alle er greie unger, men barna leker, hvis ikke kjeder de liv av seg. I lengden er er kjedelig for små gutter å tegne og se på film osv. 

    Jeg tenker bil også er beste alternativ. Jeg vet ikke hvor kjent folk er med å være på skytestevner med grovkaliber rifler, og han er vant til å være med på leirdueskyting. Så hunden er veldig vant til lyder, tenker jeg at jeg stresser mer enn nødvendig igrunnen.  

    Yikes, 5 barn så hadde jeg vurdert å løpt!

    Om han er vant til å være på stevne hvor det skytes med grovt kaliber og hagle så hadde jeg hatt null skrupler med å kledd inn buret i bilen i teppe og la han være der.

    • Like 1
  7. Eller bli hjemme med hunden og vente med å dra dit til ungene har blitt litt større og har litt mer oppdragelse innabords? Spille håndball inne synes jeg hørtes helt latterlig ut å tillate...

    På en litt mer seriøs side, han kan ikke ligge i bilen frem til litt før oppskytingen begynner, så tar du han heller inn og venter inne med han til moroa er over? Så slipper han å stresse seg opp over barna samtidig som han slipper å evt ligge uten støtte i bilen?

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

    • Like 4
  8. 1 time siden, QUEST skrev:

    Mens de flotte 'moderne' kreaturene som har svanehals, toglengde på kroppen , bakbensvinkler som kan gjøre en schæfer grønn av misunnelse, greyhoundstørrelse og papirdukkelook egner seg og er rasetypiske? 

    Om du f.eks. ser på gamle linjer fra Brenna, Showline og f.eks. engelske linjer som Dondelayo, Laguna, Sandmarks osv så er det faktisk ikke store forskjellen fra de whippetene som vinner i dag.

    Tror også du må lese deg litt opp på rasestandard. En whippet skal ha en rygg som er "bred, fast og forholdsvis lang", nakken skal være "lang, muskuløs og elegant buet", og den skal ha "velvinklede" knær og underlår foran. Størrelsesmessig så har det vært en bølge nå med litt store whippeter, men dette er på vei tilbake nå. I Ålesund så var det måling av alt av whippeter, og de fleste gikk faktisk under maksmål. De store whippetene nå er fra "løpslinjer" som man ser mer i LC der de fleste må ta til takke med å løpe i nasjonal klasse fordi de som du korrekt sier er alt for store. Hva du mener med papirdukkelook vet jeg ikke, men i alle fall så faller de som blir premiert høyt for sitt eksteriør inn i det som i ganske mange år nå har vært en opplest og vedtatt rasestandard.

    Kan du ikke legge ved et bilde av en av de whippetene du har hatt da, slik du mener de skal og bør se ut?

  9. DET er det ingen tvil om! Fordelen er at man får en syk whips som ser ut som en whips, om ikke annet! [emoji14]
    Vel, enkelte "løpslinjer" ser ikke særlig ut som en whippet mer da, og hadde i alle fall ikke orka en hel dag med jakt slik som eksteriøret jfr rasestandard setter som mål.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

  10. Prøver akkurat d samme nå, så håper d blir å funke d[emoji4] Han bruker vanlig vis å bli sånn etter vi har vært ute å gått tur... 
    Ville prøvd å kutte ned lengden på tur, siden det du beskriver er typisk overstimulert valp.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

    • Like 1
  11. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem for å lære meg dette... jeg kan ikke gå pølsespor pga allergiutredning. Og jeg kan ikke gå kurs med henne fordi hun er redd og utagerer mot alt av folk og hunder...
    Skal hjelpe deg igang med blodspor da, siden det ikke bil slå ut. Skriver mer senere i dag [emoji4]

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

    • Like 1
  12. Har du prøvd å gå "skikkelig" spor med henne, enten blod/viltspor eller vanlig "pølsespor"? Når whippeten var rundt hennes alder kunne jeg ha gått herfra til månen, hun kunne fått løpe i et døgn kontinuerlig men det hadde ikke hjulpet noenting. Jeg bytta ut de lange turene med å gå lange spor (2+ km - hun var allerede trent på å spore, det må jo bygges opp) og startet med id søk og spesialsøk. Fikk hun en times mental trening med det om dagen så var det stille. Og da kunne hun også takle en rolig dag innimellom.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

  13. Beklager om jeg virker litt krass, og det er noe på siden av temaet men hvor ble det av konseptet at det faktisk er hunden sin tur, og at en faktisk lufter hunden for at den skal få opplevelser annet enn bare å gå.

    Om man på død og liv må ha en dau gjenstand så går det helt sikkert å få satt hjul på en liten gyngehest en kan dra etter seg i et tau...

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

    • Like 5
  14. Litt egenreklame men den her har gjort det til en veldig mye mer hyggelig seanse å børste cesky'ene. Spesielt den eldste som hater å bli børsta i skjegget (han hugger etter kammer og børster), den her synes han faktisk at er godt å bli børsta med. Grei å få ut floker med også siden en kan brette den rundt flokene å dra rett ut i stedet for å måtte stikke kammen gjennom og lugge de ut.

    https://houseofdogs.no/collections/pelspleie/products/bendi-brush-borste

    • Like 2
  15. Akkurat nå, Siri skrev:

    En bekjent av meg konkurrerer i bruks og har godkjent redningshund med sin airdale. Den er fra tyske brukslinjer. Har nok litt stress i seg, og lyd, men virker til å være en artig hund å jobbe med. Det står ikke på innsatsen til bikkja i hvert fall :ahappy:

    Ja, det er derfra jeg vurderer. Snakket masse med datteren (?) på D4A som også har begynt eget oppdrett om jeg forstod det riktig. Er  kanskje ikke de peneste hundene i forhold til de som løper venstresvinger, men pyttsann så lenge det funker er jeg happy. Det holder med tre stykk dum og deilig med nok slufser og championater ;)

  16. Akkurat nå, Turb skrev:

    Skjønner veldig godt at det var stress altså. Var enorme mengder mennesker der. Jeg manner meg opp til å få på posten emoji16.png

    Det rulla inn helt syke mengder etter at rasene var ferdig, spesielt på lørdag. Og var ikke forberedt på at folk faktisk stjeler ALT som ikke er skrudd fast. Til og med en stor cavebed (!) nappa noen med seg... 

  17. På 26.11.2017 at 5:29 PM, Turb skrev:

    [klipp]

    Ja også hadde jeg kjøpt Kengenser til Idde på D4A, som ble for liten så jeg sendte søster for å bytte den på søndag, så har hun fått med seg feil fra de stakkars stressa mnskene, og dermed fått med Kevingenser istedet. Som da ikke passer *surmule videre*

    Beklager, det gikk ca fire kuler for varmt der stort sett hele tiden siden vi bare var to (vi hadde ikke sett for oss så mye pågang) og folk stjeler som ravner så måtte ha fokuset overalt hele tiden. Null problem å få byttet til korrekt genser, så om du ikke har tatt kontakt pr mail enda så bare gjør det så skal jeg ordne det asap.

    Er det noen her som har erfaring med Airedale som brukshund? Vurderer litt raser frem og tilbake her for neste hund (minst et par år i fremtiden), men vil ikke ha noe "alle andre har".



  18. Mange av de store myndene defineres som selskapshunder, fordi de ikke lengere brukes til det de er avlet for. (jakt) Jeg mener at ordet selskapshund kan være neagtivt iform av at da tror folk det er hunder som ikke kreves spesielt mye.


    Synes da det er litt å dra definisjonen langt. Mange oppdrettere med hunder som gjør det bra på utstilling bruker faktisk også Lurecoursing som et verktøy for å sikre at hunden faktisk også fungerer til sitt opprinnelige formål. De større rasene som Borzoi og IU og Galgo er faktisk godt representert.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk


  19. Jeg vet ikke jeg altså. Men jeg vet at både rottisfolk og blant annet noen myndefolk hevder at en del for folk blir for korte.. men nå er det ikke vanlig utstyr blant den vanlige eier, så jeg vet ikke [emoji14] 
    Ble alt for kort til både whippet og greyhound med en vanlig til menneske.

    Sent fra min SM-G955F via Tapatalk

×
×
  • Opprett ny...