Gå til innhold
Hundesonen.no

Anna.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Anna.

  1. Tusen takk? Jeg ser på spanielrasene som veldig aktuell ? Welsh springer spaniel syns jeg etter noe søk at er helt nydelig ? Men må lese mer om forskjellene mellom welsh, engelsk og field. Men er godt mulig det blir en spaniel. Og det at hunden har noe jakt interesse må man jo nesten regne med når det er en jakthund Skal lese om det på spanielsiden ?
  2. Takk for ett innholdsrikt svar! ? Det er en fordel syns jeg om hunden kan trenes til å være løs utenom båndtvang så jeg skal ha det i hodet med tanke på dalmatiner. Jeg tror faktisk at det er tispe jeg i utgangspunktet er ute etter. Jeg har tenkt på labrador som en ganske stor hund. Men han jeg har vokst opp med har vært 63 i mkh så ganske stor. Men om hunden er veldig fin på mange andre områder så skal jeg godta at hunden er litt stor ? Men har tenkt litt at det kanskje er greit med noe litt mindre. Skal lese mer om både springer og cocker Og lese og se om jeg finner fler raser å se på
  3. Jeg er veldig glad i de store rasene som har blitt nevnt her. Både dalmatiner, retriever og engelsk springer. Kjempefint med at de kanskje også kan være med å trekke litt på ski/sykkel. Men igjen så syns jeg når du nevner cocker spaniel at det er en veldig fin størrelse med tanke på at det er lett å ta med seg om man reiser. Så sånn sett liker jeg veldig godt den størrelsen. Så lenge den klarer å holde følge på joggeturer osv. Men det syns jeg det virker som at denne hunden gjør. Men en annen ting jeg tenker på er at det er jo egt en jakthund. Jeg jakter ikke, så vil en jakthund bli tilfredsstilt selv om man ikke jakter? ? Er det noen fler som vet om forslag til hunder som er hakket mindre en retriever/dalmatiner osv?
  4. Føler meg ikke så mye klokere egt men har i værtfall en del raser å se på ?
  5. Tusen takk for svar ? Ja det er labrador jeg var vokst opp med. Har tittet litt på både puddel og collie faktisk? Har sett smått på spaniel også. På fårehundene er det riktig at groendael og tervuren er "enklere" enn laeknois og malinois? Bra tips å dra på utstilling/hundesport ? Jeg var innom dogsforall som var i Lillestrøm faktisk men følte ikke at jeg ble så mye klokere egt. Jeg har så lett å bare forelske meg i alle hundene ? Har ingen store ambisjoner i hundesport. Lite erfaring på mye av det men veldig mye jeg har lyst til å prøve ut.
  6. Hei. Jeg har lest meg opp på masse forskjellige raser men er så vanskelig å finne en rase ? Det jeg ønsker er en medium stor hund men ganske åpen på størrelse egt. Mellom 6 - 30 kg. I høyden ikke veldig mye mindre enn en katt samtidig som ikke alt for stor. Helst under 60cm mkh. Pelsstell er jeg ganske åpen. Om den er korthåret så kjøper jeg gjerne dekken og div så den ikke fryser. Er det pels som vokser kommer jeg nok til å klippe den kort så stellet blir enklere. Trenger den mye børsting så er jeg åpen for det også. Men tenker sånn ukentlig børsting er greit Turer vil det bli flere dager med lang tur andre dager med kortere tur og mer hodetrim. Helst en rase som er forholdsvis lettlært og ikke alt for sta og egen, men heller ikke en hund som krever MASSE stimuli hver dag. Jeg ønsker å prøve å prøve ut diverse hundesporter som agility og lydighet, men jeg sikter ikke som mål å bli proff og delta på det vanskeligste men mer som gøy. Det er ett pluss om det er en rase som ikke er så vanskelig å ha løs (utenom båndtvang så klart). Vet det er trening som gjelder og individuelt men tenker eks beagle ikke er typisk å gå løs. Tenker da løs på tur i skogen osv. Hunden skal bo med katt. Kommer til å dra på valpekurs osv og passe på å sosialisere med andre hunder. Ønsker en hund som jeg kan ta med meg "overalt" når jeg reiser rundt, besøk hos venner osv. Jeg syns litt bjeffing er helt ok som varsling, men ønsker ingen hund som har lett for å gneldre og bjeffe på alt og alle som jeg syns det har lett for at mange mindre raser har. Vet at det har mye med trening å gjøre da. Jeg har vokst opp med hund, men dette vil bli den første hunden jeg skal ha ansvar for selv. Greit at det er en rase som kan være glad i barn. Jeg har ingen barn nå men en hund lever lenge og man vet jo aldri hva fremtiden vil bringe
  7. Har prøvd men de sa at siden det var søndag så tok de kun de som trengte veldig hjelp. De sa vi skulle ringe på nytt i morgen. ...
  8. Hei. Mon labrador har haltet på venstre frambein siden i går. Har sett på det og det er helt rødt. Tror det er våteksem, og noen har sakt til meg at det hjelper med potetmel. Så tok på det ett par ganger i går. Men i dag var det heller verre. Nå ser haltingen veldig ille ut, og han går mer på 3 bein enn på fire. Når han står eller sitter løfter han opp poten. Min egentlige energibunt av hund som elsker lange turer har jeg ikke turt og gi mer enn lufteturer. I går fikk han ikke mer en minimini ca 1 km. I dag har vi bare gått ut så han har fått gått på do. Fordi jeg ser han ikke klarer mer. Har dere noen tips som kan funke, hver så snill og si det. Villig til å prøve alt som kan hjelpe. Blir trist bare av å se på han! ?
  9. Noen som vet om en hunderase som kan ligne litt på siberian husky i trekk og væremåte, men som er lettere å ha løs og kan gå fint overens med katt? Altså ikke polarhund, men familiehund? Pelsstell er ikke noe problem Skal gå fint overens med andre hunder, barn, katt.
  10. Anna.

    Labrador?

    Jeg har en brun labrador på 5,5 år. Så han er ikke gammel enda akkurat, men han er veldig aktiv. Har ikke konkurrert med han, men han blir med på lange fjellturer, bærer kløv, sykkelkamerat, han ELSKER å trekke på ski, bade osv. Samtidig kan han synes en times tur kan være greit i blant. Han har ikke hatt noen problemer med hofta til nå i vært fall, og er en frisk hund! Eneste med min er at jeg må tørke han under beina etter at han har badet eller gått i myr og sånt, fordi han kan bli sår under potene om de er fuktige over en lengre periode. Han er snill men andre hunder, store og små. Snill med barn også, men han kan bli litt voldsom. Når det kommer besøk blir han ofte overlykkelig... Ikke veldig mye pelstell, jeg børster min litt når det trengs, spesielt i røyteperioden. Men det er ikke mye. Han er veldig aktiv ute og veldig rolig inne.
  11. Anna.

    Liten hund

    Skal sende den beskjeden videre til venninna mi. Tror hun har blitt litt forelsket i den rasen... Ps: Hva slags hund er den mørke?
  12. Anna.

    Liten hund

    Haha, ja. Rottwelier er kjempesøte da! ?
  13. Anna.

    Liten hund

    Kan være lurt å se det på den måten også! Hunden min kan bli sliten av en båttur og han, selv om han kanskje ikke går så mye. Men han stikker hodet ut og lukter og tar seg gjerne noen svømmeturer. :)
  14. Anna.

    Liten hund

    Ja, tror nok chihuahuaer er fine hunder nå. Mer en jeg tenkte på dem før. Størrelsen kan nok variere en god del fra hund til hund tror jeg.
  15. Anna.

    Liten hund

    Sekken var nok tenkt til vanskelig terreng og løssnø på ski. Hu må gå et lite stykke i løssnø før hu kommer på skiløypa. ? Mynter er fine hunder de Jeg kan ikke noe serlig om mynter, men har hørt at man ikke burde la de gå noe særlig løs pga jaktinstinkt? Vet ikke om det er riktig men. Kan tipse henne om whippet
  16. Anna.

    Liten hund

    normalen er på ca 4, men da blir det i tillegg til 1 km morgen og kvelt + lufteturer og lek. 2 km blir i joggetempo. Hun kommer til å gå på 1 mil turer og fjellturer av og hvis hunden blir sliten i løpet av turen da, som den mest sannsynlig gjør, vil hun at den skal være liten nok til å puttes i ryggsekken så den får hvile. Kan nok være mye riktig i det ja. Selv har jeg liten erfaring med de minste, har vokst opp med litt større hunder. Jeg kjenner ikke så mange chihuahuaer heller, kjenner en som er blanding av chihuahua, og kan i ett øyeblikk være kjempekosete til å plutselig knurre og vise tenna. Så jeg liker ikke den så veldig godt... Sikkert mange chihuahuaer som er kjempefine hunder også. Hørtes ut som din av en kul en. Jeg har ingenting i mot chihuahua jeg altså, ikke misforstå. Jeg liker bare ikke noe særlig den blandingen jeg kjenner. Finnes nok mange kule av de små også. Det blir nok ingen sofapotet, jeg har ikke hørt noe spesielt om utstillingsplaner. Kan sikkert henda at jeg kommer til å passe den av og til, så da får den nok blitt med meg på langtur men labradoren. Vet at det ikke er en veskehund, bare noe å forklare litt størrelsen hun ønsker.
  17. Anna.

    Liten hund

    Hun var ganske klar på at hun ikke ville ha chihuahua eller en så superliten. Hun skal ikke ha noen veskehund! Bare ikke for stor. Også vil hun at hunden skal kunne være med barn/større hunder under tilsyn da, og de aller supersmå rasene kan lett knurre, bite, og sånt. Spitzrasene vet jeg lite om, men kan fortelle om dem. Jeg kjenner hu veldig godt, hun har tenkt til å trene lydighet og hunden får bli med på det meste av det hun gjør. Hun har hatt hund før, men den var større og og hun eide den sammen med foreldrene. Hun er mye ute, utenom å gå tur også. Hun ville ha en hund som hun kunne stelle mye. Det blir nok ganske variert med hvor turene blir, skog, grusveger, osv. Hun kommer nok til å bli med meg på noen turer også.
  18. Antall hunder som er med kan vel også si en god del. Hvit gjeterhund: 180 stk Schæfer: 14 000 stk Også er hvit gjeterhund en ganske sjelden rase i norge nå. Det er sikkert mange flere erfarene trenere til schæfer enn til hvit gjeterhund. Selv tror jeg at det sikkert er noen forskjeller mellom de, men jeg vil nå si at rasene er ganske like. Og jeg vil heller ha en frisk hund som er ganske god i bruks enn en schæfer som har en helt unaturlig rygg og ofte (ikke alltid) har de mye vondt i hoftene. Jeg har ikke noenting i mot schæferen, men synes ikke det ser naturlig ut med ryggen. Og jeg vet kanskje ikke så veldig mye om forskjellene, men jeg tror helt sikkert at en HG kan gjøre det like bra i spor, lydighet, agility osv som en schæfer kan.
  19. Anna.

    Liten hund

    Jeg synes i vært fall papillon er en fin hund, men usikker på om det kan passe venninna mi på at den skal gå bra med store hunder og unger. (Med at en voksen ser på). Jeg kjenner en papillon og hunden min (labrador) prøver å ikke bry seg om han. Når hunden min ligger stille på gulvet kan papillon en hoppe fram og tilbake mot mot han og bjeffe. Den er litt redd han fordi ham er stor samtidig som nysgjerrig tror jeg.
  20. Anna.

    Liten hund

    Tusen takk for svar av alle! Tror hun bestemmer seg for bichon havanais. Kan sikkert få tips om andre aktuelle raser også så hun får litt å velge i mellom.
  21. Hva med hvit gjeterhund? Etterkommer av schæfer men mye friskere og har ikke veldig "skrå" rygg som schæfer som fører til mye mindre problemer med hoftene... Samme bruksegenskaper som schæfer også. Kunne faktisk tenkt meg en slik hund en gang. ?
  22. Anna.

    Liten hund

    4 km i skogen da. Oppover og nedover. Når jeg går med Labradoren min på 13 km runda kan det lett ta nesten 3 timer. Og han er sliten når jeg kommer hjem da altså! Jeg kan nok også være ganske sliten da. Han går nok mer enn meg når han løper fram og tilbake men...
  23. Anna.

    Liten hund

    Jeg tenkte å hjelpe en venn av meg. Hun har lyst på en liten hund, men som kan være med på passe lengre turer. Da tenkte hun på 2-4 km om dagen, men at hun av og til en sjelden gang ville gå 6km-1mil og da ville hun at hunden kunne være liten nok til å putte den i tur sekken når den ble sliten. Dette inkludert på skiturer og sykkelturer. Hun kommer også til å gå en del av turene på turstier i skogen. Hun ville at den skulle bjeffe om det kom noen, m en ikke at det skulle være en hund som bjeffer hele tiden. Hun ville at rasen skulle gå greit med andre hunder (også større raser) og helst skulle gå greit sammen med barn. Helst ganske lettlært, hun vil kanskje prøve lydighet. Hun syntes Bichon havanais var fin i utseende og måten å være på, men hun tvilte på at en sånn hund ville være med på sånn tur som passer hennes livsstil. Finnes det en slik hunderase??
×
×
  • Opprett ny...