Gå til innhold
Hundesonen.no

Foxtrott

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Foxtrott's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg håper jo å slippe å bære den, men om hunden skulle bli syk eller dårlig til bens er det en trygghet å vite at jeg kan hjelpe den. Klarer fint å bære 30-35 kg, det er jo uansett ikke snakk om enorme distanser, men 45 kg blir for meg litt for mye. Jeg er veldig glad i retrievere, men vet ikke om jeg klarer å ha en ny labrador etter den jeg har nå ikke lever lenger. Tok mange år før jeg var klar for en ny hund da min forrige døde. Har sett på de andre retrieverrasene og det er egentlig bare jaktgolden av de som kunne være aktuelle. Derfor håpet jeg å få tips til noen andre raser jeg kan vurdere. Skal undersøke flere av de rasene som er tipset om, og så tenkte jeg å se på en del større LP stevner for å se hvlike raser som det konkurrerers med. Selvom det virker sånn her jeg bor er det vel flere som konkurrerer med andre raser enn BC?
  2. Ser den han jeg har nå veier 45kg, og er normalvektig. De jaktgolden jeg ser på trening veier noen og tyve kg, mye lettere for meg å bære og ta med steder. En rottis tispe på trening veier 35 kg som og er mer hånterbart for meg. Labradoren jeg har nå har problemer med hoftene, og jeg kjenner at det stresser meg at jeg ikke klarer å bære ham ned trapper og lignende. Håper derfor å unngå det når jeg skal ha en konkurransehund igjen
  3. Tusen takk for alle tips Jeg skal undersøke flere av rasene bedre. Jeg liker i utgangspunktet retrieverrasene, men jeg er redd hofteproblemer. En tung labrador blir velg tung å skulle hjelpe med å bære og løfte om han ikke klarer å gå opp trapper selv eller må løftes over et gjerde på tur. Rasene jeg tenker kan være mest aktuelle er: Rottis Jaktgolden labrador dual purpose (men helst ikke så tung at jeg ikke klarer å løfte den ved behov) Aussie Veldig godt poeng at BC ikke er en BC, det at det er så stor variasjon innen rasen. Det er mange som har BC der jeg trener, det er en rase som er fin, men som ikke hlet passer meg å trene med. Jeg klarer ikke helt forklare det på en god måte. Jeg har ingenting imot rasen, men den er ikke noe for meg akkurat nå. Kanskje om 10-20 år en gang Igjen tusen takk allesammen!
  4. Jeg er på utkikk etter ideer til raser som kan egne seg til LP og Rally. Sikter ikke mot NM, men ønsker å trene opp til LP championat. Jeg er mest vant til labrador, og er veldig glad i rasen. Jeg prøver å undersøke om det er andre raser som kan være aktuelle. Jeg liker at hunder er førerorienterte, og gjerne sosiale og glade, men jeg er vil gjerne ha mulighet til å trene en god avknapp. Utenom konkurransetrening, går jeg tre turer hver dag med han jeg har nå. 1-2 lengre turer og en kortere luftetur. Vi jobber med spor, aktivisering. Vil ha en hund som ikke har for mye lyd og som kan gå løs utenom båndtvangen. Har vurdert Jaktgolden, men usikker på om det kan bli litt mye i hverdagen og har hørt det kan være mye allergi på linjene? Vi kommer til å bruke mest tid på å være sammen i hverdagen, gå tur, aktivisering osv. Så da er det fint om hunden kan være rolig når vi er inne og mer på når vi er ute. Jeg ønsker ikke BC, mange som har det i klubben og får dem til, men jeg tror at for meg så blir det litt for mye trøkk rett og slett, og at de kan være for mye stress som gjør at de tripper og det kan bli mye armer og ben. Jeg liker aussie, men vet ikke hvordan de er hverdagen. Har lite erfaring med gruppe 1 hunder. Er det noen som har forslag på raser jeg kan se på?
  5. Jeg har vokst opp med labrador og har min andre egne labbe nå. Kjenner meg ikke igjen i at de er vanskelige å trene eller lite opptatt av fører.jeg har labrador fra utstillingslinjer, har investert mye tid i trening for å få en hund som fungerer i min hverdag, og for å stille i LP konkurranser. Unghund tiden kan være krevende, men det vil jeg tro er riktig for mange raser. Til trådstarter tenkte jeg umiddelbart på aussie, om du finner sunne linjer og en god oppdretter høres det ut som en god match. BC kan og være et godt valg. I klubben der jeg trener er det en i begynnelsen av tyveårene som har sin første hund, og ved å gå på kurs og trene rallylydighet har han fått en flott hund. Lykke til med valget, det kan være overveldende, men verdt å bruke tid på å finne "din" rase.
  6. Grand danois- elegante og snille Leonberger Newfoundland hund Golden retriever (jakt) Staffordshire bull terrier Jeg liker spesielt store hunder, på siste plass kom det en liten en, de har så stor personlighet og så er de tross alt en passelig størrelse
  7. Jeg synes retrievere trenger å jobbes mye med i unghund-perioden. Har labrador selv, han er en fantastisk fin hund, men det har tatt uendelig mange timer trening og aktivisering. Mange nevner Golden, kanskje de er enklere i unghundperioden, men kjenner flere på fellestreninger som sliter med overivrige golden.
  8. Jeg er på utkikk etter en treningsvest jeg kan bruke når jeg trener hunden min. Jeg bruker til vanlig str 54/56 og jeg finner ikke noen som er store nok. Bor i distriktet så har ikke prøvd vest på, men har sett på målene som er på nettet, og da går det akkuratt ikke. Er det noen som vet om vester som kommer i ekstra store størrelser? Vurdere å sy selv, men siden jeg ikke har brukt vest før, er jeg litt usikker på hvordan det bør være. Finner så mange ulike bilder på nettet. Hva er viktig for deg når du bruker vest? Har du bilder av det du synes fungerer? Blir veldig glad for tips
×
×
  • Opprett ny...