Jump to content
Hundesonen.no

Tempus

Medlemmer
 • Content Count

  362
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

155 Excellent

1 Follower

About Tempus

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Hunderase
  Bichon havanais. Blanding

Recent Profile Visitors

1595 profile views
 1. Tempus

  Sjekker du analkjertlene jevnlig?

  På den yngste må jeg tømme de sjøl i overkant ofte. De er fulle konstant virker det som, og tømmer jeg de ikke begynner det å lekke. Ikke den beste lukta å ha i sofaen! Virker ikke som hu er noe plaga av det da.
 2. Kjøpte feil størrelse av ei på Finn. Den har vært brukt til valp, så den er lite brukt. Tenker 400kr.
 3. Tempus

  Hvor lar du hunden tisse?

  Har to tisper. Den ene skal markere alle steder andre hunder har tissa. De får ikke tisse i hagen til folk, og å tisse på ting er de for små til. Nabobikkja har tissa på gjerdet vårt, porten, utemøbler og et tre vi har i hagen. Ekstremt ekkelt, så vi prøver å unngå at han kommer inn i hagen. Får meg heller ikke til å si ifra til naboen da de er så innmari hyggelige!
 4. Hunden vår hadde også hyppig uvi da hu var valp. Bakteriene ble til slutt resistente mot en del antibiotika. Vi begynte å gi hu tranebærkapsler hver dag. Etter det har hu ikke hatt uvi! Jeg fikk også et tips fra @KristinR om å bruke melbær!
 5. Nei, vi er ikke fôrvert for Drøbak Nei, vi la ut for det og fikk tilbake av oppdretter etter vi sendte henne kvitteringene. Jeg sendte en SMS til oppdretter og fikk til svar at det er veterinær (dersom dennne er kvalifisert) eller NKK som leser av. Resultater lagres i MDBA database i Australia. Og dersom noen vil ha resultatene kan de sende en mail og be om det
 6. Kan vel bare svare for meg sjøl der. Vi er fôrvert, og hunden måtte røntges og øyelyses hos godkjent veterinær. Men du kan jo feks sende en mail til en oppdretter og spørre. Vi får også gratis pass i ferier, har aldri blitt lovet at hunden er allergifri og ble informert godt om pelsstell. Fikk beskjed om at om vi ønsker lang pels må hunden børstes ofte. Den må også vaskes ofte. Den skal aldri gå med floker og være skitten og ustelt. Vi var bekymret for om hunden ikke egnet seg i avl av diverse grunner. Oppdretter kjørte da to timer for å hente hunden hos oss. Hun hadde hunden et par uker og møtte adferdskonsulent flere ganger. I sommer var Saga hos oppdretter i tre uker. Flere ganger sov hu i senga med oppdretter. At disse hundene avles frem pga penger er nok sikkert sant, men alle oppdrettere av disse blandingene kan ikke sies å være like useriøse. Det er ikke alle som avler på alt og blåser i helse og gemytt. Det er heller ikke alle som blåser i miljøtrening og at valpene skal få mange gode opplevelser før de flytter til nye hjem.
 7. Alle avlsdyr røntges og øyelyses. Dvs at alle hunder som er ute på fôr også røntges og øyelyses
 8. Tempus

  HD

  Folk sier mye forskjellig, og kunnskapsnivået er ikke spesielt høyt hos alle veterinærer heller. Var hos veterinær med min for et par år siden fordi jeg trodde det var noe galt med hoftene. Veterinæren sa at fordi hunden hoppet opp på to og strakk seg opp beina mine var det iallefall ikke hoftene det var noe galt med. Jeg ville likevel ha røntgen, og joda, hunden hadde sterk HD! Så har vi den yngste som hinker, hopper og generelt går veldig rart. Jeg var sikker på at hu og hadde HD. Røntga henne og hoftene er perfekte
 9. Tempus

  Hvilke forsikringselskap bør jeg velge?

  Ja da er det jo ikke så mye vits for deg. Agria er dyrere enn IF for havanaisen vår
 10. Tempus

  Hvilke forsikringselskap bør jeg velge?

  If har ingen fast andel. Koster timen 1000kr får jeg igjen 800kr etter et par dager. Veldig greit Etter en time i april hadde vi visst glemt å sende inn kvittering. For noen uker siden ringte de meg og minnet meg på det sånn at de kunne få betalt meg. Det er service!
 11. Tempus

  Hvilke forsikringselskap bør jeg velge?

  Da vi var hos veterinær veldig ofte så gjorde vi det ja. Og IF har ikke bonusordning, heller ikke Agria såvidt jeg vet. Så neste gang vi er hos veterinær tar jeg det og på forsikringa. Direkteoppgjør bruker vi ikke! Edit: ja, vanlige veterinærtimer som feks helsesjekk en gang i året må en regne med når en har hund. Veterinær en gang i uka blir ganske dyrt etterhvert, selv om det som regel bare er en vanlig time
 12. Tempus

  Hvilke forsikringselskap bør jeg velge?

  IF feks har egenandel på 20%. Har fått dekket vanlig veterinærtime minus egenandelen flere ganger.
 13. Da vi hadde hund med nyresvikt kjøpte vi Hills K/D våtfôr og tørket i ovnen
 14. Vi skal på tur i sommer og trenger et mr-kobbel og en lang hanefot for å feste i pulkfestene på sekken. Synes det er kjedelig å betale fullpris for noe vi kommer til å bruke i fem dager, så prøver her!
 15. Tempus

  Hundesonen på Snapchat

  Er så gøy å følge med! Men om det ikke er noe krav til kvalitet på snapene så kan jo kanskje vi ta en dag en gang og. Vi driver jo ikke med noe form for trening med hundene, kun turer i skauen og lignende, så trodde kanskje det ikke var så aktuelt da
×