Gå til innhold
Hundesonen.no

ViCa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om ViCa

  • Bursdag 12/08/1994

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Elverum
  • Hunderase
    Jack Russell Terrier

ViCa's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

21

Nettsamfunnsomdømme

  1. ViCa

    Veisalt og labber

    I og med at vi bor ganske landelig prøver vi holde oss mest mulig unna saltede veier. Men hvis vi må og det blir mye så skyller jeg labbene når jeg kommer inn og smører med Forever Living sin Propolis krem (som jeg selv selger). Trekker fort inn og klisser ikke. Får fine og myke poter etterpå
  2. Ja, det er planen. Hun er litt snål da. Liker å ligge under tepper, oppi kleshauger osv. Så vi får vel kjøpe en seng hun kan krype inn i og med et teppe hun kan ligge under..
  3. Absolutt! Det er jeg helt enig i. Men jeg synes det bare er så rart at hun har gått fra å være helt "fan" av buret sitt og må nesten dras ut om morgenen til å bli helt anti-bur. Hun er veldig liten og har relativt stort bur som hun kunne ha ligget rett ut som en stjerne og fortsatt hatt god plass da..
  4. Da vi fikk hund vennet vi henne ganske rask til å ligge i bur om natten. Det tok ikke lang tid før hun synes det var deilig å kunne legge seg i buret og sove. Klokken 09:30 stod hun som regel foran soveromsdøren og ventet på å få slippe inn i buret sitt og gikk frivilig å la seg. Vi lukket alltid buret om natten og slapp henne ut om morgene. Vi måtte som regel vekke henne om morgenen og hun var ikke spesielt ivrig etter å gå ut av buret. De få gangene hun har vært dårlig i magen har hun sagt ifra og vi har gått ut på do, for så å gå og legge oss igjen. Slik har det vært fra hun var 9 uker til hun var 1,5 år. Men putselig en dag rundt juletider begynte hun å pipe og stresse i buret (jeg våkner veldig lett om hun beveger seg i buret), så jeg mistenkte at hun kanskje var dårlig i magen og tok henne med ut, men hun var ikke interessert i å gå på do når vi kom ut. Det samme skjedde natten etter, og jeg gikk ut igjen for sikkerhetsskyld men det samme skjedde. Natt nummer tre ba jeg henne være stille og hun hørte etter. Men siden har det bare eskalert!! Det gikk over til at jeg måtte brøle "ti still" fordi hun praktisk talt skrek om natten. Hun er stort sett ganske lydig og skjønte at nok var nok og sluttet omsider å skrike, men istede gikk det over til pesing og kulerunde øyne. Hun var alltså tydelig veldig utilpass i buret. Jeg føler jeg har prøvd mye.. Jeg har prøvd å ignorere det, pinet meg gjennom natten mens hun peser og stresser, jeg har prøvd å bytte bur, flytte buret, skifte og vaske alt inni buret, skifte temperatur i rommet, prøvd å ha henne inntil sengen for å kose og roe, men ingen ting ser ut til å hjelpe. Hva kan dette komme av??!! Hvorfor har hun fått angst for å sove i bur plutselig over natten?? I og med at jeg sover ekstremt lett så burde jeg har hørt hvis de har skjedd noe spesielt der inne. For hun sover jo på samme rom som oss. Vi har nå gått over til å la henne ligge med buret åpent. Hun sover seg i +/- 1-2 timer etter vi har lagt oss før hun går ut og legger seg ett annet sted. Noe som for så vidt ikke gjør noe som helst. Men jeg lurer bare på hvorfor!?!
  5. Da hunden min ikke tålte Acana Pacifica regional formula foret er jeg nødt til å bli kvitt det før jeg må kaste det. Det er en nesten helt full 2,27 kg sekk som er åpnet for 2 uker siden men oppbevart i romtemp og sekken har vært lukket. Jeg har også en pose med leversnitter som også så vidt er åpnet. Dessverre har hun gått litt lei dem så de har ikke noen særlig belønningseffekt lenger og vi bruker derfor aaalt for lang tid på å spise det opp. Er det noen i Oslo-området som kunne tenke seg dette til en 100-lapp??
  6. Hmm, da må det ha vært noe annet! Hun var under oppsyn stort sett hele tiden. Bortsett fra når hun var og hentet pinner. Selvfølgelig får jeg ikke med meg ALT så mye som hun løper rundt, men hadde nok fått med meg hvis hun stod og frådet mens hun spise padde
  7. Vi var på idyllisk fjelltur da bikkja ble akutt kjempedårlig forrige lørdag. Helt plutselig begynte hun å drikke enorme mengder vann, knipe øynene sammen, skjelve og nektet å gå en millimeter. Heldigvis kjenner jeg hunden min godt nok til å skjønne at dette ikke var normal atferd. Så jeg og samboer satte farten ned fra fjellet med bikkja i en sekk på magen. Tilstanden hennes ble gradvis dårlige etter hvert som vi nærmet oss hytta. Så vi fortsatte mot bilen og ringe dyrlege så fort vi hadde dekning. Bikkja hadde innen den tid begynt å sikle enorme mengder (noe hun aldri gjør til vanlig). I bilen på vei til vet. siklet hun store dammer (nærmeste vet var 10 mil unna) og allmenntilstanden var like dårlig. Etter mange små brekninger over lenger tid kastet hun plutselig opp alt vannet hun drakk da hun begynte å bli dårlig, samt noen små tørrforbiter og litt smårusk. Da vi kom til vet. ble hun satt på væske intravenøst og gitt en sprøyte som visstnok skulle virke kvalmedempende. Vet. mente hun hadde spist noe giftig uten å kunne konkludere med hva. Men da jeg snakket med min vanlige vet. her hjemme sa hun at hun hadde hørt om hunder som hadde reagert lignende etter å ha spist frosk. Og når jeg tenker meg om er det froskedam inne på hyttatomta og sikkert også der vi var og fisket da hun ble skikkelig dårlig. Har dere vært borti hunder som har spist frosk før? Eller opplevd lignende reaksjon på noe annet? PS: Alt er vel med lille vofsen nå, heldigvis. Etter et par dager med endel soving og hvile var hun tipp topp igjen. Var ganske skjelven etterpå
  8. Har jrt jeg også! Synes det høres ut som om dere er flinke til å aktivisere hunden jeg. Hva den bør lære er jo helt opp til deg og innenfor hvilke bruksområder du tenker å bruke hunden. Men minst like viktig er det å sosialisere den! Ta den med på forskjellige steder, hilse på barn, andre hunder, ta buss, passere bråkete steder, slik at du får en trygg og komfortabel hund. Og ikke minst lære den å ikke gjøre noe som helst, som nevnt ovenfor. Lykke til!!
  9. Men dette er noe som har vedvart en stund nå. Og det viste seg at det var andre hunder som går løs på stallen sammen med min hund som også hadde begynt med reversed-sneezing og mer nys en vanlig. Så det er nok noe som har smittet. Men nå er vi ihvertfall midt i behandlingen og merker allerede bedring
  10. Nå har jeg ikke sjekket forumet på lenge ser jeg. Nysingen gav seg en stund, men nå er den tilbake igjen. Så nå blir hun behandlet mot nesemidd for sikkerhetsskyld. Det er en JRT.
  11. Ja, jeg har tenkt på om det kan være nesemidd. Men synes det virket litt rart i og med at det er så sjeldent hun nyser. Men det skader kanskje ikke å gi tabletter for nesemidd bare for å være sikker?
  12. Dette blir Mollies første sommer så jeg er usikker på om hun er flått-tiltrekkende eller ikke. Hun er en glatthåret jrt og pelsen er veldig kort så det er heldigvis lett å oppdage om det skulle være noen. Vi skal være endel på hytta i sommer og der kan det være endel flått. Har dere noe å anbefale? Føler jeg hører om birvirkninger og skrekkhistorier i hytt og pine så vet ikke hva jeg skal gå etter Hun sitter endel i sofaen, burde jeg la være å bruke flått-halsbånd av den grunn?
  13. Etter at valpen vår fikk sånn nesesprøyte/spray på valpekontroll hos veterinær i fjord slet hun med innovernysing ganske lenge etterpå. Vi fikk beskjed om at det var ganske vanlig at de synes det var ekkelt og kunne nyse litt i etterkant. Likevel synes vi det var vel lenge med innover nysing i ny og ne i over en månede etterpå. Men plutselig gav det seg.. Men for noen dager siden begynte det plutselig igjen. Hun runder snart 1 år. Ingen vanlig nysing, snørring eller andre sykdomssymptomer, bare innovernysing/snorking i ny og ne. Det går som regel lenge mellom hver gang hun får et lite "anfall". Er dette vanlig? Bør man kontrollere det selvom det er så sjeldent og ikke påvirker allmenntilstanden? Kan det ha noe med sommer å gjøre, i og med at hun ikke har gjort det siden sommer/tidlig høst i fjor? Eller kan det ha noe med trange neseganger å gjøre? Er ikke spesielt bekymret i og med at hun oppfører seg som vanlig, men hadde bare vært interessant å høre om det er fler som har opplevd noe lignende
  14. Det er akkurat det jeg føler også!! Da skal jeg definitivt prøve noe annet
  15. For det første aner jeg ikke om det skrives sjampo eller shampo Hvilken hundesjampo har fungert best på deres hunder? En type serie eller type sjampo som har utmerket seg (positivt eller negativt)? Selv bruker jeg KW valpesjampo for øyeblikket og vet ikke helt hva jeg synes om den.. Kom gjerne med tips og forslag!
×
×
  • Opprett ny...