Gå til innhold
Hundesonen.no

Gelli

Medlemmer
  • Innholdsteller

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gelli

  1. Ta kontakt med Norsk lapphundklubb, eller sjekk ut hjemmesiden. Den er ny og ikke heelt ferdig enda, men det skal komme en liste over oppdrettere der iallfall;) Finsk lapphund burde ikke være umulig å få tak i, de er langt mer tallrike enn Svensk lapphund, som jeg har;)
  2. Takk! Alt går bra, men den valpen med ganespalte ble avlivet i morges. Den bare gikk ned i vekt, og det gikk ikke an å flaskefore den.. jeg kunne lite om ganespalte fra før, så desto mer jeg leste og hørte, desto sikrere ble jeg på at avliving var den beste løsningen. Resten har lagt på seg mellom 50-70 gram, vokser og trives;) Det ble mye stillere og roligere i Valpekassa nå også:) GOD JUL!
  3. Sorry!? 3 hanner og 4 tisper;) Skal prøve å få tatt bilde av ganen:)
  4. Det gikk plutselig fort! Vannet gikk 13.35, så kom de på rekke og rad fra 13.45 til 15.45, 7 stk! Nr 6, ei tispe, har dessverre en liten ganespalte. Blir vel ikke så lett å for den å vokse opp:/ Hun ser ut til å ha veer i ny og ne nå også, jeg er litt usikker på om hun er ferdig..? Kvelden vil vise. Hun er utrolig flink med valpene iallfall!!?
  5. I Tusen takk:) vi har sovet av og på helt til kl 10 i dag, ingen forandring på Naana, tempen er fortsatt 36.6. Fikk lurt i henne litt havresuppe med kjøttfond nå, i frykt av at hun skal gå tom for krefter innen fødselen:p Hun er jo ganske tynn også, har vært vanskelig å få henne til å spise nok i løpet av drektigheten.. jaja, jeg behøver vel ikke være bekymret for fødselen så lenge temperaturen fortsatt er lav ifølge hva jeg har lest..:)
  6. 7 timer siden temperaturen begynte å synke, 3 timer siden den nådde det jeg tror er bunnen;) krafsing og uro her nå!
  7. Hihi, ja jeg klarte ikke la være;) Er spennende å se skjelettene deres? Var litt kjipt med vårt røntgen da, det var jo ikke noe klart svar på hvor mange små det var.. menmen.. mange nok da iaf! Om dag 1 er første parringsdag stemmer det at hun er på dag 59 nå ja:) Spennende at du også venter julekull!???
  8. Første paring søndag 22.10, siste 23.10. Progesteronet var 20 på fredag, så antagelig eggløsning onsdag 18./tors 19. okt? Vet jo ikke når LH-peaken var, det er vel det som hadde vært mest nøyaktig å måle fra..?:) Skal man telle med dagen de paret på, eller telle dagen etter som «dag 1»..?
  9. Kom hjem og fant dette nå, slimklump i pelsen der bak. Temperaturen har ikke falt enda, iallfall har ikke mine målinger oppfattet det. Men tispa er helt rolig, bare sover, så tviler på at det er nært forestående med fødsel. Hva er dette da, en såkalt slimpropp..?
  10. Begynte med tempen i formiddag, tar igjen i kveld? Har laget klar en liten notisbok for kullet sammen med niesen i dag, med bilde av Naana og skjema for kjønn og vekt;) Måtte aktivisere henne? Jeg piner ikke meg selv helt enda, skal jobbe mandag, tirsdag og halve onsdag, så blir det ferie.. da begynner vel neglebitingen og overanalyseringen av fødselstegn for fullt..? Håper ikke det blir før torsdag kveld tidligst egentlig, har flere avtaler og møter frem til da?
  11. Takk! Er enig i det forsåvidt? Hadde norrønske navn på A-sist gang, det passet også synes jeg:) Det er veldig vanlig med samiske navn på lapphundrasene, forløpig har jeg ikke vært så fristet til å bruke det..:)
  12. Hun er på dag 57 fra første parring, 56 fra siste, jeg har liksom ikke begynt å ta temperaturen enda.. men gav henne en bollebit nå som hun bare ville grave ned, da måtte jeg telle etter dagene.. og nå går det jo opp for meg at det ikke er umulig at valpene kommer «når som helst» fra nå..? Iom at det er et stort kull og det er første gang for henne:p Hmm.. Hvor tidlig har dere erfart at valpene har kommet..? Jeg burde kanskje begynne å ta tempen om det skal være no vits..
  13. En uke til termin, og valpekasse er innviet:)
  14. Jaa’, hvor mange ser dere da? Veterinærene hadde problemer med å bestemme seg, de landet vel på at det er «95% sikkert at det er 7 valper»?? Da er hun iallfall drektig!?
  15. Navneliste? Tror jeg skal beholde Dronning Fjellerose?
  16. Haha, huff jeg mente jo røntgen!?? Selvsagt ikke vits med UL nå nei, det tok vi jo på dag 25;) Gikk litt fort i svingene, postet mellom to undervisningstimer?
  17. Bilder fra helga, rart om det bare er luft inni der ja:) Dag 50 i dag, tenker å ta RØNTGEN(ikke UL som jeg ved en feil skrev først?) i slutten av uka, skal bare få pris fra en klinikk først? Tror jeg har bestemt meg for navne-tema. Det er jo et julekull, men samtidig mitt kull nr to, hvor første kull fikk A-navn..:) Så da slår vi to fluer i 1 smekk: Blåfjell-kullet:)
  18. Okei, dag 46(lover å ikke plage med oppdateringer hveeer dag altså!?) er jeg positiv igjen, hun ser mer drektig ut, og jeg fant frem målebåndet.. det var lurt for å roe matmor-nerver tror jeg! Gelli, den eldste tispa er 2 cm høyere og mye kraftigere, veie vanligvis 2-3 kg mer enn Naana. Jeg målte begge magene langt frem der ribbena slutter ca, og langt bak ved bakbena. Gelli(ikke drektig) er 59 cm foran og 50 cm bak, Naana er 67 cm foran og 56 cm bak! Det er vel et greit signal på at noe er på gang:) puh...
  19. 45 dager drektig da, i morrest syntes jeg magen hadde krympet, men utover dagen har den kanskje «kommet seg» igjen.. haha, det er nok hodet mitt som tuller med meg! men iallfall så tror jeg at jeg ville gjettet på at denne hunden var drektig, om jeg møtte på henne og ikke kjente henne:p
  20. Ah, takk! Den ser jo heller ikke sååå drektig ut på 7 uker, men den har jo veldig «opptrekt» underlinje til vanlig da. Det har tispa mi også, men hun har mer pels så vanskeligere å se.. da tør jeg håpe at Naana fortsatt er drektig, hun har noe lignende underlinje som din på det siste bildet nå så..:)
  21. Interessant.. Naana er ganske myk bakerst og svinger nesten litt inn der, mens hun virker bredere ved ribbena.. kanskje hun, og din, rett og slett bærer de veldig langt opp og inn da..? Hun har forresten satt mer jur siden i går, er det vanlig at slike tegn fortsetter selv om hun skulle ha resorbert fostrene..?
  22. Hvor mange var det der inne da?:) Stakk magen ut på sidene? På tispa mi kjenner jeg liksom bare magen under, rett bak ribbena.. den står ikke ut på sidene hennes...
  23. Har dere opplevd å mistenke at tispa ikke er drektig likevel pga manglende magevekst mellom uke 6-7...? Har det likevel resultert i et «ok stort» kull..? UL viste minst 6 foster på dag 25, nå er hun 45 dager drektig og jeg synes magen liksom uteblir! Hun ser litt drektig ut, men om det er et stort kull burde hun vel vært mye større nå.. Førstegangs drektig! Sikkert en unødvendig og halvhysterisk post, beklager det, haha.. men jeg er faktisk ganske nervøs da, om det er en unnskyldning;)
×
×
  • Opprett ny...