Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13,025
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    346

Innlegg skrevet av simira

  1. Jeg møtte en gårdshund på tur i dag, som jeg hilste på. Jeg er i ferd med å bli hun gærne nabodama som nærmest løper etter hunder for å hilse på. :P

    Jeg gråt etter at vi gikk videre, hver vår vei. I morgen er det ett år siden jeg tok farvel med Odin. Bakgrunnen på mobilen min er et av de siste bildene jeg tok av ham. 

    DSC_6353.JPG

    • Like 5
  2. @Perfect Image collies har vært aktiv her inne, men usikker på om hun fortsatt driver. Nettsiden jeg fant har ikke vært aktiv på mange år ihvertfall.

    Ellers er nok raseklubben, og rasegrupper på Facebook, gode steder å lete. De fleste legger nok også ut kull på finn.no dersom de har valper å selge. NKK har vel også en registreringsside for kull nå.

  3. Hvis du har begrenset kapasitet tenker jeg at jeg ville gått for en standard-variant, ikke jaktvariant av retriever. Flat er også mer energisk og noe mindre fokusert treningsmessig. Men alle retrieverene du nevner er gode kandidater og mye smak og behag som vil styre der.

  4. 12 hours ago, MegaMarie said:

    Jeg har ingen nå. Blondie ble avlivet for ca. 3 år siden. Hun var gammel, begynte å vegre seg for å spise og burde egentlig trukket masse tenner, noe jeg ikke syntes en snart 16 åring skulle måtte gå gjennom. 

    Ja, jeg hadde jo blitt litt overrasket, men små hunder blir jo tidvis veldig gamle. Håper du holder oss oppdatert med nykomlingen!

    • Like 1
  5. 10 minutes ago, MegaMarie said:

    Endelig er det min tur til å skrive i en slik tråd igjen 😁 Om litt under 2 uker kommer det en kelpievalp i hus igjen! Denne gangen og for første gang bli det hannhund på meg 😱 Spennende! 
    IMG_0029.thumb.jpeg.f6f229b51ef9a1ed6dfadef4be893ee7.jpeg

    IMG_0030.jpeg

    Så spennende! Har du ingen nå? Eller lever Blondie fortsatt?

  6. I dag kom Luca og Tilly på besøk. To godt voksne damer, supergreie og rolige. Tilly (lille rufsa) er veldig forsiktig av seg, mens Luca er litt mer frampå. Ikke mye med tanke på at hun er dels labrador, riktignok. Begge er veldig glade i sofakos.

    PXL_20240405_092152605.jpg

    PXL_20240405_115713448.jpg

    PXL_20240405_133029897.jpg

    PXL_20240405_153230355.jpg

     

    • Like 4
  7. Hvis det er allergi så må du prøve deg frem med allergifôr og fôr uten forskjellige ting. Hva fôrer du på i dag? Har du prøvd råfôr?

    Hvis det ikke er allergi vil neppe fôrbytte hjelpe. Har hunden din tilgang på leker, og får den nok aktivitet i løpet av dagen? Det kan fort være kjedsomhet eller stressadferd.

    • Thanks 1
  8. Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil.

    Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem.

    Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.

  9. Jeg tenker det kommer litt an på. Var det et uhell? Kom hunden seg løs, rømte fra en hage, kom for nær i en passering? Eller var hunden løs uten kontroll "med vilje"?

    Hvis det faktisk er en uansvarlig hundeeier som har hunden løs uten kontroll, og dette er noe som skjer regelmessig, ville jeg vurdert å anmelde det. Det blir kanskje henlagt denne gangen, men om det skjer flere ganger har det mer tyngde.

    • Like 1
  10. Håper det hjalp å få skrevet litt. Det er flere historier på forumet om folk som har måttet gi slipp på en elsket venn fordi de ikke har greit utfordringene. Jeg vil ikke si det er å "gi opp", tvert i mot er det jo å gi hunden en ny mulighet til å kunne få det bedre!

    Jeg tenker jo litt at her har noe gått galt fra starten, om ikke du eller de som omplasserte greide å vurdere at utfordringene ville bli for mye. Man er såklart ofte optimistisk med tanke på hva man skal greie med en hund, men bare å være glad i og forståelsesfull ovenfor hunden er ikke nok når det er adferdsproblemer. Da bør man på forhånd vite at man har støtte fra instruktør eller trener og erfarne folk.

    Uansett så tenker jeg at du har gjort det beste du kan gjøre; å gi hunden en ny sjanse. Og med deg på veien har du antageligvis fått verdifull lærdom som vil komme neste hund til gode.

    • Like 2
  11. Aktiviteten på forumet har alltid gått litt i bølger, men generelt dalt ganske mye etter Facebook.

    Forumet ble startet i denne formen i november 2004, så 20 år i år faktisk! Jeg kom vel ikke inn før rundt 2006, rett før jeg fikk Odin, min første hund.

    4 hours ago, LØJ said:

    Vi kan komme innom dere vi, så får du litt pelsterapi😊 

    Jaaa, må det! Nå skal vi bort i påska sammen med svigerdachsene, og helga etter skal vi faktisk passe to skjønne jenter, så litt pelsterapi blir det.

    Jeg er riktignok fortsatt der at det er litt vondt å se/kose på andre hunder også, jeg savner mine egne! Men der er nok sorgen mye blandet med at en ny hund virker stadig mindre aktuelt.

    • Like 1
  12. 21 hours ago, LØJ said:

    Full jobbhelg her, men så skal jeg ha påskefri i 1,5 uke. Det blir deilig🐣

    Å! Masse fri, og helse til å drive med pelsdyr, drømmen!

    Her har det vært masse fram og tilbake om gubben skulle på jobbreise eller ikke. Det ble ikke, så nå sitter vi og saumfarer Finn.no etter kjøkken som skal gis bort/selges billig, til hybelleiligheten vi lager i kjelleren. Det er mye... rart der ute.

    Nå skal vi på laminat- og flisesafari.

    Det skal bli så fantastisk deilig å bli ferdig med de store oppussingsprosjektene!

    • Like 2
  13. Hva skal du teste, og hvorfor?

    Hvis det er snakk om rasetest så avhenger resultatet av hvilke data som ligger i systemet fra før. Bruker du da et amerikansk selskap så skal det mye til for at de ikke finner et snev av pitbull i hunden din, f.eks. Fordi pit er blandet inn i ALT der.

    Jeg tenker det kan være hensiktsmessig å teste to hunder mot hverandre, av helsemessige eller genetiske årsaker, men disse rasetestene kan du få ganske billig av meg.

    • Like 1
  14. 25 minutes ago, TheQueen said:

    Dårlig erfaring. Opplevde at ledere "mobbet" de som ikke var enig i treningsfilosofi (ledere var av "gamlesorten/traddiser"), og gikk inn for å fryse ut de som ikke slikket gamlingene oppetter ryggen. Og fryktkultur. De som sa fra ble kikka ut. Aldri mer. Satser på røde kors mtp frivillighet og heller trene hund på fritid. Mitt inntrykk var at det var ganske likt over hele landet, denne fryktkulturen og mobbekulturen. 

    Så synd. Og litt rart. Det er definitivt ikke likt overalt, de jeg kjenner har ihvertfall godt miljø og positive treningsmetoder, og de kjenner jeg fra jeg var mest aktiv for 10-15 år siden. Men at det kan være forskjeller tror jeg nok.

  15. Jeg ville gått for standard heller enn jaktvariantene, med mindre du har store ambisjoner om høyt nivå og mye aktivitet. En standard labrador kan helt fint komme seg til elite i lp. Særlig med rundt en times fysisk aktivitet hver dag så er det i knappeste laget for en aktiv brukshundrase, litt avhengig av hvor mye trening det kommer i tillegg.

    Jeg ville generelt sett på retrieverene, gjeterhund eller spaniels. Belgerne (groenendaler og tervueren) kan kanskje være alternativer, selv om jeg tenker at retrieverene er et tryggere valg mtp. mentalitet som familiehund. Border collie og aussie kan også funke, selv om særlig bc er nærmere jaktvariantene igjen når det gjelder aktivitetsbehov.

×
×
  • Opprett ny...