Gå til innhold
Hundesonen.no

beri77

Medlemmer
  • Innholdsteller

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    labrador, Tibbe, Eurasier, Keeshond

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

beri77's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hunden min på 10 mnd har kun en testikkel. Den andre ligger i buken og jeg har lest at det kan føre til økt produksjon av testosteron. Dette merker jeg godt. Ved at han prøver å parre på alle tisper han møter, selv steriliserte tisper, tisper uten løpetid, han jokker også mye på kvinner som kommer på besøk hos meg, min søster og min mor og døtre. Han er agressiv ovenfor andre hannhunder, og bjeffer mye på folk vi møter på tur, står på to og trekker mye hver gang et menneske går forbi oss på tur. Dette er veldig slitsomt. Han har og vansker for å roe seg inne, bjeffer , peser mye og eneste som roer han er å få noe å tygge på. Jeg lurer derfor på om noen har erfaring med at testikkelen kan kommer på plass etter 10 mnd alder? om det er lurt å fjerne både testikkeln i buken og den som er på plass , om jeg skal prøve kjemisk kastrering først? Er redd kastrering kan føre til vanskelig pels siden han er en dobbel pelset hund. Men syns det er veldig stresende å ha hunden slik den er nå
  2. Jeg har verken fått bilde av hunden som er skadet eller noen vetrnær attest. Hunden er en veldig liten hvit fluffy hund , Og har lest at øyeeplet på små hunder med store øyne kan poppe ut under stress og redsel. Mulig og at jentene som gikk tur med hunden dro så hardt i halsbåndet at det har lagt press på blodårer . Jeg vet ikke . Det hele tok hele tok jo bare noen sek. Og min hund satt allerede foran porten da jeg kom ned trappen så det var ikke sånn at jeg måtte dra han vekk fra han. Dessuten er min hund blitt litt mer beskyttende nå fordi jeg skaffet meg valp i sommer og han tror jo han er faren hans. De elsker hverandre. Og det var valpen som var nedi hagen og bjeffet og da løp min hund ut gjennom gjerdet.
  3. Min snille, rolige mellomstore hund kom seg ut av et hull i gjerdet i går da noen jenter gikk tur med sin lille hund. Jeg var ute og, men måtte løpe ned en trapp utenfor da hunden min løp ned, på de sekundene det tar for meg å løpe ned trappen var hunden min komt tilbake og satt foran porten. Jentene sa at min hund hadde bitt deres. Jeg så på hunden deres og kunne ikke så noen skader. Men fikk tlf senere at øyet på hunden deres holdt på å poppe ut og det måtte syes igjen for en uke å se om det går ann å redde det. Jeg er helt i sjokk, min hund har aldri angrepet noen før og kommer godt overens med alle hunder. De sa regningen var kommet opp i over 15 tusen og den blir nok mer. Jeg må nok betale denne. Selm om det er penger jeg ikke har Jeg håper de velger å bruke forsikring , så betaler jeg så klart egenandelen deres , pluss at jeg kan betale de litt ekstra for tort og svie . Men er jo nå livredd for at de kan kreve hunden min avlivet. Noen som har erfaring/ vet noe om dette.?
  4. Min valp på 6 mnd ble vaksinert når han var 8 uker og ved 12 uker. Har nå fått innkallelse til ny vaksinering ved 6 mnd. Når jeg leser på nettet ser jeg at dette ikke er vanlig. De fleste får ved 8 og 12 uker, noen også ved 16 uker , deretter årlig. Noen andre som har vaksinert ved 6mnd alder?
  5. Valpen min på 4 mnd har begge testiklene i buken. De kjennes som små erter, men kun når han strammer magen og ligger på rygg kan jeg kjenne de. Leser at hvis de ikke faller ned blir de for varme og produserer mer testosteron som kan gjøre han hyperaktiv og aggresiv , kan og føre til kreft og de kan tvinne seg slik at blodtilførsel stopper og det må haste operers pga smerte. Lser at 6 mnd er sidte frist for at de kan falle ned , etter det lukkes visst ringen rundt. Og at det anbefales å kastrere. HUnden min er dobbelt pelsen og for slike hunder blir det da ekstra mye underul og pelsen blir vanskelig å holde, og muighet for overvekt. Jeg håper de kommer ned, lurer på om noen har noen tips å komme med ang dette, leste et sted at akupuktur kan hjelpe å få de ned, noen som har erfaring?
  6. Jeg har nå en Tibbe gutt på 12 og en Eurasier gutt på 5, Venter på en gutte valp til våren. Jeg tenker og håper at det går bra, at det forsatt råder harmoni i flokken slik det er nå. Men vet jo ikke, det kan jo bli utfordringer, man vet jo aldri om den nye blir en dominerende hund eller ei. Vil noen dele sine erfaringer ang dette tema? Hvordan gikk det i valpe tida, unghund itden? Hvilke problemer har dere støtt på eller har det gått knirkefritt? Spent på svar . ?
  7. Jeg står på venteliste på en Keeshond, men lurer på dette med pels stell, noen steder leser jeg opp til tre timer hver dag , andre steder kun gjennom børsting en gang i uken. Er det noen med Keeshond som kan svare på dette? Er pelsen vanskelig å holde? blir det mye klumper? Skitten på tur?Må den bades / dusjes ofte?
  8. Min Tibetanske spaniel på snart 12 år går med veldig små skritt og går veldig sakte på tur , ser ut som han vagger. Stopper mye opp og tar pauser . Virker stiv og når han skal reise seg fra å ha ligget en stund kan det komme et pip fra han som han tydligvis syns gjør vondt når han reiser seg. Han er ellers i godt humør , veldig kosete og glad i mat etter han ble kastrert i fjor des. Han har lagt på seg litt, prøver selvfølgelig å gi han mindre mat og vil jo ha han med på tur siden jeg tenker det er bra for forbrenningen med trim. Men det virker ikke alltid som han vil på tur , men jeg lokker han med. Hva er best å gjøre i denne situasjonen? la være å ta han med på turer, men heller la han lufte seg i hagen når han vil eller dra han med, for er jo kjekt for han å lukte og treffe andre hunder også ? Noen råd til stivheten han opplever ? Han får fiskeolje og for for kastrerte hunder, er det noe annet som kan hjelpe han?
  9. Jeg går med tanker om å skaffe hund nr 3. Har lyst å utvide flokken. Eldste hunden min er 12 år gammel Tibbe gutt som er frisk, men veldig lat etter å blitt kastrert som følge av svulst i endetarm. Har en Eurasier gutt på 6 år og tenker at jeg vil ha en gutt til i flokken. Det jeg da tenker valget står om er ; enten å velge en omplasserings hund fra Norge eller adoptere gatehund fra utlandet. Man vet jo ikke het hva man får da, men er en god følelse å hjelpe en hund å få et hjem. Valg nr to er å skaffe en valp. Og da står valget mellom en Keeshond, Tervuen /Groendaler, Skotsk hjortehund eller Finsk lapphund. Noen som har tanker om dette valget eller erfaring med disse raser?
  10. Er blitt så forelsket i disse, men er litt skremt av det jeg har lest om sykdom som beinkreft,magedriening, hjertesvikt, hd, artrose og nå er det flere jeg hører som får dødelig lungebetennelse på sine.Det er høy forsikring, kort levealder og hyppig vetrenær besøk, mye forsiktighet i vokse perioden med tanke på mosjon og foring,.Ble til og med fortalt at man bør ikke ha parkett eller laminat fordi de da lettere får problemer med beina. Er det noen som har erfaring og kan fortelle om hvor mye positvt det er med irsk ulvehund:-)
  11. Har kommet over en rase som er jo bare helt nydelig og virker veldig interresann. Er det noen som har noe kjennskap til Native American dog? Finnes de i Norge?
  12. Ja, det var en gang på tur at jeg traff en veldig pågående dame som absolutt skulle ta på han, selv om han rygget unna og viste alle tegn at han ikke ville bli klappet av en overivrig dame, jeg fortalte at han var reservert og skeptisk og bets å la være, men da bykset hun i han og tok hånden inn på han fra siden , mot magen hans og da glefset han etter henne. Han er litt uskikker hun, men det har faktisk gått bra at fremmede klapper så lenge de er rolige, han ser de ann virker det som. Han klarer ikke å bi tatt på hos vetrenær , da må han ha munnkurv på.
  13. Har en Eurasier hann hund som er veldig knyttet til meg. han har aldri noen gang knurret til meg, men problemet er at han knurrer til mine barn( som er mellom 15 og 20 år) når de vil kose med han.Det går greit at de leker med han og går turer og gir mat, men hvis de vil kose eller klappe han knurrer han, og gir de ikke seg knurrer han mer og mer kraftig. Dette har pågått i ett år nå. Det er som oftest når de kommer hjem at dette skjer. Han er også veldig på vakt mot fremmede, vil ikke bli klappet hvis det ikke går i hans tempo. Hva er best å gjøre med denne knurringen mot sine egne familiemedlemmer?
  14. Jeg måtte i går avlive min beste venn gjennom 14 år, min elskede Labradorjente. Det værste er at jeg aldri mer får stryke over hennes silkeører, og se henne inn i de kloke øynene og den alltid logrende halen, det er så trist og jeg bare griner og griner. Jeg har hatt ett veldig nært spesielt bånd med henne, (sjelevenner). Hun var min første hund. Jeg har nå 2 andre hunder, og jeg er kjempeglad i de, men det er ikke det samme båndet som jeg hadde med henne, vi var veldig nær. HUn var den aller beste jeg kunne få, og ingen kan erstatte henne. De gjør så sinnsykt vondt! Men de siste mnd ble hun dårligere og mer smerter, hun bjeffet utrolig mye den siste tiden, tror hun prøvde å fortelle oss at noe var veldig ubehagelig. Der var en avgjørelse jeg har brukt mange mnd på å ta. Hun har alltid vært redd hos vetrenær , så hun fikk den første sprøyten i bilen, parkerte langt unna , hun lå i baksetet der det var mykt og godt og jeg satt med henne . Vet var bare inni bilen i noen sekunder for å sette sprøyten og hun skalv da hun så vet, men så lå hun hodet i fanget mitt og sovnet rolig, ikke noe kvalme eller brekninger, solen skinte på oss og det var fint. Etter ca 20 min kjørte jeg bilen nærmere inngangen og hun ble lagt på trille bord og jeg ble spurt om å være med inn, men fikk sammenbrudd og sa jeg ville helst hjem. Jeg lurer nå på om jeg burde vært med henne inn til den siste sprøyten. Er hundene bevisstløs eller får de med seg det som skjer rundt,? det virket jo som hun sov dypt. Har lest om hunder som kjemper imot den siste sprøyten og gisper etter luft og får mye rykninger, noen hyler og. Nå vet jeg jo ikke hvordan det gikk med henne, er det noen som har erfaringer rundt dette. Sovner virkelig alle stille inn?
  15. Hun hadde løpetid i oktober, hun har aldri vært plaget av innbilt svanger skap før. Hun har voksende hjerte, men går på medisiner for det, hun har også spondolyse , går også på medisiner for det. Hun spiser godt og vil alltid gå på tur. Skal bestille timetil vet hvis det forsetter.
×
×
  • Opprett ny...