Gå til innhold
Hundesonen.no

Raksha

Medlemmer
 • Innholdsteller

  11,418
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  95

Alt skrevet av Raksha

 1. Skadelige barnesanger

  Jeg og vokste opp med en mor som mener at kjøttet gror i kjøledisken på rema1000. Og jeg har måttet finne ut ting på "den harde måten" men har aldri seriøst vurdert å kutte ut kjøtt av den grunn, går helt andre veien heller. Har satt meg skikkelig inn i norsk landbruk på godt og vondt, lært meg å slakte dyr til eget og hunders forbruk. Dekker ikke opp nok da, så vi kjøper kjøtt. Vi bor på landet da, så i barnehagen her lærer de om jakt og slakting. Litt avhengig av barnegruppa sammensetning og muligheter så får de være med på ganske mye. Det setter jeg veldig pris på. Forøvrig tok passehunden en av de frittgående utekaninene våre og min første reaksjon da hun kom gående med den var å si at barnet ikke trengte se på om hun synes det var ekkelt. (Det var en ren glipp, terrieren vred seg ut av båndet når gubben skulle ta henne inn, vi lar ikke hunder jakte!) "Mamma, jeg syns det er spennende!!" Sa femåringen og da gikk vi ut for å se på mens terrieren spiste opp byttet sitt. Så jeg tror ikke at man automatisk får færre kjøttspisere av å la dem lære og se hvor maten kommer fra i ung alder...heller kanskje tvert i mot, for de slipper det sjokket når de ikke trenger å oppdage sammenhengen mellom dyr og kjøtt som 15åringer..
 2. Kanintråden

  Nå er vi så mange med kaniner og meninger om kaniner her, at vi trenger en egen tråd. Fortell meg om dine kaniner, dine brannfakler innen kaninverden
 3. Skadelige barnesanger

  Jeg skumleste bare det som stod, var noe med at hun hadde ikke ment det like alvorlig som det ble tatt, at hun kunne ønske seg "veganervennlige barnesanger" ikke at de som er er skadelige. Eller no sånt. Dikta meg forørig egen versjon av lille pusekatt jeg, for jeg syns ikke noe om at pusekatten fikk ris på halen sin Så da er vel jeg like ille da?
 4. Skadelige barnesanger

  Nå har vel hun som skal ha sagt dette her gått ut og sagt at hun er direkte feilsitert da. Heldigvis!
 5. Skadelige barnesanger

  Jeg vet ikke jeg, men mitt barn får ærlige svar når hun spør om alt sånt. Hun har nå vært med på å slakte kanin foreksempel, og syns det var kjempespennende og lurte på om vi kunne spise den, og deretter slår fantasien inn og det utvikler seg til en hel serie av spørsmål om hvorfor vi ikke kan spise mennesker Men de fleste barn har etter min erfaring ikke noe problem med at kjøtt kommer fra dyr, og er veldig nysgjerrige på dette om de får lov og ikke skjermes og læres opp til at maten kommer fra rema 1000.
 6. Skadelige barnesanger

  Sånn omtrent min reaksjon og, etterfulgt av at de lyver! Kyr spiser ikke salat 😶
 7. Azawakh

  Lag gjerne en tråd om det, for det er et spennende tema
 8. Azawakh

  Høres ut som en gjennomtenkt avgjørelse Nå kjenner ikke jeg til azaen noe særlig men problemet på mange mynder er jo at de blir utilgjengelig pga redsel og kan respondere med agressjon i pressa situasjoner. Så hvertfall på saluki foretrekker jeg min som er oversosial enn de som er mer "korrekte" men faktisk redd folk.
 9. Azawakh

  Åh nommin hellandussen da Så utrolig skjønn! Hvordan fant dere ut at dere skulle ha en sånn?
 10. Den må jo passe riktig, og så hjelper det nok å forankre den i halsbåndet til hunden også. Men joda, selen flytter nok litt på seg men hunden blir fremdeles dratt til siden.
 11. Poenget med antitrekkselene som har feste foran er å snu hunden fysisk når den trekker, så enhver sele som sitter sånn at den snur hunden om den trekker, vil gjøre jobben
 12. Robuste og nervesterke raser

  Haha jeg passer en airedale, og hun går bare under kallenavnet Traktoren her i huset. Dæven den bikkja er seig og bestemt! Men ja hun virker ganske nervesterk, men avreageringen er ikke den helt store syns jeg. Nå vet jeg ikke om hun er representativ, men hun mangler avknapp og blir liksom ikke ferdig med ting, dog er det lite eller ingenting som skremmer henne da, så det er jo ikke et stort problem. Min 10mnd collie virker ekstremt myk i forhold, men hun har bedre avreagering og blir mye fortere ferdig med ting.
 13. Robuste og nervesterke raser

  Jeg forbinder mange raser som er kjent for å være "happy go lucky" til å være ganske nervesterke og ha god avreagering. Slike hunder som man har god feilmargin med. Cavalier, golden, labrador er klassiske som popper opp i huet mitt. Det er raser jeg kunne anbefalt "hvem som helst" under visse forutsetninger (helse på rasen, interesse hos eier)
 14. Ninja, Noor & Neytiri - collie langhår

  Ser ut som det er omtrent dobbelt så mye kropp hos Neytiri i forhold til hos Emmy Men du har utrolig flotte jenter
 15. Akkurat nå, september 2018

  Første 15? Tipper jeg stryker på de første 5. Men satser på at jeg bare får ta den opp igjen. Er 4 ukers karentene, så stryker jeg to tre ganger så har jeg lappen før påske neste år, eller no sånt
 16. Akkurat nå, september 2018

  Jeg hadde første kjøretime som 19åring... Det er "noen" årsiden. Men først nå jeg virkelig klarer å gå inn for å ta den, tatt teorien og greier.
 17. Akkurat nå, september 2018

  Haha ja... Håper det. Jeg har kjørt mye, men ikke fått noe særlig kontinuitet til det. Men skal dra med meg gubben til Tynset ofte de to ukene kjørelærer er borte.
 18. Akkurat nå, september 2018

  Jeg senker farten alt for tidlig, jeg må jobbe med å holde farten Hilsen Pingla.
 19. Akkurat nå, september 2018

  takk, kommer vel i mål engang ja.
 20. Akkurat nå, september 2018

  Ja, er det, jeg bare syns progresjonen er liten. Kan kjøre mellom timene og gjør det noe, men pga migrene og medisiner så begrenser det seg litt. Syns ofte jeg er tøffere uten læreren i bilen 😶 men tror det har litt med at jeg da vet hvor jeg skal på forhånd og kjenner veiene der jeg er mest vant til å kjøre. Sliten og negativ i dag da, så alt blir nok bedre senere.
 21. Akkurat nå, september 2018

  Jeg er for forsiktig så viker og lager ekle situasjoner når jeg bare skulle kjørt litt fast og bestemt. Blir så for stressa og utrygg når det blir mye.
 22. Akkurat nå, september 2018

  Eneste fornuftige prioriteringa det!
 23. Akkurat nå, september 2018

  Flink! Akkurat hatt vurdering på trinn 3. Og er skrekkelig motløs akkurat nå, for jeg syns jeg gjør de samme feila hver gang at det blir lite progresjon. men hun så vi sku se an oppkjøringsdato etter langkjøring. Nå reiser jeg bort neste uke, så rekker en time uka etter før hun drar bort i 2 uker.
 24. Den store navnetråden

  Har hatt Rexie, Rikke, Aro, Abby, Kahlo og Hottie. Rikke, Aro og Hottie var navngitt før jeg fikk dem. Har nå Kasko, Lupin og Emmy. Kasko ble navngitt før jeg visste rase engang drømte at jeg hadde hund som het det. Lupin kommer fra HP og Emmy er forverthund og oppdretter ønsket at hun skulle beholde navnet
 25. Akkurat nå, september 2018

  Nei, er endel uhellskull fordi folk regner med løpetiden er over. Vet om tisper som har stått og hatt vellykket parring med valper senere enn dag 22
×