enna

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,475
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Om enna

 • Rang
  Rødstrømpe

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.lotta-fra-brakmakergata.com/

Profile Information

 • Kjønn
 • Bosted
  Barteby
 • Interesser
  Hund, dyrevelferd, Kvinners-og barns rettigheter og likestilling
 • Hunderase
  en dronning og en nesevis

Nylige profilbesøk

1,362 profilvisninger
 1. Springer (ESS) vil variere litt med linjer. Noen er ganske rolige hunder uten mye fart, andre mer som min -med masse energi og som trenger en del hjernetrim. Min er likevel enkel å be om å ta livet med ro når vi er hjemme. Jaktcocker har lett for å bli MYE hund ift hurramegrundtenergi, der en del aldri skrur seg av. De som virkelig "virker" er morsomme hunder som krever aktiv eier. Og det snakkes lite om og prøves å hysjes ned, men der ER en del cockere, uavh av type, som sliter med gemyttproblemer...
 2. Vær obs på at flat har en del og økende helseproblemer. Pga mye innavl, og "popular sire syndrome"....
 3. Bruk god tid, bli kjent med miljøet i Norden om mulig, ulike oppdrettere osv. Jeg har siste 3 - 4 årene blitt godt kjent med en rase her er få av i Norge, fått en del venner som eier rasen, både i Norge og Sverige, og til sommeren importerer jeg valp fra en oppdretter som har fokus på nettopp sosialitet, helse og gemytt, OG bruksegenskaper. I Norge fant jeg ikke tilsvarende oppdretter, bla fordi her er så veldig få. Det gjør også at enkelte av de veldig få da oppdretter fra kreti og pleti av rasen, noe man må være obs på. Spesielt mtp gemytt, men sansynligvis også helse.
 4. Rett fra jobb til svømming for Lotta. Deretter agilitytrening for datter og Lotta. Jeg gleder meg til flere hunder så jeg slipper å sitte og vente mens andre morer seg med MIN hund.... 😝
 5. Min erfaring med diverse jaktraser og hunder med jaktinstinkter, er at disse våkner til liv mellom 2 og 3 -årsalder. På samme tid kommer også andre egenskaper opp til maks, som kamplyst, og mot. Enkelte hunder må utvikle nok mot før de tør å slippe seg skikkelig løs i lek med eieren. Og disse kan du gjerne se et skifte i, som med din, rundt 2 - 3 -års alder.
 6. Der ligger en del på finn nå, som gis bort. Sjekka ut om der er noen interessante for deg?
 7. Takk. Lita er mye bedre, ikke så skrekkelig mager lenger (men ennå tynn...). Har fått tilbake livsgnisten; leker med Lotta, ruller seg rundt på gulvet, ruller og gnir seg mot teppet sitt og gråter ikke lenger som hun gjorde en lang periode. Takk og lov hadde ikke hun sneket seg inn på badet for å legge seg på det varme gulvet (hun elsker varme) da hele sulamitten deisa i gulvet. DET hadde hun i så fall ikke overlevd... Får dekket også dette på forsikringa (meldte det i dag tidlig og fikk raskt svar, heldigvis), og fikk tak i rørlegger som var innom og plomberte både rør og avløp. Vi får klare oss med en badevask mindre til badene er ferdig oppussa.
 8. I rekka av elendig arbeid gjort med baderommene mine for 5 år siden... Nå ble det avgjort forrige uke endelig at vi får dekket ombygging av badet i 2.etasjen. Heldigvis. I kveld hørte jeg et voldsomt brak fra badet i 1.etasje og løp inn. Der lå hele badeskjenken med vask og blandebatteri og skuffer løsnet fra veggen. Holdt delvis tilbake ved vannrørene til kranene (av elastisk type) med nederste fremste del i gulvet. Og resten på skrå bendet ut fra vegg. Alle fester løsnet/revet av. Jeg fikk stengt hovedkran, og får skaffe rørlegger til å skru ned hele greia forskiftsmessig i morra. Gud så lei jeg er av baderom!!
 9. Fikk for meg at jeg skulle ta et tak med kjellerstua i dag. Den har vært delvis "lagerrom", delvis roterom, delvis ekstra tv-rom siden eldste flytta ut. For en mnd siden kjøpte jeg sovesofa som jeg "satte inn i rotet" der. Mtp gjster. Så i dag prosjekt. Jeg blir utrolig SUR av slike ryddedager...for da SER jeg hvor mye ekstra rot det blir fordi ungene slenger rundt seg, og hvor lite gubbe og unger bidrar til rydding og vasking. Jeg greier å fortrenge det litt i hverdagen ellers. Men egentlig er det neverendingstory med rydding og vasking her... Og så har verktøy en utrolig kjedelig tendens til å forsvinne i huset her. Så måtte lete lenge før jeg fant både skrujern, skruer og hammer. Er det noe jeg virkelig blir varm og vred av, så er det å måtte lete etter ting! Men nå ser kjellerstua koselig ut, med sofagruppe (deriblandt sovesofa), TV, bilder på veggene. Mangler et par settebord, noen lamper og sn skjøteledning, så er prosjektet fullført.
 10. Den "click&Collect" ble det ikke noe av - jeg sovna i feber og våkna langt på dag...til sms om at det jeg hadde bestillt ikke fantes på lager likevel - selv om det stod på nett. Kom meg opp og fikk dusja ut siste feberen, og dro på smeller-trening...må være dausjuk for å droppe den... PÅ veg til trening løp jeg innom lefdal og fikk kjøpt ny rimelig kaffemaskin. Jeg MÅ ha kaffe!
 11. Kaffemaskina mi la inn årene i går morres, og i dag tidlig våkna jeg med migreneanfall, lyssky og kvalm...ble værende under dyna... Har fått kreka meg opp, og først av alt funnet en rimelig kaffemaskin på nett (click and collect), for lommeboka er rimelig skrapa etter 6 uker med syk dachs. Henter den så snart jeg orker, og da skal jeg bøtte i meg litervis med kaffe...
 12. Holder meg til ett kjønn. Kun tisper her i huset. Orker ikke styret med løpetidene og hannhunder som hyler, ikke vil spise, osv osv. Har prøvd det, never again.
 13. Men litt spesielt likevel, å ville ha et svar så tidlig. Selv om man vet FARGEN, så vet man ennå ikke så mye om personligheten til valpen....(som er den viktigste biten i mine øyne).
 14. ABsolutt ikke nødvendig.... holder lenge at du aktiviserer hunden slik du trives med, der DU vil.
 15. ev ved 7 uker, etter valpetest, er ikke uvanlig tidspunkt å fordele valpene på. Jeg for min del vil helst vente så nært opp mot leveringstidspunkt som mulig, for å få et best mulig inntrykk av personligheten til de ulike valpene. Og hadde trukket meg fra hele kjøpet om noen ville presse meg til en avgjørelse så tidlig i prosessen.