Gå til innhold
Hundesonen.no

etram

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Trondheim
  • Hunderase
    Alaskan malamute

etram's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja tiden er vel stort sett den beste hjelp, men man blir såååååå utålmodig av bare tulleturer Godt tips med søk! Har også tenkt om vi skal kutte ned lengen på turene en periode og gå flere korte istede, så hu ikke rekker å oppleve å bli "hyper" i løpet av turen..
  2. Ikke så lenge siden hun hadde første løpetid, så vi tror ikke det. Men kan jo være..
  3. Vi har akkurat flyttet til ny by sammen med tispa vår på 10 månender. Etter at vi flytta har hu rett og slett vært skikkelig vanskelig å gå på tur med. Hopper, herjer og napper og virker skikkelig stressa. Minner veldig om slik hun holdt på som liten valp hvis vi hadde gått litt for langt med henne og hun var oversliten. I huset har hun funnet seg godt til rette og virker rolig og tilfreds, vi ser egentlig ingen stresstegn hos henne utenom turer. Vi grubla lenge på hva som var årsaken til dette og hvordan vi skulle tilnærme oss - er hun stressa for alle nye lukter og nabohunder i området, er hun rett og slett i en tenåringsperiode? Så en dag begynte vi å filme henne når hun er alene hjemme mens vi er på jobb og oppdager at hun omtrent ikke sover på de 7/8 timene vi er borte. Hele dagen tasser hun rundt, biter på noen leker, kikker ut av vinduene - rundt og rundt hele dagen. Har prøvd å flytte henne rundt i forskjellige rom i huset, og noen rom er hun roligere i enn andre, men hun legger seg ikke ned og sover slik om hun gjorde der vi bodde før. Vi har nå bodd her i over tre uker og hun har vært hjemme alene på hverdagene i to uker. Dette fikk meg til å tenke at hun kanskje ikke får nok søvn i løpet av en dag og at hun rett og slett kan være "overtrøtt" når vi da drar ut på tur. Hva tror dere om teorien og i såfall noen tips til hva vi kan gjøre med saken? Hun har ikke separasjonsangst, det ser vi tydelig på videoen, men det er tydeligvis noe som gjør at hun ikke klarer å roe seg helt...
  4. Viste ikke at de hadde treff utenom kurs.. Takk for tips!
  5. Hei! Lurer på om det er noen her med valp i eller rundt Tromsø? Vi har en 10 uker gammel muttevalp som gjerne skulle truffet litt andre valper etterhvert. Vi bor på Sommarøy hvor det ikke er så mange andre valper, så hadde vært hyggelig om vi kunne fått til et treff med andre i området..
  6. Her var det mye gode innspill! Det med vinterfriluftsliv er nok ganske viktig for oss, og da at hunden ikke skal trenge så mye tilpasninger til temperatur. Det er viktig for oss å vite at den trives med slike kalde turer. Men har dere da inntrykk av at Alaska husky egner seg bedre som første hund enn de andre polarrasene? Hovawart og finsk lapphund har vi sett en del på også, men her har vi vært litt usikre på vokterinstinktet og hvordan vi vil klare det… De er jo absoultt veldig fine raser som passer godt til det vi ønsker! Hvordan er forresten pelsen til Hovawarten i forhold til snø og kulde? Schäfer og golden har vi primært vært skeptiske til på grunn av sykdommer, men selvfølgelig det varierer jo. Hvordan er det i forhold til Flat coated retriver? Er den generelt friskere?
  7. Selv om det er noen lignende tråder, fant jeg ikke helt det som beskriver oss, så tillater meg å starte en ny Vi er et par som ønsker å skaffe vår første hund i nærmeste fremtid. Primært ønsker vi oss en turvenn, men tenker også at vi kanskje vil trene lydighet/søk på sikt. Jeg drømmer egentlig om å trene opp en rednings/lavinehund, men det blir nok ikke med første hund. Hadde uansett vært artig å prøve seg litt på slike ting med første hund også. Dette er oss: - Friluftsmennekser. I tillegg trener han mye løping og ski. - Noe erfaring med hunde/valpepass for venner og familie i tillegg har jeg hatt hund i familien som liten, men regner oss som "nybegynnere" hva angår oppdragelse og trening. - Har ganske fleksible arbeidsdager som kan kombineres med lufteturer i løpet av dagen Dette er viktig for oss i en hund: - Tåler kulde og lange vinterturer - Sterk og utholdende nok til å bære kløv med sin egen mat/trekke pulk på tur o.l - Godt lynne og snill med barn og andre hunder - Har egentlig et ønske om at den skal kunne gå løs, spesielt på fjellturer (dette har dratt oss litt vekk fra polarrasene), men er ikke helt bestemt på hvor viktig det er for oss.. - Lett å trene opp Dette kan vi "leve med": - En del pelsstell/røyting - Noe bjeffing er greit (men ønsker ikke en typisk vakthund..) Noen som har noen kommentarer til dette?
×
×
  • Opprett ny...