Angelina

Medlemmer
 • Innholdsteller

  86
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Angelina

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

623 profilvisninger
 1. Takk for masse bra informasjon. Hvordan er briard, bearded collie, old english sheepdog, langhåret collie å ha i blokkleilighet? Tenkte mest på lyd. Evt. Forslag på andre hunderaser med lite lyd rundt samme størrelse.
 2. Ikke lett dette med å velge hunderase og jo mer jeg spør og jo mer jeg leser på Internett jo vanskeligere blir det å velge en hunderase. Men så har jeg bare tenkt på old english sheepdog og bearded collie og jeg har lest at de er ganske like men også ulike. Hva tror dere? Ser for meg en familiehund med masse pels men hva ligger under all denne pelsen av mentalitet og gemytt og helse? Noe må vell være typisk sheepdog eller typisk beardis? Hvordan er lærevilligheten til disse rasene? Lydighet? Rolig inne, men propeller ute? Er de gira? Aktive? Passer dem å bo i leilighet? Bjeffer de mye?
 3. Ja ønsker en hund som er avbalansert og rolig familiehund. Har sett mer på bearded collie og old english sheepdog og langhåret collie. Hvordan er denne og briard? Men så var det dette med briard da. Har bare falt helt for denne hunderasen i mange år.
 4. På nkk sine sider står det at briard er en avbalansert hunderase. Hvordan avbalansert da? Liker avbalanserte hunder så det er positivt 👍
 5. Ja har lest det der det også. Synes ikke akkurat de ligner sånn utseendemessig. Men hva med gemyttet? Er det bare fordi de kommer fra Frankrike?
 6. Står også på nettet at bauceron og barbet har mye i slekt med briard. Hvordan da?
 7. Da tror jeg går får en briard en gang. Kjekt å lese om picard siden den er så sjelden og det står lite om den på nett. Hvordan er old english sheepdog og briard forskjellig ?
 8. Kan noen fortelle meg om briard eller picard? Usikker på hva forskjellen er.
 9. Har sett på Hovawart og den virker som en veldig grei hund. Så morsomt at du akkurat nevnte den. Er Hovawart mere krevende enn briard? Hva er den i så fall mer krevende med? Jeg tenker også at vakt og vokt er mye det samme, men kjekt med en av delene. Er vokterhundrasene kun de ekstra store hundene som kuvas, komondor, mastiff?? Kommer ikke på flere. Kan noen nevne flere voktere her nå i denne tråden her?
 10. Så da kan man regne med at tisper blir rundt 28-29 kilo? Og mannhunder rundt 34 kilo? Men hva er gjennomsnittsvekta til briard? Blir bedre å spørre på den måten da.
 11. Hvor mye veier en briard? På Wikipedia står det Hunndyr: 23–34 kg Hanndyr: 27–41 kg Det er jo veldig mye forskjell i kilo.
 12. Takk for masse nyttig info. Briard virker som en herlig hund og jeg blir bare mer og mer forelsket i rasen. Hvem andre hunderaser kan man sammenligne Briard med?
 13. Går en til to timer hver dag pluss lydighet. Er bare det at jeg har sikla på briard hver gang på utstilling og det jeg har lest om dem virker som veldig bra hunder. Men det med den aggresjonen som skremmer meg mest med rasen. Har gått tur med flere hunder før som bjeffer helt villt på alle hunder jeg møter på tur. Har også litt kjennskap på schapendoes men synes de er for små og har sett flere som har begge rasene så kanskje de er litt like der ?
 14. Grunnen til to tråder er fordi på den ene er det kun spørsmål om Briard og på den andre spurte jeg også om forslag på andre hunderaser som også kan passe meg.
 15. En hund som ikke overfaller alle og hopper opp på alle. Hvorfor ikke Briard?