Gå til innhold
Hundesonen.no

Tinkafu

Medlemmer
  • Innholdsteller

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne

Tinkafu's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

21

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg blir så valpesyk av å lese denne tråden! Planen var en hund her i år, men det må nok bli neste år pga jobb. Nå jobber jeg altfor mye til at det kan bli noe hund her. Men jeg har så lyst på!!! Får kose meg med bilder av valper her.
  2. Jeg er litt delt når det gjelder plikter og ukelønn.. Jeg syns de skal bidra til hjemmet uten å måtte kreve noe for det. for eksempel rydde opp etter seg, holde rommet i orden\rydde opp leker, legge skitne klær der de hører hjemme og sette tallerken på plass.. normale ting som de vokser på, og det trengs for at huset skal gå rundt. De må lære seg å holde orden. Men jeg er og for at de skal få penger, slik at de lærer det å spare, ha penger og bruke penger fornuftig... Så her kommer de til å få ukelønn for de ekstra oppgavene.. For eksempel at en tar ut av oppvaskamskinen fast, mens en setter inn.. eller sånne ekstra oppgaver, som egentlig vi hadde tatt. Tenker vi innfører ukelønn når eldste begynner på skolen.
  3. Bæ bæ lille lam.. Både den vanlige, og de tulle versjonene.. En sang om bukkene bruse. Jeg kan den ikke, men de har lært den i bhg, storebror synger den til minste som elsker den.
  4. Her gir alle foreldrene felles julegave som blir gitt til avdelingene. Alle gir den summen de syns selv. (max 150kr) leveres anonymt i en isboks. Også kjøper foreldrekontaktene en gave. Jeg syns egentlig at gaver er en uting.. Blir veldig åpenlyst hvem som gir og hvem som ikke gir om man skal gi gaver.. Blir jo en del gaver og.. Her er de for eksempel 3-4 voksne på en avd. Blir fort mye penger. Derfor syns jeg den løsningen med felleskasse er ganske greit. Ingen stikker seg ut, avdelingene får gave, noen ganger blomster og konfekt, andre ganger har det blitt leker til barna. Ingen ansatte får mer enn den andre, og ingen opplever snakk om at mammaen til knut gav mye mer enn mammaen til pål.
  5. Hender jeg bruker ergoen til 4åringen enda Så de kan brukes lenge. Eneste er at han begynner å bli hakket lang, men sitter fortsatt greit, og siden han bare veier 12kg,så er det mye enklere å ta han i bæresele, enn å holde han fast på ryggen når vi går lange turer i fjellet. Lurer på om det er opp til 20kg.
  6. Han var en liten Nilus Når jeg se bildene,så lurer jeg på om vi er fra samme sted.
  7. Kanskje tidenes teiteste spørsmål, men jeg ble nysgjerrig, og har heller ikke lest om dette i hundebøker... Kan en hund oppleve spontanabort? Eller kan de miste tidlig? Og hvordan merker man dette? Er det sånn at en hund kan føde uker før termin? Og hva skjer da med valpene? Blir de "tatt" om de ikke er over en viss alder og de lever?
  8. Videoovervåking blir nok mer og mer vanlig. Folk vil jo ha full kontroll, og det er jo greit å se hva de gjør. at de ikke får dyne over seg osv. Jeg turte aldri å ha det, var redd for å bli sittende å glo på den hele tiden, eller plutselig se ett spøkelse liksom.. Husredd.. Haha. Her holder det med vanlig babycall, men er jo smak og behag.
  9. Håper det. Jakttrening får hunden hele året, men mest blir det turer og lek med meg, samboer og ungene. Kløv etter hvert. Det er samboer som vil ha hunden pga jakt, og han jakter mye og er nok opptatt av at hunden er god i jakt, jeg er opptatt av at hunden skal passe oss i familien og. Av og til redd for at vi ikke er aktive nok, men vi er jo ute 1 til 2 timer hver dag. Turer går jeg allerede, så er noe med det da. Dessverre har jeg ikke funnet noen oppdrettere som bor i nærheten. Kjenner kun 2 irske settere, og de er gamle og ganske så bedagelige og rolige. Det jeg og tenker en del på, er om valpene blir sosialisert nok de viktige ukene, men igjen så tenker nok jeg for mye. Men skal sjekke dette med oppdrettere.
  10. Har nå funnet ut at det er hvertfall 3 stk som skal ha kull fremover i passe avstand.. Er bare så redd for å velge feil... Vi skal jo ha en jakthund, men h*n skal jo være en turkamerat og familiehund i tillegg. Vet at dette handler om oppdragelsen, men det er da dumt å ta en hund fra noen som er veldig jegere? Og kanskje ikke så familieaktige..?! Noen tanker? Sikkert ett ganske merkelig spørsmål og mulig jeg overtenker for mye her.
  11. Jeg hadde emmaljunga edge duo. Elsket den vogna, men den er hakket stor, så skulle jeg valgt på nytt nå, så hadde jeg nok gått for city cross, som er samme vogn, bare litt lettere og enklere. Nå har jeg emmaljunga scooter, elsker den vogna og, men den er jo fra 6mnd.
  12. Har dere bestemt kjønn allerede? Hvordan har dere bestemt dere? Her er det ikke bestemt. På en måte, så tenker jeg at kjønn ikke betyr noe.. Men en hannhund passer nok best med tanke på at setteren skal brukes i jakt, og at man da slipper løpetiden.. Dette kan jo endres senere, og ingenting er bestemt. Hund er hund foreløpig og så lenge det er en hund så betyr ikke kjønn så mye enda.
  13. Alt som er innpakket er spennende for en 1åring. Ofte er det nok med papiret. Hva med en liten gul badeand eller lekebil?
×
×
  • Opprett ny...