enna

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,632
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  17

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kennel-vidsyn.com

Profile Information

 • Kjønn
 • Bosted
  Barteby
 • Interesser
  Hund, dyrevelferd, Kvinners-og barns rettigheter og likestilling
 • Hunderase
  Dronning, Diva, Rødstrømpe og Nesevis

Nylige profilbesøk

1,990 profilvisninger
 1. Som å oppdra unger; sunn fornuft. Mye lek, mye belønning, og tydelig grensesetting. Det er i mine øyne lov å si fra om at "dette er ikke lov", ved å løfte valpen unna, sette en finger i den (nei - ikke GJENNOM den...), og ha litt streng stemme. Uten at det skal gå inflasjon i det å nekte valpen å utforske verden. Men elektriske ledninger er IKKE LOV å bite på, møbler er ikke lov å bite i, og om kvelden skal vi ha ro og ikke herjng innendørs. Ift ro og håndtering, så lærer jeg mine valper at noen ganger MÅ du faktisk sitte rolig på fanget mitt (feks i forbindelse med kloklipp). IDET valpen roer seg og jeg kjenner at den slapper av i kroppen (gjerne ved at jeg stryker den på brystet, klør den bak ørene eller annet den liker) slipper jeg taket så valpen kan hoppe ned for egen maskin. Jeg foretrekker at valper er energiske - da får man gjort mye sammen med dem. Min store skrekk er daffe valper som ber meg hente ballen selv...
 2. Mange som har hatt både vorsteh og setter foretrekker vorsteh (inkl meg) fordi vorsteh oppleves som mer robust, lettere å dressere og har ofte mindre radius enn settere. Og har ingenting m korreksjon å gjøre.
 3. Og jeg får fryktelig lyst til medisinere de som er fryktelig opphengt i slikt hos andre
 4. Er i luften på veg mot Norge fra Island. Gleder meg syk til å se hundene igjen! De har hatt det kjempebra. Jeg har fått daglige snapper og oppdateringer. Nova har sjarmert alle og flytta opp i sofaen til pensjonateier, der hun har klistra seg fast på gamle mallemor.
 5. Nei, det er en egen rase.
 6. Langhår er egen rase. De jeg har sett har hatt dårlug eksteriør (mtp å løpe i jaktterreng), og det sies at de ikke er like gode jakthunder som kort- og strihår.
 7. To dager m bryllupsfeiring. Jeg er sliten . Men hyggelig har det vært. Og mange hester her på Island. De er over alt, de på bildet under rett ved huset jeg bor i. Hunder har jeg sett færre av her. En fårehund som samlet hestene i dag morres, en av bryllupsgjestene hadde med seg en labrador og i Reykjavik så jeg en fransk bulldog.
 8. Jeg merka aldri noe ift den fjertinga..., og vedr ultimate fuglehund: ja- det er vorsteh.
 9. Mine gjorde, men ikke på katt... men de begrensa seg i kobbel forde de forstod at de ikke kom noen veg, så til å leve med. @yurij løpsbehov ble tilfredsstilt m sykkel, kickbike osv, og de løper for å løpe. Det er belønning nok i seg selv. Enkle hunder.
 10. De jeg har hatt; Sterk jaktlyst på alt m ull, pels og fjær. Kan blokkere på fert av vilt, så man må lese hunden godt og helst være i forkant. Innkallingstrening og sitt på avstand viktig å trene fra start og aldri slutte å trene på det. Jaktlyst varierer fra individ til individ. Mine kunne gå løs der jeg hadde oversikt over hva som fantes i terrenget av vilt og sau. Men de stakk av mer enn andre hunder jeg har hatt, om de fikk opp dører. mine tok gjerne katt om de fikk tjangsen....(skjedde EN gang...), og de apporterte hare under jakt, likemye som rype. ift lukt så syns jeg at "vorsteh-lukt" er mild, ikke stram, og jeg liker den. Generelt syns jeg fuglehunder, vorsteh inkl, lukter lite. Mine pep ikke, for jeg var obs på å sjekke ut lyd på valpemor/tispe. Den pipinga er arvelig og vanskelig å trene bort om den er der. jeg elsker rasen. Den ultimate hund i mine øyne. Dessverre føler jeg ikke at jeg har fysisk godnok helse for vorsteh flere ganger.
 11. Piping.... og de er vandaler. Rasen er på topp ift det å ødelegge ting, innbo, sko, fjernkontroller etc etc...
 12. Ble i dag kontakta av ledelsen i Bring. Dette blir personalsak og sannsynligvis oppsigelse.
 13. Jeg har sendt dennem fler tilsvarende av samme bil(han kjørte forbi oss først, og laget farlig situasjon.)Etter det ble han hindret av annet vogntog, som han så passerte i en sving... se video...
 14. For ikke å snakke om pelsen fra *******... og veterinærutgiftene...
 15. Jeg visste hva jeg ville ha, og ventet. I 3 år, til rette tispe ble parret og rette valp var født. Er utrolig fornøyd