Gå til innhold
Hundesonen.no

hepp

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Cocker spaniel

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

hepp's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. ...du fikk meg til å tenke etter litt til :hmm Vokting har vi slitt litt med. Dette er eit såpass utbredt problem blant engelske cockere at ein kanskje bør forebygge det frå begynelsen av. Usikker på korleis dette er med am.cocker.
  2. -Kor gammal er kvalpen? Kan det vere at den har behov for å gå på do etter ein time? -Kva med å finne noko som den kan slite seg litt meir ut på, f.eks. buster kube - eller ball, der du legger ein av fòrporsjonane inni? Det kan vere verdt eit forsøk. -Kan det tenkes at radioen stresser meir enn det forebygger? At kvalpen blir vandt med at du dukker opp når den piper, kan jo også bli problematisk på sikt; men forstår godt at du kvier deg for å teste ut kva som skjer om du ikkje kommer.
  3. Har ikkje særlig erfaring med am.cocker, men ser jo at den engelske har blitt veldig populær dei 2-3 siste åra, og forstår faktisk kvifor. Lite bjeffing, lite pelsstell etter kvalpetida var over, lykkelig og lettlært hund. Googla meg GAL på rage-syndromet, men fant lite om nolevande cockere med dette. Dette var visstnok mest utbredt blant røde cockere. Vår cocker har heller aldri vore plaga med auge/ørebetennelse - eller andre sjukdommar. Har eit bilde fra rakettoppskytinga på nyttårsaften, der bikkja sitter og følger med på livet, tronande som ein konge på putekassen på verandaen. Dette blei kanskje litt heftig cockerreklame, men eg syns rasen fortjener det, etter mange år i skyggen! Det du forresten også bør vite om engelsk cocker, er at dei er nokså verbale, og snakkar litt. Spør, om det er noko meir du lurer på!
  4. Ja, Acana kan absolutt vere verdt eit forsøk!! Samson har aldri hatt så fin pels som han har no!
  5. Samson prøvde det ut tidligare i sommar. Overgangen blei brå fordi vi gikk tomme for Acana på ferie, og Canagan var det innholdsmessig beste å oppdrive. Samson ELSKA det, og i motsettning til anna tørrfòr måtte han bruke litt tid på å få det i seg, fordi fòrkulene var så små. Leste på div forum at enkelte hundar blei litt blasse i pelsen; men det kan kanskje rettast med eit egg i ny og ne? Verdt eit forsøk, spør du meg!!
  6. Heisann! Har ikkje lest absolutt heile tråden, men berre ein tanke herifra...: Kva om du begyner å tvinge han til konstant å gå fot, og gir kommandoen tiss som ein slags frikommando når du ser at han virkelig må? Å bli fotfulgt inne er sjølvsagt slitsomt, men kanskje nødvendig dersom det er ei vane som må brytast?
  7. Kanskje valpen treng meir stimuli før dåkker går ut, eller noko å aktivisere seg med, som for eksempel ein dypfryst kong med leverpostei i? Ein radio på lavt volum i bakgrunnen (P2?) kan også avlede og vere godt selskap.
  8. Eg synest det er flott at dåkker har mulighet til å bruke 3 veker med tilvenning på det nye familiemedlemmet. Det hadde ikkje vi mulighet til, og sjølv om eg jobba korte dagar på den tida, blei overgangen for brå for valpen, og tilvenning tok ekstra lang tid. Det er trist å tenke tilbake på, men ei fin lærepenge for meg. Enkelte raser sliter meir med separasjonsangst enn andre. Eg ville nok i veke 2 og 3 ha jobba med å forebygge separasjonsangst. Då kan du jo også få ein god peikepinn på kor engstelig valpen er. Om alt ser ut til å gå bra, synest eg det høres greit ut å prøve å ha valpen i bilen - å ta valpen med inn på ein barneskule, høres urealistisk ut... Lykke til, og skriv gjerne korleis det går, og korleis dåkker lser utfordringene!! :-)
  9. Heisann! I utgangspunktet, tenker eg at ein cocker kan vere eit godt valg for deg og dine. Sidan du allerede vurderer rasen, tenkte eg å fortelle deg litt om mine erfaringer med rasen. Eg opplever engelsk cockerspaniel som konstant kjempeglad, lærevillige, humoristiske og hendige. Dersom du er flink med børsten eit par gonger i veka, er ikkje røyting noko problem. Sjølv velger vi å ha vår cocker til hundefrisør mellom 2-3 gongar i året, og då får han "sportsklipp", noko som er heilt greit viss hunden ikkje skal brukast på utstilling. Cockeren er ein hund som vil vere med på alt, men som finner roen inne. Ein grei hund å ha i hus, enten hovudturen varer 1 time, eller 5 timer til fjells. Vår cocker elskar å vere i skog og fjell, og når han får klatre og herje litt, er han i sitt ess. Å vere aleine 4-6 timar går greit, men det kjekkaste er sjølvsagt å vere med! Cockerane er veldig pratsomme i form av sitt eige snodige språk, og om du ber den om noko som strider mot dens vilje, kan du få deg ei verbal overhøvling (aldri bjeffing). Eg syns det er sjarmerande. Ingen cocker eg kjenner til har helseproblemer. Cockeren kan vere veldig viljesterk, og krever ein bestemt men vennlig oppdragelse. Vår cocker har som nevnt ingen av dei rasetypiske helseproblemene, det vi der i mot har slitt med, er vokting av oss i familien. Det er jo eventuelt ein ting å diskutere med oppdretter. Opplever at engelsk cocker er ei rase som er litt i vinden igjen, og tenker at det er ein grunn til det. Lykke til med rasevalget, og skriv å fortell kva du ender opp med!
  10. Heisann! Eg vil som mange andre her, heller ikkje anbefale RC eller Eukanuba. Våtfòring er sikkert flott, men ikkje alle har den plassen og kapasiteten som skal til. Våtfòring kan jo også vere nokså upraktisk med førerhund på reise. Mitt tips, er å sjekke ut animail.no. Der kan du enkelt samanlikne fòrtypane opp i mot kvarandre. For å virkelig sjå kontrastane i hundefòr-verda, kan du samanlikne RC og Eukanuba med f.eks. Acana og Orijen. Hunden min har gått på begge to, men Orijen blei litt for proteinrikt med for lite fyllstoff (fyllstoff av grønnsaker, frukt og urter - ikkje korn og mais som i RC). Ein førerhundskule vil vel som alle andre markedsaktører anbefale det dei sjølv har leveranseavtale med.
  11. Hei! Har ein cocker spaniel på 2 1/2 år, som inntil i sommar gikk på Royal Canin. Då begynte han plutselig å endre atferd. Blei sur og irritabel, sløv og daff - og apetitten forsvann gradivs, noko som er ganske spesielt når det gjeld denne karen. Ettersom vi hadde prøvepakke på Orijen Regional Red liggande, prøvde vi det (ja, altfor brå overgang). Samson stupte i matskåla, og vi suste ut og kjøpte Orijen - problem løyst! Når eg kom heim, og samanligna fòrtypane innholdsmessig, fikk eg litt dårlig samvittighet for å ha latt bikkja gå på korn med kjøttsmak, det må innrømmast! Først ein 13 kg med regional red, ein med adult, og no akkurat ferdig med 6Fish - og tilbake på Regional red... Men no den siste månaden, syns eg han har blitt veldig tynn. Kan det vere det at han har gått på 6fish, og at fettet i fisk er anleis? Eller er det det at han har vore hos hundefrisør, og bruker meir energi på å holde varmen, og derfor mister kroppsfettet? Eller kan det vere Orijen som er problemet? Tar i mot tips med stor takk!
  12. Kva var tilbudsprisen på Buddy? Syns dette virka spennande - og har Buster kube fra før, som er HEILT fantastisk til Samson...
  13. Eg simpelthenn EEELSKER å handle til bikkja, og har prøvd mykje rart oppgjennom. Denne tråden må vi vekke til live igjen!! :-) Favorittleike: Samson er ikkje så gira på draleiker som tidligare, og er mest glad i kosedyr - gjerne med gryntelyd i. For ikkje å snakke om dyr uten fyll, myk "pels" og knitreparpir inni... Ellers er stor ball og Hyper flying duck heilt fantastisk, men prøver å begrense bruken. Favorittgodbit: Oksetygg fra Buddy, evt oksepikk eller dental sticks. Favoritthalsband: enkelt nylonband med klips - såpass favoritt at han kan bli forbanna når eg prøver å ta det av... Pelsprodukt: Etter mykje prøving og feiling; KW minkolje shampo, og KW balsam. Favorittkobbel: Flexi garden, skrudd fast i husveggen. På tur, er det lærbånd med kjetting, mens samboeren foretrekker flexiband. Favorittsele: Hurtta Favoritt hundeseng: Sover i bur - i stua har han hundekurv kjøpt på Jula Hundebok: Mental aktivisering. Ellers er Hundesonen veldig inspirerande - har lest aktivt her i 3 år før registrering i går. Det fine med Hundesonen er at ein får mulighet til å reflektere sjølv, framfor å måtte slite med hundebokforfattaren sin filosofi. Vinterdekken: fora refleksvest fra Sparkjøp - eller Mariusgenser fra svigermor... Regndekken: Husker ikkje merke, men altfor dyrt var det... Favoritt tilleggsfòr: Ingenting - spiser Orijen og er frisk og fin, så har ikkje sett behovet. Har du noe annet lurt tips til et godt produkt som en hundeeier bør ha? Oster klosliper, drømmeprodukt for oss som hater å klippe klør. JA, og så må eg ikkje glømme Buster kube, den store! Den får han enten frukost eller kvelds i, og er eit ypperlig substitutt til anna aktivisering, eller som kos når vi drar på jobb.
  14. Kjøpte Oster-sliperen i går, og blei kjempefornøgd!! Tid tok det jo, men ikkje meir tid enn Samson uansett ville ha brukt på fanget. Turte ikkje prøve noko særlig på hastighetsnivå 2, for det var ganske bråkete, samt kraftig vibrasjon i maskinen... ALT er bedre enn klotanga!!
×
×
  • Opprett ny...