Gå til innhold
Hundesonen.no

Frustrert.no

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Petit Basset Griffon Vendeen

Frustrert.no's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar. Da skal vi finne en metode som vi begge forholder oss til. Vært å lagt blodspor idag, som vi skal gå i morgen. Så kan jo håpe at han blir "sliten i hode" av det, slik at vi får en rolig fredagskveld ?. Om du har noen gode forlag til "hjernetrim" for hunden kom gjerne med de.
  2. Vi forsøker å varie turene. Løpe tur på 30-45 min, gå tur på 1-1,5t ( bånd, varier å gå i skogen, boligfelt og byen), mange små turer på 20min, løpe løs i ballbinge (lek med ball), på skauen slik at kan løpe løs. Vi forsøke å over se han, men da bjeffer han bare mer og mer og ender opp med å hoppe opp i sofaen å stå å bjeffe rett foran oss. Hører vi at han har en "bjeff" på gang forsøker vi å få ha til å sitte eller legge seg i kurven, funker på en må men så fort vi snur oss vekk er det rett bort til døra igjen. Satt han inn på naborommet og lukket døren men da eskalere bare bjeffingen. Gjort shhh lyder, kremtet, hostet... Gitt han kong (med god biter i), gjemt snacks i stua så han må snuse de frem, dra lek, hverdagslydighet (sitt, dekk, bli), men så fort vi er ferdig med det er han klar for døra igjen. Men om vi holder på med å lage middag, vaske tøy, støvsuge, gjør rent o.l legger han seg stort sett til ro. Men så fort vi setter oss i sofaen begynner han å bjeffe. Han kan holde det gående i flere timer kun avbrutt med en 5 min "kunstpause", så når han legger seg da roser vi han.
  3. Vi har en 12 mnd gammel hund som er med på det meste. Han er alene hjemme når vi er på jobb, og da bruker han hele dagen på å sove. På hytta som vi besøker ofte ligger han bare og døser på gulvet døgnet rundt, uten noe særlig behov for stimuli. Er vi på besøk hos andre, er det rett i sovemodus etter at han har sniffet seg ferdig. Hjemme derimot, er han fast bestemt på å ut på terrassen, og tiden går stort sett med til å bjeffe på terrassedøren. Vi går turer med han, leker med han, trener kommandoer og annen mental stimuli, men så fort godbitene er borte er det på-an igjen med kjefting på terrassedøren. Hvis han taes ut på luftetur på terrassen, er det rett tilbake til bjeffing på døra når han kommer inn igjen. Han vet jo hva som befinner seg på terrassen, og hva som ikke gjør det. Og han vet at det ikke skjer noe mer spektakulært der ute enn hva det gjør inne. Likevel er det tydeligvis voldsomt frustrerende for han å ikke få lov til å avlegge terrassen nye visitter med hyppige intervaller, og det er hvertfall voldsomt frustrerende for oss å ha en hund som til tide og utide står og kjefter på veggen, når alle andre scenarier, steder, stimuli etc tydeligvis er helt topp. Er der noen som kan ha forslag til hva som foregår i hodet på denne hunden, eller må vi rett og slett bare flytte på hytta for godt?
×
×
  • Opprett ny...