Gå til innhold
Hundesonen.no

Jack-Pot

Medlemmer
  • Innholdsteller

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Bergen
  • Hunderase
    Schæfer

Nylige profilbesøk

1,770 profilvisninger

Jack-Pot's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hvordan lagrer du disse? Må de ligge i kjøleskap/fryser eller holder de seg i romtemperatur?
  2. Du kan jo prøve å finne kyllingfileter eller annet rent kjøtt i de kjølediskene med varer som snart går ut på dato, og enten koke/steke det først eller bare la de være rå, skjære det i småbiter og så fryse ned porsjonsvis. Vil tro de fleste hunder liker rent kjøtt, og da slipper du ihvertfall å tenke på at det inneholder ting som hunder helst ikke skal ha så mye av. Ellers er mine veldig glade i sånn frysetørket vom fra Provit, fås kjøpt i poser på 1 kilo. Det er egentlig et fullverdig fôr (med ganske høy kilopris til fôr å være, men grei pris for godbiter å være), men det smaker tydeligvis veldig godt.
  3. Eg bruker et fôr som heter opti life av en produsent som heter versele laga. Har ikke sett eller lest noen andre som forer med det, men de på dyrebutikken anbefalte det foret over de vanlige som RC, eukanuba, hills og proplan pga. høyere kjøttinnhold (butikken fører alle disse merkene og flere). Eg har prøvd acana og orjen, men syns hundene mine fungerer bedre på opti-life. I tillegg har butikken fast 3-for-2 tilbud på det foret så hver sekk koster meg ca. 450kr. På to hunder på 32 og 27kg er eg da nede i ca. 13kr dagen per hund.
  4. Unnskyld altså, men eg klarte ikke å la vær å ta meg nær av dette innlegget. Eg skrev tidligere i tråden om møkkabikkja mi som oppfører seg som om hun har tenkt å spise alle hunder hun møter på. For å si det sånn, det handler overhodet ikke om at eg ikke jobber med henne. Eg skaffet meg ikke schæfer for å ha noe å rusle på tur i nabolaget med, men for å bruke den i bruks og lydighet og, ikke minst, som redningshund. Det at hun oppfører seg så korka ødelegger liksom planene mine så til de grader og eg prøver virkelig å få bukt med det. Dersom du kan fortelle meg nøyaktig hva du gjør når du ikke godtar at hunden din oppfører seg dumt eller lar den få lov til det så blir eg veldig glad, for eg er desperat etter å bli kvitt problemet. Eg prøver å trene slik Sprettballen skrev om, men det gir så lite resultater.
  5. Eg har dessverre en sånn schæfer som beskrevet med uthevet tekst over Den første schæferen min er ganske ålreit med andre hunder i 99% av tilfellene. Han er en veldig trygg og selvsikker type, som ofte slippes sammen med hunder som er usikre fordi han har så god påvirkning på dem. Den 1% av tilfellene det ikke går bra så er det tydelig fra det første sekundet han ser den andre hunden at de to ikke skal slippes sammen, så han er veldig enkel å lese. Så kjøpte eg en schæfer til. Gjennom hele valpetiden har eg sørget for at hun ikke får hilse på hva som helst av tilfeldige hunder. Hun har hatt faste lekekamerater hele veien, selvsagt også den første hunden min. Vi gikk på passeringskurs, og alle mulige andre kurs og treninger og alt gikk fint. Hun virket aldri utrygg og ville leke med alle hunder hun så, og ble jo ganske vant til å være blandt andre hunder. Så rundt ettårsalderen begynte hun å bli litt usikker, og mer reservert for fremmede hunder. Eg tenkte kanskje det var en fryktperiode, og tenkte ikke så mye over det, bare fortsatte som normalt. Det ble bare verre og verre, og da hun var ca 1,5 år gammel ble hun ganske brutalt angrepet av en annen schæfer (ironisk nok), og etter det har det bare gått til *******. På treninger, konkurranser og utstilling går det for det meste greit, hun er litt vanskelig å få kontakt med da hun må holde øye med alle de andre hundene, men det er ingen utagering eller lyd. På tur derimot, eller ved tilfeldige møter når vi er ute er hun helt forferdelig, og flyr opp i ansiktet på den andre hunden og bjeffer og gneldrer og har full bust. I de tilfellene den andre hunden ikke bryr seg og bare ignorerer henne så roer situasjonen seg ganske fort, og det tar ikke lang tid før hun inviterer til lek. Hvis den andre hunden blir redd derimot så blir alt bare verre. Eg syns det er så forferdelig ubehagelig å gå rundt i nabolaget som hun damen med den galne schæferen, og dermed fyre oppunder alle fordommer som finnes om rasen. Eg forsøker å gå tur på steder og tidspunkter der det er lite sannsynlig å treffe på folk, men på de korte lufteturene er det vanskeligere. Eg går gjerne store omveier for å unngå folk med hund. Det er så ille at eg har mest lyst å selge begge hundene mine, og aldri skaffe meg schæfer igjen Og bare for å ha sagt det, det er ikke vanskelig å finne en fysisk frisk schæfer i dag, så det behøver ikke være en grunn til å velge bort rasen. Den mentale helsen derimot...
  6. Hvordan merker dere at hundene fryser? Eg er så redd for at mine skal fryse, men det er sikkert mest fordi eg fryser så lett selv og synes det er så forferdelig! Nå er det veldig forskjellig pels på mine to da, eldstemann har ekstremt tjukk underull mens yngste har veldig tynn og kort pels. Eg har liksom aldri lagt merke til oppførsel som tilsier at de fryser, men eg vet ikke helt hva eg skal se etter heller. Og en ting er nå om de fryser på kroppen eller ei, eg tenker at spesielt ørene må da være ganske utsatt for kulde?
  7. Eg tenker at å gå ned og opp igjen tre etasjer mange ganger for dagen høres litt mye ut i starten ihvertfall. Når eg hadde schæfervalp hadde eg ingen problemer med å la hun gå den lille trappen (en halv etasje ned) til garasjen når vi skulle et sted. Ei heller i trapper andre steder siden vi hadde så lite trapper hjemme. Hun syns det var litt skummelt med trapper da, og gikk rolig rett bak den gamle hunden for der følte hun seg tryggest. Hun ble nettopp to år, og har ingen hofte/albuefeil ihvertfall. Ser ikke ut som det er noe som plager henne ellers heller, men det er hun kanskje litt for ung til å si noe om enda
  8. Eg fikk faktura i posten av han
  9. Eg har en hurtta outdoor active sele, og en ruffwear front range. Eg kjøpte hurtta selen fordi eg syns den virket solid, og likte polstringen på brystet og håndtaket på ryggen. Erfaringen er at den "platen" på ryggen krøller seg, bryststolpen er alt for bred til min hund og den polstringen eg syns såg så bra ut suger til seg vann som en svamp og tar eviglang tid å tørke (som gjør at eg ville ikke brukt den selen på lang tur, da hunden ville blitt gående med den våte reima rett mot huden i mange timer). I tillegg var bryststolpen litt kort, som gjorde at eg måtte velge en str større enn eg hadde tenkt (hunden min er midt mellom to str), og alle reimene må strammes inn på det korteste. De hempene som skal holde lengden på reima fast er så dårlige, så reimene blir lengre og lengre for hver gang eg bruker selen, og eg må drive å justere de hele tiden. På toppen av det hele, på grunn av at kobbelfestet er trekanta så kan kroken på kobbelet bli vridd på en slik måte at det løser seg ut. Ikke så kult at hunden plutselig løper fra deg liksom... Etter den skuffende opplevelsen med hurtta selen kjøpte eg ruffwear front range istedenfor, og har ingenting negativt å si om den. Passer flott på hunden min, alt sitter som det skal og den virker overraskende solid. Som nevnt av andre, ingen av disse selene er ment for trekking. Eg har også en ruffwear kløv som eg er fornøyd med, dog tror eg den er litt for ustabil til at eg ville latt hunden min bære tungt på en langtur med den. Men super til opptrening og hverdagsturer i skogen.
  10. Eg har hatt ett kelabur i 3 år nå, som har fått gjennomgått litt av hvert med våte hunder (umulig å gå ut uten at de blir våte her), hunder som har tisset og spydd og hatt diare i buret og som da har ført til at eg har dynket buret i grønnsåpevann og rent vann til å skylle med etterpå. Eg har en gammel jævel med verdens sarteste mage, som spiser A L T han finner ute, så forannevnte har skjedd så alt for mange ganger Bunnen, som er av tre, ser helt fin ut fremdeles. og viser ingen tegn til at det er på tide å skifte ut. Eg har ikke lakket den heller.
  11. Hvis forsvaret har lagerutsalg i nærheten av deg (her i Bergen er de innom og har utsalg på travbanen noen ganger i året) så selger de store, tykke ulltepper til en billig penge, 200kr tror eg. De kan du klippe opp og tilpasse buret ditt. Eg liker å bruke sånne tykke baderomsmatter fra IKEA eller europris som koster 100kr stk, eg syns de tørker fort og greit (henger de over burdøra når blien står parkert) og de virker behagelige å ligge på.
  12. Et spørsmål litt på siden, eg har en hund på snart 2 år som har veeeldig mye energi for tiden, kunne en tredemølle vært et greit supplement i treningen? Gjerne for å brenne av litt krutt før vi skal på lydighetstrening og ikke har tid til å kjøre av sted til den ene veien vi har som går an å sykle på. Det må trenes opp gradvis selvsagt, men kan det være skadelig for hunder å løpe på mølle? Sliter det på potene?
  13. Eg forer både med V&H og tørrfor da, men tørrforet eg bruker er av en produsent som heter Versele-Laga og foret heter Opti Life. Eg hadde aldri hørt om det før, men de ansatte på dyrebutikken anbefalte det foret over de vanlige som Eukanuba og RC osv. fordi det er høyere kjøttinnhold i det (75%), og de bruker ris som tilsetning og ikke mais eller hvete eller sånne ting. Mine hunder fungerer fint på det ihvertfall. Prisen på foret er ikke så verst heller. Den ene hunden min har sensitiv mage, og han har fått prøve sensitiv-mage forene fra Eukanuba, Hills, Proplan, RC og prøvd Orjen sitt for som er laget av fisk. Ingen av de funket noe særlig, men det eg bruker nå fungerer ihvertfall greit i sammen med V&H.
  14. Eg har forsikring i Storebrand, mest pga eg har andre avtaler der og får veldig god rabatt. De har har lav egenandel, men dessverre også veldig lav forsikringssum, bare 20 000, men det er i det minste per tilfelle og ikke per år. Så om hunden skader seg flere ganger i løpet av et år så er den forsikret med 20 000 hver gang.
  15. Jack-Pot

    Schäferhund

    Takk! Skal prøve å være tidlig ute ja Regner med det skjer mye i løpet av dagen, så det er sikkert nok å se på Hunden kommer fra en oppdretter i Sverige, Hyldebo.
×
×
  • Opprett ny...