Gå til innhold
Hundesonen.no

Ilosan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ilosan

  1. 11 timer siden, frktvertimot skrev:

    Det er fryktelig vanskelig dette her altså. Jeg har også sett en del på finsk lapphund, det er en jeg har falt litt for. Det er bare så vanskelig å vite hva som vil passe oss best! Er så redd for å velge feil! :P 

     

    Akkurat nå, Elisabeth00 skrev:

    Disse er det mye lyd i, men virker som en fin rase ellers :)

    Hva med å dra på en utstilling eller hundearrangement der dere får hilst på forskjellige raser og flere individer av hver rase?

    Vi trener agility med vår lapphund. Når hundene venter i bilen, hvem bjeffer? Sheltiene. En del av de løper også og bjeffer  i banen mens de går løpet sitt. Vår lapp bjeffer hverken i bilen eller på banen. Av en eller annen grunn er det ingen som bryr seg om at sheltier lager gnagsår i ørene på deg rundt agilitybanen. ?

    Han bjeffer derimot når det kommer folk forbi huset vårt hvis han står i hagen, hvis han blir veldig glad eller utålmodig og kan bjeffe på hunder når vi skal passere.

    Ellers er han nærmest usynlig hjemme så lenge han får det han trenger. Han får en tur på morgningen på en halvtime/40 minutter og tur på ettermiddagen på 1-2 timer (lengre i helgene).I tillegg får han være så mye ute i hagen som han selv vil. Vi trener agility 1-2 ggr i uken. Det er forskjeller hos lapphundene, noen krever lite, andre krever mer, men mye har nok med hva de blir vandt til.

    Ilo liker å trene og jobbe med eier, men du kan ikke drive på å repetere mye slik som man kan med andre raser som sheltie og bc f.eks. Det er også individforskjeller på om de liker å trene. Det er stor forskjell på utholdenhet på vår og andre lapper som ikke trener til vanlig.

    Vår var en håndfull i ungdomstiden og det var en prøvelse og gå tur med han. Heldigvis sluttet den tiden etter en stund. Jeg ser at det er mer lapphunder ute til omplassering nå enn før. Ofte er det hannhunder mellom 1 og 2 år. Kjenner vår gutt godt igjen i beskrivelsen fra den tiden, så vit at det går over med tålmodighet og nok aktivitet.

    Vår liker godt mennesker i alle størrelser.

    Når det gjelder pelsstell gjør vi ikke så mye. Skit drysser av når pelsen tørker. Han bades derfor bare 1-2 ggr i året. Må børstes en del under røyteperioden, ellers børster jeg buksene og på brystet en gang i blant.

    Slike somre som den vi har hatt i år er tung for lapphunder. De plages i forskjellig grad. Klarer ikke og gå noe særlig tur i varmen. Man klipper ikke pelsen til lapphunder fordi man ødelegger egenskapene i pelsen med å gjøre dette. De må derfor heller få kjølige plasser og ligge på og vann tilgjengelig.

     

    Si fra hvis du lurer på noe mer. ?

  2. Vår FL fikk 5 på skudd. Han avbrøt leken på første skudd og ble stående og kikke mot skytter. Andre skudd begynte han å bjeffe mot skytter. Sambo klarte ikke å få han til å gjenoppta leken, men han er ikke en veldig leken hund. Vil leke på sine premisser.

    Han flyktet aldri, men ble jo berørt. Forsto det sånn på testleder at han var en 4/5. Gjør ingenting at det endte med 5 på papiret, da vi ikke har planer om at han skal brukes i avl. Opplever han ikke som lydberørt i hverdagen. Eneste vi merker er at nyttårsaften ikke er så veldig stas.

  3. 6 timer siden, Snoffe skrev:

    Vi har store problemer med å finne ut hva valpen skal hete :P Hvis noen har noe forslag så er det bare å komme med det, men det må helst stå litt til de navnene vi alt har ( Casper, Alfred og Arwen).

    IMG_20171111_102651329.thumb.jpg.6d8b8d5d2580fcecfd7b4d559797e4b8.jpg

    Edmund, som i Black adder! ?

    • Like 2
  4. Vi har en hannhund. Han er nok ikke krevende på samme måte som en del av de veldig aktive rasene, men vi merker det hvis han ikke har fått nok aktivitet. Han får en god morgentur og en tur på ettermiddagen på 1-2 timer, samt at vi trener agility 2-3 ganger i uken. Får han nok aktivitet er han nærmest usynlig i huset, med unntak av at han varsler en del. Elsker alt av folk, og har egentlig ikke noen diller. Det eneste negative er at han utagerer på hunder når han er i bånd (noe som er slitsomt når du møter 10 hunder på tur). Dette er noe vi jobber med hver eneste dag, men vi har ikke kommet i mål med det enda. Det går veldig sakte fremover. Innbiller meg at det hadde gått raskere fremover med en annen rase, men det blir bare gjetninger. :P

    • Like 1
  5. 3 timer siden, mokken skrev:

    Til dere som angrer på at dere ikke meldte på Os Agilittfestival ;)

    "OBS OBS! 
    På grunn av flere tilbakemeldinger om vanskeligheter med påmelding vil vi åpne opp igjen påmelding i løpet av kvelden."

    Med mindre det er gjerder rundt banen så står vi 'an av! :whistle:

  6. 3 timer siden, busann skrev:

    Teoretisk skal du ha det før du starter, men er sjelden noe problem å starte uten. Men greit å få det så fort man har mulighet. Som regel har man mulighet for å få målt på stevne, bare sende mld til arrangør og spørre. 

    Ellers kan man ta kontakt med godkjent måledommer direkte om man har noen i nærheten og spørre om de har mulighet til å måle hunden din. Jeg fikk målt Shero hos dommer før vår første konkurranse. 

    De kan måles før de er 24 mnd (husker ikke om det er 12 eller 18 mnd), men om de måles da må de ha endelig måling når de er 24 mnd (altså bli målt 2 ganger), om de måles første gang når de er over 24 mnd trenger de bare å måles den ene gangen. 

     

    2 timer siden, mokken skrev:

    I utgangspunktet skal det være på plass før du starter ja. Hvis ikke du har en godkjent måledommer i din klubb/treningsgruppe eller i noenlunde geografisk nærhet så kan du kontakte arrangør å høre om dommer kan måle i forbindelse med stevne. Jeg husker ikke om hun er godkjent.

    Dersom det ikke går så send meg en pm så skal du få navnet på en aut.måledommer som antageligvis skal delta på stevnet. H*n kan sikkert måle for deg i løpet av helgen dersom det ikke ordner seg på andre måter :)

    Husk å ta med 2 eksemplarer av målebrev. Han kan måles før han blir 2 år men må måles igjen etter 2 år, først da er målingen endelig. Jeg spurte en dommer når jeg startet med Harly (han er helt klart stor hund), og dommeren mente det var like greit å vente med måling til hunden fylte 2 år så slapp man å sende inn papirer 2 ganger. Dersom hunden hadde vært i grenseland så hadde det vært en annen sak. Men så lenge du starter i stor så kan dere jo ikke rykkes opp en størrelse etter måling.

    Vi sees på stevnet! Super dommer :ahappy:

     

    Ja, har vel egentlig tenkt at det kanskje ikke var så stress siden han etter all sannsynlighet er en stor hund. Tenkte det heller er viktigere slik det er nevnt over i tråden her, der noen starter i medium som ser ut som de går med stor hund.

    Jeg skal sjekke ut hvilke muligheter jeg har. Skal skrive til arrangør å høre om det er muligheter for å måle på stevnet. Det er vel sikkert en som kan måle i BAK tenker jeg, men vi har foreløpig holdt oss til nybegynnertreningene i BAK så vi kjenner ikke så mange i der enda. :)

     

     

     

  7. Nå har vi satt oss som mål og debutere på stevnet i mai i Nordhordaland. :frantics: Har tenkt litt på dette målebrevet. Må jeg ha dette klart før vi stiller til start i mai? Ilo er ikke målt, men har hele tiden tenkt at han må gå i stor. Har hørt at han ikke skal måles før han er to år, og han blir to år i midten av mai, altså etter stevnet.

    Hvis dette er noe jeg må få på plass før stevnet i mai, hvordan går jeg da fram for og få ordnet dette? 

    • Like 1
  8. Vi skal ikke, men regner med å komme som tilskuer. :)

    Ser det er en del som rapporterer om kennelhoste i på facebook i "brukere av Kanadaskogens hundepark". Kan virke som det er noe som går for tiden i Bergen. Får håpe det har blåst over til NKK utstillingen. :blink:

  9. Jeg har en lapphund som nå er blitt 1,5 år. Han har ikke liten radius på tur, men stikker heller ikke av. Han har dog etter han ble ett år begynt å komme i klinsj med andre hannhunder og får dermed ikke lov å gå løs der jeg vet vi kan møte andre. Han elsker mennesker i alle størrelser. 

    Vår er rolig inne HVIS han får det han trenger av mosjon og hodebry. Han hadde ikke vært fornøyd med å bli sluppet ut i hagen på morningen, for så å kanskje få en tur på 1-2 timer på ettermiddagen. Vi gir han i tillegg en del hodebry hjemme (trener ulike triks, gir oppgaver), trener agility og litt spor/smeller på siden av. Så kan man jo spørre seg om vår er født sånn eller blitt sånn?

    Jeg mener det er viktig å belage seg på at hvis du går for en lapphund så må du la den få bruke hodet sitt. Når det er sagt så vet jeg om FL tisper der det er så vidt de kommer seg fremover på ag banen og på tur, og som ikke vil gå tur på morgningen.

     

    Skulle jeg jaktet hadde jeg sett på jakthunder som nevnt over. Når det er sagt så er det flere lapphunder som er flinke til å gå spor. :)

     

    Lykke til i valget!

    • Like 1
  10. 10 timer siden, Ozzy skrev:

    DnB er vel en av de beste på pris og avtale (vunnet "best i test" også)  hvis du har alt annet der. Du må være totalkunde.  Sjekket i fjor, da ville forsikring på Damir kostet ca 1500-2000 mer i året med agria enn dnb.  Men spørs sikkert på rasen :)

    Vi er veldig fornøyde med dnb ihvertfall. :)

     

    Redigert 

    Jeg sjekket faktisk igjen nå, agria skal ha 609 kroner i mnd for å forsikre en ny valp nå.  Det er 7308 i året.  Det er jo bare latterlig, de kan ikke seriøst mene det? :huh: Uten livsforsikring og 30.000 i skade.  Hos DnB betaler vi 3000ish for samme greia.  

     

    Synes også dette var veldig mye. Må vel være at de mener det er mye sykdom på din rase..? Vi har full dekning på Ilo i Agria på veterinærforsikringen. I tillegg har vi livsforsikring og rehabiliteringsforsikring og vi betaler 2600 i året for hele greien. Nå har vi enda ikke hatt behov for forsikringen vår, men vi er hvert fall veldig fornøyd med pris.  :)

  11. 2 timer siden, Pixie skrev:

    Jeg ville kjøpt ny flaske om du kan, innholdet er jo fortsatt forurenset selv om du får ut det klumpene.

    Om du mener dra frem forhuden slik at penis blottlegges, så nei. Heller motsatt, jeg drar huden litt ut fra penis slik at jeg lett kan minimere åpningen og lage en god "lomme" å sprøyte væsken inn i.

    Ja, kan vel like godt kjøpe en ny flaske siden jeg skal kjøpe engangssprøyter. :)

    2 timer siden, Turb skrev:


    Ja samme type som til mennesker. Gitt to tabletter morgen og kveld i en uke også fortsatt med en tablett morgen og kveld i to uker til.

    Sent fra min SM-G930F via Tapatalk
     

    Okei! Da skal jeg se om jeg finner tabletter - så prøver vi på det i tillegg. :ahappy:

    Akkurat nå, Emilie skrev:

    Kan det hende at du slipper trykket på flasken før du drar ut tuppen fra forhuden? I så fall vil jo en del av det du spylte ut bli trukket tilbake i flasken sammen med puss fra forhuden. 

    Det er mulig jeg gjorde det første gangen, men har virkelig gått inn for å ikke slippe trykket før flasken er ute. Kjøper ny flaske i morgen. Med engangssprøytene slipper vi ubåtene! :ahappy:

    • Like 1
  12. Da jeg var til vet. med Ilo for snart to uker siden på grunn av en tredepute, tok veterinær en generell sjekk og så at han også hadde forhudskatarr. Hun sa det ikke var akutt og jeg kunne vente litt med det slik at jeg kunne behandle tredeputen først. Jeg kjøpte Optima ph sin forhudsvask da vi dro derifra. Ut fra søk jeg har gjort virker det som det er delte meninger om katarr bør behandles eller ikke, men vi har nå begynt å skylle. Veterinær forklarte hvordan det skulle gjøres, men jeg tror jeg gjør det feil...? Slik hun forklarte det så var dette en grisete affære, men når jeg gjør dette kommer det ikke akkurat en foss ut.

    Optima ph har en spiss så jeg stikker den nedi og klemmer, men jeg synes det kommer så lite ut etterpå. I tillegg nå etter tre dager flyter det rundt med ubåter i forhudrensen, så jeg skjønner ikke hvordan dette skal gjøre at han blir kvitt problemet. :ermm:

    Er det noen som har brukt Optima ph sin flaske på hannhunden sin som har lyst til å gi en detaljert forklaring på hvordan de skyller? :icon_redface: Dette var ikke lett!

  13. 6 timer siden, Belgerpia skrev:

    Nei - alt må være ferdig. Og har de ikke registert resultatene så er det jo ingenting å publisere.

    Men kan en klubb arrangere MH uten at det er godkjent gjennom NKK? Synes jo det er litt dumt hvis det er opp til arrangør om resultatene legges ut på dogweb eller ikke. Da bør det jo i så fall være slik at arrangør opplyser om at de ikke vil sende det inn til NKK. Kostet jo tross alt 900 kr å få være med. :huh:

    Får skrive en mail til arrangør og høre om de har tenkt å sende inn til NKK eller ikke.

  14. Akkurat nå, Belgerpia skrev:

    Arrangør skal registrere resultatene, deretter sende prøvemappe til NKK, når den er sjekket så kjøres sluttoppgjør og faktura sendes arrangør på aktivitetsavgift. Når den er betalt blir prøven anerkjent og resultatet publisert.

    Så med mindre arrangør betaler en faktura så kommer det ikke på dogweb? :huh:

     

  15. Akkurat nå, Belgerpia skrev:

    Det fantes ikke noe resultatregistrering i 2012. Prøver fra 2006 og frem til midten av 2013 ble ikke registrert. Dette er gjort i ettertid, og vi snakker MANGE prøver. Arbeidet med å sluttføre dette pågår nå, og om kort tid skal alle gamle prøver være inne.

    Dette går raskt om arrangør sender inn det de skal fort. Om ingenting mangler tar det strengt tatt ikke mange dager før faktura sendes. Prøven anerkjennes når fakturaen er betalt.

    Hvilken faktura er det snakk om? Skal arrangør sende inn papirene, så sender nkk en faktura til meg?

  16. Har veldig lyst å stille Ilo på Stord, spesielt siden det er Arne Foss, men etter han har blitt ett år så oppfører han seg som en løk. Vi øver passeringer på tur og vi går på utstillingstrening. Der oppfører han seg over all forventing egentlig. Så når vi kommer på utstilling og skal løpe med en annen hund så er det fjottmodus. Fikk dårlig tenåringsoppførsel på forrige utstilling. Vet ikke hva jeg gjør med videre utstilling. :ermm:

  17. 8 timer siden, Kristiin skrev:

    Ene hunden min sliter med at noen klør alltid er dårlig. Synes de til tider er så dårlige at man nesten ser nerven. For et par måneder siden forsvant hele det ytterste laget til slutt. Hun gnager litt på de. Men vet ikke om hun gnager fordi de er dårlige eller om de blir slik fordi hun gnager. Prøvd og kjøre på med lakseolje- ingen effekt (over lang tid).

    Det gjelder 2-3 klør, resten er fine og "sterke". Det er såpass at jeg ikke tørr klippe de, prøvde engang- ble krise i heimen. De virker også tørre. 

    Noen tips og råd for fine klør igjen? Visste det til dyrlegen sist, men hun mente det ikke var noe å bry seg om, så lenge de ikke var mer skadet.. 20160829_125843.jpg20160829_125803.jpg20160829_125739.jpg20160829_125709.jpg

    Vi har vært plaget med at Ilo sine 4 ulveklør sprekker. Litt sånn som det ene bildet ditt. Problemet vi hadde var jo at det flaket av mer hver gang vi klippet de. Veterinæren viste oss en måte og klippe klørne på slik at det ikke sprakk videre. Vi ble kvitt problemet til slutt. Litt vanskelig å forklare, men vi holdt saksa på skrå mot kloa og klippet rundt. Litt som å spisse en blyant. :)

×
×
  • Opprett ny...