Jump to content
Hundesonen.no

Raksha

Medlemmer
 • Content Count

  11451
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  95

Everything posted by Raksha

 1. Raksha

  Kanintråden

  Nå er vi så mange med kaniner og meninger om kaniner her, at vi trenger en egen tråd. Fortell meg om dine kaniner, dine brannfakler innen kaninverden
 2. Raksha

  Akkurat nå juni

  Ikke mulig at du setter sedasjonssprøyta selv i bilen? Om hun er grei å håndtere utenfor klinikken? Stakkars lille og stakkars dere, det der høres virkelig trasig ut
 3. Raksha

  Noen her med frittgående høns på gård?

  Sent svar, men er veldig strengt med produskjonsdyr og høns, så de må nok skilles mye mer enn bare et hønsegjerde.
 4. Raksha

  Akkurat nå - februar

  Er ganske mye som har mista pirotiteringen sin, men nå roer ting seg som sagt, så kanskje det er håp igjen
 5. Raksha

  Akkurat nå - februar

  Ingen grunn til bekymring heldigvis, det går bra med meg. Lander somregel på beina jeg, må hare ha noen saltomortaler og litt sånt på veien. Begynte endelig å få litt kontroll etter samlivsbrudd og flytting så da gikk jeg hen og fikk lungebetennelse og rs-virus. Men sånn alt i alt så siden desember så har jeg tatt lappen, flytta, kjøpt bil, fått ned hester, fått barnet i ny barnehage, organisert samvær med pappaen og i det heletatt. Fremdeles er ikke alt i orden, men det går seg sakte men sikkert til.
 6. Raksha

  Akkurat nå - februar

  Jeg er innom og lurer litt altså. Har skjedd så innmari mye hos meg de siste par mnd så har ramlet litt utav hele sonen.
 7. Raksha

  Kasko, Lupin og Emmy

  Riesen Artic's Dona Melina - Frida Kahlo 2 uker: 3 uker: 4 uker: 5 uker: 6 uker: 8 - 10 uker: Lille Kahlo er en glad, sosial og aktiv valp. Vil hilse på alt og alle, men hender hun trenger litt tid til å tenke seg om før hun kaster seg uti ting. er VELDIG glad i å bruke tenner, så det jobber vi med. Ellers er hun en helt normal valp, og vi storkoser oss. Hun er en verdig kronprinsesse i familien, og har blitt tatt godt i mot sålangt. Hun har mange og store fotspor å fylle, så det blir spennende å se hva det blir av frøkna. Vi skal prøve oss i utstillingsringen, og håper å satse litt på bruks, spesielt spor syns jeg er veldig moro. Vi får lære oss det sammen.
 8. Raksha

  Kasko, Lupin og Emmy

  Etter åtte år med min fantastiske Lupin så var det slutt. Takk for alt min fantastiske Lupilu Noen ganger tar livet noen vendinger som man ikke helt klarer å henge med i. Pga samlivsbrudd og flytting til liten plass, og Kaskos og Lupins evigvarende feide som bare ble verre, så valgte vi å prøve å se om et miljøskifte ville gjøre han godt. Det gjorde det ikke, ting vi hadde klart å kontrollere greit hos oss kom kjapt ut av kontroll og hverken han eller nye eiere hadde det bra. Det kombinert med mistanke om hjertelidelse og generelt mistanke om noe helsemessig galt så ble besluttningen tatt i samråd med oppdretter, ny eier og veterinær, og Lupin fikk sovne inn på NVH 29. november. Min fantastiske Lupin som elsket å løpe og elsket å kose, som ønsket seg et menneske som han kunne være borrelås på 24/7. Min gode snille Lupin som godtok høns, kaniner, hester, katter - alt jeg presenterte han for. Mitt gode skrangleverk... Du er savnet intenst. Nå håper jeg du har evigvarende jorder å løpe på og kongeplassen i sofaen med undersotter som varter deg opp og koser på deg, hele tiden. Trioen min er atter igjen blitt til to... Løp, Lupin, løp...
 9. Raksha

  Akkurat nå - november

  Støttes!
 10. Raksha

  «Bruk-og-kast»-mentalitet

  Takk Har ikke akkurat snakket så høyt om det, så det er ikke så rart.
 11. Raksha

  «Bruk-og-kast»-mentalitet

  Jeg har da, i dag, antakeligvis omplassert min første hund. Som noen sikkert har sett så har Lupin vært annonsert på finn.no årsaken er i hovesak samlivsbrudd, men også at han ikke fungerer så bra med den andre hanhunden. Det har vart så lenge så det skulle vi sikkert klart å leve med noen år til, men ikke i den situasjonen jeg er i nå med flytting til mindre plass, andre hanhunder på samme tun, hovedomsorgen for barn osv. Det er jo ikke komme bort i fra at grunnen til at det ble han som måtte flytte var den manglende flokkdynamikken. Med meg har han super kjemi og er vel den lydigste hunden jeg har hatt fra valpestadiet. Jeg måtte bare gå fra bilen til hun som tok han med seg fordi jeg begynte å gråte, det kjennes nesten ut som han er død, men bare nesten. For jeg vet at jeg får oppdateringer, og vet at dersom det ikke fungerer der så får jeg være med å finne noe som fungerer til han. Jeg får også komme på besøk for å hilse på han igjen, og har mulighet til å passe han i ferier Men blikket han sendte meg da bilen kjørte avgårde med han mens jeg stod igjen, glemmer jeg aldri... Dog, etter 7 år med konflikter mellom gutta i varierende grad, så ser jeg også det at kommer en hund til inn i flokken som passer like dårlig sammen med flokkens øvrige medlemmer, så kommer jeg ikke til å vente 7 år før en flytter. Det er helt sikkert. Jeg tok på meg to hanhunder nært i alder, vell vitende om at det kunne skjære seg, og jeg var forberedt til å stå i den kampen, og har gjort det, gjennom tykt og tynt, men så tar livet noen svinger som man ikke helt henger med og ja... Men jeg gjør det ikke om igjen.
 12. Raksha

  Ønsker jeg basenji?

  Veldig praktisk! Før så var det mye skepsis og fryktaggresjon mot mennesker på basenji. Jeg er ikke så veldig oppdatert, men jeg har hvertfall inntrykk av at dette er tatt veldig tak i og jobbet med.
 13. Raksha

  Ønsker jeg basenji?

  Du kjøper ikke basenji om du er avhengig av at den kan gå løs, enkelt og greit. Noen kan, noen kan ikke, men det er ikke noe man kan satse på. Jeg ville heller ikke hatt basenji om jeg trengte å få den saueren/smådyr-ren. Jeg slipper aldri min om det er fare for sau. Omgjengelighet med andre hunder varierer, min liker ikke andre hunder men kan vendes til å gå overens med de fleste og så lenge han ikke har støtte så oppsøker han ikke konflinkt. Basenjier er gjevnt over veldig renslige, så den vil heller holde seg i evigheter enn å doe inne pga været. Avlen går i riktig rettning når det kommer til folk, så har ikke intrykk av at omgjengelighet med folk er noe stort issue lenger. Edit: Jeg sier at min røyter i to og et halvt minutt to ganger i året. Men han har den ekstremt korte pelsvarianten. Nesten skyldig pels. Wednesday sin Rafiki har en helt annen type pels.
 14. Krystaller fører ofte til infeksjon som igjen fører til innetissing. Men veterinæren din har forsåvidt rett i at inbildt kan komme plutselig og kraftigere enn det har kommet før. Tissing inne "kan" være en greie pga det, men kan ikke helt huske at det er vanlig. Tispa mi har krafti uvi med krystaller nå, men hun tisser ikke inne. Eneste grunnen til at vi rota oss til vet. for en sjekk var at hanhundene i hus oppførte seg som om hun var høyløpsk, enda det er snart to mnd siden løpetid. Var inne på tanken om innbildt, men fikk heldigvis svar på prøver og hun har starta kur og spesialfor. Veterinæren var forøvrig skrekkelig skeptisk til at det var noe med tispa som gjorde det, og når utstryk kom tilbake som normalt så begynte vi å snakke om kjemisk kastrering av hanhunden som var verst Fikk heldigvis bekrefta på urinprøva at det er tispa som feiler noe. Fikk ikke din spesialfor etter første runde med krystaller eller slutta dere litt for fort med det? Vi ble anbefalt å starte med Hills c/d med en gang
 15. Raksha

  Sele er værre enn halsbånd!

  Men hva er verst da? Hund som bruker sånn sele hele livet, eller hund som trekker manisk hele livet? Jeg bruker grime om jeg har behov for det, spesielt da jeg gikk gravid. Jeg fortalte forøvrig salukiene og basenjien på en meget upedagogisk måte hvordan jeg ville ha turene mine (uten grime) da jeg gikk med tre hunder og barnevogn. Jeg er ikke stolt av det Men på salukiene satt det faktisk, hender lupin glemmer seg, og da er det på med grime en kort periode, så husker han hvordan det var med denne båndgåingen. Basenjien er det ikke noe som funker på, og han hater sele, så han er en av dem som går og trekker i halsbånd hele livet. Går mest turer der han ikke trekker da, eller han kan gå løs. Grime på han er bare slitsomt for både han og meg. Men jeg er jaggu ikke sikker på om det er bedre sånn fysisk sett, at han går og drar i halsbånd enn det ville vært med en sånn antitrekk-sele med feste i front.
 16. Raksha

  Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Åh syns du er så flink til å trene og tilpasse treningen til hunden ! Jeg gir opp heller og driter i treningen. Men du, jeg kjenner til det der med å bare gjøre det hun tror er riktig og ikke egentlig høre etter. Min blå har en god del av det.
 17. Raksha

  Sele er værre enn halsbånd!

  Ser heller ikke at den selen skal være så ille, om alternativet er å dra manisk hele livet i halsbånd. What @Turb said.
 18. Raksha

  Islendingen Salka (collie-blanding)

  Så nydelig <3 Høres ut som en kul blanding
 19. Jeg er en av dem som ikke har noe problem med å medisinere dyr, enten det er smertelindring, eller for å hjelpe dem gjennom ting. Så lenge man ser at det faktisk har en tydelig positiv effekt, og at bivirkningene er små og forbigående. Jeg er jo kroniker selv og medisiner gjør livet mitt veldig mye bedre enn jeg ville hatt det uten medisiner. Men jeg har lav tålegrense for bivirkninger, og det har jeg også i forhold til hundene mine.
 20. Noen som har vært borti at hunden reagerer veldig på nedsovingsmiddel? Jeg TROR det ble brukt Dexdomitor. Skal dobbelsjekke det når jeg får faktura. Lupin skadet seg i går, og måtte dopes her hjemme for å få sett på sårene. Han ble først kvalm, normalt, så slutta han å puste og vi fant ikke puls. IKKE normalt. Fikk han igang igjen, men han var veldig redusert resten av dagen. Han er heldigvis normal i dag. Men jeg lurer jo på hvorfor han reagerte så voldsomt. Han har blitt dopet ned sånn før, sist for halvannet år siden. Da husker jeg han hev etter pusten når han sovna, men vet. sa at det var helt normalt og resten av sederingen hadde foreløpt uten problemer. Tidligere nedoping har vært helt uten noe unormalt. Står blant annet Kontraindikasjoner Kardiovaskulære eller alvorlige systemiske lidelser. Kjent overfølsomhet for virkestoff eller hjelpestoffer. Skal ikke brukes til døende dyr. Han er forøvrig 8 år og såvidt vi vet frisk som en fisk, men begynner jo å lure nå da vi bør sjekke hjertet eller om det er andre ting som bør sjekkes på han? Var stordyrveterinær som var her, men han konfererte med smådyr.vet underveis da vi hadde fått Lupin i gang igjen. Noen som har noen tanker? Lupin virker uberørt i dag heldigvis.
 21. Raksha

  Reaksjon på nedsovingmiddel

  Shit så skummelt! Hadde nok skjedd det her og om vi ikke hadde fulgt nøye med ja, tror nok ikke han min var helt uten puls da, for da er de vel ganske mye verre å få i gang igjen. Men vi drev på lenge med hjertemassasje for å få opp pulsen og den hold seg stabil.
 22. Raksha

  Reaksjon på nedsovingmiddel

  Hmm, ja, jeg tenker jo også at det kan indikere at han har noe med hjertet eller noe. Får ta en skikkelig seniorsjekk på han. Mista jo Hottie i akutt hjertestans i fjor og det frister ikke til gjentakelse... men kan jo og bare være overfølsomhet for virkestoffet.
 23. For en tosk! Ikke mye sympati herfra gitt.
 24. Raksha

  Hjertefeil og anfall

  Snodig da. Hun har ikke noen nevrologiske utslag da som kan forklare det?
×