Gå til innhold
Hundesonen.no

Papillon

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,713
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Papillon

  1. Bree 6 mnd. Har siden hun var tre mnd. gått stivt med bakparten og går med bakbena "under seg". Vært hos kiropraktor og løst opp låsninger i rygg/bekken, men stivheten vedvarer. Tok røntgen av rygg og hofte (ikke sendt inn til NKK) etter anbefaling fra kiropraktor, men vetrinær kunne ikke se noe galt. Noen kloke hoder som kanskje vet noe om hva det kan være? Legger ved ryggbildet hennes, hoftebildet har jeg ikke fått tilsendt enda.
  2. Moderator: Postet feil, kan den flyttes under tema gjeting?
  3. Den 7-9 Oktober arrangeres NM i bruk av Gjeterhund på Sjåstad Gård i Lier. Her vil Norges beste gjeterhundførere og hunder kjempe om norgesmestertittelen! Det vil også bli andre aktiviteter, blant annet saueklipping, oppvisninger i søk, lydighet og rallylydighet, "talentkonkurranse" med egen hund og grilling av lam. Vi har også utstilling av forskjellige saueraser og to koppelam og et valpekull (innen begrensede tider) kommer også. Jeg håper noen fra hundesonen tar turen, det er virkelig imponerende å se gode gjeterhunder i aksjon. Se http://Www.nmgjeterhund2016.no for mer info, eller søk opp "nmgjeterhund2016" på Facebook.
  4. Jeg stilte ut papillonen endel som ung, det gikk litt opp og ned det humøret hennes, noen ganger var hun kjempeglad for kontakt med dommeren, andre ganger not so much, med knurring og glefsing etter dommeren. Hun fikk aldri noe dårligere enn rødt med HP som var den gang og aldri en kommentar om gemyttet...
  5. Det er jo valgfritt å ha valpekull? .... Folk som gjør veldedig, humanitært arbeid sitter jo ikke igjen med så mye som en krone de heller - om de velger å ta 6 ukers fri fra jobben sin for å hjelpe flyktninger på Lesvos, for å ta et eksempel (rett meg om jeg tar feil!). Om du hadde tatt 10.000 pr. valp, hadde du da gått i minus? Om så er det jo ikke helt uvanlig at man går i minus på hobbyene man har.
  6. Er det ikke helt normalt at valpen klarer å være alene (eller sammen med en voksen hund) før 7 måneders alder? Mener du en hel arbeidsdag eller bare noen timer? Jeg bare spør. Har man en hund som tydelig mistrives med å være alene er det jo én ting, men en hund som trives eller i det minste godtar å være vekk fra eier når den er fem måneder, hvorfor kan ikke den være alene hjemme?
  7. Ja! Hundene våre er jo tross alt en hobby (med unntaket av de som bruker hundene innen næring som politihunder, gjeterhunder på gård, førerhunder etc), og etter mitt syn så er det ikke slik at man skal betale "husleia" med en hobby man har, uten å faktisk betale skatt. Helt ok å sitte igjen med litt lønn for strevet i hobbyvirksomhet, men om man sitter igjen med 100.000 kr i lommeboka, da skurrer det i mine øyne.. Om man har, tja. 2-3 slike kull i året så er det jo snakk om ganske store summer til slutt, millionbeløp om det går over flere år.. Utrolig nok!
  8. Litt utenfor tema; Valpeprisen er vanvittig høy på mange raser altså.. 15.000 kr for en valp, det BLIR faktisk en del penger i lommeboka, om tispa får, ja 7 valper.. Det blir 105.000 skattefrie kroner det... Man må jo selvsagt trekke fra vetrinærkostnader, registrering etc, men allikavel. 10.000 som er gjennomsnittlig valpepris på min rase x7 blir det 70.000 kr av. Det er 35.000 kr i forskjell, det, og jeg vet ikke med dere, men for meg er det ganske mye penger..
  9. Etter å ha sett disse videoene - vil man ha noe annet enn en border collie når man har sau og kveg? https://youtu.be/QKpIlm7nJW8 https://youtu.be/jfWsgEdYMp4 https://youtu.be/A8AIv6tWByc https://youtu.be/-9MNT8UILhQ Klarer mod å gjøre om lenkene til "bilder"?
  10. Går jo ann å høre om hun evt vet om noen kull.
  11. Ta kontakt med Monica Tegler/Tunevannets. Skal du ha en border collie som brukshund så er det jo en idé å gå til noen som er nordisk mester og norgesmester flere ganger i bruks samt er en av de aller beste i Norge i gjeting - og har vært det med flere hunder.. Ei jeg kjenner har bc og malle, og den ene bc'n skulle vist ikke være så fryktelig ulik faktisk
  12. Nei. Frøken, Grumpy og Kili (og Ympa) står ikke på lista.
  13. To tisper som ble kastrert, hun ene hadde vondt lenge og var veldig nedfor, hun andre brydde seg ikke der minste og var akkurat like sprek når hun kom hjen som før operasjonen.
  14. Bordeaux Chihuahua eller Grand Danois?
  15. Interessant. Kan denne skarpheten komme til uttrykk i hverdagen også? Jeg må innrømme at jeg ikke har merket så mye til det, men nå må jeg innrømme at jeg aldri har tenkt på skarphet som det du beskriver også heller
  16. Æsj, da velger jeg heller litt tannstein ass Men mykere ben har jeg gitt med god samvittighet.
  17. Bare de ikke mister biter av tennene av gnaging på steinharde ben, som mine kan gjøre. Blir fort ganske korte tenner da.
  18. Tisper er noen sære krek... Hannhunder er ti ganger enklere, man vet bedre hvor man har dem liksom.
  19. Hva slags rase skal du ha?
  20. Åh. Jeg skjønner akkurat hvordan du har det! Slik var det med meg og eksen også. Han "kunne ikke se for seg å bo på landet med hunder og slikt...." For en fjomp, men jeg er nå glad det ble slutt, ellers hadde jeg ikke truffet samboeren min som jeg deler mange interesser med, deriblant hund og har det så bra med på andre måter også
  21. Vi kan ta det på facebook
  22. Er det working kelpie du tenker på så er jo de på størrelse med BC (den tispa jeg kjenner er større enn en vanlig BC tispe) men det kan sikkert variere. Etter det jeg har sett er det mye HD på working kelpien, etter et raskt søk på dogweb. http://www.tanspots.se/ Disse gjør det i alle fall veldig godt innen gjeting i Sverige.
  23. Jeg synes også tibetansk spaniel høres ut som et veldig godt alternativ.
×
×
  • Opprett ny...