Gå til innhold
Hundesonen.no

Crazy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Malle

Nylige profilbesøk

817 profilvisninger

Crazy's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar alle sammen! Føler egentlig jeg gjør det meste som beskrives her, men er sikkert lurt å få en annen til å se på meg evt filme. Så skal prøve å få filmet en økt, så er det lettere for dere å gi tips ?
  2. Hei! Noen som har tips til hvordan man kan booste opp intensiteten i lydigheten? Da særlig fri ved fot. Har en malle og savner veldig den eksplosiviteten de vanligvis har, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få det frem. Han er motivert og syntes det er gøy, men mangler den siste trøkken! Noen som har noen tips?
  3. Det med lydighet var faktisk en leverandør av Royal Canin som fortalte til meg, som foreslo 4300 for en lydighetshund. Det er nettopp dette tilbudet jeg tenker litt på nå, Hehe. Jeg vil si jeg har en aktiv hund, trekker kjetting, sykler, løper + trener diverse lydighet, spor osv. Jeg sliter med at matlysten er av og på, så han er litt for tynn i tillegg har han sensitiv mage. Så det jeg egentlig lurer på er om jeg kan fôre på 4800 med "god samvittighet" ? Har alikevell forstått det slik at feks 4300 og 4800 fungerer på ulike måter og hvordan fôret blir tatt opp i kroppen?
  4. Hei! Jeg ser på hvilket fôr jeg skal bruke videre på hunden min. Ser på ulike varianter, som feks fôr for aktive hunder. Altså høyenergi fôr. Hva definereres som en aktiv hund og hvordan definerer man ekstremt aktive hunder? Jeg har tidligere snakket med en leverandør hvor jeg ble fortalt at om man fek trener lydighet et par ganger i uken så var det å beregne som en aktiv hund.
  5. Tror kanskje du misforstod det jeg skrev. Jeg belønner godt, men ikke nødvendigvis med leke. Flott at den metoden har fungert for deg.
  6. Vil si jeg belønner hunden godt etter fellesdekken, men han blir veldig fort for høy. Vet ikke helt om den metoden passer for oss, men skal prøve den ut
  7. Har ikke trent spesifikt at andre hunder tar kontakt med han nei, men har trent med hunder som løper forbi/går tur forbi. At andre trener inkalling ved siden av, leker osv. Det har kommet bort en hund og snuset på han på treninger, men da har han ligget helt rolig. Hunden ved siden av tok kontakt med blikk den ene gangen, men ikke den første. Jeg filmer alltid konkurransene, så det er veldig nyttig, men ikke noe anderledes denne gangen så vidt jeg kan se. Ellers er jeg ikke usikker på konkurranse, belønner ikke for kontakten om det er dekk vi trener på. Da er kontakten før en selvfølge for meg. Jeg deler opp øktene mine i momenter, så trener jeg på kontak før en øvelse trener jeg dette som et eget moment
  8. Takk for svar! Ja, vi har startet to ganger før og da har ikke fellesdekken vært noe problem. Så det er litt ekstra frustrerende at han plutselig fikk det for seg å løpe rundt. Vi har trent en del koknurranselikt, inn i ring med "dommer" osv, men det kan vi nok gjøre enda mere. Ja, uoffisielle konkurranser kan jo være greit å prøve seg på. Jeg tenkte også på å binde han evt at noen holder bånd/langline bak han så han i det minste ikke får belønnet seg selv på den måten han har gjort nå. Tenker at det er viktig å bryte uvanen så fort som overhode mulig, det er en rase som lærer seg både riktige ting, men også unoter farlig raskt! Det er nok mye i det du sier at han må skjønne at han ikke får gjøre som han vil bare fordi vi er innenfor ringen. Vi brøyt begge dagene, første dagen fordi han bare tullet når vi gikk alene i ringen. Da fikk han ikke noe leke, men ble satt rett i bilen og måtte kjede seg litt, følte det ikke var noe vits i å pine meg gjennom det når jeg overhode ikke var fornøyd. I dag brøyt jeg etter en fin innkalling for å forsøke å gi han en god opplevelse i ringen. Er det lurt å gjøre det på den måten?
  9. Hei! Jeg har konkurrert på stevenet i sfj helgen og er ganske skuffet over min egen lille pøbel av en unghund. Fellesdekk har alltid vært en øvelse jeg har tenkt at skulle være en bra øvelse fra oss. Det har aldri vært noe tull og han har alltid ligget pal, men nå har han reist seg på fellesdekken to dager på rad. Det er forsåvidt "greit" nok nå, men det største problemet er at han har ødelagt for andre begge dagene. Det er mildt sagt frustrerende og flaut å være den som ødelegger for andres trening og hvertfall i en så lav klasse. Han har begge gangene løpt bort til hunden ved siden av og reiste bust og deretter skapt kaos for alle. Jeg angrer veldig på at jeg stilte opp på fellesdekken dag 2. Jeg burde bare droppet fellesen også stilt opp på resten, men det er lett å være etterpå klok. Vi har trent med mange forskjellige hunder, og masse forstyrrelser både med skjult fører og synlig. Jeg har trent ved siden av agilitybaner og deltatt på stevner hvor han har gjort det bra på fellesdekken. I tillegg har vi trent med og uten ringbånd. Så jeg føler at jeg hadde lagt et godt grunnlag, men tydeligvis ikke godt nok. Han er 14,5 mnd og jeg vet at han er ung, men jeg vil ikke skylde på dette og jeg forventer at dekk betyr dekk uansett hvor mye hormoner som pipler i kroppen. Jeg la han også i en dekk i går utenfor ringen når vi var der tidlig og da lå han helt stille selvom en hund nærmest gikk over han. Jaa, det er varmt om dagen, men vil ikke skylde på dette heller. Jeg skal med andre ord trene mye på dette fremover. Såå til det jeg egentlig lurer på: Hvordan kan jeg nå stoppe dette mønsteret? Hvordan bør jeg trene? Hva bør jeg gjøre videre? Jeg vil absolutt ikke risikere å ødelegge for noen andre igjen. Håper på mange gode tips og svar!
  10. Ja, er bare så deilig å slippe den langlinen. Har glemt hvor mye jobb det er. Et spørsmål til! Når langlinen er på, burde jeg da "fremprovosere" disse situasjonene slik at jeg får avbrutt den atferden? Eller burde jeg unngå at de inntreffer?
  11. Nei, får ikke tak i han. Det er det som er problemet. Ja, det skal jeg prøve! Takk for tips, utrolig frustrerende. Jeg klarer stort sett alltid å være rolig, men det har sikkert blitt variabel belønning fra meg (typisk førerfeil) slik at han bare venter til jeg skal bli sint/frustrert fordi han vet han har fått det til før. Jeg tror også det kommer av at han vil ha action. Særlig på tur.
  12. Innimellom når vi trener eller går tur (når han er løs) "flipper" han helt ut. Han løper rundt meg i sirkler og bjeffer og er generelt helt umulig å få kontakt med eller å få tak i. Dette skjer kun når han er løs, det skjer ikke i langline/bånd. Dette er jo ganske frustrerende for meg og får ingen løsning på hvordan jeg kan stoppe denne atferden som dessverre skjer like hyppig som vanlig. Et typisk scenario kan være: vi går løs i skogen plutselig finner han en vott eller lignende på bakken han flyr etter den og helvette er i gang.. Eller på trening, hvis han feks snuser på bakken og jeg sier nei, eller feks prøver å få kontakt. Så starter bjeffingen. Eller på en vanlig tur så løper han rundt og kan finne på å bråsnu for å bjeffe og løpe rundt meg. Noen ganger klarer jeg å se at det kommer til å skje og kan forhindre det. Andre ganger skjer det helt ut av det blå og det er i disse tilfellene jeg trenger tips. Er det noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre for å stoppe denne atferden når det først har flippet for han? Jeg blir helt gal av den. Det hjelper ikke å overse, det har jeg gjort og til hensyn for menneskene rundt meg, så kan jeg ikke gjøre det i flere timer hver gang.. Det hjelper ikke å ha på langline, da er han snill som et lam. Det hjelper ikke å lokke med leker/godbiter. Det hjelper ikke å gå fra han, har prøvd å gå inn og la han bli igjen ute.. Ps: han er ikke understimulert.
  13. Tusen takk for gode tips, hvordan tenker du at jeg bør belønne han? Kan belønningen være å gå frem til den andre personen? Hvis han er rolig og stille? Leke og godbiter betyr ingen verdens ting i den situasjonene så det blir ingen belønning.
  14. Hei. Jeg har begynt å få et stort problem. Jeg har en unghund på 6 mnd som blir veldig ivrig på tur. Problemet oppstår hvis vi går på tur eller er sammen med andre, og de skal gå foran eller skal gå en annen vei.. Først så drar han meg nesten over ende og hvis han ikke kommer fort nok frem piper og bærer han seg noe ekstremt. Hvis jeg feks må stoppe, begynner han å hyle og bite meg. Jeg skjønner at han blir frustrert og er veldig ivrig.. Men hvordan skal jeg gå frem for å få slutt på det?
  15. Crazy

    Feil i pass

    Så flott! Takk for litt beroligende svar.
×
×
  • Opprett ny...