Gå til innhold
Hundesonen.no

Carpediem

Medlemmer
  • Innholdsteller

    242
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Carpediem

  1. Det er dyrleger som har tatt utdanning som kiropraktor på dyr, sikker den kiro du har snakket med også? Jeg har brukt massør( men de klarer ikke fikse låsninger), kiropraktor ( fått opp alt som er låst) og manuellterapeut som kan gjøre begge deler ( tar muskulatur og låsninger). Er kjempe fornøyd med manuellterapauten jeg bruker, og jeg har to kiropraktorer i nærområdet. Sikkert lurt å få en annen veterinær til å uttale seg. Ser du bor på en annen kant av landet enn meg, så jeg håper du får tips på flinke folk
  2. Hei. Nytt regelverk er lagt ut, gjeldene i 3 år. Men du har sikkert sett det ( ser er lenge siden du spurte).
  3. Har du prøvd Cytopoint? Vi har en schæfergutt som klør, og det meste er prøvd uten hell. Vi holder på med 5 runde med cytopoint og han har fått en helt annen hverdag.
  4. Jeg har treningsvester fra div merker, gappay, hurrta, arrak og canelana. Valget faller på canelana sin av disse. Når det er varmt, bruker jeg treningsskjørtet fra canelana ( det har større lommer enn det jeg hadde før). Hva som er best, kommer helt an på hva du liker. Jeg liker de vestene som ikke er stive, og som har stretch i seg.
  5. Det var en fin oversikt. Ser at jeg har en hund som er innom alle gangartene. Som ung var det lite gåing, nå har han fått mer av det. Passgang hadde han ikke som ung, nå etter skader, går han mer i passgang. Har fulgt med på måten han går på, og har avdekket skader pga dette, så det er lurt å følge med på hva som er normalt for hunden, og se på evt avvik.
  6. Tenkte å prøve å se om jeg slapp kortison. Holder det stort sett i sjakk med solkrem faktor 50+, fuktighetskrem, b- og c- vitamin og laser behandling. Men vil gjerne at såret skal gro helt, så jeg holder på å sjekke alternativer.
  7. Er det noen som har erfaring med lupus på hund? Da nærmere bestemt på nesen. Hvordan fikk du diagnosen og hvordan ble det behandlet? På bildet sees en hund med diagnosen lupus like, nasal dermatitt.
  8. Så lenge den ikke er kortere enn 8 meter eller lenger enn 25 meter fra deg, så ligger hunden innenfor det som står i regelverket.
  9. Minimun avstand 8 meter maks avstand 25 meter. Det er det som står i regelverket. 15 meter er den avstanden de fleste ønsker at hunden skal "låse" seg på. Dette står ang fremadsending i regelverket: "Utførelse: Øvelsen starter med hunden i utgangsstilling. På ordre starter ekvipasjen fri ved foten. På ny ordre sender føreren hunden frem. Hunden skal raskt forflytte seg til og holde seg ca. 15 meter (minst 8 og høyst 25 meter) foran føreren i samme hovedretning og ha kontakt med føreren. Føreren skal passere gjennom midten av gruppen. Etter at føreren har passert gruppen gis det ordre til føreren om å kalle inn hunden. Ekvipasjen fortsetter marsjen til ny ordre om helt om marsj blir gitt. Øvelsen gjentas i motsatt retning. Øvelsen avsluttes med helt om og holdt".
  10. Jeg vet den lysgrå har gått ut av sortimentet. Spørs om du kan prøve å legge ut på canelana på FB, kanskje noen har fargen og vil selge.
  11. Har du spurt Ingrid om de har igjen noe på canelana?
  12. Mange har ( inkl meg selv) fokus på full fart ut, også nedslag til rolig trav ( sakte gange). Dette står det ingen ting om i regelverket at en må ha. Det viktigste er at hunden holder seg min 8 meter fra deg og max 25 m. Om hunden går, traver eller hva den nå gjør og er innenfor kravene, så er dette helt ok. Jeg starter med å ha en kommando på sakte, og hadde den på alt. Noe som ødela for sakte biten min. Dermed startet jeg å trene en utgang, og overgang til sakte. Dette trenger en ikke gjøre om hunden sklir fra deg i et tempo.
  13. Det var snakk om fremadsending på brukshund konferansen i helga og fagkomiteen tok opp bla dette med temposkifte som mange av oss er veldig opptatt av. Dette med temposkifte står ingen steder i regelverket at vi skal ha. Så det jobbes med å få endret regelverket, så det skal bli enklere å forstå øvelsen.
  14. I klasse D er det helt riktig som du skriver, du skal finne to av fire. Om hunden din finner to gjenstander før tiden er ute, så stopper du. Det er vi som må ha kontroll på hvor mange hunden har funnet ( jeg sier som regel, da har vi vel funnet det vi skal, eller så har dommer og feltansvarlig sagt noe). Du får ikke ekstra poeng av finne flere, du får heller kommentar på dette fra dommer, at det er din jobb å ha kontroll på hvor mange gjenstander hunden har funnet. Er jeg usikker, stikker jeg hånda i vesten og teller når hunden er ute å søker ( jeg drar ikke fram gjenstandene da dette kan forstyrre hunden i søket).
  15. Om du ønsker et godt og varmt ulldekken, anbefaler jeg deg canelana sine. De har ulike tykkelser på ulldekken ( ambassadør ( tykkest), aurora ( tynnere), også har du thermodekkenet som er vann og vindavstøtende.
  16. Dette er en øvelse som tar tid, og en øvelse en hele tiden må holde i balanse
  17. Her bruker vi tørrfor i tillegg til norwegian polar ( tester ut det nå istedenfor vom & hundemat). På min bruker jeg da RC 4800 ( 4300, kommer an på hva jeg har vunnet og har kjøpt selv). På hund nummer to, kjører vi også NP + købers med lam og ris. Han er tander i magen, og fungerer bra på denne komboen.
  18. Hvordan dette skal håndheves? Det må vel bli litt på samme måte som NRH, altså at hundene er merkes med feks dekken. Rundering, spor og felt kan trenes hvor som helst egentlig, men de fleste syns det er greit å trene i skogen, der de aller fleste hovedøvelsene foregår.
  19. Hvilke inngjerdet områder og halv øyer? Her har vi ikke tilgang på noen av det. For min del er det snakk om løs hund på felt og rundering. Vi trener på faste steder og klubben har egen lydighetsbane, men vi må ut i skogen å trene hovedøvelsene.
  20. Vi er nok flere som gjør akkurat dette. Mange tror også at vi er unntatt båndtvangen pga organisert trening osv, noe som ikke stemmer. Derfor tenker jeg at veien å gå er å få endret hundeloven, slik at vi også kan trene lovlig.
  21. Om vi ikke kan trene fra april til august, er det jo ikke mulig for oss å holde på med denne sporten. En kan søke kommune og grunneier om å få trene med løs hund, men det tror jeg mindre tallet gjør. Jeg mener det er positivt for sporten at en kan holde på lovlig, da det nå trenes uansett. En kan vel si det er for morro skyld at en holder på, men det er en lidenskap og en livsstil for de aller fleste.
  22. Hvordan gjør dere det med trening i båndtvang perioden? Vi er endel grupper som ikke har fritak fra båndtvangen, og jeg vet det blir gjort ulikt fra sted til sted. Noen bryter den bevisst, mens andre søker kommune og grunneier. For min egen del ser jeg at vi som holder på med konkurranse ikke er unntatt fra båndtvangen ( om en ser på § i hundeloven). Det hadde derfor vært en god ide å fått revidert hundeloven, slik at en kan holde på lovlig.
  23. Carpediem

    Husk båndtvang.

    Dette står i hundeloven: § 9.Unntak fra sikringsreglene Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) hund når den brukes i reindrift, b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit, c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste, d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt, e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger, f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e. Hund som nevnt i første ledd bokstav a til d eller i bestemmelse som gjelder særlige bruksformål etter bokstav e, kan på en aktsom måte slippes slik det er naturlig ut fra bruksformålet. En hund som nyttes som jakthund eller er under trening eller prøve for dette, kan slippes på en aktsom måte slik det er naturlig ut fra bruksformålet, når dette ikke er i strid med viltloven, naturmangfoldloven eller regler om båndtvang. Det samme gjelder for trening og prøving av ettersøkshunder. DVS: at all trening uten om disse § ikke er lov. Dermed er heller ikke trening i båndtvang perioden lov for andre enn de som er satt opp i unntaket. OG, om det er gitt tillatelse fra kommune og grunneier.
×
×
  • Opprett ny...