Jump to content
Hundesonen.no

Ilosan

Medlemmer
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ilosan

 1. Ilosan

  Første hund - rase?

  Vi trener agility med vår lapphund. Når hundene venter i bilen, hvem bjeffer? Sheltiene. En del av de løper også og bjeffer i banen mens de går løpet sitt. Vår lapp bjeffer hverken i bilen eller på banen. Av en eller annen grunn er det ingen som bryr seg om at sheltier lager gnagsår i ørene på deg rundt agilitybanen. 😝 Han bjeffer derimot når det kommer folk forbi huset vårt hvis han står i hagen, hvis han blir veldig glad eller utålmodig og kan bjeffe på hunder når vi skal passere. Ellers er han nærmest usynlig hjemme så lenge han får det han trenger. Han får en tur på morgningen på en halvtime/40 minutter og tur på ettermiddagen på 1-2 timer (lengre i helgene).I tillegg får han være så mye ute i hagen som han selv vil. Vi trener agility 1-2 ggr i uken. Det er forskjeller hos lapphundene, noen krever lite, andre krever mer, men mye har nok med hva de blir vandt til. Ilo liker å trene og jobbe med eier, men du kan ikke drive på å repetere mye slik som man kan med andre raser som sheltie og bc f.eks. Det er også individforskjeller på om de liker å trene. Det er stor forskjell på utholdenhet på vår og andre lapper som ikke trener til vanlig. Vår var en håndfull i ungdomstiden og det var en prøvelse og gå tur med han. Heldigvis sluttet den tiden etter en stund. Jeg ser at det er mer lapphunder ute til omplassering nå enn før. Ofte er det hannhunder mellom 1 og 2 år. Kjenner vår gutt godt igjen i beskrivelsen fra den tiden, så vit at det går over med tålmodighet og nok aktivitet. Vår liker godt mennesker i alle størrelser. Når det gjelder pelsstell gjør vi ikke så mye. Skit drysser av når pelsen tørker. Han bades derfor bare 1-2 ggr i året. Må børstes en del under røyteperioden, ellers børster jeg buksene og på brystet en gang i blant. Slike somre som den vi har hatt i år er tung for lapphunder. De plages i forskjellig grad. Klarer ikke og gå noe særlig tur i varmen. Man klipper ikke pelsen til lapphunder fordi man ødelegger egenskapene i pelsen med å gjøre dette. De må derfor heller få kjølige plasser og ligge på og vann tilgjengelig. Si fra hvis du lurer på noe mer. 😊
 2. Ilosan

  Akkurat nå, desember

  Sjekket altinn? ... eller helsenorge.no?
 3. Vår FL fikk 5 på skudd. Han avbrøt leken på første skudd og ble stående og kikke mot skytter. Andre skudd begynte han å bjeffe mot skytter. Sambo klarte ikke å få han til å gjenoppta leken, men han er ikke en veldig leken hund. Vil leke på sine premisser. Han flyktet aldri, men ble jo berørt. Forsto det sånn på testleder at han var en 4/5. Gjør ingenting at det endte med 5 på papiret, da vi ikke har planer om at han skal brukes i avl. Opplever han ikke som lydberørt i hverdagen. Eneste vi merker er at nyttårsaften ikke er så veldig stas.
 4. Ilosan

  Akkurat nå november

  Edmund, som i Black adder! 😊
 5. Ilosan

  Finsk lapphund, krevende rase?

  Vi har en hannhund. Han er nok ikke krevende på samme måte som en del av de veldig aktive rasene, men vi merker det hvis han ikke har fått nok aktivitet. Han får en god morgentur og en tur på ettermiddagen på 1-2 timer, samt at vi trener agility 2-3 ganger i uken. Får han nok aktivitet er han nærmest usynlig i huset, med unntak av at han varsler en del. Elsker alt av folk, og har egentlig ikke noen diller. Det eneste negative er at han utagerer på hunder når han er i bånd (noe som er slitsomt når du møter 10 hunder på tur). Dette er noe vi jobber med hver eneste dag, men vi har ikke kommet i mål med det enda. Det går veldig sakte fremover. Innbiller meg at det hadde gått raskere fremover med en annen rase, men det blir bare gjetninger.
 6. Ilosan

  Agilityåret 2017

  Med mindre det er gjerder rundt banen så står vi 'an av!
 7. Ilosan

  Agilityåret 2017

  Ja, har vel egentlig tenkt at det kanskje ikke var så stress siden han etter all sannsynlighet er en stor hund. Tenkte det heller er viktigere slik det er nevnt over i tråden her, der noen starter i medium som ser ut som de går med stor hund. Jeg skal sjekke ut hvilke muligheter jeg har. Skal skrive til arrangør å høre om det er muligheter for å måle på stevnet. Det er vel sikkert en som kan måle i BAK tenker jeg, men vi har foreløpig holdt oss til nybegynnertreningene i BAK så vi kjenner ikke så mange i der enda.
 8. Ilosan

  Agilityåret 2017

  Nå har vi satt oss som mål og debutere på stevnet i mai i Nordhordaland. Har tenkt litt på dette målebrevet. Må jeg ha dette klart før vi stiller til start i mai? Ilo er ikke målt, men har hele tiden tenkt at han må gå i stor. Har hørt at han ikke skal måles før han er to år, og han blir to år i midten av mai, altså etter stevnet. Hvis dette er noe jeg må få på plass før stevnet i mai, hvordan går jeg da fram for og få ordnet dette?
 9. Ilosan

  NKK Bergen

  Vi skal ikke, men regner med å komme som tilskuer. Ser det er en del som rapporterer om kennelhoste i på facebook i "brukere av Kanadaskogens hundepark". Kan virke som det er noe som går for tiden i Bergen. Får håpe det har blåst over til NKK utstillingen.
 10. Ilosan

  Kokt innmat

  Driver og koker kraft på innmaten fra kalkun. Ville du gitt innmaten til hunden når du var ferdig å trekke kraften? Er kokt med pepper,lauvbærblad og estragon. Er vel salt som er mest fyfy?
 11. Ilosan

  Hvilken rase bør jeg velge

  Jeg har en lapphund som nå er blitt 1,5 år. Han har ikke liten radius på tur, men stikker heller ikke av. Han har dog etter han ble ett år begynt å komme i klinsj med andre hannhunder og får dermed ikke lov å gå løs der jeg vet vi kan møte andre. Han elsker mennesker i alle størrelser. Vår er rolig inne HVIS han får det han trenger av mosjon og hodebry. Han hadde ikke vært fornøyd med å bli sluppet ut i hagen på morningen, for så å kanskje få en tur på 1-2 timer på ettermiddagen. Vi gir han i tillegg en del hodebry hjemme (trener ulike triks, gir oppgaver), trener agility og litt spor/smeller på siden av. Så kan man jo spørre seg om vår er født sånn eller blitt sånn? Jeg mener det er viktig å belage seg på at hvis du går for en lapphund så må du la den få bruke hodet sitt. Når det er sagt så vet jeg om FL tisper der det er så vidt de kommer seg fremover på ag banen og på tur, og som ikke vil gå tur på morgningen. Skulle jeg jaktet hadde jeg sett på jakthunder som nevnt over. Når det er sagt så er det flere lapphunder som er flinke til å gå spor. Lykke til i valget!
 12. Ilosan

  Forhudskatarr

  Da jeg var til vet. med Ilo for snart to uker siden på grunn av en tredepute, tok veterinær en generell sjekk og så at han også hadde forhudskatarr. Hun sa det ikke var akutt og jeg kunne vente litt med det slik at jeg kunne behandle tredeputen først. Jeg kjøpte Optima ph sin forhudsvask da vi dro derifra. Ut fra søk jeg har gjort virker det som det er delte meninger om katarr bør behandles eller ikke, men vi har nå begynt å skylle. Veterinær forklarte hvordan det skulle gjøres, men jeg tror jeg gjør det feil...? Slik hun forklarte det så var dette en grisete affære, men når jeg gjør dette kommer det ikke akkurat en foss ut. Optima ph har en spiss så jeg stikker den nedi og klemmer, men jeg synes det kommer så lite ut etterpå. I tillegg nå etter tre dager flyter det rundt med ubåter i forhudrensen, så jeg skjønner ikke hvordan dette skal gjøre at han blir kvitt problemet. Er det noen som har brukt Optima ph sin flaske på hannhunden sin som har lyst til å gi en detaljert forklaring på hvordan de skyller? Dette var ikke lett!
 13. Synes også dette var veldig mye. Må vel være at de mener det er mye sykdom på din rase..? Vi har full dekning på Ilo i Agria på veterinærforsikringen. I tillegg har vi livsforsikring og rehabiliteringsforsikring og vi betaler 2600 i året for hele greien. Nå har vi enda ikke hatt behov for forsikringen vår, men vi er hvert fall veldig fornøyd med pris.
 14. Ilosan

  Forhudskatarr

  Ja, kan vel like godt kjøpe en ny flaske siden jeg skal kjøpe engangssprøyter. Okei! Da skal jeg se om jeg finner tabletter - så prøver vi på det i tillegg. Det er mulig jeg gjorde det første gangen, men har virkelig gått inn for å ikke slippe trykket før flasken er ute. Kjøper ny flaske i morgen. Med engangssprøytene slipper vi ubåtene!
 15. Ilosan

  Forhudskatarr

  Hvor får du tak i de tablettene? Helsekost?
 16. Ilosan

  Forhudskatarr

  Ja, jeg har nå satt flasken på hodet slik at jeg forhåpentligvis får klemt ut grumset. Engangssprøyter var en god idé! Drar dere frem forhuden før dere sprøyter inn rensevæsken?
 17. Ilosan

  Juletråden

  Norli har også hatt sånne tynne tidligere. Detar seg meget godt betalt da.
 18. Ilosan

  Utstilling Stord

  Hvem sendte du til? Litt skuffet over dommerbytte, og vi stilte for ny dommer for under et år siden så vil gjerne trekke oss fra utstillingen.
 19. Vi gikk MH i begynnelsen av juni. Ser den enda ikke er blitt lagt inn i dogweb og jeg lurer på hvor lenge det er vanlig at dette tar? Jeg fikk gjennomslagsarket fra observatøren da vi var ferdig, men hørte ikke noe om at vi eventuelt skulle sende inn selv. Noen som har noen erfaringer rundt dette?
 20. Ilosan

  Mentalbeskrivelse dogweb

  Men kan en klubb arrangere MH uten at det er godkjent gjennom NKK? Synes jo det er litt dumt hvis det er opp til arrangør om resultatene legges ut på dogweb eller ikke. Da bør det jo i så fall være slik at arrangør opplyser om at de ikke vil sende det inn til NKK. Kostet jo tross alt 900 kr å få være med. Får skrive en mail til arrangør og høre om de har tenkt å sende inn til NKK eller ikke.
 21. Ilosan

  Mentalbeskrivelse dogweb

  Så med mindre arrangør betaler en faktura så kommer det ikke på dogweb?
 22. Ilosan

  Mentalbeskrivelse dogweb

  Hvilken faktura er det snakk om? Skal arrangør sende inn papirene, så sender nkk en faktura til meg?
 23. Ilosan

  Utstilling Stord

  Har veldig lyst å stille Ilo på Stord, spesielt siden det er Arne Foss, men etter han har blitt ett år så oppfører han seg som en løk. Vi øver passeringer på tur og vi går på utstillingstrening. Der oppfører han seg over all forventing egentlig. Så når vi kommer på utstilling og skal løpe med en annen hund så er det fjottmodus. Fikk dårlig tenåringsoppførsel på forrige utstilling. Vet ikke hva jeg gjør med videre utstilling.
 24. Ilosan

  Dårlige klør

  Vi har vært plaget med at Ilo sine 4 ulveklør sprekker. Litt sånn som det ene bildet ditt. Problemet vi hadde var jo at det flaket av mer hver gang vi klippet de. Veterinæren viste oss en måte og klippe klørne på slik at det ikke sprakk videre. Vi ble kvitt problemet til slutt. Litt vanskelig å forklare, men vi holdt saksa på skrå mot kloa og klippet rundt. Litt som å spisse en blyant.
 25. Hei! For en tid tilbake kjøpte jeg en 4 kilos eske fra bubeck som det står dinkel pansen på. Har du sluttet å føre dette produktet? Ilo har spist seg gjennom esken og er enda ikke lei så det hadde vært kjekt om det var mulig og få tak i mer. 😊
×