Gå til innhold
Hundesonen.no

MarenT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Stavanger
  • Hunderase
    miniature american shepherd
  • Mine dyr
    Min fantastiske lille Thelma på 3år av rasen Miniature American Shepherd

Nylige profilbesøk

1,019 profilvisninger

MarenT's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

36

Nettsamfunnsomdømme

  1. Endelig noen andre med MAS!!!:) Daloro kennelen ja, far til min kommer og derfra:) Ja, fantastiske alt mulig hunder enten det er familehund eller brukshund:) Du må slenge med noen bilder av henne? Ja vi skulle defentlig hatt et MAS-treff, hadde vært enormt gøy! Ikke minst en norsk MAS klubb! Ja, svenskene har enormt mye aktivitet, samme med tyskland, nederland og belgia:) Vi bodde på østlandet før men flyttet tilbake til stavanger i år, så vidt jeg vet så er Thelma.den eneste MAS'n her i området.
  2. Blir vel noe av det samme ja, MAS'n min er registrert i AKC, NAMASCUSA og ASDM:)
  3. Helt greit at MAS'n må regiateres i NOX deraom den skal regisreres i norge men blir feil å si at det er en blandingshund når den registeres i godkjent kennelklubb, det er rettningslinjer og en avlsplan for rasen, det finnes jo ikke på en blandingshund? Feks: min tispe vil jo med en gang bli en "rasehund" i Norge så snart MAS'n bli FCI godkjent, det hadde jo ikke vært mulig om det var snakk om en bordermix uten noen papirer å vise til. Ja den blir regnet som en blandingshund imed at NKK ikke registerer MAS'n. En MAS uten papirer er like mye "blanding" som en labrador uten papirer, disse har ingen mulighet for å registeres uansett men så lenge hunden er registrert i AKC så kan disse registeres i NKK når rasen blir FCI godkjent:)
  4. Hun er registrert i : AKC(american kennel club) regnr: DN32466604. ASDM(amerocan stock dog registry) regnr: ASDM-NO-1100004 NAMASCUSA(north american miniature australian shepherd club of the U.S.A) regnr: B11FE5014 Norskfødte kull har fullt mulighet for å registeres, noe jeg synes er et must. Om jeg ikke tar helt feil så må og foreldre hundene levere øyelysning samt hørseltest og muligens HD røngten til AKC. Jeg vet at det finnes to oppdrettere av MAS'n i Norge men desverre så registere ikke den ene oppdretteren valpene sine, selv om MAS'n ikke kan NKK registreres enda så syns jeg det er enormt viktig å registre med tanke på innavl å videre avl av rase slik at MAS'n får et god grunnlag i med at det er en relativt ny rase i Norge:) Vi har selv planer etter hvert å importe en hannhund, om denne er passende til vår egen tispe vil disse valpene uten tvil bli registert med godkjente papirer:)
  5. Hvor kommer h*n fra? Lignet veldig på mor til min som og er av fargen red tri:) Veldig fin ivertfall!
  6. Vi trener ennå mye selv i agility, det startet vel egentlig bare som "lek" for hennes del det da jeg er mer innen lydighet men hun syns det er kanon kult og tar ting veldig fort:) Så det blir vel noen "stevner" etter hvert (må bare kurrere min egen "presentasjons angst" først). Og da blir det i mellom klassen ja:)
  7. Ja, hun er ganske tøff slik:) ikke mye som skremmer henne egentlig (dyrlegen er vel det eneste) Hun er ikke importert, hun er en av valpene fra det første norskfødte MAS kullet her i Norge(som er registret). Mor er tysk importert og far er svensk importert. Derfor har hun og halen sin, noe jeg er veldig glad for:)
  8. Først å fremst vil jeg si at jeg veldig gjerne ønsker å komme i kontakt med andre som har MAS eller som vurderer/interesserer seg for rasen her i Norge. Backyard's Thelma er min øyensten på 3år, Hun er av rasen MAS (Miniature American Shepherd) og av fargen black tri. Kan vil ikke akkurat si at hun er en miniatyr-hund med sine 37cm og 10kg, mer som en pustende kosebamse kanskje:) Vi bruker hovedsakelig Thelma til agility, lydighet, spor, gjeting av hest/kyr og noe trekk. Hun er enormt allsidig og tar det meste med god energi å tøff holdning (størrelsen har aldri stoppet henne for å si det slik). På et av bilene nedenfor er hun med å henter inn to dølahingster som skulle inn i stallen, Denne jobben tok hun på strak pote å gjennomførte med glans:) Jeg valgte denne rasen da jeg ville ha en tøff og allsidig hund med god motor men allikevel ingen "stress-ball", familie hund var og et viktig moment for meg. Og da jeg ikke ønsker noe stor hund eller noe liten hund var størrelsen og lynnet på MAS'n perfekt for meg:)
  9. Hvis det er papirer som avgjør hundens rase så er da MAS en rase da:) Min har i vertfall papirene sine i orden:)
  10. MAS'n har vært en registret og godkjent rase i USA siden starten på 1900-tallet. Å sammenligne MAS'n med blandingshunder blir noe feil feks finnes det rasebeskrivelser på blandingshunder? utstillinger? Det blir ikke som å kalle "himmelen er blå" mener jeg. Min tispe har godkjente papirer i fra AKC, NAMAS og ASDM, Hun har avlsgodkjente foreldre, besteforeldre osv. som kan vise resultater både innen bruks og utstilling. Ja, MAS'n er ikke FCI godkjent(enda) derfor heller ikke NKK registret. Men den har like mye papirer og arbeid innen avl'n som NKK registeret hunder, bare MAS'n sine papirer er amerikanske. Noe "mote" hund er det heller ikke, i statene blir denne rasen brukt til alt, til å med gjeting av kveg og hest. En tøff og allsidig rase som kan brukes til det meste. Den har heller ikke mindre eller mer "helseplager" en andre raser. Nå sa jeg i fra tidlig i tråden om at jeg ikke ønsket noe diskusjon angående MAS'n da vi alle har forskjellige meninger om raser enten det er labrador eller puddel, jeg ønsker bare å komme i kontakt med andre som enten har, ønsker eller er interessert i rasen da det finnes ca 50 hunder av disse i Norge.
  11. Jeg er ute etter begge deler, enten de har samme rase eller om de vurderer MAS'n eller rett å slett bare er interesserte i rasen:) Derfor valgte jeg "rasevalg" forumet:)
  12. Hvorfor skulle en holde det skjult om en har denne hunderasen? Har en selv! Fantastiske hunder! Så ønsker derfor å komme i kontakt med andre som enter har eller vurderer en MAS. Unødvendig negativitet å spydighetet kan folk holde for seg selv syns jeg, da det finnes positive å negative punkter på alle raser uansett om det er en MAS eller en labrador.
  13. Jeg prøver alikevel:) Har lest sen tråden men fant ingen som hadde MAS, eller hadde noe spesielt god kjennskap til rasen.
  14. Ønsker å komme i kontakt med andre som har denne fantastiske rasen i Norge:)
×
×
  • Opprett ny...